X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robię właśnie piwo z cynamonem, gałka muszkatołową i sokiem malinowym, bo samego piwa nie lubie

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ale zrobilas mi smaka :D

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?
    Szczerze to nie pamiętam jak mały się ruszał, ale na pewno nie mocno. Mnie się skurcz zaczynał w krzyżach i potem oplatał cały brzuch.

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?
    Ja czułam synka dopiero po podaniu znieczulenia, w trakcie skurczy nic, zero ale to ze względu na ich intensywność, był jeden za drugim, w ciągu godziny miałam 7 cm rozwarcia i prawie odplywalam z bólu. Co do lokalizacji skurczy, pierwsze z krzyża, kolejne jak dla mnie zaczynały się w podbrzuszu.

Asiaf lubi tę wiadomość

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:

Wydaje mi się ze te właściwe porodowe skurcze zaczynaja się od dołu a nie od góry. No albo od krzyża.

Asiaf lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?[/QUOTE]
    Moje pierwsze skurcze to był bol dół brzucha taki jak na miesiaczke A potem spinal się już cały i jeśli chodzi o ruchy to chyba wcale ich już nie czułam w miarę postępu akcji, albo nie skupialam się na nich

Asiaf, susełek lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym mamusiom gratuluję :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:33

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    A jak było z ruchami dziecka na kilka dni/dzień przed porodem. Mój się od kilku dni rusza dużo częściej i mocniej. Ewidentnie zaczął uderzać główka w dolne partie a wcześniej raczej przebierał tylko nóżkami i rozciągał boki brzucha.
    Właśnie tez pytam, bo moj dziś wyjatkowo aktywny a przy tym mam bóle jak na okres i kilka skurczy w podbrzuszu mialam, ktore "ciagnely sie" w górę, ale pewnie sobie wkrecam, bo bardzo bym chciala :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przed porodem ruszał sie tak samo jak zawsze. Hehe aż sobie przypomniałam jak ok 21 zawsze robił sie mega aktywny i cisnął mnie na szyjkę.

A teraz sobie śpi po nocnym karmieniu, mam nadzieję że usnie na te 2.5-3 godzinki.

Dziewczyny już nie długo będziecie tulić swe maluszki, jeszcze troszkę cierpliwości :).

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, właśnie zzarlam 15 ptasich mleczek, a planowalam zjesc 3 kostki:P

My na 11 jedziemy na usg glowki. Moze dostsniemy tez skierowanie do innych lekarzy, pewnie do neurologa. A potem jedziemy na dzialeczke, trzeba wykorzystać ostatni dzien letniej pogody, a mała uwielbia byc na dworze w wozku, śpi jak aniołek.

Tak ja ostatnio nachwalilam, że nie placze i nie jeczy, a wczoraj miała dzień, że cały dzien tylko na raczkach, obiadu nie moglam zjesc bo nie moglam jej ani na 5minut odłożyć, bo zaczynała wrzeszczeć. W nocy tez, na rekach spala, a jak tylko próbowałam ja odłożyć to sie budzila i znow musialam brac. Mam nadzieje, ze to był gorszy dzien, a nie bedzie teraz tak na stałe. Teraz chodze po domu na palcach, bo zasnela i wreszcie moge cos ogarnac.
    Zawsze mnie denerwowal balagan, rzeczy nie na swoim miejscu i zamiast odpoczywać jak ona śpi to ja latam po domu i scieram kurze, odkurzam i myje naczynia.

kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamiast spać w dzień kiedy ona śpi to ja robię obiad szykuje coś sprzątam prasuje... Może się z tego wylecze widocznie jeszcze nie jestem zmęczona.

Ja też się obudziłam i pozarlam pół czekolady Milki.. moja miała dziś koszmarna noc tzn od 22 do 2 spala a później zaczela wisieć na cycku non stop co godzinę... Dosłownie. Teraz niby zasnęła. Zobaczymy co dalej.

Vlinder lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam szczerze dość wybudzania Zośki. Często w nocy nie mogę jej dobudzić,bo ona sobie słodko spi. Niech już ma te 3 kg. Tez ostatnio jęczy i nie mogę znaleźć przyczyny,bo nie płacze. Zaczynam podejrzewać,ze winna jest kupa w pieluszce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, nam w sumie nikt nie powiedzial do kiedy mamy wybudzac. Musimy dzisiaj zapytan neonatologa. Kiedyś buzilismy co 3h, potem co 4h, a np. wczoraj zasnęła o 19 i obudziłam ja o 23 mimo, że spała i potem gorzko tego zalowalam, bo wlasnie ciężko ja było uspic i musialam nosić przez 3 godziny. Wazy juz pewnie 3,5kg bo dwa dni temu wazyla ponad 3,4kg wiec moze juz nie trzeba. Ale nie wiem, moze nawet np. 7 godzin spać bez budzenia i nic sie nie stanie?

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc,jak sobie radzicie z dźwiganiem? Tzn czy nosicie fotelik samochodowy razem z dzieckiem?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie wszystko robie i noszę.właściwie od razu po powrocie do domu po tygodniu robilam wszystko normalnie. Ale pewnie sie nie powinno.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was musiała podciąć wędzidełko dzidziusiowi? Zastanawiam się jak to wygląda i czy rzeczywiście jest szybkie i bezbolesne.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie przez okres połogu nawet po sn nie wolno nam więcej jak 5 kg, dla mnie nasz maxi cosi i mały to zdecydowanie za ciężko nie daje rady. A po cc to pewnie 3 miesiące powinnyscie uważać. Ale teoria A praktyka wiadomo, jakoś musimy sobie radzić

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też dziwgam gondole z dzieckiem po schodach. Uroki mieszkania bez windy... Ogólnie zauważyłam że pocę się strasznie i zdecydowanie szybciej się męczę teraz.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwigam fotelik i gondole, nie mam wyjscia

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:33

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ