X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robię właśnie piwo z cynamonem, gałka muszkatołową i sokiem malinowym, bo samego piwa nie lubie

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ale zrobilas mi smaka :D

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?
    Szczerze to nie pamiętam jak mały się ruszał, ale na pewno nie mocno. Mnie się skurcz zaczynał w krzyżach i potem oplatał cały brzuch.

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?
    Ja czułam synka dopiero po podaniu znieczulenia, w trakcie skurczy nic, zero ale to ze względu na ich intensywność, był jeden za drugim, w ciągu godziny miałam 7 cm rozwarcia i prawie odplywalam z bólu. Co do lokalizacji skurczy, pierwsze z krzyża, kolejne jak dla mnie zaczynały się w podbrzuszu.

Asiaf lubi tę wiadomość

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:

Wydaje mi się ze te właściwe porodowe skurcze zaczynaja się od dołu a nie od góry. No albo od krzyża.

Asiaf lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny czy w czadie skurczy czulyscie mocno ruchy dzieci? Czy taki skuecz zawsze idzie " od góry do dolu" czy moze zaczynac sie niżej?[/QUOTE]
    Moje pierwsze skurcze to był bol dół brzucha taki jak na miesiaczke A potem spinal się już cały i jeśli chodzi o ruchy to chyba wcale ich już nie czułam w miarę postępu akcji, albo nie skupialam się na nich

Asiaf, susełek lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym mamusiom gratuluję :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:33

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    A jak było z ruchami dziecka na kilka dni/dzień przed porodem. Mój się od kilku dni rusza dużo częściej i mocniej. Ewidentnie zaczął uderzać główka w dolne partie a wcześniej raczej przebierał tylko nóżkami i rozciągał boki brzucha.
    Właśnie tez pytam, bo moj dziś wyjatkowo aktywny a przy tym mam bóle jak na okres i kilka skurczy w podbrzuszu mialam, ktore "ciagnely sie" w górę, ale pewnie sobie wkrecam, bo bardzo bym chciala :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przed porodem ruszał sie tak samo jak zawsze. Hehe aż sobie przypomniałam jak ok 21 zawsze robił sie mega aktywny i cisnął mnie na szyjkę.

A teraz sobie śpi po nocnym karmieniu, mam nadzieję że usnie na te 2.5-3 godzinki.

Dziewczyny już nie długo będziecie tulić swe maluszki, jeszcze troszkę cierpliwości :).

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, właśnie zzarlam 15 ptasich mleczek, a planowalam zjesc 3 kostki:P

My na 11 jedziemy na usg glowki. Moze dostsniemy tez skierowanie do innych lekarzy, pewnie do neurologa. A potem jedziemy na dzialeczke, trzeba wykorzystać ostatni dzien letniej pogody, a mała uwielbia byc na dworze w wozku, śpi jak aniołek.

Tak ja ostatnio nachwalilam, że nie placze i nie jeczy, a wczoraj miała dzień, że cały dzien tylko na raczkach, obiadu nie moglam zjesc bo nie moglam jej ani na 5minut odłożyć, bo zaczynała wrzeszczeć. W nocy tez, na rekach spala, a jak tylko próbowałam ja odłożyć to sie budzila i znow musialam brac. Mam nadzieje, ze to był gorszy dzien, a nie bedzie teraz tak na stałe. Teraz chodze po domu na palcach, bo zasnela i wreszcie moge cos ogarnac.
    Zawsze mnie denerwowal balagan, rzeczy nie na swoim miejscu i zamiast odpoczywać jak ona śpi to ja latam po domu i scieram kurze, odkurzam i myje naczynia.

kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamiast spać w dzień kiedy ona śpi to ja robię obiad szykuje coś sprzątam prasuje... Może się z tego wylecze widocznie jeszcze nie jestem zmęczona.

Ja też się obudziłam i pozarlam pół czekolady Milki.. moja miała dziś koszmarna noc tzn od 22 do 2 spala a później zaczela wisieć na cycku non stop co godzinę... Dosłownie. Teraz niby zasnęła. Zobaczymy co dalej.

Vlinder lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam szczerze dość wybudzania Zośki. Często w nocy nie mogę jej dobudzić,bo ona sobie słodko spi. Niech już ma te 3 kg. Tez ostatnio jęczy i nie mogę znaleźć przyczyny,bo nie płacze. Zaczynam podejrzewać,ze winna jest kupa w pieluszce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, nam w sumie nikt nie powiedzial do kiedy mamy wybudzac. Musimy dzisiaj zapytan neonatologa. Kiedyś buzilismy co 3h, potem co 4h, a np. wczoraj zasnęła o 19 i obudziłam ja o 23 mimo, że spała i potem gorzko tego zalowalam, bo wlasnie ciężko ja było uspic i musialam nosić przez 3 godziny. Wazy juz pewnie 3,5kg bo dwa dni temu wazyla ponad 3,4kg wiec moze juz nie trzeba. Ale nie wiem, moze nawet np. 7 godzin spać bez budzenia i nic sie nie stanie?

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc,jak sobie radzicie z dźwiganiem? Tzn czy nosicie fotelik samochodowy razem z dzieckiem?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie wszystko robie i noszę.właściwie od razu po powrocie do domu po tygodniu robilam wszystko normalnie. Ale pewnie sie nie powinno.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was musiała podciąć wędzidełko dzidziusiowi? Zastanawiam się jak to wygląda i czy rzeczywiście jest szybkie i bezbolesne.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie przez okres połogu nawet po sn nie wolno nam więcej jak 5 kg, dla mnie nasz maxi cosi i mały to zdecydowanie za ciężko nie daje rady. A po cc to pewnie 3 miesiące powinnyscie uważać. Ale teoria A praktyka wiadomo, jakoś musimy sobie radzić

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też dziwgam gondole z dzieckiem po schodach. Uroki mieszkania bez windy... Ogólnie zauważyłam że pocę się strasznie i zdecydowanie szybciej się męczę teraz.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwigam fotelik i gondole, nie mam wyjscia

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:33

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ