X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja Ania Róża, która przyszła na świat 11wrzesnia przez CC, po nieudanej próbie wywołania porodu naturalnego ze względu na znikome ruchy dziecka, również wykazuje zachowania znajome z brzuszkowego okresu. Nadal łapie ja czkawka, nawet kilka razy dziennie i lubi być aktywna w poznych godzinach a przespac kawał dnia.
    Gratulacje :)

asese lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ja tez myślałam że już po a dziś po spacerze zaś świeża krew, porażka. Na 10 mam kontrolę do gina, ciekawe czy się w tym tempie oczyszcze.
    Wracając do tematu dbajcie o swoje mięśnie kegla żeby kolejne ciążę nie przyniosly takich niespodzianek jak u mnie. Choć położna twierdzi że jeszcze może samo się ustabilizować ale nie chce mi się wierzyć

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Mamy córkę po drugiej stronie brzucha. O 11:39 przyszła na świat przez cc. Całe 3550 i 53cm szczęścia i radości

p_tt lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja też żadnej diety nie stosuje i też odczuwam okropna ochotę na słodkie...a mi po porodzie zostało 6 kg do zrzutu.
    Ja tewo wciągam jak odkurzacz,a najgorsze,ze w nocy po karmieniu jestem strasznie glodna. Mi jeszcze zostalo 3kg "ciązowe"

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzisiaj o 17.56 powitaliśmy na świecie naszą piękną córeczkę Zosię <3 całe 54 cm i 2950g wagi, poród siłami natury. Jest najcudowniejszą istotką na świecie! <3

Poród wywoływany trzy dni: poniedziałek pompa z oxy, wtorek balonik, dziś od 8.00 znowu oxy. Jak już traciłam nadzieję że coś dzisiaj ruszy, o 12 dostałam skurczy, poród trwał w sumie 6h. Jednak zdecydowałam się na zzo, po znieczuleniu śmieszki z położną i mężem, historie z życia wzięte a tu nagle skurcz party :D i od tej pory 30 minut i Zosia była na świecie. Nie obyło się niestety bez nacięcia ;) teraz dochodzimy do siebie powolutku :)

Trzymamy kciuki za nierozpakowane mamy, siły i cierpliwości kochane:*

kuwejtonka, Amy333, Izabelle, 100krotka30, JustynaG, KATARZYNACarm, Minns, Camilla13, ola_g89, Angel1988, p_tt, veritaserum, Mari92, Hedgehog, Asiaf, Paulla89, kasia1518, Vlinder, jatoszka lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Cześć dziewczyny! Dzisiaj o 17.56 powitaliśmy na świecie naszą piękną córeczkę Zosię <3 całe 54 cm i 2950g wagi, poród siłami natury. Jest najcudowniejszą istotką na świecie! <3

Poród wywoływany trzy dni: poniedziałek pompa z oxy, wtorek balonik, dziś od 8.00 znowu oxy. Jak już traciłam nadzieję że coś dzisiaj ruszy, o 12 dostałam skurczy, poród trwał w sumie 6h. Jednak zdecydowałam się na zzo, po znieczuleniu śmieszki z położną i mężem, historie z życia wzięte a tu nagle skurcz party :D i od tej pory 30 minut i Zosia była na świecie. Nie obyło się niestety bez nacięcia ;) teraz dochodzimy do siebie powolutku :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda gratulacje :-)
    My pozdrawiamy z karmienia. Spokojnej nocy :-) i miłych karmien :-)

Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda duzo zdrowka! Gratulacje!:)
    A my wlasnie pojadlysmy i biegiem do spania;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje
    Kurcze, jak ja sie ciesze, ze moje dziecko wpadło w stały rytm. Oby jej sie nie odmieniło. W nocy mamy pobudke tylko dwa razy, bo budzi sie kolo polnocy, potem koło 3, zjada i śpi dalej.
    Jutro mamy usg glowki żeby sprawdzić czy krwiaczek sie wchlania. Pewnie tez pobiora krew na morfologie. A w przyszłym tygodniu szczepienia. Już przezywam, ze będą ją kluli, wiec wysle meza :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluje!!!
    Dziewczyny ja mam to samo ze slodyczami :( w nocy jak wstaje karmic mala to musze cos zjesc slodkiego... masakra jakas... :/
    Milego dnia

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega apetyt. Staram się uważać,ale nie, zawsze mi wychodzi ;) Nadrabiam czego nie mogłam przez cukrzycę ciążową.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich świeżo upieczonych mam gratulacje :)

Ja jutro znów ktg i zobaczymy co dalej, bo póki co cisza:/

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;).
    Maly w nocy karmiony 2 razy i ladnie spał pomiędzy.
    Dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry, trzymajcie kciuki żeby poszło sprawnie i bez płaczu.

Paulinda super, gratulacje! :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innym problemem..
    Zauważyłam że lewa pierś u mnie jest jakby bardziej sprawna. Mam w niej znacznie więcej mleka jest gołym okiem większą. Prawa strasznie słabo . Jak karmić mała ? Karmicie jedna i proponuje się druga czy jak ? Rozkręcać te słaba pierś laktatorem ? Nie wiem co robić. A naprawdę jest to spora różnica.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a ja z innym problemem..
    Zauważyłam że lewa pierś u mnie jest jakby bardziej sprawna. Mam w niej znacznie więcej mleka jest gołym okiem większą. Prawa strasznie słabo . Jak karmić mała ? Karmicie jedna i proponuje się druga czy jak ? Rozkręcać te słaba pierś laktatorem ? Nie wiem co robić. A naprawdę jest to spora różnica.
    ja bym przystawiala to tej piersi... moze pobudzisz laktacje... a tez to ze jest mniejsza nie znaczy ze nie ma w niej pokarmu...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Gratulacje :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda gratuluję!!!

Na dziś mam kryzys, wcześniej się kładłam w dzień spać a ten tydzień przez chorobę córki mi odpada i mimo, że młodsza wstaje raz to dzisiaj jestem tak padnięta :/ dobrze że dzisiaj do piątku starsza zabierają teście bo na siedząco zasypiam.

U mnie też lewa ma widzę więcej produkuje, mała jak je to ją aż zalewa. Ale przystawianie do dwóch. W prawej widzę, że też jest pokarm.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to piwo 0% na laktacje? Mam zywca, niby w skladzie woda slod i chmiel,ale nie wiem...

Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Super, gratulacje!! :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jakie to piwo 0% na laktacje? Mam zywca, niby w skladzie woda slod i chmiel,ale nie wiem...
    Ja piję Lech Free,ale ten bezsmakowy. Jak dla mnie skład ok,tylko położna radziła,zeby rozgazowac ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ