X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja Ania Róża, która przyszła na świat 11wrzesnia przez CC, po nieudanej próbie wywołania porodu naturalnego ze względu na znikome ruchy dziecka, również wykazuje zachowania znajome z brzuszkowego okresu. Nadal łapie ja czkawka, nawet kilka razy dziennie i lubi być aktywna w poznych godzinach a przespac kawał dnia.
    Gratulacje :)

asese lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ja tez myślałam że już po a dziś po spacerze zaś świeża krew, porażka. Na 10 mam kontrolę do gina, ciekawe czy się w tym tempie oczyszcze.
    Wracając do tematu dbajcie o swoje mięśnie kegla żeby kolejne ciążę nie przyniosly takich niespodzianek jak u mnie. Choć położna twierdzi że jeszcze może samo się ustabilizować ale nie chce mi się wierzyć

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Mamy córkę po drugiej stronie brzucha. O 11:39 przyszła na świat przez cc. Całe 3550 i 53cm szczęścia i radości

p_tt lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja też żadnej diety nie stosuje i też odczuwam okropna ochotę na słodkie...a mi po porodzie zostało 6 kg do zrzutu.
    Ja tewo wciągam jak odkurzacz,a najgorsze,ze w nocy po karmieniu jestem strasznie glodna. Mi jeszcze zostalo 3kg "ciązowe"

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzisiaj o 17.56 powitaliśmy na świecie naszą piękną córeczkę Zosię <3 całe 54 cm i 2950g wagi, poród siłami natury. Jest najcudowniejszą istotką na świecie! <3

Poród wywoływany trzy dni: poniedziałek pompa z oxy, wtorek balonik, dziś od 8.00 znowu oxy. Jak już traciłam nadzieję że coś dzisiaj ruszy, o 12 dostałam skurczy, poród trwał w sumie 6h. Jednak zdecydowałam się na zzo, po znieczuleniu śmieszki z położną i mężem, historie z życia wzięte a tu nagle skurcz party :D i od tej pory 30 minut i Zosia była na świecie. Nie obyło się niestety bez nacięcia ;) teraz dochodzimy do siebie powolutku :)

Trzymamy kciuki za nierozpakowane mamy, siły i cierpliwości kochane:*

kuwejtonka, Amy333, Izabelle, 100krotka30, JustynaG, KATARZYNACarm, Minns, Camilla13, ola_g89, Angel1988, p_tt, veritaserum, Mari92, Hedgehog, Asiaf, Paulla89, kasia1518, Vlinder, jatoszka lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Cześć dziewczyny! Dzisiaj o 17.56 powitaliśmy na świecie naszą piękną córeczkę Zosię <3 całe 54 cm i 2950g wagi, poród siłami natury. Jest najcudowniejszą istotką na świecie! <3

Poród wywoływany trzy dni: poniedziałek pompa z oxy, wtorek balonik, dziś od 8.00 znowu oxy. Jak już traciłam nadzieję że coś dzisiaj ruszy, o 12 dostałam skurczy, poród trwał w sumie 6h. Jednak zdecydowałam się na zzo, po znieczuleniu śmieszki z położną i mężem, historie z życia wzięte a tu nagle skurcz party :D i od tej pory 30 minut i Zosia była na świecie. Nie obyło się niestety bez nacięcia ;) teraz dochodzimy do siebie powolutku :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda gratulacje :-)
    My pozdrawiamy z karmienia. Spokojnej nocy :-) i miłych karmien :-)

Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda duzo zdrowka! Gratulacje!:)
    A my wlasnie pojadlysmy i biegiem do spania;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje
    Kurcze, jak ja sie ciesze, ze moje dziecko wpadło w stały rytm. Oby jej sie nie odmieniło. W nocy mamy pobudke tylko dwa razy, bo budzi sie kolo polnocy, potem koło 3, zjada i śpi dalej.
    Jutro mamy usg glowki żeby sprawdzić czy krwiaczek sie wchlania. Pewnie tez pobiora krew na morfologie. A w przyszłym tygodniu szczepienia. Już przezywam, ze będą ją kluli, wiec wysle meza :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluje!!!
    Dziewczyny ja mam to samo ze slodyczami :( w nocy jak wstaje karmic mala to musze cos zjesc slodkiego... masakra jakas... :/
    Milego dnia

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega apetyt. Staram się uważać,ale nie, zawsze mi wychodzi ;) Nadrabiam czego nie mogłam przez cukrzycę ciążową.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich świeżo upieczonych mam gratulacje :)

Ja jutro znów ktg i zobaczymy co dalej, bo póki co cisza:/

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;).
    Maly w nocy karmiony 2 razy i ladnie spał pomiędzy.
    Dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry, trzymajcie kciuki żeby poszło sprawnie i bez płaczu.

Paulinda super, gratulacje! :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innym problemem..
    Zauważyłam że lewa pierś u mnie jest jakby bardziej sprawna. Mam w niej znacznie więcej mleka jest gołym okiem większą. Prawa strasznie słabo . Jak karmić mała ? Karmicie jedna i proponuje się druga czy jak ? Rozkręcać te słaba pierś laktatorem ? Nie wiem co robić. A naprawdę jest to spora różnica.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a ja z innym problemem..
    Zauważyłam że lewa pierś u mnie jest jakby bardziej sprawna. Mam w niej znacznie więcej mleka jest gołym okiem większą. Prawa strasznie słabo . Jak karmić mała ? Karmicie jedna i proponuje się druga czy jak ? Rozkręcać te słaba pierś laktatorem ? Nie wiem co robić. A naprawdę jest to spora różnica.
    ja bym przystawiala to tej piersi... moze pobudzisz laktacje... a tez to ze jest mniejsza nie znaczy ze nie ma w niej pokarmu...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Gratulacje :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda gratuluję!!!

Na dziś mam kryzys, wcześniej się kładłam w dzień spać a ten tydzień przez chorobę córki mi odpada i mimo, że młodsza wstaje raz to dzisiaj jestem tak padnięta :/ dobrze że dzisiaj do piątku starsza zabierają teście bo na siedząco zasypiam.

U mnie też lewa ma widzę więcej produkuje, mała jak je to ją aż zalewa. Ale przystawianie do dwóch. W prawej widzę, że też jest pokarm.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to piwo 0% na laktacje? Mam zywca, niby w skladzie woda slod i chmiel,ale nie wiem...

Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Super, gratulacje!! :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jakie to piwo 0% na laktacje? Mam zywca, niby w skladzie woda slod i chmiel,ale nie wiem...
    Ja piję Lech Free,ale ten bezsmakowy. Jak dla mnie skład ok,tylko położna radziła,zeby rozgazowac ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ