WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Dziewczyny w końcu urodziłam, 40+5 poród bardzo ciezki, zabiegowy, ja jestem popekana po sam... no nic zagoi sie, mała połkeła troche wód,(były juz zielone) owinięta pępowiną... ah szkoda gadac... ten stres... ale teraz jest w porzadku, jestemy od dzis w domu! Jest słodka, mogłabym ją zjeść;0
madwitka lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny ma którejś z Was dziecko sucha skórę na stopach i rękach? Wygląda jakby liniala skóra.Stosuję oliwke i olej kokosowy i nic nie pomaga
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny ma którejś z Was dziecko sucha skórę na stopach i rękach? Wygląda jakby liniala skóra.Stosuję oliwke i olej kokosowy i nic nie pomaga
potem już nie schodzila ta nowa.
Mum2b lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinns wrote:A wybudzasz ją jak zasypia? Ja zazwyczaj muszę ciągle pilnować małego żeby nie przysypiał, chucham na niego, stymuluję pod bródką, gilam pod paszką itp. A jak mega usypia to pionizuje i odkładam (zazwyczaj się rozbudza i chce znowu). Pewnie łatwiej jej z butelki.
Ja zaraz chyba spróbuję ociągnąć coś bo śpi już prawie 1,5 godz. Dzisiaj jest dobry dzień.
Wybudzam ale i tak kilka pociągnięć i przysypia. Teraz spała od 15 do 17.30. daliśmy kolejna porcję z butli i znowu śpi jak zabita. Też tego pokarmu nie mam tak dużo jak myślałam. Odciagnelam 80ml z dwóch piersi z czego z tej słabej raptem 30 ml. -
A u nas dziś zaparcia ... jeden wielki płacz... wydaje mi się że przez zmianę smoczka q butelce - Zosia musi się napracować żeby coś leciało, szybko się męczy, robi przerwy i lapie przy tym dużo powietrza- myślę że przez to ja boli brzuszek, nawet zaczęła mniej jeść - 70ml i koniec - tylko się pręży, napina i płacze... mam dość dzisiejszego dniakasia1518
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Dziewczyny ma którejś z Was dziecko sucha skórę na stopach i rękach? Wygląda jakby liniala skóra.Stosuję oliwke i olej kokosowy i nic nie pomaga
-
Dzięki dziewczyny !!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
W końcu Was nadrobiłam!
gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!
MarBru - zgadza się, miała być wielka wg mojego lekarza prowadzącego. A na ostatniej wizycie we wtorek przed porodem inny lekarz wyliczył nam... 3400. Na IP też około tego wyszło. Także mój lekarz prowadzący… nie komentuję. Wielowodzia też nie zauważył...
Paulinda cudownie, że takie macie piękne początkiaż się wzruszyłam czytając Twojego posta! Oby tak dalej!
Nierozpakowane mamuśki, trzymam za Was kciuk i jestem z Wami myślami! Macierzyństwo jest przepiękne
A my od dzisiaj jesteśmy w domu!
EDIT: Ucina mi posta co chwilę. Chyba za długo mnie tu nie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 22:33
Izabelle, 100krotka30, Paulinda, Mari92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aLunia chyba Ty pisałaś o tym odstawianiu od piersi gdy dziecko nie pije? Nadal u Was to tak wygląda że corka tylko pije i ja odstawiasz? Nie ma buntów, złości z jej strony? Albo że karmienie się przeciaga bo ona po odstawieniu chce. Próbowałam to wypracować ale nie udało mi się. Najgorzej jest w nocy żeby go odpiac i odłożyć
Dziś walka od 1 do 3 buu
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:aLunia chyba Ty pisałaś o tym odstawianiu od piersi gdy dziecko nie pije? Nadal u Was to tak wygląda że corka tylko pije i ja odstawiasz? Nie ma buntów, złości z jej strony? Albo że karmienie się przeciaga bo ona po odstawieniu chce. Próbowałam to wypracować ale nie udało mi się. Najgorzej jest w nocy żeby go odpiac i odłożyć
Dziś walka od 1 do 3 buu
Trzy dni były takiej ' walki' i teraz faktycznie jak jest przy piersi to ssie, dopiero na koniec przysnie. Karmienie trwa maksymalnie 25 minut.100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum u nas dzisiaj to samo. Wiki przespała prawie cały dzień i wczoraj poszła spać o 0.30 myślałam że prześpi do rana ale jeszcze zrobiła sobie przerwę na karmienie w między czasie. Myślałam, że rano pośpimy ale nie
-
nick nieaktualnyDziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.
Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś
Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:19
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
U nas mały wczoraj w dzień ogólnie ładnie spał. Wieczorem chyba dostał ataku glodu bo pił ze mnie dość trochę, potem dostał moje odciagniete 90 ml i dalej byl niezaspokojony. Przystawilam go i jeszcze ciumkal. Potem sam wyplul i usnal ale trzebs bylo sie wspomagać smoczkiem. W nocy ladnie spal, teraz go karmilam i zasypia. Mam nadzieje ze zrobi sobie drzemke to zdążę zrobic obiad.
Też ma czasem sapki. Chrapac mu sie zdarzaKATARZYNACarm lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek