WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny dziś mija termin porodu a nie mam żadnych oznak. Liczyłan, ze urodze przed terminem a pewnie przenoszę 2 tyg. Dzidziuś jest duży to zależało mi zeby nie. Jeszcze podnoszą mi cisnienie zapisy ktg, straszą tachykardia a potem powtarzają zapis w tym samym dniu i mowia, ze ok. Jak radzilyscie sobie z czekaniem. Siedzę jak na szpilkach, co raz gorzej mi z tym :(
    Spokojnie, już niedługo ciąża się skończy :). Ja zaczęłam chodzić na spacery, byłam bardziej aktywna, czyli zaczęłam robić rzeczy których sobie odmawiałam wcześniej ze względu na skracającą się szyjkę. I dzięki temu czułam się lepiej psychicznie i fizycznie, choć oczywiście jak wchodziłam na forum i widziałam kolejne rozpakowane to mi się smutno robiło, że jeszcze nie ja, także Cię rozumiem. Jeszcze maks 2 tygodnie choć na pewno urodzisz wcześniej :).

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy. Zrezygnowałam z wieczornej drzemki na rzecz zrobienia hybrdek. Mam nadzieję że nie będę tego żałować :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ania wczoraj nie spała cały dzień. Byłam dosłownie wykończona . W końcu o 21.30 ja nakarmilam a tatuś wziął do usypiania . Zasnęła o 23 czyli się pomeczyl mocno ale za to spala do 3.30 ! Taka przerwa jej się jeszcze nie zdarzyła. A mi tyle snu ciągiem. Teraz się karmimy i zobaczymy co dalej.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja Ania wczoraj nie spała cały dzień. Byłam dosłownie wykończona . W końcu o 21.30 ja nakarmilam a tatuś wziął do usypiania . Zasnęła o 23 czyli się pomeczyl mocno ale za to spala do 3.30 ! Taka przerwa jej się jeszcze nie zdarzyła. A mi tyle snu ciągiem. Teraz się karmimy i zobaczymy co dalej.
    Moja też wczoraj mało spała, i o 21 była marudna , już nie wiedziałam czy może przez to że kupki nie zrobiła, no ale jaka udało mi się ja i spać to spała do północy później karmienie i kupka wyszła, więc już się nie martwię. A Twoja usnela po karmieniu ?

201809135365.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z oczkiem. Bardzo zaropialo:( jedziemy do okulisty,mam nadzieje ze to nic powaznego.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na początku tez jedno oczko ropialo, lae polozna powiedziala ze wystarczy przemywac solą fizjologiczna albo czarna herbata. I jakoś po tygodniu przeszlo.

Nasza po tych wczorajszych szczepieniach jest strasznie ospala. Praktycznie ciagle spi, budzi sie tylko na jedzenie i zasypia znowu. Aż ja obudzilismy w nocy po kilku godzinach snu, bo wczoraj bardzo mało jadła.

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy moja pierwsza córka tez miala problem z jednym oczkiem. Ciągle miala przepisywane jakies kropelki które nic nie skutkowały az w wieku 8 m-cy zdecydowaliśmy się na udroznienie kxnalika lzowego i potem jak ręka odjal. Aż żałuję że tyle czekaliśmy z tym....

Amy333 lubi tę wiadomość

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na tym zabiegu prywatnie,koszt 300 zl. Zabieg do przyjemnych nie należy ale trwa bardzo krótko do 5 minutek i po kłopocie.

Eva31
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka pięknie spała wczoraj prawie cały dzień, później po 20 też już padła. W nocy często jej się ulewało, płakała przez to. Pobudka co chwilę i przytulanie, cycek. Tak w kółko. Odkładam obok to oczy jak 5 zł i płacz. Jestem wykończona dosłownie. Teraz też leży na mnie i ssie. Puści, wścieka się, rzuca przy piersi. Spać!!!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ropialy oczka i robiliśmy zabieg w wieku 5 miesięcy, bo okulista twierdził, że jeszcze się udrożni. Płaciliśmy 300zl tak jak Eva pisze. Wcześniej też cały czas jakieś krople i masaż, który tylko córkę denerwował.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a mnie lewa pierś zaczęła boleć :(. Mały ssie dużo, a jak np possie z jednej i usypia to z drugiej odciągam chociaż trochę. Do tego zawsze robię ciepły okład przed karmieniem. Teraz zrobiłam po karmieniu okład z kapusty, nie czuję ulgi.
    Najbardziej mnie przeraża wizja, że będę musiała iść do lekarza,znowu mąż urlop bd musiał wziąć i pewnie modyfikowane podać :(.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:34

Minns, Asiaf lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Moja też wczoraj mało spała, i o 21 była marudna , już nie wiedziałam czy może przez to że kupki nie zrobiła, no ale jaka udało mi się ja i spać to spała do północy później karmienie i kupka wyszła, więc już się nie martwię. A Twoja usnela po karmieniu ?

Zasnęła o 4.45 ale spala już bardzo niespokojnie tylko do 7.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce się Was poradzić w sprawie nie dzieciowej. Wróciła tydzień temu tesciowa, nie było jej jak urodziłam i zadzwoniła, chciała się zobaczyć akurat była piękna pogoda i bylismy na placu zabaw z corka. Przywitalysmy się i rozmowa, pyta jak z malym a ja ze czasem ciężko, noce nieprzespane a ta mi odpala że przecież chcieliśmy drugie i zostałam bez słowa :-( Liczylismy z moim ze wróci, pomoże nam z odprowadzeniem i odbieraniem córki z przedszkola, zostanie z Małym jak będę potrzebować. Tymczasem tak się zrazilam, boli mnie to co powiedziała, póki co widialam sie z nią tylko w poniedziałek na urodzinach córki i nie chciałam wracać przy tej okazji do sprawy. Uwazacie że to moje hormony,przemęczenie i przesadzam bo nic wielkiego się nie stalo? Powinnam to olac, czy wyjaśnić sprawę jak mnie gryzie? Na ta chwilę nie chce od niej żadnej pomocy, a jak przychodzi i chce nosić wnuka to mnie aż nosi z nerwów buu

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hadgehog i Asiaf u mnie tak jak u Was. Termin z usg miałam 25, a z miesiączki mam dzisiaj i też narazie nic się nie dzieje. A o 14 mam ktg a o 18.20 ginekologa.
    Także powodzenia dla Was :-)

100krotka30 a może teściowej tylko tak się głupio powiedziało i nie miała nic złego na myśli. Poprostu niektórzy ludzie nie myślą co mówią, i że komuś przykrość sprawiają :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hadgehog i Asiaf u mnie tak jak u Was. Termin z usg miałam 25, a z miesiączki mam dzisiaj i też narazie nic się nie dzieje. A o 14 mam ktg a o 18.20 ginekologa.
    Także powodzenia dla Was :-)

100krotka30 a może teściowej tylko tak się głupio powiedziało i nie miała nic złego na myśli. Poprostu niektórzy ludzie nie myślą co mówią, i że komuś przykrość sprawiają :-)

Ja tez łącze się z wami w oczekiwaniach;) jeszcze nas jest tu przynajmniej 4;) u mnie tez zero objawow. Termin z miesiączki na 24.09. Patrząc na usg z 11-14tc to na 13.09 a tu dalej nic;) wczoraj miałam wrażenie ze czop odchodzi ale nie wiem czy to napewno to. Twardnienia brzucha co jakiś czas. Na ktg jeden mały skurcz ok 25%. Ale jak się nic nie zacznie dziać to idę w niedziele do szpitala na wywołanie albo cc sama nie wiem jak to będzie.

nsp8t6l.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Ja tez łącze się z wami w oczekiwaniach;) jeszcze nas jest tu przynajmniej 4;) u mnie tez zero objawow. Termin z miesiączki na 24.09. Patrząc na usg z 11-14tc to na 13.09 a tu dalej nic;) wczoraj miałam wrażenie ze czop odchodzi ale nie wiem czy to napewno to. Twardnienia brzucha co jakiś czas. Na ktg jeden mały skurcz ok 25%. Ale jak się nic nie zacznie dziać to idę w niedziele do szpitala na wywołanie albo cc sama nie wiem jak to będzie.

Ja tez dalej czekam... dzisiaj mamy wizyte u gina, zobaczymy co powie, dzisiaj robilam powtorke moczu bo wczoraj wyszlo mi duzo leukocytow i bakterii... w dodatku sie przeziebilam... :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru za dużo w dwupaku nas tu nie zostało :-)

Ja też po dzisiejszej wizycie dowiem się czy skierowania do szpitala nie dostanę. Zależy jaki Mały jest duży.

Trzymam kciuki za wszystkie, które są jeszcze w dwupaku :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie 4 Was naliczylam obecnie oczekujących już w terminie. Może Wasze dzieciaczki potrzebują jeszcze te kilka dni :-) Jak byłam w 2 tygodniu po porodzie (dokładnie 2 +) U tej połoŻnej laktacyjnej, to dala sobie upust stwierdzając ze moje dziecko ur. 38+2 było nie gotowe na to żeby zacząć samemu walczyć o pokarm stad problemy z przystawianiem do piersi, bo ona oboje dzieci urodziła w 42 więc możliwe że mój o 4 tygodnie za szybko ;-) hehe
    Wiem dziewczyny ze nie marzycie już o niczym innym tylko o rozwiązaniu ale ja miesiąc od porodu tęsknię za brzuszkiem, a wiem że już nie będzie mi dane :-) Cieszcie się tymi ostatnimi chwilami w dwupaku tej ciąży i zbierajcie siły na poród :-) to już niebawem :-)

Mari92, Hedgehog lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie kolejny kryzys. Synek jest super chyba bardziej sie dogadujemy i dogrywamy. Ale ja się posypałam, mam stan podgoraczkowy zuje sie średnio i ta pierś mnie boli jak na okres ale tylko jedna... nie wiem czy mnie łapie przeziębienie, czy mam jakiś zastój czy może wszystko na raz :(. A było tak pięknie ech. Poczekam do jutra, jak coś to zadzwonie do położnej. W razie antybiotyku mozna karmić piersią?

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ