X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny dziś mija termin porodu a nie mam żadnych oznak. Liczyłan, ze urodze przed terminem a pewnie przenoszę 2 tyg. Dzidziuś jest duży to zależało mi zeby nie. Jeszcze podnoszą mi cisnienie zapisy ktg, straszą tachykardia a potem powtarzają zapis w tym samym dniu i mowia, ze ok. Jak radzilyscie sobie z czekaniem. Siedzę jak na szpilkach, co raz gorzej mi z tym :(
    Spokojnie, już niedługo ciąża się skończy :). Ja zaczęłam chodzić na spacery, byłam bardziej aktywna, czyli zaczęłam robić rzeczy których sobie odmawiałam wcześniej ze względu na skracającą się szyjkę. I dzięki temu czułam się lepiej psychicznie i fizycznie, choć oczywiście jak wchodziłam na forum i widziałam kolejne rozpakowane to mi się smutno robiło, że jeszcze nie ja, także Cię rozumiem. Jeszcze maks 2 tygodnie choć na pewno urodzisz wcześniej :).

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy. Zrezygnowałam z wieczornej drzemki na rzecz zrobienia hybrdek. Mam nadzieję że nie będę tego żałować :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ania wczoraj nie spała cały dzień. Byłam dosłownie wykończona . W końcu o 21.30 ja nakarmilam a tatuś wziął do usypiania . Zasnęła o 23 czyli się pomeczyl mocno ale za to spala do 3.30 ! Taka przerwa jej się jeszcze nie zdarzyła. A mi tyle snu ciągiem. Teraz się karmimy i zobaczymy co dalej.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja Ania wczoraj nie spała cały dzień. Byłam dosłownie wykończona . W końcu o 21.30 ja nakarmilam a tatuś wziął do usypiania . Zasnęła o 23 czyli się pomeczyl mocno ale za to spala do 3.30 ! Taka przerwa jej się jeszcze nie zdarzyła. A mi tyle snu ciągiem. Teraz się karmimy i zobaczymy co dalej.
    Moja też wczoraj mało spała, i o 21 była marudna , już nie wiedziałam czy może przez to że kupki nie zrobiła, no ale jaka udało mi się ja i spać to spała do północy później karmienie i kupka wyszła, więc już się nie martwię. A Twoja usnela po karmieniu ?

201809135365.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z oczkiem. Bardzo zaropialo:( jedziemy do okulisty,mam nadzieje ze to nic powaznego.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na początku tez jedno oczko ropialo, lae polozna powiedziala ze wystarczy przemywac solą fizjologiczna albo czarna herbata. I jakoś po tygodniu przeszlo.

Nasza po tych wczorajszych szczepieniach jest strasznie ospala. Praktycznie ciagle spi, budzi sie tylko na jedzenie i zasypia znowu. Aż ja obudzilismy w nocy po kilku godzinach snu, bo wczoraj bardzo mało jadła.

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy moja pierwsza córka tez miala problem z jednym oczkiem. Ciągle miala przepisywane jakies kropelki które nic nie skutkowały az w wieku 8 m-cy zdecydowaliśmy się na udroznienie kxnalika lzowego i potem jak ręka odjal. Aż żałuję że tyle czekaliśmy z tym....

Amy333 lubi tę wiadomość

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na tym zabiegu prywatnie,koszt 300 zl. Zabieg do przyjemnych nie należy ale trwa bardzo krótko do 5 minutek i po kłopocie.

Eva31
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka pięknie spała wczoraj prawie cały dzień, później po 20 też już padła. W nocy często jej się ulewało, płakała przez to. Pobudka co chwilę i przytulanie, cycek. Tak w kółko. Odkładam obok to oczy jak 5 zł i płacz. Jestem wykończona dosłownie. Teraz też leży na mnie i ssie. Puści, wścieka się, rzuca przy piersi. Spać!!!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ropialy oczka i robiliśmy zabieg w wieku 5 miesięcy, bo okulista twierdził, że jeszcze się udrożni. Płaciliśmy 300zl tak jak Eva pisze. Wcześniej też cały czas jakieś krople i masaż, który tylko córkę denerwował.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a mnie lewa pierś zaczęła boleć :(. Mały ssie dużo, a jak np possie z jednej i usypia to z drugiej odciągam chociaż trochę. Do tego zawsze robię ciepły okład przed karmieniem. Teraz zrobiłam po karmieniu okład z kapusty, nie czuję ulgi.
    Najbardziej mnie przeraża wizja, że będę musiała iść do lekarza,znowu mąż urlop bd musiał wziąć i pewnie modyfikowane podać :(.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:34

Minns, Asiaf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Moja też wczoraj mało spała, i o 21 była marudna , już nie wiedziałam czy może przez to że kupki nie zrobiła, no ale jaka udało mi się ja i spać to spała do północy później karmienie i kupka wyszła, więc już się nie martwię. A Twoja usnela po karmieniu ?

Zasnęła o 4.45 ale spala już bardzo niespokojnie tylko do 7.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce się Was poradzić w sprawie nie dzieciowej. Wróciła tydzień temu tesciowa, nie było jej jak urodziłam i zadzwoniła, chciała się zobaczyć akurat była piękna pogoda i bylismy na placu zabaw z corka. Przywitalysmy się i rozmowa, pyta jak z malym a ja ze czasem ciężko, noce nieprzespane a ta mi odpala że przecież chcieliśmy drugie i zostałam bez słowa :-( Liczylismy z moim ze wróci, pomoże nam z odprowadzeniem i odbieraniem córki z przedszkola, zostanie z Małym jak będę potrzebować. Tymczasem tak się zrazilam, boli mnie to co powiedziała, póki co widialam sie z nią tylko w poniedziałek na urodzinach córki i nie chciałam wracać przy tej okazji do sprawy. Uwazacie że to moje hormony,przemęczenie i przesadzam bo nic wielkiego się nie stalo? Powinnam to olac, czy wyjaśnić sprawę jak mnie gryzie? Na ta chwilę nie chce od niej żadnej pomocy, a jak przychodzi i chce nosić wnuka to mnie aż nosi z nerwów buu

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hadgehog i Asiaf u mnie tak jak u Was. Termin z usg miałam 25, a z miesiączki mam dzisiaj i też narazie nic się nie dzieje. A o 14 mam ktg a o 18.20 ginekologa.
    Także powodzenia dla Was :-)

100krotka30 a może teściowej tylko tak się głupio powiedziało i nie miała nic złego na myśli. Poprostu niektórzy ludzie nie myślą co mówią, i że komuś przykrość sprawiają :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hadgehog i Asiaf u mnie tak jak u Was. Termin z usg miałam 25, a z miesiączki mam dzisiaj i też narazie nic się nie dzieje. A o 14 mam ktg a o 18.20 ginekologa.
    Także powodzenia dla Was :-)

100krotka30 a może teściowej tylko tak się głupio powiedziało i nie miała nic złego na myśli. Poprostu niektórzy ludzie nie myślą co mówią, i że komuś przykrość sprawiają :-)

Ja tez łącze się z wami w oczekiwaniach;) jeszcze nas jest tu przynajmniej 4;) u mnie tez zero objawow. Termin z miesiączki na 24.09. Patrząc na usg z 11-14tc to na 13.09 a tu dalej nic;) wczoraj miałam wrażenie ze czop odchodzi ale nie wiem czy to napewno to. Twardnienia brzucha co jakiś czas. Na ktg jeden mały skurcz ok 25%. Ale jak się nic nie zacznie dziać to idę w niedziele do szpitala na wywołanie albo cc sama nie wiem jak to będzie.

nsp8t6l.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Ja tez łącze się z wami w oczekiwaniach;) jeszcze nas jest tu przynajmniej 4;) u mnie tez zero objawow. Termin z miesiączki na 24.09. Patrząc na usg z 11-14tc to na 13.09 a tu dalej nic;) wczoraj miałam wrażenie ze czop odchodzi ale nie wiem czy to napewno to. Twardnienia brzucha co jakiś czas. Na ktg jeden mały skurcz ok 25%. Ale jak się nic nie zacznie dziać to idę w niedziele do szpitala na wywołanie albo cc sama nie wiem jak to będzie.

Ja tez dalej czekam... dzisiaj mamy wizyte u gina, zobaczymy co powie, dzisiaj robilam powtorke moczu bo wczoraj wyszlo mi duzo leukocytow i bakterii... w dodatku sie przeziebilam... :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru za dużo w dwupaku nas tu nie zostało :-)

Ja też po dzisiejszej wizycie dowiem się czy skierowania do szpitala nie dostanę. Zależy jaki Mały jest duży.

Trzymam kciuki za wszystkie, które są jeszcze w dwupaku :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie 4 Was naliczylam obecnie oczekujących już w terminie. Może Wasze dzieciaczki potrzebują jeszcze te kilka dni :-) Jak byłam w 2 tygodniu po porodzie (dokładnie 2 +) U tej połoŻnej laktacyjnej, to dala sobie upust stwierdzając ze moje dziecko ur. 38+2 było nie gotowe na to żeby zacząć samemu walczyć o pokarm stad problemy z przystawianiem do piersi, bo ona oboje dzieci urodziła w 42 więc możliwe że mój o 4 tygodnie za szybko ;-) hehe
    Wiem dziewczyny ze nie marzycie już o niczym innym tylko o rozwiązaniu ale ja miesiąc od porodu tęsknię za brzuszkiem, a wiem że już nie będzie mi dane :-) Cieszcie się tymi ostatnimi chwilami w dwupaku tej ciąży i zbierajcie siły na poród :-) to już niebawem :-)

Mari92, Hedgehog lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie kolejny kryzys. Synek jest super chyba bardziej sie dogadujemy i dogrywamy. Ale ja się posypałam, mam stan podgoraczkowy zuje sie średnio i ta pierś mnie boli jak na okres ale tylko jedna... nie wiem czy mnie łapie przeziębienie, czy mam jakiś zastój czy może wszystko na raz :(. A było tak pięknie ech. Poczekam do jutra, jak coś to zadzwonie do położnej. W razie antybiotyku mozna karmić piersią?

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ