WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja też jeszcze 2w1. Dziś wizyta u gin i zobaczymy co zadecyduje bo u mnie też zero objawów ehh
    Daj znac jaka decyzja.
    My znowu na patologii z powodu wysokiego tetna na ktg. Zostahemy juz do porodu. Modlę sie zeby nastąpił jak najszybciej, bo jestem zalamana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:53

Nika312 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzadko udzielalam się na grupie ale jak już tu kiedyś pisałam z Wami to pochwalę się że my rozpakowani od wtorku :-)
    Ania ważyła 3800g, 55 cm. Poród sm, bez nacięcia i pęknięcia. Liczę na to że jutro wyjdę bo córka starsza stęskniona na maxa.

Poród ogólnie szybki, od wejścia na porodowke do momentu urodzenia jakaś godzina.

Asiaf, 100krotka30, Paulinda, Minns, kasia1518, kuwejtonka, Amy333, Izabelle, Mari92, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marlena :-) Pozazdrościć takiej szybkiej akcji. Zdrówka dla Was.

U nas też są grudki w kupce a niby mleko mamy takie lekkostrawne, chyba że mój jadłospis taki kiepski ;-) choc ostatnio czytałam ze to co jemy ma tylko mały wpływ na skład mleka a bardziej idzie na nasze bieżące potrzeby.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez grudki, to chyba nnomalne taka musztarda z grudkami

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A jakie smoczki zostały zaakceptowane przez Wasze pociechy?
    U nas akurat Canpol taki ścięty kształt, bo avent miał prosty i nie chce go ssać. Ale ogólnie ciężko mu go podać rzadko zassa a jeśli już to co chwilę wypluwa i też po zasnieciu.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudki w kupie takiego malucha są prawidłowe i normalne. Póki kupa ma musztardowy kolor i konsystencję wszystko jest ok.

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna która była dziś u nas nazwała prawidłową kupę "musztardowym serkiem wiejskim" :D więc te grudki są normalne.

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie uzywamy smoczka. Bardzo nie chcieliśmy i sie udaje. Nie zauważamy żeby jej go brakowalo.
    Nasza robi duzo kup- kilka dziennie, tez w kolorze musztardowym.
    Mnie cos rozklada- od dwoch godzin chodze po domu w dwoch polarach i czapce, a u mnie tak sie zawsze zaczyna:-/ wiec nie zbliżam sie nawet do dziecka, maz przejmuje wszystkie karmienia, kurcze jeszcze po tych szczepieniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:07

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Daj znac jaka decyzja.
    My znowu na patologii z powodu wysokiego tetna na ktg. Zostahemy juz do porodu. Modlę sie zeby nastąpił jak najszybciej, bo jestem zalamana.
    No więc szyjka miękka, rozwarcie 2cm ale skurczy brak:/
    Gdyby się nie rozkrecilo to dostałam skierowanie do szpitala i w środę mam się zjawić. A Ty jak tam samopoczucie?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A jakie smoczki zostały zaakceptowane przez Wasze pociechy?
    Ja tez mam lovi dostałam w szkole rodzenia. Bardzo delikatny, zaczyna coraz częściej się przydawac. Dziś mały skończył 3 tygodnie i coraz częściej zaczyna być aktywny. Otwiera oczka i spogląda na świat, dziś zaczął reagować na grzechotkę:)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratulacje!

Nika zazdroszcze... u mnie nic a nic... wywalcie mnie z forum bo nie bede wrzesniowa mama!:( my do szpitala mamy wstawic sie 8.10... grrrr

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Marlena gratulacje!

Nika zazdroszcze... u mnie nic a nic... wywalcie mnie z forum bo nie bede wrzesniowa mama!:( my do szpitala mamy wstawic sie 8.10... grrrr
    A próbujesz metod na przyśpieszenie? Mi gin mówiła, że współżycie fajnie rozkręca akcje, zaś położna o przysiadach wspominala, ćwiczenia na piłce i pozycja na czworaka;)
    Aha dziś mi gin zrobila masaż szyjki, nie powiem że fajne to było no ale jak ma pomoc to ok :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiam właśnie czesto, teraz spi maly w koncu to sobie trocge odciagne i kapusta.
    Gorączka spadla do 36.9 ale i tak czuje sie fatalnie.
    U nas położna nazwala zdrową kupke dobrze ściętą jajecznicą.

wrzesień 2018 - synek <3
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    A próbujesz metod na przyśpieszenie? Mi gin mówiła, że współżycie fajnie rozkręca akcje, zaś położna o przysiadach wspominala, ćwiczenia na piłce i pozycja na czworaka;)
    Aha dziś mi gin zrobila masaż szyjki, nie powiem że fajne to było no ale jak ma pomoc to ok :)
    U mnie w poniedziałek niby tez było 2 cm rozwarcia. Skurczy tez brak:( poskakałam dziś na piłce, wzięłam kąpiel, na seksy nie mam co liczyć wiec tez trochę więcej starałam się chodzić po schodach. Brzuch mi się rusza strasznie, mała jakaś dyskotekę sobie urządziła. Ogladam mecz Polska Serbią ale jakoś nie mogę się skupić wiec emocji nie wywołuje u mnie żadnych;)

nsp8t6l.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    U mnie w poniedziałek niby tez było 2 cm rozwarcia. Skurczy tez brak:( poskakałam dziś na piłce, wzięłam kąpiel, na seksy nie mam co liczyć wiec tez trochę więcej starałam się chodzić po schodach. Brzuch mi się rusza strasznie, mała jakaś dyskotekę sobie urządziła. Ogladam mecz Polska Serbią ale jakoś nie mogę się skupić wiec emocji nie wywołuje u mnie żadnych;)
    U mnie to samo - dyskoteka:) widocznie im za dobrze w naszych brzuszkach:)
    Położna mi mówiła, że chlopcy lubią tak przeciągnąć terminy, ale pewnie to nie reguła:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to dobrze- uspokoiłyście mnie z tą kupą ☺ to że się napina od czasu do czasu to myślę że lada moment jej minie ☺

Pozdrawiam Mamuśki i te nieliczne przyszłe mamy również ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    U mnie to samo - dyskoteka:) widocznie im za dobrze w naszych brzuszkach:)
    Położna mi mówiła, że chlopcy lubią tak przeciągnąć terminy, ale pewnie to nie reguła:)
    Ja mam w brzuchu dziewczynkę;) syn zdecydował się wychodzić dwa dni po terminie, podobno statystycznie druga ciąża kończy się szybciej i dziewczynki rodzą się szybciej. U nas wyjątek :)

nsp8t6l.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:34

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Ja mam w brzuchu dziewczynkę;) syn zdecydował się wychodzić dwa dni po terminie, podobno statystycznie druga ciąża kończy się szybciej i dziewczynki rodzą się szybciej. U nas wyjątek :)
    Czyli jak widać żadnej reguły nie ma :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    U mnie rozwarcie na palec już drugi tydzień będzie. Szyjka też mięciutka i gotowa. Jutro znowu wizyta.
    Miałam dopadać męża jak tylko wróci do domu ale fatalnie się czuje. Sorry za szczegóły - poszly już dwie dwójki, mdli mnie, odbija mi się jak jakiemuś staremu chlopu , mam jakiś nagły powrót strasznej zgagi, w brzuchu impreza a ja marzę tylko o spaniu. W dodatku jestem tak niemrawa że mam wrażenie że mam w głowie kisiel zamiast mózgu. Chyba seksow nie będzie.
    Ja to rozwarcie mam już dobry miesiąc. Groził mi poród przedwczesny A teraz cisza yhh

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ