WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę ze mi pomógł seks z mężem. Zdążyliśmy to zrobić dwa razy i po drugim razie na drugi dzien zaczelam rodzić.

Ja karmie malego w maseczce, chyba to mm go zapchalo bo pociągnął z cyca 15 min i padl. Sprobuje go jeszcze przystawic a jak nie to go odloze. Przeraza mnie jutrzejszy dzien, sama do 16.39. Boże daj mi siły ...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    A próbujesz metod na przyśpieszenie? Mi gin mówiła, że współżycie fajnie rozkręca akcje, zaś położna o przysiadach wspominala, ćwiczenia na piłce i pozycja na czworaka;)
    Aha dziś mi gin zrobila masaż szyjki, nie powiem że fajne to było no ale jak ma pomoc to ok :)
    Wlasnie niestety seks odpada... mala jest bardzo nisko i boli mnie cale krocze... w dodatku moj maz stawial opor bo on potrzebuje jeszcze kilku dni na robote w domu xD i jak udalo mi sie go namowic to niestety ja nie dalam rady bo mnie bolalo :/

Ehhh co ma byc to bedzie, predzej czy pozniej urodzimy! Tylko na forum bedzieny daleko z tematami :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z sączącymi wodami? Tzn z dwa dni temu, miałam mokra bieliznę w nocy, ale myślałam potem ze to czop odchodzi bo na papierze widziałam wydzielinę. A przed chwila obudziłam się i znów bielizna mokra ale ewidentnie mokra a nie od śluzu. Było tego tyle mniej więcej ile zajmuje wkładka lub podpaska.

nsp8t6l.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś dostała już miesiączke? U mnie już prawie 8tyg po i ni widu ni słychu, a czekam na nią z niecierpliwością- ostatnio mężowi śniło się że Zosi przebijają się 2 zęby przez dziąsła... I jak gdzieś przeczytałam że może to oznaczać chęć posiadania dziecka bądź informacje już o ciąży, to trochę mnie strach obleciał- oczywiście chęć posiadania kolejnego dziecka u nas jest, ale bezpieczniej by było żeby te 6my odczekać, a mieliśmy 2 razy na samym początku przytulanko bez uważania i stąd tak wyglądam tej @ ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Dziewczyny jak to jest z sączącymi wodami? Tzn z dwa dni temu, miałam mokra bieliznę w nocy, ale myślałam potem ze to czop odchodzi bo na papierze widziałam wydzielinę. A przed chwila obudziłam się i znów bielizna mokra ale ewidentnie mokra a nie od śluzu. Było tego tyle mniej więcej ile zajmuje wkładka lub podpaska.

u mnie jak zaczęły się sączyć to w 15 minut podpaska była do wymiany :) no i jak szłam bez majtek to zostawiałam ślady na podłodze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    U mnie najpierw pociekła mała strużka po nodze, a pół h później moczyłam te wielkie poporodowe podpachy, bo się lało ciurkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 05:28

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny czy któraś dostała już miesiączke? U mnie już prawie 8tyg po i ni widu ni słychu, a czekam na nią z niecierpliwością- ostatnio mężowi śniło się że Zosi przebijają się 2 zęby przez dziąsła... I jak gdzieś przeczytałam że może to oznaczać chęć posiadania dziecka bądź informacje już o ciąży, to trochę mnie strach obleciał- oczywiście chęć posiadania kolejnego dziecka u nas jest, ale bezpieczniej by było żeby te 6my odczekać, a mieliśmy 2 razy na samym początku przytulanko bez uważania i stąd tak wyglądam tej @ ☺
    U kobiet, które nie karmią piersią okres moze sie pojawic nawet po kilku tygodniach, a u karmiacych piersia zajmie to dłużej- nawet kilka miesiecy. Tu wiekszosc karmi piersia, wiec podejrzewam że nikt tak szybko nie dostanie. Moze zrób test ciazowy jesli juz minął odpowiedni czas, bo czasem najpierw występuje owulacja, a potem dopiero okres.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna G, Kuwejtonka w takim razie u mnie to chyba poprostu śluz bo tylko raz pociekło a potem już sucho... a już miałam nadzieje ze może się zaczyna...

nsp8t6l.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Wlasnie niestety seks odpada... mala jest bardzo nisko i boli mnie cale krocze... w dodatku moj maz stawial opor bo on potrzebuje jeszcze kilku dni na robote w domu xD i jak udalo mi sie go namowic to niestety ja nie dalam rady bo mnie bolalo :/

Ehhh co ma byc to bedzie, predzej czy pozniej urodzimy! Tylko na forum bedzieny daleko z tematami :p
    Ja chce spróbować w niedzielę bo w weekend mojej położnej nie ma więc to mnie wstrzymuje
    Myślę, że będę październikowa mama no i Fajnie, bo mąż też z października więc urodziny będą razem odprawiać hah

Ostatnio po badaniu położna stwierdziła, że mi wody raczej nie odejdą ale po czym to stwierdziła to nie wiem. Tak samo wczoraj pytam gin o czop to powiedziała że to nie jest wyznacznik porodu, może na sali porodowej odpaść więc nie mam się nastawiac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 07:48

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Justyna G, Kuwejtonka w takim razie u mnie to chyba poprostu śluz bo tylko raz pociekło a potem już sucho... a już miałam nadzieje ze może się zaczyna...

Ja tez tak mam praktycznie codziennie. I pociesze Cie - dzisiaj znowu odchodza kawalki czopu takze mysle ze to dobry znak :))
    Za mna noc przygotowawcza do rodzicielstwa - spalam 2h i o dziwo czuje sie wyspana :| tak mnie boli krocze ze nie moglam sie ulozyc :(
    Ogolem zalamalam sie troche bo w miesiac przez te obrzeki przytylam 6kg... strasznie puchne ale wyniki ok wiec "ten typ tak ma" w 8 i 9 mcu przytylam tyle ile we wszystkich poprzednich lacznie :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o okres w trakcie karmienia piersią to ja regularny dostałam po roku. Jakieś pojedyncze plamienie po 8mc. Ale znam dziewczyny którym @wraca zaraz po połogu.

nsp8t6l.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ja tez tak mam praktycznie codziennie. I pociesze Cie - dzisiaj znowu odchodza kawalki czopu takze mysle ze to dobry znak :))
    Za mna noc przygotowawcza do rodzicielstwa - spalam 2h i o dziwo czuje sie wyspana :| tak mnie boli krocze ze nie moglam sie ulozyc :(
    Ogolem zalamalam sie troche bo w miesiac przez te obrzeki przytylam 6kg... strasznie puchne ale wyniki ok wiec "ten typ tak ma" w 8 i 9 mcu przytylam tyle ile we wszystkich poprzednich lacznie :/
    Ja już chciałam jechać na izbę przyjęć bo przez to ze już po terminie to już chyba za bardzo się czeka na to wszystko. Dobrze ze nie pojechałam bo lekarz tylko by się wkurzył ze go budzę o 3 w nocy i by krzywo patrzyli pewnie:P dziś idę znów na ktg po południu. No i coś czuje ze do niedzieli do terminu stawienia się do szpitala doczekamy w domku. Moj syn ma 1.10 urodziny a ja będę pewnie w szpitalu.

nsp8t6l.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja noc na przedporodowce, z powodu zagrozenia , bo przez 2 godz. Zapis na ktg tachykardia. Synek ruszal sie bez przerwy, nie nadazalam z wlaczaniem przycisku. 2 kolejne zapisy w porządku, wszystko wrocilo do normy. Boje sie o to serduszko :( najprawdopodobniej zaraz wroce na patologie. Jakies skurcze w nocy byly, ale nieregularne. Rano mialam wydzieline podbarwiona krwia. Koniec ciazy mam tak samo stresujacy jak poczatek. :(

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymaj sie! Najwazniejsze ze jestes pod opieka.

Kurcze a my nadal nie mamy chodzic na KTG hmmm czasami mysle ze to dobrze bo sie nie stresuje co wyjdzie a czasami boje sie ze cos przegapie... ale jezeli przeplywy mam idealne, lozysko 2stopnia, ilosc wod ok to moze serio nie ma potrzeby jezdzic na ktg?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf dobrze ze Cię monitorują;) mam nadzieje ze to tylko Twój stres. Może ten szpital tak na Ciebie działa. Ja tez na patologii jak leżałam i na izbie przyjęć jak mi robili to miała mała cały czas tachykardie albo jakieś dzienne zapisy. A u mojego lekarza zapis bardzo dobry z pojedynczymi skokami do 170. Ciekawe jak dziś mi wyjdzie zapis.

Kas_ia masz racje ze z jednej strony to lepiej bo Cię to nie stresuje, ja jak miałam w szpitalu trzy razy dziennie to chyba tez bardziej mnie stresowało. Ale jakbym w ogóle nie miała to tez bym się bała ze cis przegapie. No tak złe i tak nie dobrze;) ale widzę ze do terminu u Ciebie już blisko to może poproś o skierowanie na ktg i po weekendzie umow się na ktg, będziesz spokojniejsza. Chyba się już dzidzia wykluje przez weekend.

Asiaf lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu dostałam okres po 2 miesiącach :/

Asiaf w szpitalu jednak bezpieczniej. Powodzenia.

Za pozostałe dziewczyny trzymam mocno kciuki. Czekamy na wasze maleństwa ❤️

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    U mnie się tak zaczęło. W środę w nocy mokre majtki, ale lekarz stwierdził, ze to czop. W czwartek pojawiły się struzki krwi, w piątek krwawy śluz i w nocy jechaliśmy na porodówkę, a w sobotę miałam maleństwo przy sobie :) dużo skakania na piłce żeby pomoc szyjce! :) trzymam kciuki!

Asia dobrze, ze jesteś w szpitalu. Jesteś pod dobra opieka. Tez chciałam uciekać z patologii na zadanie, ale dzięki temu, ze tam byłam nie przegapiłam porodu. Już bliżej niż dalej. Nie martw się, wszystko będzie z Wami dobrze, a stres to ostatnie czego potrzebujesz Ty i młodzież :) głowa do góry!

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?

Ja miałam test i potem pompę. U mnie zle sie wszystko potoczyło ale mi Wywoływali grubo przed terminem i mój organizm nie był gotowy. Jeśli to oct czyli test to sprawdza jak organizm i dziecko reaguja na oksy.

Asiaf lubi tę wiadomość

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Najważniejsze ze Ciebie i maluszka obserwują, napewno jeśli będzie coś nie tak to zrobią cc. Może uda się wywołać poród i już za chwile będziesz tulić maluszka. Ja jak bym miała tyle leżeć na zapisie pewnie tez byłoby takie tentno bo bym się mega stresowała.

Asiaf lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ