WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę ze mi pomógł seks z mężem. Zdążyliśmy to zrobić dwa razy i po drugim razie na drugi dzien zaczelam rodzić.
Ja karmie malego w maseczce, chyba to mm go zapchalo bo pociągnął z cyca 15 min i padl. Sprobuje go jeszcze przystawic a jak nie to go odloze. Przeraza mnie jutrzejszy dzien, sama do 16.39. Boże daj mi siły ...wrzesień 2018 - synek -
Nika312 wrote:A próbujesz metod na przyśpieszenie? Mi gin mówiła, że współżycie fajnie rozkręca akcje, zaś położna o przysiadach wspominala, ćwiczenia na piłce i pozycja na czworaka;)
Aha dziś mi gin zrobila masaż szyjki, nie powiem że fajne to było no ale jak ma pomoc to ok
Ehhh co ma byc to bedzie, predzej czy pozniej urodzimy! Tylko na forum bedzieny daleko z tematami :p -
Dziewczyny jak to jest z sączącymi wodami? Tzn z dwa dni temu, miałam mokra bieliznę w nocy, ale myślałam potem ze to czop odchodzi bo na papierze widziałam wydzielinę. A przed chwila obudziłam się i znów bielizna mokra ale ewidentnie mokra a nie od śluzu. Było tego tyle mniej więcej ile zajmuje wkładka lub podpaska.
-
Dziewczyny czy któraś dostała już miesiączke? U mnie już prawie 8tyg po i ni widu ni słychu, a czekam na nią z niecierpliwością- ostatnio mężowi śniło się że Zosi przebijają się 2 zęby przez dziąsła... I jak gdzieś przeczytałam że może to oznaczać chęć posiadania dziecka bądź informacje już o ciąży, to trochę mnie strach obleciał- oczywiście chęć posiadania kolejnego dziecka u nas jest, ale bezpieczniej by było żeby te 6my odczekać, a mieliśmy 2 razy na samym początku przytulanko bez uważania i stąd tak wyglądam tej @ ☺kasia1518
-
MarBru wrote:Dziewczyny jak to jest z sączącymi wodami? Tzn z dwa dni temu, miałam mokra bieliznę w nocy, ale myślałam potem ze to czop odchodzi bo na papierze widziałam wydzielinę. A przed chwila obudziłam się i znów bielizna mokra ale ewidentnie mokra a nie od śluzu. Było tego tyle mniej więcej ile zajmuje wkładka lub podpaska.
u mnie jak zaczęły się sączyć to w 15 minut podpaska była do wymianyno i jak szłam bez majtek to zostawiałam ślady na podłodze.
-
MarBru wrote:Dziewczyny jak to jest z sączącymi wodami? Tzn z dwa dni temu, miałam mokra bieliznę w nocy, ale myślałam potem ze to czop odchodzi bo na papierze widziałam wydzielinę. A przed chwila obudziłam się i znów bielizna mokra ale ewidentnie mokra a nie od śluzu. Było tego tyle mniej więcej ile zajmuje wkładka lub podpaska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 05:28
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kasia1518 wrote:Dziewczyny czy któraś dostała już miesiączke? U mnie już prawie 8tyg po i ni widu ni słychu, a czekam na nią z niecierpliwością- ostatnio mężowi śniło się że Zosi przebijają się 2 zęby przez dziąsła... I jak gdzieś przeczytałam że może to oznaczać chęć posiadania dziecka bądź informacje już o ciąży, to trochę mnie strach obleciał- oczywiście chęć posiadania kolejnego dziecka u nas jest, ale bezpieczniej by było żeby te 6my odczekać, a mieliśmy 2 razy na samym początku przytulanko bez uważania i stąd tak wyglądam tej @ ☺
-
Kas_ia wrote:Wlasnie niestety seks odpada... mala jest bardzo nisko i boli mnie cale krocze... w dodatku moj maz stawial opor bo on potrzebuje jeszcze kilku dni na robote w domu xD i jak udalo mi sie go namowic to niestety ja nie dalam rady bo mnie bolalo
Ehhh co ma byc to bedzie, predzej czy pozniej urodzimy! Tylko na forum bedzieny daleko z tematami :p
Myślę, że będę październikowa mama no i Fajnie, bo mąż też z października więc urodziny będą razem odprawiać hah
Ostatnio po badaniu położna stwierdziła, że mi wody raczej nie odejdą ale po czym to stwierdziła to nie wiem. Tak samo wczoraj pytam gin o czop to powiedziała że to nie jest wyznacznik porodu, może na sali porodowej odpaść więc nie mam się nastawiac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 07:48
-
MarBru wrote:Justyna G, Kuwejtonka w takim razie u mnie to chyba poprostu śluz bo tylko raz pociekło a potem już sucho... a już miałam nadzieje ze może się zaczyna...
Ja tez tak mam praktycznie codziennie. I pociesze Cie - dzisiaj znowu odchodza kawalki czopu takze mysle ze to dobry znak)
Za mna noc przygotowawcza do rodzicielstwa - spalam 2h i o dziwo czuje sie wyspanatak mnie boli krocze ze nie moglam sie ulozyc
Ogolem zalamalam sie troche bo w miesiac przez te obrzeki przytylam 6kg... strasznie puchne ale wyniki ok wiec "ten typ tak ma" w 8 i 9 mcu przytylam tyle ile we wszystkich poprzednich lacznie -
Kas_ia wrote:Ja tez tak mam praktycznie codziennie. I pociesze Cie - dzisiaj znowu odchodza kawalki czopu takze mysle ze to dobry znak
)
Za mna noc przygotowawcza do rodzicielstwa - spalam 2h i o dziwo czuje sie wyspanatak mnie boli krocze ze nie moglam sie ulozyc
Ogolem zalamalam sie troche bo w miesiac przez te obrzeki przytylam 6kg... strasznie puchne ale wyniki ok wiec "ten typ tak ma" w 8 i 9 mcu przytylam tyle ile we wszystkich poprzednich lacznie -
Dziewczyny ja noc na przedporodowce, z powodu zagrozenia , bo przez 2 godz. Zapis na ktg tachykardia. Synek ruszal sie bez przerwy, nie nadazalam z wlaczaniem przycisku. 2 kolejne zapisy w porządku, wszystko wrocilo do normy. Boje sie o to serduszko
najprawdopodobniej zaraz wroce na patologie. Jakies skurcze w nocy byly, ale nieregularne. Rano mialam wydzieline podbarwiona krwia. Koniec ciazy mam tak samo stresujacy jak poczatek.
Antoś
-
Asia trzymaj sie! Najwazniejsze ze jestes pod opieka.
Kurcze a my nadal nie mamy chodzic na KTG hmmm czasami mysle ze to dobrze bo sie nie stresuje co wyjdzie a czasami boje sie ze cos przegapie... ale jezeli przeplywy mam idealne, lozysko 2stopnia, ilosc wod ok to moze serio nie ma potrzeby jezdzic na ktg? -
Asiaf dobrze ze Cię monitorują
mam nadzieje ze to tylko Twój stres. Może ten szpital tak na Ciebie działa. Ja tez na patologii jak leżałam i na izbie przyjęć jak mi robili to miała mała cały czas tachykardie albo jakieś dzienne zapisy. A u mojego lekarza zapis bardzo dobry z pojedynczymi skokami do 170. Ciekawe jak dziś mi wyjdzie zapis.
Kas_ia masz racje ze z jednej strony to lepiej bo Cię to nie stresuje, ja jak miałam w szpitalu trzy razy dziennie to chyba tez bardziej mnie stresowało. Ale jakbym w ogóle nie miała to tez bym się bała ze cis przegapie. No tak złe i tak nie dobrze;) ale widzę ze do terminu u Ciebie już blisko to może poproś o skierowanie na ktg i po weekendzie umow się na ktg, będziesz spokojniejsza. Chyba się już dzidzia wykluje przez weekend.Asiaf lubi tę wiadomość
-
Ja przy karmieniu dostałam okres po 2 miesiącach
Asiaf w szpitalu jednak bezpieczniej. Powodzenia.
Za pozostałe dziewczyny trzymam mocno kciuki. Czekamy na wasze maleństwa ❤️ -
Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?Antoś
-
MarBru wrote:Justyna G, Kuwejtonka w takim razie u mnie to chyba poprostu śluz bo tylko raz pociekło a potem już sucho... a już miałam nadzieje ze może się zaczyna...
dużo skakania na piłce żeby pomoc szyjce!
trzymam kciuki!
Asia dobrze, ze jesteś w szpitalu. Jesteś pod dobra opieka. Tez chciałam uciekać z patologii na zadanie, ale dzięki temu, ze tam byłam nie przegapiłam porodu. Już bliżej niż dalej. Nie martw się, wszystko będzie z Wami dobrze, a stres to ostatnie czego potrzebujesz Ty i młodzieżgłowa do góry!
Asiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?
Ja miałam test i potem pompę. U mnie zle sie wszystko potoczyło ale mi Wywoływali grubo przed terminem i mój organizm nie był gotowy. Jeśli to oct czyli test to sprawdza jak organizm i dziecko reaguja na oksy.Asiaf lubi tę wiadomość
-
Asiaf wrote:Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?
Asiaf lubi tę wiadomość