WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Stresuje sie szpitalem, na noc dostalam hydroksyzyne. Ale zapus 170 przez 2 godz. Byl straszny, czasen skakalo nawet wyzej. Synek nie przestawal kopać i wiercic sie nawet na chwile. Jak jest 10-15 ruchów na godz wtedy zapis w normie. Mialam echo serca, ale boje sie czy czegoś nie przegapili. Dzis mam miec test oksy. Czy u Ktorej z Was wywolal porod?
    U mnie oxy ruszyła poród za drugim razem, wcześniej miałam jeszcze cewnik foleya.

Asiaf lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dopiero Was nadrobila :-)
    Moj synek przyszedl na swiat 19 wrzesnia wazyl 3200 i mierzy 53 cm. Jestem w nim zakochana.
    Porod mialam wywolywany ze wzgledu na cukrzuce najpier zelem dopochwowym po tym poszly skurcze i rozwarcie doszlo do 3 cm i koniec. Cala noc meczylam sie ze skurczami a na drugi dzieb podali mi oksy i jakos po 3 godzinach strasznych boli, wrzaskow i nacieciu krocza urodzil sie moj skarb.
    W szpitalu tafila na super personej ba sali porodowej bardzi mi polozne pomogly.
    W domu jestesmy od tygodnia ale mamy problemy z karmieniem nie mam wogule pokarmu przez popzedni weekend maly byl tak glodny caly czas plakal a ja bez mleka, w poniedzialek byla polozna i okazalo sie ze maly spad z wagi 100 g i zaczelisny przygode z mm i ja staram sie pobudzic laktacje.
    Przyszle mamusie trzymajcie sie juz niedlugo bedziecie miec maluszki ze soba :-)

kuwejtonka, Minns, Asiaf, Camilla13, Paulinda, JustynaG, Vlinder lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,wczoraj miałam zatrucie pokarmowe,cos musiałsm zjeść. Mała chlusnęla raz i spoko,ja się trochę dłuzej pomęczyłam.

My na prężenie i stękanie dajemy 5 kropel Dicoflor,tak radzila polozna. Nie wiem czy pomaga ;)

Pomogla wizyta u osteopaty. Bylismy na dwóch. Ustawił ja,zeby nie wybierała jednej strony i popracowal nad ukladem pokarmowym. Przespala 6 godzin. Obudził mnie ból piersi,myślałam,ze eksplodują.

Dziewczyny w dwupakach,to już dosłownie ostatnie kilka dni. Rozumiem Was,bo końcówka jest mega stresujaca.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma 22 dńi i ostatnio zaczął wydawać dziwne głosy. Jęki, steki, popiskuje, czasami harcze. Czy wasze dzieciątka tez tak robia? Czasami w noćy lecę do niego bo mysle ze się coś dzieje a on tak przez sen wydaje głosy.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :-)
    Jestem w szpitalu, ze względu na wagę małego. Czekam na badania już od rana i w sumie nie wiem co postanowią.

Kciuki dla wszystkich :-)

Asiaf, Hedgehog lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mój synek ma 22 dńi i ostatnio zaczął wydawać dziwne głosy. Jęki, steki, popiskuje, czasami harcze. Czy wasze dzieciątka tez tak robia? Czasami w noćy lecę do niego bo mysle ze się coś dzieje a on tak przez sen wydaje głosy.
    Hehe moj też tak ma. Mnie sie chce smiac bo czasem takie dźwięki wydaje, ze masakra ;D.

Ja czekam na położną, pierś jest zaczerwieniona i dalej boli więc pewnie jakiś stan zapalny. Oby szybko przeszło. Przynajmniej nie mam juz gorączki i mogę normalnie funkcjonować, choć może to działanie paracetamolu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Taki odgłos jakby wyscigówka ostro hamowała ;)

susełek, Aniajaa lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia konczy dziś 4 tygodnie. Nieprawdopodobne. Kiedy to zleciało?

Amy333, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to moja tez takie odgłosy wydaje, śmieje się tak z tego i mówię na nią gremlin hehe.

Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Zosia konczy dziś 4 tygodnie. Nieprawdopodobne. Kiedy to zleciało?
    My jutro tez konczymy 4 tyg:))

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stan zapalny :(. Położna radziła obkładanie się kapustą, powiedziała, że bardzo możliwe, że obejdzie się bez antybiotyku. Zobaczymy. Najważniejsze, że nie mam temperatury i mogę normalnie funkcjonować (a nie siedzieć w rękawiczkach).

A małemu przepisała czopki Viburcol. Powiedziała, że nie ma typowych kolek, ale coś go męczy i po jedzeniu powinien spać, a nie kwilić itp. Aplikacja nie będzie łatwa, ale jak ma pomóc to byłabym zbawiona :).

5 tydzień to już niemowlę, a nie noworodek? Za niecały tydzień mały będzie miał miesiąc :). I już niektóre pajacyki 62 chowam bo są za małe. Robi się powoli kluseczka :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo już bałam się źe coś nie tak. W tamtym tyg. Miał katarek, i położna mówiła źe jak zacznie harczec to znaczy ze spłynęło na oskrzela i jestem przewrażliwiona.
    Jeśli chodzi o ubranka to tez szybko wyrasta. Jak tak dalej pójdzie to niektórych na rozmiar 62 nawet nigdy nie założy.
    Minns 3 maj się. Moje cycuszki tez mocno doświadczone. Już myślałam ze się zacharyowaly ale ostatnio znowu pobolewają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:55

Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo słabo.
    Wczoraj byliśmy u pediatry i wg niej mała za mało przybrała bo 23 g na dzień a to jest za mało. Podobno dlatego że wisi na piersi i nie je efektywnie. Mam jej dawać co 3h i nie częściej. Ciężko to widzę skoro ona w dzień potrzebuje więcej i owszem przysypia na piersi ale walczę z tym. Powiedziaka ze mala jest taka niespokojna ciągle bo jest glodna. Tyko że jak dziś podalam jej mm bo jjz byłam podlamana to wcale nie zasneka i dalej była niespokojna. Wczoraj pół dnia przeplakalam. :(

Poza tym dziś w nocy mała zaczęła dziwnie charczec też się denerwuje czy jej coś nie siedzi na oskrzelach czy coś takiego. Temperatury nie ma.

Kolejny problem to krztuszenie się. Jestem przerażona bo jak się zakrztusi to zazwyczaj cała czerwona na twarzy i oddechu wziąć nie moze.

Więc u mnie słabo mam jakiegoś dola. Mąż pomaga mi ile może ale też jest wyczerpany.

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie bardzo słabo.
    Wczoraj byliśmy u pediatry i wg niej mała za mało przybrała bo 23 g na dzień a to jest za mało. Podobno dlatego że wisi na piersi i nie je efektywnie. Mam jej dawać co 3h i nie częściej. Ciężko to widzę skoro ona w dzień potrzebuje więcej i owszem przysypia na piersi ale walczę z tym. Powiedziaka ze mala jest taka niespokojna ciągle bo jest glodna. Tyko że jak dziś podalam jej mm bo jjz byłam podlamana to wcale nie zasneka i dalej była niespokojna. Wczoraj pół dnia przeplakalam. :(

Poza tym dziś w nocy mała zaczęła dziwnie charczec też się denerwuje czy jej coś nie siedzi na oskrzelach czy coś takiego. Temperatury nie ma.

Kolejny problem to krztuszenie się. Jestem przerażona bo jak się zakrztusi to zazwyczaj cała czerwona na twarzy i oddechu wziąć nie moze.

Więc u mnie słabo mam jakiegoś dola. Mąż pomaga mi ile może ale też jest wyczerpany.
    A podgrzewasz piersi przed podaniem? Ja też walczę o nieprzysypianie, jak nie pije ładnie (nie słychać tego "k"), to pionizuje i klepie żeby się odbiło, potem znowu do piersi. Niestety trzeba karmić na żądanie, to może wisieć na cycu co pół godziny :(. Trzeba to jakoś przetrwać. Ja też czasem wymiękam i podaję mm. No i ryczę co drugi dzień :P. Może też ją coś w brzuszku kręci, że jest niespokojna?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręci ja na pewno ale trochę ja pomasuje , pozginam nóżki i kupka idzie.
    Martwię się tym strasznie bo jest taka malutka a tak niewiele śpi. To się aż w głowie nie mieści dla mnie. Jak policzę to ona może z 9h na dobę śpi. Dzisiaj np nie śpi od 8 rana. I ciągle by chciała tylko na rękach. Ja już ledwo żyje naprawdę.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie bardzo słabo.

Charczenie to normalne bo krtań nie jest do końca wykształcona- pojawia się kilka tyg po urodzeniu i może być do 2 roku. Też się przestraszyłam jak to usłyszałam bo Zosia miała wrodzone zapalenie płuc- pediatra osluchala i powiedziała że to właśnie ze względu na krtań tak charczy

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Martwię się tym strasznie bo jest taka malutka a tak niewiele śpi. To się aż w głowie nie mieści dla mnie. Jak policzę to ona może z 9h na dobę śpi. Dzisiaj np nie śpi od 8 rana. I ciągle by chciała tylko na rękach. Ja już ledwo żyje naprawdę.
    A kiedy się urodzila i z jaką wagą?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Widze ze masz egzemplarz jak ja mialam pierwszy. Musial sie otrabic mm 150 ml na raz dopiero bylo ok, a potem trzeba bylo lulac na rekach na szczescie tylko 2 miesiace, potem sam usypial ze smoczkiem przy kolysankach i jak zjadl o 1 to spal do 6

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    No nie dziwię się... A może warto skontaktować się z cdl? Mi położna znowu powiedziała, że przerwy między karmieniami max 3 godziny, a tak to na żądanie. A z tym noszeniem to się zajedziesz. Myślę, że cdl by Ci pomógł.

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś dzieciątko ma anemie? U nas wyszła 2tyg temu , od urodzenia podaje żelazo. Wczoraj powtórzylismy morfologie i jeszcze bardziej hemoglobina poleciała- 2tyg temu było 9.6, wczoraj 7.9, a norma to min. 10.5. Oprócz hemoglobiny poleciało hematokryt, eeytrocyty... wszystko co wskazuje na anemie. Wiem że dziecko czerpie zapas żelaza od mamy od 36tc więc ona nie miała okazji , tylko kurde boję się że będzie tak spadać cały czas

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ