WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Kochane urodzilam Antosia wieczorem. Wszystko w porządku, zdrowy chlopak. :) Porod po oksy tescie, blagalam o zzo, pobrali nawet krew i wypelnilam ankietę, ale nie wyszło. Synek wazy 4340 gr.
    Gratulacje, w końcu masz maluszka ze sobą :).
    I niezła kluseczka z niego hehe.

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf gratulacje, kawał zdrowego chłopa :-) Dużo zdrówka dla Was. Szybko wracaj do formy :-)

Asiaf lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf gratuluję. W końcu się doczekalas.

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf. Gratulacje.

Asiaf lubi tę wiadomość

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od paru dni chyba odchodzi mi czop, ale po mału. Dziś na papierze widziałam trochę brązowej wydzieliny, czy to normalne? Trochę już świruje bo dziś 5 dzień po terminie. Jutro idę do szpitala.

nsp8t6l.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Kochane urodzilam Antosia wieczorem. Wszystko w porządku, zdrowy chlopak. :) Porod po oksy tescie, blagalam o zzo, pobrali nawet krew i wypelnilam ankietę, ale nie wyszło. Synek wazy 4340 gr.
    Gratulacje :)

Asiaf lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Asiaf gratulacje. Dużo zdrowia dla Ciebie i synka.

Asiaf lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    A ja zauważyłam rano mnóstwo przezroczystego sluzu z krwią to chyba czop ale narazie nic mnie nie boli

Asiaf lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    A ja zauważyłam rano mnóstwo przezroczystego sluzu z krwią to chyba czop ale narazie nic mnie nie boli
    Śluz to chyba w nocy u mnie odszedł ale tez przezroczysty bo nic rano na podpasce nie było widać. Mam jakieś dziwne bóle, tzn miałam w nocy i dziś tez, ale nie są to skurcze jakie pamietam z pierwszego porodu. Także napewno nic znaczącego narazie:) ale chciałabym żeby przed jutrem zaczęło się coś dziać samo bo inaczej w szpitalu będą wywoływać pewnie.

nsp8t6l.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są na grupie dziewczyny które rodziły naturalnie po cc? Czy poród był indukowany? Albo takie które nie miały wskazań medycznych a zrobili im drugie cięcie?

nsp8t6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak zaczął odchodzic czop z krwią to urodziłam w przeciągu 48h.

Asiaf gratuluję !! No wreszcie.

A moja mała ma straszny ten katar powiem Wam. Odciągamy katarkiem i dużo tej wydzieliny jej wyłazi. Nie wiem skąd. Można coś jeszcze zrobić ? Nie chce panikować bo nie ma gorączki a do lekarza i tak we wtorek idziemy to ja osłucha.

Asiaf lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, spokojnie. Jak we wtorek wizyta to ja bym poczekala no chyba że sie bardzo pogorszy.

My mieliśmy cudowną noc. Mały spał po karmieniach jak susełek, dopiero nad ranem zaczął znowu purtać i się prężyc, wiec daliśmy 2 czopek. Położna po radzie lekarza kazała dawać 2 razy dziennie. Czopki to Viburcol, niby nie można poniżej miesiąca, ale skoro lekarz zaleca, zresztą to lek homeopatyczny. Naprawdę pomógł. A ja siedzę z kapustą i walczę z chorą piersią, mam nadzieję, że sie nie pogorszy, a nawet że mi przejdzie. Ech że musiało się to przypałętać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:05

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obserwujemy ja i poczekamy bo wizyta rano no chyba że faktycznie coś będzie źle ale mam nadzieje że nie. Tym bardziej że wydaje mi się że wczoraj było gorzej bo miała czerwone oczy strasznie kichala. A dzisiaj działamy katarkiem i jest okej ładnie w nocy spala i nawet teraz też śpi co mnie aż niepokoi bo nigdy jej się to nie udawało. NajwaNiejsze że gorączki nie ma a dziś jej kupię jeszcze maść majerankowy.
    Skąd u takiego maluszka już katar... Myślałam że mleczko ja chroni przed infekcjami.

Minns cieszę się że maly też ładnie spal. Ja dzisiaj po raz pierwszy obudziłam się wyspana bez bólu glowy a spałam 6h ;) z jedną przerwa.
    Co do piersi mam nadzieję że będzie lepiej. Mnie też jedna bardziej boli. Druga w zasadzie w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:11

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

Asiaf lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Veritaserum, spokojnie. Jak we wtorek wizyta to ja bym poczekala no chyba że sie bardzo pogorszy.

My mieliśmy cudowną noc. Mały spał po karmieniach jak susełek, dopiero nad ranem zaczął znowu purtać i się prężyc, wiec daliśmy 2 czopek. Położna po radzie lekarza kazała dawać 2 razy dziennie. Czopki to Viburcol, niby nie można poniżej miesiąca, ale skoro lekarz zaleca, zresztą to lek homeopatyczny. Naprawdę pomógł. A ja siedzę z kapustą i walczę z chorą piersią, mam nadzieję, że sie nie pogorszy, a nawet że mi przejdzie. Ech że musiało się to przypałętać...

Właśnie czytam o tych czopkach i w ulotce jest nawet od 3 mc. Ale dobrze wiedzieć że coś pomaga na legendarne kolki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 11:08

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi jak zaczął odchodzic czop z krwią to urodziłam w przeciągu 48h.

Asiaf gratuluję !! No wreszcie.

A moja mała ma straszny ten katar powiem Wam. Odciągamy katarkiem i dużo tej wydzieliny jej wyłazi. Nie wiem skąd. Można coś jeszcze zrobić ? Nie chce panikować bo nie ma gorączki a do lekarza i tak we wtorek idziemy to ja osłucha.
    A pamiętasz po ilu godz od odejścia czopa zaczely się bóle?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    A pamiętasz po ilu godz od odejścia czopa zaczely się bóle?

Kochana nie pamiętam. Takie skurcze regularne pojawiły się ok 12h wcześniej ale jeszcze do wytrzymania i bardziej jak na miesiączkę mega mocne skurcze pojawiły się 5h przed przyjsciem na świat córki :) trzymam kciuki !!

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf gratulacje :-)duży chłop.

A ja dalej w dwupaku. Jestem od wczoraj w szpitalu. Ale biorą mnie na przetrzymanie do pon. A w weekend czekają, bo może coś się zacznie samo. A jak nie, to myślę, że w pon coś postanowią.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Asiaf gratulacje :-)duży chłop.

A ja dalej w dwupaku. Jestem od wczoraj w szpitalu. Ale biorą mnie na przetrzymanie do pon. A w weekend czekają, bo może coś się zacznie samo. A jak nie, to myślę, że w pon coś postanowią.
    To może urodziny w podobnym terminie bo ja idę jutro do szpitala j nie wiadomo jakie będą decyzje. A jestem w 40t5d

Mari92 lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba ostatnia w kolejce zostanę, bo gdyby nic samo nie ruszyło to w środę dopiero idę do szpitala..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ