X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.

Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś :(

Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.
    Tak moja też tak ma

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Matko a mój potrafi 110 ml naraz i dalej mlaska

Monia znam to - u nas wcina 115-120ml i też jak odłoze do łóżeczka po odbiciu to cmoka ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.

Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś :(

Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.
    Nasza też tak ma, ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, jutro będzie u nas położna to dopiszę to do listy pytań ;) ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.

I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem! <3 chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.

A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeecznie :D jak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę :P

ola_g89, Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Coś strasznego. Dobrze, że z racji wczesniactwa przysluguje nam mniej wkluc. Mała okropnie płakała, aż sie zanosiła. Mi sie w pewnym momencie zachcialo plakac i mialam juz łzy w oczach. Na szczescie szybko zasnela i spi tmdo teraz. Mamy obserwować czy nic sie nie dzieje i nie ma gorączki, chociaż Pani mówiła, że u takich małych dzieci zazwyczaj jeszcze nie wystepuje reakcja w postaci goraczki. Oby.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
    U mnie pojawił się problem z laktacja :( Od dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Nasza też tak ma, ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, jutro będzie u nas położna to dopiszę to do listy pytań ;) ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.

I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem! <3 chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.

A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeecznie :D jak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę :P
    Super, ze się udało z cycem! Gratulacje! <3 mnie w szpitalu zostawili sama sobie z karmieniem i jak zobaczyłam, ze cycki w 3 dobie się napełniły i mała przestała mieć problem ze złapaniem piersi to się popłakałam, ze się udało. Póki co stwierdziłam, ze nie będę jej wybudzać w nocy na karmienie, bo ona totalnie nie jest tym zainteresowana i woli spać. Także niech sama decyduje w nocy, czy ro jest już jej czas, czy nie. :) dopóki mam pokarm i cycki mi nie wybuchają to mogę sobie i jej na to pozwolić :)

Minns, Paulinda lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
    U mnie pojawił się problem z laktacja :( Od dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.
    Też piję femaltiker, u mnie zdaje rezultat zdecydowanie ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ile karmicie? Ja karmię po 10 minut potem mi zasypia i nie jestem w stanie dobudzic:/ z drugiej strony przybiera na wadze bardzo ładnie, ma juz ok. 3.6 kg.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nasz syn, to normalne, tak samo jest na wszystkich zgieciach na rękach i nogach. Oliwka i olej są za ciężkie dla skóry takiego malucha, zapychaja pory, kup dobra emulsje do smarowania.
    Jaka emulsje polecacie?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jaka emulsje polecacie?
    My kupiliśmy emolium, w necie piszą o niej różne rzeczy ale ja zdałam się na 25 letnie doświadczenie naszej pani dr i położnej. Skora synka wygląd bardzo ładnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Też piję femaltiker, u mnie zdaje rezultat zdecydowanie ;)
    No to mnie pocieszylas ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny po ile karmicie? Ja karmię po 10 minut potem mi zasypia i nie jestem w stanie dobudzic:/ z drugiej strony przybiera na wadze bardzo ładnie, ma juz ok. 3.6 kg.

Spokojnie, skoro przybiera to nie ma co się martwić. Położna mi mówiła, że niektórym nawet 5 min wystarczy. U nas na początku po pół godzinie, potem max 25 min a teraz nawet niecałe 20 min i widzę, że starcza. A prawie kilogram przybrała w miesiąc. Dzieci nie dadzą sobie zrobić krzywdy ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety femaltiker nie pomogl. Ale na szczescie na razie mleczka starcza. Ściągnęłam sobie fajna aplikacje- baby manager gdzie można sobie zaznaczać o ktorej i ile dziecko zjadlo, ile sie mleka odciagnelo, ile dziecko spało. Bylam pewna, że ściągam dużo mniej, bo jakos nigdy nie liczyłam dobowo tylko pojedyncze sesje, a do tej pory już 750ml sciagnelam a czekaja mnie dzisiaj jeszcze z 3 sesje, wiec bede miala juz ponad litr na pewno:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry :)
    To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół roku

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tygodniu niełaski dla syna postanowiłam przyłożyć go do piersi. Zaskoczyłam się pozytywnie bo po bolu nie było śladu. Ale co z tego jak mleka nie mam i nie najada się

Mam problem smoczkowy. Bo usypia ze smoczkiem ale on jest za duży chyba ciągle mu wypada i młody wyje. Zamówiłam najmmiejszy na rynku zobaczymy.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry :)
    To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół roku
    No juz prawie zapelnilam jedna szuflade w zamrazarce- mam kilkadziesiat woreczkiw i maz musi wyjadac mrożonki zeby mi zwalniac miejsce :-) jak tak dalej pojdzie to faktycznie cos trzeba bedzie pomyśleć.
    A u Ciebie jak, Zwieksza aie ilość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:49

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml :)
    Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
    a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml :)
    Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
    a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz?
    No to duzo je. Moja je duzo mniej. Myślę, że ok 500-600 zjada tylko. Uzywamy woreczkow lansinoh, zamawiamy przez internet i wychodza najtaniej. Porcje robie rozne, zalezy jaka wyjdzie mi nadwyzka. 130-180ml robie.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mija termin porodu a nie mam żadnych oznak. Liczyłan, ze urodze przed terminem a pewnie przenoszę 2 tyg. Dzidziuś jest duży to zależało mi zeby nie. Jeszcze podnoszą mi cisnienie zapisy ktg, straszą tachykardia a potem powtarzają zapis w tym samym dniu i mowia, ze ok. Jak radzilyscie sobie z czekaniem. Siedzę jak na szpilkach, co raz gorzej mi z tym :(

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf, może nie jestem odpowiednią osobą bo u mnie zaczęło się przed terminem... ale usun te "szpilki", postaraj się wyspać, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje - może kino albo wypad do restauracji?
    No i w gruncie rzeczy - ciesz się, że nie masz żadnych oznak bo po co się tyle męczyć. Byłabyś bardziej sfrustrowana gdyby od 2 tygodni męczyła się ze skurczami przepowiadającymi, które mijają i nic z tego nie wynika.

Asiaf lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ