X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.

Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś :(

Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.
    Tak moja też tak ma

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Matko a mój potrafi 110 ml naraz i dalej mlaska

Monia znam to - u nas wcina 115-120ml i też jak odłoze do łóżeczka po odbiciu to cmoka ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.

Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś :(

Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.
    Nasza też tak ma, ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, jutro będzie u nas położna to dopiszę to do listy pytań ;) ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.

I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem! <3 chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.

A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeecznie :D jak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę :P

ola_g89, Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Coś strasznego. Dobrze, że z racji wczesniactwa przysluguje nam mniej wkluc. Mała okropnie płakała, aż sie zanosiła. Mi sie w pewnym momencie zachcialo plakac i mialam juz łzy w oczach. Na szczescie szybko zasnela i spi tmdo teraz. Mamy obserwować czy nic sie nie dzieje i nie ma gorączki, chociaż Pani mówiła, że u takich małych dzieci zazwyczaj jeszcze nie wystepuje reakcja w postaci goraczki. Oby.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
    U mnie pojawił się problem z laktacja :( Od dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Nasza też tak ma, ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, jutro będzie u nas położna to dopiszę to do listy pytań ;) ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.

I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem! <3 chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.

A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeecznie :D jak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę :P
    Super, ze się udało z cycem! Gratulacje! <3 mnie w szpitalu zostawili sama sobie z karmieniem i jak zobaczyłam, ze cycki w 3 dobie się napełniły i mała przestała mieć problem ze złapaniem piersi to się popłakałam, ze się udało. Póki co stwierdziłam, ze nie będę jej wybudzać w nocy na karmienie, bo ona totalnie nie jest tym zainteresowana i woli spać. Także niech sama decyduje w nocy, czy ro jest już jej czas, czy nie. :) dopóki mam pokarm i cycki mi nie wybuchają to mogę sobie i jej na to pozwolić :)

Minns, Paulinda lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
    U mnie pojawił się problem z laktacja :( Od dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.
    Też piję femaltiker, u mnie zdaje rezultat zdecydowanie ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ile karmicie? Ja karmię po 10 minut potem mi zasypia i nie jestem w stanie dobudzic:/ z drugiej strony przybiera na wadze bardzo ładnie, ma juz ok. 3.6 kg.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nasz syn, to normalne, tak samo jest na wszystkich zgieciach na rękach i nogach. Oliwka i olej są za ciężkie dla skóry takiego malucha, zapychaja pory, kup dobra emulsje do smarowania.
    Jaka emulsje polecacie?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jaka emulsje polecacie?
    My kupiliśmy emolium, w necie piszą o niej różne rzeczy ale ja zdałam się na 25 letnie doświadczenie naszej pani dr i położnej. Skora synka wygląd bardzo ładnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Też piję femaltiker, u mnie zdaje rezultat zdecydowanie ;)
    No to mnie pocieszylas ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny po ile karmicie? Ja karmię po 10 minut potem mi zasypia i nie jestem w stanie dobudzic:/ z drugiej strony przybiera na wadze bardzo ładnie, ma juz ok. 3.6 kg.

Spokojnie, skoro przybiera to nie ma co się martwić. Położna mi mówiła, że niektórym nawet 5 min wystarczy. U nas na początku po pół godzinie, potem max 25 min a teraz nawet niecałe 20 min i widzę, że starcza. A prawie kilogram przybrała w miesiąc. Dzieci nie dadzą sobie zrobić krzywdy ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety femaltiker nie pomogl. Ale na szczescie na razie mleczka starcza. Ściągnęłam sobie fajna aplikacje- baby manager gdzie można sobie zaznaczać o ktorej i ile dziecko zjadlo, ile sie mleka odciagnelo, ile dziecko spało. Bylam pewna, że ściągam dużo mniej, bo jakos nigdy nie liczyłam dobowo tylko pojedyncze sesje, a do tej pory już 750ml sciagnelam a czekaja mnie dzisiaj jeszcze z 3 sesje, wiec bede miala juz ponad litr na pewno:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry :)
    To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół roku

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tygodniu niełaski dla syna postanowiłam przyłożyć go do piersi. Zaskoczyłam się pozytywnie bo po bolu nie było śladu. Ale co z tego jak mleka nie mam i nie najada się

Mam problem smoczkowy. Bo usypia ze smoczkiem ale on jest za duży chyba ciągle mu wypada i młody wyje. Zamówiłam najmmiejszy na rynku zobaczymy.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry :)
    To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół roku
    No juz prawie zapelnilam jedna szuflade w zamrazarce- mam kilkadziesiat woreczkiw i maz musi wyjadac mrożonki zeby mi zwalniac miejsce :-) jak tak dalej pojdzie to faktycznie cos trzeba bedzie pomyśleć.
    A u Ciebie jak, Zwieksza aie ilość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:49

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml :)
    Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
    a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml :)
    Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
    a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz?
    No to duzo je. Moja je duzo mniej. Myślę, że ok 500-600 zjada tylko. Uzywamy woreczkow lansinoh, zamawiamy przez internet i wychodza najtaniej. Porcje robie rozne, zalezy jaka wyjdzie mi nadwyzka. 130-180ml robie.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mija termin porodu a nie mam żadnych oznak. Liczyłan, ze urodze przed terminem a pewnie przenoszę 2 tyg. Dzidziuś jest duży to zależało mi zeby nie. Jeszcze podnoszą mi cisnienie zapisy ktg, straszą tachykardia a potem powtarzają zapis w tym samym dniu i mowia, ze ok. Jak radzilyscie sobie z czekaniem. Siedzę jak na szpilkach, co raz gorzej mi z tym :(

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf, może nie jestem odpowiednią osobą bo u mnie zaczęło się przed terminem... ale usun te "szpilki", postaraj się wyspać, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje - może kino albo wypad do restauracji?
    No i w gruncie rzeczy - ciesz się, że nie masz żadnych oznak bo po co się tyle męczyć. Byłabyś bardziej sfrustrowana gdyby od 2 tygodni męczyła się ze skurczami przepowiadającymi, które mijają i nic z tego nie wynika.

Asiaf lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ