WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.
Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś
Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7. -
veritaserum wrote:Dziewczyny a czy to normalne że mała ma czasami taki szybki oddech ? Bardzo szybko oddycha i sapie. To ta sapka niemowlęca ? Bo trochę się martwię . Jutro i tak idziemy do lekarza na pierwszą kontrolę ale wolę zapytać Was.
Mam tak podkrążone oczy że nie wiem jak wytrwam dziś
Moja zasnęła o 24 obudziła się o 1!!później o 4 i teraz o 7.ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.
I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem!chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.
A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeeczniejak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę
ola_g89, Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Coś strasznego. Dobrze, że z racji wczesniactwa przysluguje nam mniej wkluc. Mała okropnie płakała, aż sie zanosiła. Mi sie w pewnym momencie zachcialo plakac i mialam juz łzy w oczach. Na szczescie szybko zasnela i spi tmdo teraz. Mamy obserwować czy nic sie nie dzieje i nie ma gorączki, chociaż Pani mówiła, że u takich małych dzieci zazwyczaj jeszcze nie wystepuje reakcja w postaci goraczki. Oby.
-
nick nieaktualnyJesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
U mnie pojawił się problem z laktacjaOd dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.
-
Paulinda wrote:Nasza też tak ma, ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, jutro będzie u nas położna to dopiszę to do listy pytań
ja dzisiaj karmienie o 1, o 4 i o 8, teraz o 12 musiałam Zosię wybudzić bo spała jak suseł. W ogóle noce mnie przerażają, w dzień spałaby cały czas, a w nocy oczy jak 5 zł i mama przytulaj.
I muszę się pochwalić, pierwszy raz najadła się tylko moim cycem!chyba udało mi się rozkręcić laktację, spróbujemy teraz odstawić butelki z mm, strasznie się cieszę.
A dodatkowo położna wyciągnęła mi dzisiaj szwy i czuję się bajeeeeczniejak zobaczyła moją reakcję to aż mi przypomniała że przytulać z mężem to ja się jeszcze nie mogę
mnie w szpitalu zostawili sama sobie z karmieniem i jak zobaczyłam, ze cycki w 3 dobie się napełniły i mała przestała mieć problem ze złapaniem piersi to się popłakałam, ze się udało. Póki co stwierdziłam, ze nie będę jej wybudzać w nocy na karmienie, bo ona totalnie nie jest tym zainteresowana i woli spać. Także niech sama decyduje w nocy, czy ro jest już jej czas, czy nie.
dopóki mam pokarm i cycki mi nie wybuchają to mogę sobie i jej na to pozwolić
Minns, Paulinda lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Jesteśmy po pierwszej wizycie pani doktor. Synek zdrowy, na szczęście nie zarazil się ode mnie. Sprawdziła gdzie maluszek śpi, na czym itp, podpowiedziala kilka rozwiązań. Bardzo długo rozmawialiśmy o szczepieniach. Rozpisalismy sobie cały schemat szczepień. Wybraliśmy wszystkie płatne szczepienia, trochę ponad tysiąc złotych.
U mnie pojawił się problem z laktacjaOd dziś w ruch idzie Femaltiker i laktator, a wydawało się że już wszystko jest super. Trzeba bedzie trochę powalczyć.
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Nasz syn, to normalne, tak samo jest na wszystkich zgieciach na rękach i nogach. Oliwka i olej są za ciężkie dla skóry takiego malucha, zapychaja pory, kup dobra emulsje do smarowania.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Dziewczyny po ile karmicie? Ja karmię po 10 minut potem mi zasypia i nie jestem w stanie dobudzic:/ z drugiej strony przybiera na wadze bardzo ładnie, ma juz ok. 3.6 kg.
Spokojnie, skoro przybiera to nie ma co się martwić. Położna mi mówiła, że niektórym nawet 5 min wystarczy. U nas na początku po pół godzinie, potem max 25 min a teraz nawet niecałe 20 min i widzę, że starcza. A prawie kilogram przybrała w miesiąc. Dzieci nie dadzą sobie zrobić krzywdy -
Mi niestety femaltiker nie pomogl. Ale na szczescie na razie mleczka starcza. Ściągnęłam sobie fajna aplikacje- baby manager gdzie można sobie zaznaczać o ktorej i ile dziecko zjadlo, ile sie mleka odciagnelo, ile dziecko spało. Bylam pewna, że ściągam dużo mniej, bo jakos nigdy nie liczyłam dobowo tylko pojedyncze sesje, a do tej pory już 750ml sciagnelam a czekaja mnie dzisiaj jeszcze z 3 sesje, wiec bede miala juz ponad litr na pewno:-)
-
Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry
To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół roku -
nick nieaktualnyJa po tygodniu niełaski dla syna postanowiłam przyłożyć go do piersi. Zaskoczyłam się pozytywnie bo po bolu nie było śladu. Ale co z tego jak mleka nie mam i nie najada się
Mam problem smoczkowy. Bo usypia ze smoczkiem ale on jest za duży chyba ciągle mu wypada i młody wyje. Zamówiłam najmmiejszy na rynku zobaczymy. -
JustynaG wrote:Paplak, jak tak dalej pójdzie to dołączysz do mlecznych mam ściągających 2 litry
To może inwestycja w zamrażalnik? Bo w takim tempie to bierzesz zapasy na kolejne pół rokujak tak dalej pojdzie to faktycznie cos trzeba bedzie pomyśleć.
A u Ciebie jak, Zwieksza aie ilość?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:49
-
Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml
Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz? -
JustynaG wrote:Dziś mamy pierwszą mrożonkę 100ml
Teraz ściągam około 700-800ml dziennie. Tylko, ze zazwyczaj mała to przejada...
a jak duże porcje robisz? jakich woreczków używasz? -
Dziewczyny dziś mija termin porodu a nie mam żadnych oznak. Liczyłan, ze urodze przed terminem a pewnie przenoszę 2 tyg. Dzidziuś jest duży to zależało mi zeby nie. Jeszcze podnoszą mi cisnienie zapisy ktg, straszą tachykardia a potem powtarzają zapis w tym samym dniu i mowia, ze ok. Jak radzilyscie sobie z czekaniem. Siedzę jak na szpilkach, co raz gorzej mi z tymAntoś
-
Asiaf, może nie jestem odpowiednią osobą bo u mnie zaczęło się przed terminem... ale usun te "szpilki", postaraj się wyspać, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje - może kino albo wypad do restauracji?
No i w gruncie rzeczy - ciesz się, że nie masz żadnych oznak bo po co się tyle męczyć. Byłabyś bardziej sfrustrowana gdyby od 2 tygodni męczyła się ze skurczami przepowiadającymi, które mijają i nic z tego nie wynika.Asiaf lubi tę wiadomość