X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu urodziłam, 40+5 poród bardzo ciezki, zabiegowy, ja jestem popekana po sam... no nic zagoi sie, mała połkeła troche wód,(były juz zielone) owinięta pępowiną... ah szkoda gadac... ten stres... ale teraz jest w porzadku, jestemy od dzis w domu! Jest słodka, mogłabym ją zjeść;0

Asiaf, Minns, Angel1988, Mum2b, Mari92, kasia1518, Paulinda, Amy333, Camilla13, 86Monia, Izabelle, aLunia, jatoszka, KATARZYNACarm, Hedgehog, 100krotka30, JustynaG, p_tt, mitaka, ola_g89 lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka serdeczne gratulacje! :)

madwitka lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka gratuluję urodzenia Gabrysi, cieszcie się sobą.
    Współczuję przykrych doświadczeń porodowych.
    Odpoczywaj, nabieraj sił i wracaj do sprawności. Zdrowia Wam życzę.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje madwitka :-) współczuję przykrych przeżyć. Ale na pewno szybko zapomnisz :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Dziewczyny, a jaka u Was decyzja w związku ze szczepieniami? Szczepicie tymi pojedynczymi czy skojarzonymi? I tylko obowiązkowe czy rotawirusy i meningokoki? Ja mam już totalny mętlik w głowie...

My 5w1 przysługuje nam bo wcześniak i chcemy meingokoki, ale to dopiero jak skończymy serię tych podstawowych czyli jak wszystko sprawnie pójdzie to w 7mc- akurat miedzy 7 a 13 mc jest przerwa od szczepień to się wbijemy i organizm będzie mniej obciążony. U nas pierwsze szczepienie 9 października- cieszę się ze tak wyszło bo 7 X mamy chrzciny więc wyjdzie po chrzcinach

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My jutro mamy pierwsze szczepienia. Z racji wczesniactwa przysługują nam zamiast trzech kluc jedno.

Czemu macie tak wcześnie? Urodziłaś po mnie A pierwsze szczepienie jest 7tyg po szczepieniu na gruźlicę... u nas szczepili 21.08 w dniu wyjścia ze szpitala więc pierwsze szczepienie mamy 9.10.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Czemu macie tak wcześnie? Urodziłaś po mnie A pierwsze szczepienie jest 7tyg po szczepieniu na gruźlicę... u nas szczepili 21.08 w dniu wyjścia ze szpitala więc pierwsze szczepienie mamy 9.10.

Dobra już załapałam... Wy nie byliście tak długo w szpitalu jak my więc pewnie dlatego tak wcześnie szczepienie bo gruźlicę mieliście wcześniej ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Dziewczyny w końcu urodziłam, 40+5 poród bardzo ciezki, zabiegowy, ja jestem popekana po sam... no nic zagoi sie, mała połkeła troche wód,(były juz zielone) owinięta pępowiną... ah szkoda gadac... ten stres... ale teraz jest w porzadku, jestemy od dzis w domu! Jest słodka, mogłabym ją zjeść;0
    Gratulacje i zdrówka dla Was ☺ Tobie szybkiego powrotu do formy ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modwitka gratulacje :-)
    Ciesz się maleństwem i szybkiego dojścia do siebie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka super wieści! Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie.
    My szczepimy bezpłatnie, nieskojarzonymi.

Macie może na oku jakieś krzesełka do karmienia? Mnie się podoba Kinderkraft Fini i Chicco Polly Easy 2w1.

Dzisiaj nawet okej, pierwszy raz pojechałam sama z małym (musiałam odebrać pewien dokument z przychodni). Oczywiście bez emocji się nie obeszło :P. Najpierw auto nie chciało za pierwszym razem odpalić (jak jest zimniej to tak ma), potem na parkingu jak zawsze pełno aut, stałam i czekałam, a małemu wypadł smoczek i zaczął coś marudzić. Potem nie umiałam wyciągnąć fotelika, do męża dzwoniłam. A na koniec o dziwo mega kolejka. Na szczęście Brunio był grzeczny i wszystko udało się załatwić.

Potem od ok 10 nie spał do 12.45. Karmiłam przewijałam nosiłam i o dziwo śpi jeszcze. A ja zdążyłam zjeść obiad, ogarnąć dom i umyć włosy. Ale luksus :P.

Vlinder, Paulinda, KATARZYNACarm, 100krotka30, madwitka lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dobra już załapałam... Wy nie byliście tak długo w szpitalu jak my więc pewnie dlatego tak wcześnie szczepienie bo gruźlicę mieliście wcześniej ☺
    No my mielismy szczepienie juz 13.08 :-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Madwitka super wieści! Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie.
    My szczepimy bezpłatnie, nieskojarzonymi.

Macie może na oku jakieś krzesełka do karmienia? Mnie się podoba Kinderkraft Fini i Chicco Polly Easy 2w1.

Dzisiaj nawet okej, pierwszy raz pojechałam sama z małym (musiałam odebrać pewien dokument z przychodni). Oczywiście bez emocji się nie obeszło :P. Najpierw auto nie chciało za pierwszym razem odpalić (jak jest zimniej to tak ma), potem na parkingu jak zawsze pełno aut, stałam i czekałam, a małemu wypadł smoczek i zaczął coś marudzić. Potem nie umiałam wyciągnąć fotelika, do męża dzwoniłam. A na koniec o dziwo mega kolejka. Na szczęście Brunio był grzeczny i wszystko udało się załatwić.

Potem od ok 10 nie spał do 12.45. Karmiłam przewijałam nosiłam i o dziwo śpi jeszcze. A ja zdążyłam zjeść obiad, ogarnąć dom i umyć włosy. Ale luksus :P.
    Ja też dzisiaj zaznałam luksusu w postaci 3h snu ciągiem, tatuś wziął na siebie jedno karmienie a ja padłam na twarz :D

Jak u was było z nawałem? W mojej sytuacji czekam na niego z utęsknieniem, ale nie wiem czy mnie nie ominie. Kończy się już 6 doba od porodu a cycki miękkie i nic nie zapowiada zmiany. Fakt że dopiero w 4 laktacja mi ruszyła. Jak to u was było, szczególnie mamusie z podobnymi problemami?

Madwitka gratulacje! <3

Minns, madwitka lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nawalu nie miałam. Byl moment ze piersi byly twarde, ale mały zaraz wszystko oproznil. Teraz czasami jak dłużej nie karmie to też są twarde.

Chcialabym odciągnąć ale nigdy nie wiem kiedy maly sie obudzi i boje sie ze za duzo odciagne i mu nie zostanie. A w nocy dodatkowych pobudek na odciaganie sobie nie wyobrażam.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda, ja urodziłam w czwartek a w poniedziałek rano aż się wystraszylam, wygladalam jakbym dopiero co zrobiła sobie silikony :P ale sytuacja nie trwała długo. Teraz przed każdym karmieniem piersi robią się twarde i aż cieknie, mały ma mokre rączki a ja koszulkę zanim dobrze złapie. Ale żeby ściągać na zapas musiałabym robić to na raty.

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja karmię 7 razy na dobę, rytuał wygląda tak: przystawianie małej do piersi, butelka z moim odciągniętym mlekiem, butelka z mm, usypianie i laktator 7-5-3. W sumie jedno takie karmienie to prawie dwie godzinki, także jestem wykończona... Ale widać postępy i to mnie cieszy, bo w niedzielę udawało mi się odciągnąć 10ml, dzisiaj już prawie 50ml i Zosia niewiele mm zjadła przy jednym karmieniu. I w takich chwilach moje zmęczenie jest tak mało istotne... :D

JustynaG lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nawał trwał 24h i był jakos w 5 dobie po porodzie .

Ja zauważyłam że Ania o wiele lepiej śpi jak zje moje mleko z butli. Dzisiaj siedziała na cycku 50 minut ja juz wykończona ale co ja odkładam to płacz. W końcu wzięłam 80 ml z lodówki dałam jej i zasnęła sama w 10 minut. Dzisiaj robię eksperyment i podaje jej pokarm mój z butelki. Wydaje mi się że ona po prostu na cycku tylko przysypia sobie mało co ciągnie i jest głodna wiecznie. Sama już nie wiem.
    Byłyśmy dziś na spacerku same. 1,5 h. Na spacerze o dziwo spala jak suseł.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma którejś z Was dziecko sucha skórę na stopach i rękach? Wygląda jakby liniala skóra.Stosuję oliwke i olej kokosowy i nic nie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 16:04

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mój nawał trwał 24h i był jakos w 5 dobie po porodzie .

Ja zauważyłam że Ania o wiele lepiej śpi jak zje moje mleko z butli. Dzisiaj siedziała na cycku 50 minut ja juz wykończona ale co ja odkładam to płacz. W końcu wzięłam 80 ml z lodówki dałam jej i zasnęła sama w 10 minut. Dzisiaj robię eksperyment i podaje jej pokarm mój z butelki. Wydaje mi się że ona po prostu na cycku tylko przysypia sobie mało co ciągnie i jest głodna wiecznie. Sama już nie wiem.
    Byłyśmy dziś na spacerku same. 1,5 h. Na spacerze o dziwo spala jak suseł.
    A wybudzasz ją jak zasypia? Ja zazwyczaj muszę ciągle pilnować małego żeby nie przysypiał, chucham na niego, stymuluję pod bródką, gilam pod paszką itp. A jak mega usypia to pionizuje i odkładam (zazwyczaj się rozbudza i chce znowu). Pewnie łatwiej jej z butelki.
    Ja zaraz chyba spróbuję ociągnąć coś bo śpi już prawie 1,5 godz. Dzisiaj jest dobry dzień :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwiłam sie, że moja Wiki robi duże przerwy między posiłkami a byłam dziś u położnej i uwaga (waga urodzeniową 3700) moja klusunia waży 4650 a w czwartek będzie miała 4 tygodnie. No z jednej strony super, że na kp przybiera ale z drugiej strony może trochę mniej.

Madwitka ogromnie gratulacje, tym bardziej po tak trudnym porodzie.

Mum2b moja córka tak miała, nawet z brzuszka jej skóra schodziła. Podobno do miesiąca czasu to normalne. My mamy 4 tyg w czwartek i już jest ok.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny ma którejś z Was dziecko sucha skórę na stopach i rękach? Wygląda jakby liniala skóra.Stosuję oliwke i olej kokosowy i nic nie pomaga

My też tak mamy. Pediatra mówiła żeby tym się nie przejmować. Samo zejdzie.

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ