X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mins czy przy piersi jest spokojny? Bo u mnie też zaczęły się problemy z brzuszkiem. Mała przy piersi zaczęła się szamotac, rączkami machać. Częściej ją odbijam i masuje brzuszek i widzę, że to jednak o to chodzi a nie że jest głodna. Dzisiaj dałam espumisan i wróciło moje cudne dziecko. A zaczęła się często domagać piersi i łapczywie ssała, tak samo smoczka. Więc nie zawsze chodzi o jedzenie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest promyczek ? Powinna juz chyba rodzic bo miala termin podobny do mojego ???

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie u prowadzacego. Nic nie wskazuje zebym miała urodzić w terminie czyli w środę :( mam sie zgłosić w środę na ktg jesli będzie prawidłowe to mnie nie zatrzymaja, bo czeka sie jeszcze z ew. Wywolywaniem 7 dni. Kiedy zostawili mnie w szpitalu z podejrzeniem tachykardii pytali czy nie mialam ostatnio infekcji, bo to może miec wplyw. Zarzekalam sie, ze nie. Tam mi moczu nie badali. Dziś odbieram wynik u lekarza prowadzacego... I liczne bakterie w moczu. Dostałam antybiotyk na infekcje bakteryjna doustnie. Oprocz tego jeszcze nystatyne na grzybice i już na gbs.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mins czy przy piersi jest spokojny? Bo u mnie też zaczęły się problemy z brzuszkiem. Mała przy piersi zaczęła się szamotac, rączkami machać. Częściej ją odbijam i masuje brzuszek i widzę, że to jednak o to chodzi a nie że jest głodna. Dzisiaj dałam espumisan i wróciło moje cudne dziecko. A zaczęła się często domagać piersi i łapczywie ssała, tak samo smoczka. Więc nie zawsze chodzi o jedzenie.
    No właśnie czasem ma akcje ze sie szamocze, wciska głowę w pierś, wypluwa i wsysa brodawke. Zazwyczaj wtedy go staram sie pionizowac albo dawać smoka. Tylko wtedy szuka cyca dalej nawet jak sie odbije. A jak masijesz, kółka zgodnie z ruchem wskazówek zegara? Ja mam espumisan ale powyżej 1 miesiąca :/ nie wiem czy kupować ten id urodzenia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robić jak dziecku sie nie chce odbić? Próbujemy różnych pozycji, ale rzadko się odbija

Minns lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny co robić jak dziecku sie nie chce odbić? Próbujemy różnych pozycji, ale rzadko się odbija
    Przez przypadek polubiłam. My klepiemy po pleckach od dolu do góry, potem dajemy na poziomo i znowu pionowo i tak max 3 razy i jak sie nie odbije to już trudno, w sumie nie zawsze mu się odbija.

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam Zosie że śpi 4-4.5h - było tak 2 dni. Dziś mimo zw wciąga 125ml to co 3h się budzi - mało tego nauczyła się tak krzyczeć że ho ho. Wymieniłam jej już smoka w butelce no tak już był wyrobiony ze mleko mocno leciało i teraz karmienie trwa dłużej bo tu przy nowym smoku musi się trochę wysilić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od 21 poszłam spac bo ledwo żyłam i zostawiłam mężowi odciągnięte mleko 120 ml i żeby uśpił mała a ja pójdę spać chociaż na te 3h. Ania wypiła wszystko i nie trzeba było jej usypiać bo sama zasnęła i dała mi pospać do 0.45... więc ja już nie wiem czy kwestia u nas nie jest taka że z butelki ona zjada to co ma i szybko. A na piersi wiekszosc śpi zjada mniej i ten sen ma taki niespokojny przez to.

Dziewczyny które odciągają jak długo odciąganie pokarm ile macie sesji ? Jak to w ogóle wygląda ?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

U mnie bardzo rzadko udaje się odbić. Przestałam się tym przejmować powiem szczerze i na szczęście nic się nie dzieje.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No właśnie czasem ma akcje ze sie szamocze, wciska głowę w pierś, wypluwa i wsysa brodawke. Zazwyczaj wtedy go staram sie pionizowac albo dawać smoka. Tylko wtedy szuka cyca dalej nawet jak sie odbije. A jak masijesz, kółka zgodnie z ruchem wskazówek zegara? Ja mam espumisan ale powyżej 1 miesiąca :/ nie wiem czy kupować ten id urodzenia.

Tak zgodnie z ruchem wskazówek zegara i noszę córkę na przed ramieniu i delikatnie ruszam ręką.
    U mnie też właśnie wtedy szuka cyca.
    Jutro albo w środę mam spotkanie z położna (zależy od pogody bo ja się do niej wybieram) i popytam jeszcze jak to z tym Espumisanem jest i co jeszcze można zrobić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dziś od 21 poszłam spac bo ledwo żyłam i zostawiłam mężowi odciągnięte mleko 120 ml i żeby uśpił mała a ja pójdę spać chociaż na te 3h. Ania wypiła wszystko i nie trzeba było jej usypiać bo sama zasnęła i dała mi pospać do 0.45... więc ja już nie wiem czy kwestia u nas nie jest taka że z butelki ona zjada to co ma i szybko. A na piersi wiekszosc śpi zjada mniej i ten sen ma taki niespokojny przez to.

Dziewczyny które odciągają jak długo odciąganie pokarm ile macie sesji ? Jak to w ogóle wygląda ?
    Powinno sie odciągnąć min 8 razy dzienne czyli co 3h. Można nawet co 2 jesli sie komuś chce. Sa rozne systemy odciagania np. 7-5-3( po tyle minut na kazda pierś) albo po prostu po 15 minut na pierś. Ja mam laktator podwojny wiec w 15minut sciagam z obu piersi.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z nocnego karmienia nr 2. Ciekawe czy i tym razem ładnie zaśnie. Ja wybudzam małego zazwyczaj co 3 godziny. Kiedy powinno sie przestać wybudzac? I co wtedy z laktacją?

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to przy kp po prostu karmi sie na zadanie i nie trzeba nic robic jesli dziecko je rzadziej niz co 3h. Chyba ze odczuwa sie bol piersi to mozna sobie troche odciagnac laktatorem.
    Nam lekarz powiedzial, ze dziecko pięknie przybrało ( w 5 tygodni 1400g) i nie trzeba juz budzić.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy karmienie nr 2. My nie wybudzamy. Trochę byłam przerażona, że córka nie je 8 razy w ciągu doby, ale ładnie przybiera.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc ciężka, mały nie dał się odłożyć do łóżeczka karmiłam od północy do 1 i w końcu położyłam się z nim bo szarpal się strasznie jak zabieralam pierś. No i zasnelam po 1, maz mnie obudził przed 3 dałam go do łóżeczka i za 15 min powtórka karmienie a potem złość. Spał z nami do 6.20. Teraz przysnol ale steka i jeczy wiec nie licze na mocny twardy sen. Wczoraj byli goście i chyba za dużo osób na raz, za duże zamieszanie i taka oto reakcja. Który macie ten espumisan, 40 ml czy 100? Opakowanie ciemnozielone czy zielono-bialo-zolte?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns Twój synek pięknie przybrał z tego co pamiętam, norma jest 25-30 na dobę U Was było chyba grubo ponad, więc nie wiem czemu ktoś nadal kazał wybudzac. Ja nie wybudzam od kiedy zaczął przybierać te 30 na dobę, będzie u Was położna z wagą? Sprawdź wagę i jeśli ok to po co męczyć Was i synia :-) Dostaliscie skierowanie na usg bioderek?

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Minns Twój synek pięknie przybrał z tego co pamiętam, norma jest 25-30 na dobę U Was było chyba grubo ponad, więc nie wiem czemu ktoś nadal kazał wybudzac. Ja nie wybudzam od kiedy zaczął przybierać te 30 na dobę, będzie u Was położna z wagą? Sprawdź wagę i jeśli ok to po co męczyć Was i synia :-) Dostaliscie skierowanie na usg bioderek?
    W sumie to położna zalecala żeby tą laktacje stymulować. I tak, nieźle przybrał. Może faktycznie przestane go wybudzsc albo chociaż zwiększe przerwy. On często sam się wybudza po tych 3 godzinach.

Mamy skierowanie na usg bioderek na 26.10 a szczepienia 24.10.

Jeszcze chrzest planujemy i wyjdzie chyba na 25 listopada. Juz mysle czy w kościele będzie grzeczny ;p.

Jeśli chodzi o drugie karmienie to godzinę pojadl a drugą musiałam go usypiac u nas w łóżku. W sumie najgorzej to mu się spiw swoim łóżeczku nie wiem czemu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaka u Was decyzja w związku ze szczepieniami? Szczepicie tymi pojedynczymi czy skojarzonymi? I tylko obowiązkowe czy rotawirusy i meningokoki? Ja mam już totalny mętlik w głowie...

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy pierwsze szczepienia. Z racji wczesniactwa przysługują nam zamiast trzech kluc jedno.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    U nas dziś noc ciężka, mały nie dał się odłożyć do łóżeczka karmiłam od północy do 1 i w końcu położyłam się z nim bo szarpal się strasznie jak zabieralam pierś. No i zasnelam po 1, maz mnie obudził przed 3 dałam go do łóżeczka i za 15 min powtórka karmienie a potem złość. Spał z nami do 6.20. Teraz przysnol ale steka i jeczy wiec nie licze na mocny twardy sen. Wczoraj byli goście i chyba za dużo osób na raz, za duże zamieszanie i taka oto reakcja. Który macie ten espumisan, 40 ml czy 100? Opakowanie ciemnozielone czy zielono-bialo-zolte?

Ja mam 40 ml i opakowanie zielono biało żółte.

Powiem wam, że tak mnie przeraża ta jesień i zima. Jeszcze jak będzie ładnie to spoko ale wiatr deszcz i siedzieć tak cały czas w domu to zwariować idzie. A nasze maluchy coraz mniej będą spać.
    Naszczescie teść się zaoferował, że może córkę odbierać z przedszkola, żebym z Wiktoria nie musiała wychodzić w brzydka pogodę. Co prawda mam auto ale więcej zamieszania z zaparkowaniem pod przrdszkolem i na tyle blisko, że nie ma sensu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ