WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mins czy przy piersi jest spokojny? Bo u mnie też zaczęły się problemy z brzuszkiem. Mała przy piersi zaczęła się szamotac, rączkami machać. Częściej ją odbijam i masuje brzuszek i widzę, że to jednak o to chodzi a nie że jest głodna. Dzisiaj dałam espumisan i wróciło moje cudne dziecko. A zaczęła się często domagać piersi i łapczywie ssała, tak samo smoczka. Więc nie zawsze chodzi o jedzenie.
-
Hej ja po wizycie u prowadzacego. Nic nie wskazuje zebym miała urodzić w terminie czyli w środę
mam sie zgłosić w środę na ktg jesli będzie prawidłowe to mnie nie zatrzymaja, bo czeka sie jeszcze z ew. Wywolywaniem 7 dni. Kiedy zostawili mnie w szpitalu z podejrzeniem tachykardii pytali czy nie mialam ostatnio infekcji, bo to może miec wplyw. Zarzekalam sie, ze nie. Tam mi moczu nie badali. Dziś odbieram wynik u lekarza prowadzacego... I liczne bakterie w moczu. Dostałam antybiotyk na infekcje bakteryjna doustnie. Oprocz tego jeszcze nystatyne na grzybice i już na gbs.
Antoś
-
aLunia wrote:Mins czy przy piersi jest spokojny? Bo u mnie też zaczęły się problemy z brzuszkiem. Mała przy piersi zaczęła się szamotac, rączkami machać. Częściej ją odbijam i masuje brzuszek i widzę, że to jednak o to chodzi a nie że jest głodna. Dzisiaj dałam espumisan i wróciło moje cudne dziecko. A zaczęła się często domagać piersi i łapczywie ssała, tak samo smoczka. Więc nie zawsze chodzi o jedzenie.
nie wiem czy kupować ten id urodzenia.
wrzesień 2018 - synek -
Mum2b wrote:Dziewczyny co robić jak dziecku sie nie chce odbić? Próbujemy różnych pozycji, ale rzadko się odbijawrzesień 2018 - synek
-
Pochwalilam Zosie że śpi 4-4.5h - było tak 2 dni. Dziś mimo zw wciąga 125ml to co 3h się budzi - mało tego nauczyła się tak krzyczeć że ho ho. Wymieniłam jej już smoka w butelce no tak już był wyrobiony ze mleko mocno leciało i teraz karmienie trwa dłużej bo tu przy nowym smoku musi się trochę wysilić.kasia1518
-
nick nieaktualnyJa dziś od 21 poszłam spac bo ledwo żyłam i zostawiłam mężowi odciągnięte mleko 120 ml i żeby uśpił mała a ja pójdę spać chociaż na te 3h. Ania wypiła wszystko i nie trzeba było jej usypiać bo sama zasnęła i dała mi pospać do 0.45... więc ja już nie wiem czy kwestia u nas nie jest taka że z butelki ona zjada to co ma i szybko. A na piersi wiekszosc śpi zjada mniej i ten sen ma taki niespokojny przez to.
Dziewczyny które odciągają jak długo odciąganie pokarm ile macie sesji ? Jak to w ogóle wygląda ?KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minns wrote:No właśnie czasem ma akcje ze sie szamocze, wciska głowę w pierś, wypluwa i wsysa brodawke. Zazwyczaj wtedy go staram sie pionizowac albo dawać smoka. Tylko wtedy szuka cyca dalej nawet jak sie odbije. A jak masijesz, kółka zgodnie z ruchem wskazówek zegara? Ja mam espumisan ale powyżej 1 miesiąca
nie wiem czy kupować ten id urodzenia.
Tak zgodnie z ruchem wskazówek zegara i noszę córkę na przed ramieniu i delikatnie ruszam ręką.
U mnie też właśnie wtedy szuka cyca.
Jutro albo w środę mam spotkanie z położna (zależy od pogody bo ja się do niej wybieram) i popytam jeszcze jak to z tym Espumisanem jest i co jeszcze można zrobić. -
veritaserum wrote:Ja dziś od 21 poszłam spac bo ledwo żyłam i zostawiłam mężowi odciągnięte mleko 120 ml i żeby uśpił mała a ja pójdę spać chociaż na te 3h. Ania wypiła wszystko i nie trzeba było jej usypiać bo sama zasnęła i dała mi pospać do 0.45... więc ja już nie wiem czy kwestia u nas nie jest taka że z butelki ona zjada to co ma i szybko. A na piersi wiekszosc śpi zjada mniej i ten sen ma taki niespokojny przez to.
Dziewczyny które odciągają jak długo odciąganie pokarm ile macie sesji ? Jak to w ogóle wygląda ? -
Z tego co wiem to przy kp po prostu karmi sie na zadanie i nie trzeba nic robic jesli dziecko je rzadziej niz co 3h. Chyba ze odczuwa sie bol piersi to mozna sobie troche odciagnac laktatorem.
Nam lekarz powiedzial, ze dziecko pięknie przybrało ( w 5 tygodni 1400g) i nie trzeba juz budzić. -
U nas dziś noc ciężka, mały nie dał się odłożyć do łóżeczka karmiłam od północy do 1 i w końcu położyłam się z nim bo szarpal się strasznie jak zabieralam pierś. No i zasnelam po 1, maz mnie obudził przed 3 dałam go do łóżeczka i za 15 min powtórka karmienie a potem złość. Spał z nami do 6.20. Teraz przysnol ale steka i jeczy wiec nie licze na mocny twardy sen. Wczoraj byli goście i chyba za dużo osób na raz, za duże zamieszanie i taka oto reakcja. Który macie ten espumisan, 40 ml czy 100? Opakowanie ciemnozielone czy zielono-bialo-zolte?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Minns Twój synek pięknie przybrał z tego co pamiętam, norma jest 25-30 na dobę U Was było chyba grubo ponad, więc nie wiem czemu ktoś nadal kazał wybudzac. Ja nie wybudzam od kiedy zaczął przybierać te 30 na dobę, będzie u Was położna z wagą? Sprawdź wagę i jeśli ok to po co męczyć Was i synia
Dostaliscie skierowanie na usg bioderek?
Minns lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Minns Twój synek pięknie przybrał z tego co pamiętam, norma jest 25-30 na dobę U Was było chyba grubo ponad, więc nie wiem czemu ktoś nadal kazał wybudzac. Ja nie wybudzam od kiedy zaczął przybierać te 30 na dobę, będzie u Was położna z wagą? Sprawdź wagę i jeśli ok to po co męczyć Was i synia
Dostaliscie skierowanie na usg bioderek?
Mamy skierowanie na usg bioderek na 26.10 a szczepienia 24.10.
Jeszcze chrzest planujemy i wyjdzie chyba na 25 listopada. Juz mysle czy w kościele będzie grzeczny ;p.
Jeśli chodzi o drugie karmienie to godzinę pojadl a drugą musiałam go usypiac u nas w łóżku. W sumie najgorzej to mu się spiw swoim łóżeczku nie wiem czemu.
wrzesień 2018 - synek -
100krotka30 wrote:U nas dziś noc ciężka, mały nie dał się odłożyć do łóżeczka karmiłam od północy do 1 i w końcu położyłam się z nim bo szarpal się strasznie jak zabieralam pierś. No i zasnelam po 1, maz mnie obudził przed 3 dałam go do łóżeczka i za 15 min powtórka karmienie a potem złość. Spał z nami do 6.20. Teraz przysnol ale steka i jeczy wiec nie licze na mocny twardy sen. Wczoraj byli goście i chyba za dużo osób na raz, za duże zamieszanie i taka oto reakcja. Który macie ten espumisan, 40 ml czy 100? Opakowanie ciemnozielone czy zielono-bialo-zolte?
Ja mam 40 ml i opakowanie zielono biało żółte.
Powiem wam, że tak mnie przeraża ta jesień i zima. Jeszcze jak będzie ładnie to spoko ale wiatr deszcz i siedzieć tak cały czas w domu to zwariować idzie. A nasze maluchy coraz mniej będą spać.
Naszczescie teść się zaoferował, że może córkę odbierać z przedszkola, żebym z Wiktoria nie musiała wychodzić w brzydka pogodę. Co prawda mam auto ale więcej zamieszania z zaparkowaniem pod przrdszkolem i na tyle blisko, że nie ma sensu.