X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jestesmy zadowoleni z Dady, jakies sztywne sie wydaja. Bardziej odpowiadaja nam Lupilu i te z Rossmana. Tesco tez ok, ale nie maja tego paska pokazujacego czy pieluszka jest mokra czy nie. Pampersy mieliśmy w szpitalu i były w porzadku, ale jak dla mnie szkoda za nie przeplacac, bo tańsze z innych firm sa rownie dobre.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś pieluszki Bella Happy. Są miękkie i póki co są okej. Miałam też lupilu i dade i sztywne dla nas póki co, a pampersy smierdza chemia okropnienwt mnie.

My dziś pierwszy dzień same. Ja pół przytomna bo Ania budziła się co 3h, karmienie i później zasypianie kolejną godzinę...to zasypianie najgorsze. Myślę że męczy ja brzuszek bo od wczoraj wiexzora nie zrobiła kupy i słyszę jak jej jeździ.
    Tez nie może się przyzwyczaić do tych pobudek a czasami jak ja karmie na fotelu to się boję że ja upusscze i zasnę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak taka pogoda nastała jak teraz to jak berzieci ubierać dzieciaki na spacer do gondoli ??

• Minns Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny jak taka pogoda nastała jak teraz to jak berzieci ubierać dzieciaki na spacer do gondoli ??
    No właśnie sama nie wiem. Teoretycznie chyba nie ma przeciwwskazań. Ale jak tak mega wieje to wolę się powstrzymać.
    Mały jednak po drugim nocnym karmieniu nie chciał sobie zasnąć, zmieniłam chyba 3 pieluchy, karmiłam, kładłam do łóżeczka rozbudzał się i tak w kółko. W końcu wzięłam go do łóżka i pilnowałam żeby nie wypluwał smoka. Potem jak porządnie usnął i sam wypluł to go odłożyłam, ale pospał kolejną godzinę i znowu karmienie ech... Za to teraz spoko śpi, zdążyłam nawet obiad przygotować :).
    Najgorzej jak jest najedzony i chętnie by sobie pospał, ale męczą go bączki i kupka. Ogólnie on co 15 min chyba robi kupkę serio, pielucha zawsze musztardowa :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy rozmiarze 0 uzywalismy pampers Premium Care i były bardzo dobre. Zerówki są już za małe i teraz używamy pampers baby dry 1 i nie są już takie dobre... co prawda są jeszcze za duże na Zosie ... używamy no dostaliśmy 6 dużych paczek, ale jak przyjdzie mi kupić to planuje próbować inne firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:26

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ania od wczoraj nie zrobiła kupki i wydaje mi się że dlatego taka niespokojna. Wcześniej robiła co karmienie. Ja jeszcze śniadania nie zjadłam mała na cycu siedzi. Nie wiem też czy iść na spacer wieje okropnie.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy wczoraj na spacerze. Ubralismy w pajaca, na to takiego cieplutkiego misiowego pajaca,na główkę czapka i kaptur i przykrylismy kocem. Mała uwielbia spacery u jezdzenie wozkiem. Spala 4godziny.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ola gratulacje! ;)

Dziewczyny a jakie pieluchy sie u Was sprawdzaja? Bo chyba czas najwyzszy cos kupic... :p
    U mnie Dada

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja bym ubrala podobnie jak Krasnalowa( jakoś mi ten Paplak nie pasuje) body z krótkim rękawem, na to pajacyk bawełniany i na to pajacyk misiowy i czapka bawełniana :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy przy każdej pogodzie. Jak jest zimno to zakładam małej body, rajtuzki na to bluzka i spodnie i jakaś kurteczka + czapka. W wózku koc, a jak mocno wieje to dodatkowo pokrowiec na wózek

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie minęło 5 tygodni połogu. Z obserwacji wynika, że się oczyściłam i myślę o powrocie do ćwiczeń, powolnym powrocie, oczywiście mam też na myśli okolice brzucha. Wróciłam już do chodzenia min po 10 km dziennie, ale wiadomo, ze po ciąży to brzuch spędza nam sen z powiek. Czy któraś już ćwiczy, zwłaszcza te mamy po cc. Zastanawiam się czy już można.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    u mnie minęło 5 tygodni połogu. Z obserwacji wynika, że się oczyściłam i myślę o powrocie do ćwiczeń, powolnym powrocie, oczywiście mam też na myśli okolice brzucha. Wróciłam już do chodzenia min po 10 km dziennie, ale wiadomo, ze po ciąży to brzuch spędza nam sen z powiek. Czy któraś już ćwiczy, zwłaszcza te mamy po cc. Zastanawiam się czy już można.
    Ja bym bardzo chciała, ale jestem dopiero 3 tyg po sn. Poczekam do wizyta u ginekologa, co tam słychać na dole i zobaczymy. Ale nie nie mieszczę się w spodnie żadne,wszystkie miałam z wysokim stanem a w talii prawie 10 cm więcej :(. No i ten cellulit...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja bym bardzo chciała, ale jestem dopiero 3 tyg po sn. Poczekam do wizyta u ginekologa, co tam słychać na dole i zobaczymy. Ale nie nie mieszczę się w spodnie żadne,wszystkie miałam z wysokim stanem a w talii prawie 10 cm więcej :(. No i ten cellulit...
    Mam kontrole u lekarza w poniedziałek, 1 października, ale chcę spróbować delikatnie ćwiczyć już teraz. Na szczęście mieszczę się w spodnie sprzed ciąży - mam jeszcze luz, ale brzuch jest galaretowaty, muszę wzmocnić mięśnie i uelastycznić skórę.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś spacer odpuszczamy. Temperatura na dworze mi nie przeszkadza,ale strasznie wieje. Wokół pola i jeziora,to wieje jeszcze mocniej

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po pierwszej wizycie u pediatry dostalyscie skierowanie na usg bioderek? Bardziej jestem ciekawa czy mamy synów je otrzymały?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę ćwiczyć mięśni brzucha na własną rękę. Mam rozejście kresy białej. 1.10 idę do fizjoterapeuty uroginekologicznego i mnie poinstruuje co i jak ćwiczyć żeby zamknąć rozejscie i zbada też miednice i mięśnie dna miednicy. A 10 ginekolog też mnie obejrzy.Po cc chyba 3 miesiące trzeba odczekać

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Czy po pierwszej wizycie u pediatry dostalyscie skierowanie na usg bioderek? Bardziej jestem ciekawa czy mamy synów je otrzymały?
    My dostaliśmy jeszcze w szpitalu przy wypisie zalecenie i pediatra nam wypisal jeszcze nawet przed pierwszą wizyta-położna nam zalatwiala. Szczególnie, że u nas położenie poprzeczne/miednicowe wiec wieksze ryzyko problemów. A płeć ma tu jakIeś znaczenie?

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się prywatnie już umówiłam na USG bioderek bo w wypisie ze szpitala było żeby to zrobić między 3-6 tygodniem. A w czwartek idziemy na pierwszą wizytę u pediatry.
    Moja mała wreszcie kupkę zrobiła i od razu zasnęła. Też dziś odpuszczam spacer bo ten wiatr jest okropny i trochę się boję.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Nam każdy kazał odbyć taka wizytę ale nikt (tzn że szpitala ani 2 pediatrow) nie wpisał skierowania... byliśmy prywatnie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mamy 3kg 200 gram,koniec z wybudzaniem, zaczynamy karmienie jak będzie Zosia chciala.
    Jak długo wasze dzieciaczki potrafią przespac między karmieniami?

Minns, kasia1518, Paulinda, KATARZYNACarm, Vlinder, susełek, 100krotka30, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ