WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie jestesmy zadowoleni z Dady, jakies sztywne sie wydaja. Bardziej odpowiadaja nam Lupilu i te z Rossmana. Tesco tez ok, ale nie maja tego paska pokazujacego czy pieluszka jest mokra czy nie. Pampersy mieliśmy w szpitalu i były w porzadku, ale jak dla mnie szkoda za nie przeplacac, bo tańsze z innych firm sa rownie dobre.
-
nick nieaktualnyJa mam jakieś pieluszki Bella Happy. Są miękkie i póki co są okej. Miałam też lupilu i dade i sztywne dla nas póki co, a pampersy smierdza chemia okropnienwt mnie.
My dziś pierwszy dzień same. Ja pół przytomna bo Ania budziła się co 3h, karmienie i później zasypianie kolejną godzinę...to zasypianie najgorsze. Myślę że męczy ja brzuszek bo od wczoraj wiexzora nie zrobiła kupy i słyszę jak jej jeździ.
Tez nie może się przyzwyczaić do tych pobudek a czasami jak ja karmie na fotelu to się boję że ja upusscze i zasnę -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny jak taka pogoda nastała jak teraz to jak berzieci ubierać dzieciaki na spacer do gondoli ??
Mały jednak po drugim nocnym karmieniu nie chciał sobie zasnąć, zmieniłam chyba 3 pieluchy, karmiłam, kładłam do łóżeczka rozbudzał się i tak w kółko. W końcu wzięłam go do łóżka i pilnowałam żeby nie wypluwał smoka. Potem jak porządnie usnął i sam wypluł to go odłożyłam, ale pospał kolejną godzinę i znowu karmienie ech... Za to teraz spoko śpi, zdążyłam nawet obiad przygotować.
Najgorzej jak jest najedzony i chętnie by sobie pospał, ale męczą go bączki i kupka. Ogólnie on co 15 min chyba robi kupkę serio, pielucha zawsze musztardowa.
wrzesień 2018 - synek -
My przy rozmiarze 0 uzywalismy pampers Premium Care i były bardzo dobre. Zerówki są już za małe i teraz używamy pampers baby dry 1 i nie są już takie dobre... co prawda są jeszcze za duże na Zosie ... używamy no dostaliśmy 6 dużych paczek, ale jak przyjdzie mi kupić to planuje próbować inne firmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:26
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny jak taka pogoda nastała jak teraz to jak berzieci ubierać dzieciaki na spacer do gondoli ??Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
u mnie minęło 5 tygodni połogu. Z obserwacji wynika, że się oczyściłam i myślę o powrocie do ćwiczeń, powolnym powrocie, oczywiście mam też na myśli okolice brzucha. Wróciłam już do chodzenia min po 10 km dziennie, ale wiadomo, ze po ciąży to brzuch spędza nam sen z powiek. Czy któraś już ćwiczy, zwłaszcza te mamy po cc. Zastanawiam się czy już można.
-
Vlinder wrote:u mnie minęło 5 tygodni połogu. Z obserwacji wynika, że się oczyściłam i myślę o powrocie do ćwiczeń, powolnym powrocie, oczywiście mam też na myśli okolice brzucha. Wróciłam już do chodzenia min po 10 km dziennie, ale wiadomo, ze po ciąży to brzuch spędza nam sen z powiek. Czy któraś już ćwiczy, zwłaszcza te mamy po cc. Zastanawiam się czy już można.
. No i ten cellulit...
wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Ja bym bardzo chciała, ale jestem dopiero 3 tyg po sn. Poczekam do wizyta u ginekologa, co tam słychać na dole i zobaczymy. Ale nie nie mieszczę się w spodnie żadne,wszystkie miałam z wysokim stanem a w talii prawie 10 cm więcej
. No i ten cellulit...
-
Ja nie mogę ćwiczyć mięśni brzucha na własną rękę. Mam rozejście kresy białej. 1.10 idę do fizjoterapeuty uroginekologicznego i mnie poinstruuje co i jak ćwiczyć żeby zamknąć rozejscie i zbada też miednice i mięśnie dna miednicy. A 10 ginekolog też mnie obejrzy.Po cc chyba 3 miesiące trzeba odczekaćMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Czy po pierwszej wizycie u pediatry dostalyscie skierowanie na usg bioderek? Bardziej jestem ciekawa czy mamy synów je otrzymały?
-
nick nieaktualnyJa się prywatnie już umówiłam na USG bioderek bo w wypisie ze szpitala było żeby to zrobić między 3-6 tygodniem. A w czwartek idziemy na pierwszą wizytę u pediatry.
Moja mała wreszcie kupkę zrobiła i od razu zasnęła. Też dziś odpuszczam spacer bo ten wiatr jest okropny i trochę się boję. -
100krotka30 wrote:Czy po pierwszej wizycie u pediatry dostalyscie skierowanie na usg bioderek? Bardziej jestem ciekawa czy mamy synów je otrzymały?
Nam każdy kazał odbyć taka wizytę ale nikt (tzn że szpitala ani 2 pediatrow) nie wpisał skierowania... byliśmy prywatniekasia1518
-
Uff, mamy 3kg 200 gram,koniec z wybudzaniem, zaczynamy karmienie jak będzie Zosia chciala.
Jak długo wasze dzieciaczki potrafią przespac między karmieniami?Minns, kasia1518, Paulinda, KATARZYNACarm, Vlinder, susełek, 100krotka30, ola_g89 lubią tę wiadomość