WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez uwazam ze moj maz lepiej sobie radzi niz ja. Ja to w ogole bez niego nie wykapalabym dziecka bo bym sie bala. A on potrafi wszystko- kapac, karmic, przebierac. Czyta jej ksiazki. Ostatnio sie smialam bo czytal jej jakas ksiazke o zdrowyn żywieniu. Śpiewa jej piosenki.
Tak sobie w ogole dzisiaj myslalam, ze chcemy miec wiecej dzieci a ja nie wiem jak dam rade jak oprocz noworodka byloby jeszcze starsze dziecko z ktorym tez trzeba sie bawic, karmic, zaprowadzic do przedszkola itd.Vlinder, veritaserum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas były prawie dwie doby płaczu, synka bolał brzuszek, kupka co chwilę, ale oprócz tego innych objawów brak. Lekarz powiedział, że synek jest dodatkowo niespokojny i placzliwy bo ja jestem chora. Niestety siedząc od porodu w domu nabawilam się zapalenia krtani
Antybiotyk okazał się być niezbędny.
O ile kp przestało być bolesne w 4 dobie to kp mając gorączkę pod 39 stopni to prawdziwe wyzwanie. Wypracowalismy sobie z mężem schemat karmienia. Synek budzi się około 1 i 4, karmie 40 minut, po mąż zabiera synka i usypia bo ostatnio zajmuje to nawet do godziny. Dzięki temu oboje się wysypiamy i o 8 nasz kochany "budzik" wyciąga nas z łóżka
Kupiliśmy chicco baby hug, jesli macie duże mieszkanie albo dom, zwłaszcza z pietrem to polecam, bardzo ułatwia życie.
-
nick nieaktualnyWczoraj w odwiedziny wpadła babcia męża no i chciała wszystko wiedzieć o porodzie, jak to ona, przeleciała się też po wszystkich pokojach bo pewnie jak ja siedzę wykapana i umalowana to na górze domu mamy syf, a tu taki zawód ją spotkał
Co do szczegółow porodu, dostała pełne dane i co prawie zwymiotowala na stół z tego zniesmaczenia haha bo jak to jej wnuk musiał być przy porodzie (nie dało się wytłumaczyć że chciał a nie musiał), kto pozwolił na to żeby trzymał mi nogi w trakcie parcia, jakim cudem widział jak dziecko wychodzi, jak rodzi się i wygląda łożysko
och jaka zła kobieta ze mnie.
Vlinder, Minns, Hedgehog, JustynaG, Asiaf, 100krotka30, Paulinda, Angel1988, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Moja córka się budzi co 3h na jedzenie ciekawa jestem kiedy się jej czas wydłuży np żeby spala 5h
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyA teściowa, na ogół bardzo fajna kobieta, przeciwieństwo kobiet z jej pokolenia, czyli nie typ matki polki zaczęła wykład na temat kp bo zobaczyła, że stoi mm. Tłumaczę, że teraz syn dostaje tylko moje mleko, ale chwile zajęło zanim ilość mojego pokarmu była wystarczająca. To jakieś dziwne oburzenie ale jak to przecież od razu jest go dość. Ekspertka która karmiła od poczatku tylko mm
Tak samo po co laktator i podgrzewacz, tylko pieniądze wydajemy. Tlumaczenie, że nadal jestem człowiekiem i też chce się wyspać albo wyjść z domu nic nie dało. A na koniec umyślnie wsadzilam kij w mrowisko, powiedziałam, że przed wizytą u wnuka nie pali przez dobę bo tak śmierdzi że nawet ja nie mogę tego wyyrzymac
Vlinder, KATARZYNACarm, Asiaf, p_tt, 100krotka30, Paulinda, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Kasia u nas też tak było że co 3h , czasami nawet 2.5, a teraz jest już 3.5 - 4 (Zosia wczoraj skończyła 7tyg) - sama jestem zdziwiona bo mój orgazm już tak się przystosował że budzę się automatycznie co 3h
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Mój mąż to oaza spokoju. Mimo że nie ma mojej broni czyli piersi muszę przyznać że on lepiej radzi sobie z córką niż ja. Wczoraj o 21 ryczalam mała najedzona a os 2h latała rzucała się i nie mogła spać. Mąż ja zabrał o 21 ja poszłam spać. Usnęła od razu i spala do 1. Nakarmilam ja jakoś 20 minut i spala dalej do 5.15.piekna noc. A mój mąż radzi sobie świetnie i tak jak piszecie on się w ogóle nie denerwuje tym. A jutro wraca do pracy...
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Camilla ale się uśmiałam hehe. Do nas jak wpadli teście, to teściowa zaczęła pytać jak poród bo jak mój mąż zadzwonił i powiedział, że masakra i o wiele gorzej niż przy pierwszej córce to stwierdziła, że taki biedny umęczony i nie chciała go więcej pytać. Teraz chociaż odpuściła bo do pierwszego porodu ona się szykowała, bo gdzie jej biedny synek ma oglądać takie rzeczy hehe.
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, moja mała śpi w rożku. Ale się z niego wykopuje i myślę o zakupie śpiworka. Czy używacie? Polecacie jakieś firmy?
A może macie jakieś inne patenty? -
JustynaG wrote:Dziewczyny, moja mała śpi w rożku. Ale się z niego wykopuje i myślę o zakupie śpiworka. Czy używacie? Polecacie jakieś firmy?
A może macie jakieś inne patenty?
-
Dziewczyny które rodziły sn kiedy przestałyście odczuwać dyskomfort tam na dole? Ja byłam nacięta i szyta, mijają prawie dwa tyg a mnie tam swędzi trochę i piecze i nie wiem czy to normalne czy jakaś infekcja?Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kuwejtonka wrote:Dziewczyny które rodziły sn kiedy przestałyście odczuwać dyskomfort tam na dole? Ja byłam nacięta i szyta, mijają prawie dwa tyg a mnie tam swędzi trochę i piecze i nie wiem czy to normalne czy jakaś infekcja?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
JustynaG wrote:Dziewczyny, moja mała śpi w rożku. Ale się z niego wykopuje i myślę o zakupie śpiworka. Czy używacie? Polecacie jakieś firmy?
A może macie jakieś inne patenty?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ola, ogromne gratulacje dzielna mamo!
My z Zosią od wczoraj jesteśmy już w domu. Bardzo obawiałam się pierwszej nocy, szczególnie że w szpitalu nie przespałam żadnej. Okazało się że moja córeczka to aniołek, grzecznie spała całą noc, oczywiście z przerwami co 3h na karmienie - i to wszystko we własnym łóżeczku! Dzisiaj była aktywna od 14 do 18, teraz śpi dzięki czemu mam czas żeby trochę odpocząć. Zosieńka jest taka cudowna, nie myślałam że można kogoś tak kochać, normalnie mam łzy w oczach jak to piszę
Monitor oddechu to inwestycja życia, jestem spokojna jak patrzę na to migające światełko. Mój mąż zorganizował sobie legowisko z kocy i poduszek koło jej łóżeczka, postanowił jej pilnować jak ja śpiętakże nasze maleństwo jest bezpieczne.
I najważniejsze! Moje cycki zaczęły coś produkować
Pozdrawiamy Was mamusie i standardowo trzymamy kciuki za te nierozpakowaneVlinder, KATARZYNACarm, veritaserum, Minns, Mari92, 100krotka30, kasia1518, Angel1988, Izabelle, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość