X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny które rodziły sn kiedy przestałyście odczuwać dyskomfort tam na dole? Ja byłam nacięta i szyta, mijają prawie dwa tyg a mnie tam swędzi trochę i piecze i nie wiem czy to normalne czy jakaś infekcja?
    Ja już po tygodniu nic nie czułam w ogole ja bylam super nacieta i dobrze zszyta

Aniajaa lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 23 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kak czesto kąpiecie swoje maluchy ? Jakas rutyna jest u was wprowadzona ?

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje!

My kąpiemy chyba rzadko bo co 3 dni. W krochmalu bo tak zalecila położna i super ma skórę po tym. A rutyny na razie nie wprowadzam, myślę ze za wcześnie.

Ja dyskomfort przestalam czuć jakoś 2 dni po zdjeciu szwów przez położną. Wyciagala mi tez nierozpuszczalne ze srodka i ponoć coś jeszcze moglo zostać.

U nas śpi czasem w śpiworku, czasem w rozku a czasem po prostu przykryty pieluchą czy otulaczem. I tak sie rozkopuje.

A my dzisiaj wspaniały dzień. Mamy pierwszą rocznicę ślubu. Byliśmy u dziadkow pierwszy raz i mały grzeczny, najadal sie i spał. Zobaczymy co przyniesie noc hehe. Tak czy siak czuję się mega szczęśliwa. Jesteśmy szczesciary ze mamy nasze kochane maluszki <3.

Paulinda, 100krotka30, Izabelle, p_tt, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns jak robisz krochmal?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Minns jak robisz krochmal?
    Gotuje w wiekszym garnku wode, ok 2 litry chyba, w malym garnuszku mieszam 4 duze łyżki mąki ziemniaczanej z zimna wodą i wlewam to do gotującej się wody i mieszam. Potem wlewamy to razem ze zwykłą wodą do wanienki. Jesy dość ślisko więc trzeba mocno trzymać malucha, ale na prawdę skórkę ma super po tym.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Dziewczyny jaki smoczek do butelki/ butelka jest najlepsza, żeby nie zaburzyć odruchu ssania piersi?
    Butelka Mendela,ona ma specjalny smoczek,ktoro nie zaburza ssania.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Zaczęło coś mi się sączyć z blizny. Jak przykładam gazik to ma odcień żółto pomarańczowy. Nie śmierdzi. Lekarz mówił że niby wydzielina może sie pojawić chyba ze ropa. No ale trochę się niepokoje.
    Ja pisalam ze mam to samo :-( dostalam antybiotyk mam przemywac i obserwowac :-( jest troche lepiej ale teraz leci w innym miejscu

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ale ty karmisz piersią A ja mm , miałam na myśli minimum 6h dni dziecka w nocy,kiedy to nastąpi

No co Ty ... ja mm, pokarm mi zanikl po 6tyg całkowicie... jakiś tydzień wcześniej karmiłam już pół na pół- moje na zmianę z mm. Też bym tak chciała że prześpi prawie cała noc- ale na to chyba musimy jeszcze poczekac ☺

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

My również kąpiemy małą co 3 dni, nie ma teraz upałów więc nie kąpiemy codziennie.

Powiem Wam, że moje dziecko ma uczulenie na wszystkie chusteczki nawilżone, nawet te "wodne". Wystarczy raz umyć i pupa czerwona z krostkami. U nas w grę wchodzi tylko wacik zmoczony w ciepłej wodzie.

Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ola, ogromne gratulacje dzielna mamo!

My z Zosią od wczoraj jesteśmy już w domu. Bardzo obawiałam się pierwszej nocy, szczególnie że w szpitalu nie przespałam żadnej. Okazało się że moja córeczka to aniołek, grzecznie spała całą noc, oczywiście z przerwami co 3h na karmienie - i to wszystko we własnym łóżeczku! Dzisiaj była aktywna od 14 do 18, teraz śpi dzięki czemu mam czas żeby trochę odpocząć. Zosieńka jest taka cudowna, nie myślałam że można kogoś tak kochać, normalnie mam łzy w oczach jak to piszę <3

Monitor oddechu to inwestycja życia, jestem spokojna jak patrzę na to migające światełko. Mój mąż zorganizował sobie legowisko z kocy i poduszek koło jej łóżeczka, postanowił jej pilnować jak ja śpię :D także nasze maleństwo jest bezpieczne.

I najważniejsze! Moje cycki zaczęły coś produkować <3

Pozdrawiamy Was mamusie i standardowo trzymamy kciuki za te nierozpakowane ;)

Normalnie jakbym czytala o sobie drugi i trzeci akapit... I tez Zosia ☺

Paulinda lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje! ;)

Dziewczyny a jakie pieluchy sie u Was sprawdzaja? Bo chyba czas najwyzszy cos kupic... :p

ola_g89 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder, ja wolę myć wacikiem nasączonym wodą. chusteczki mam ale używam rzadko.

Vlinder, veritaserum lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myje wacikami i woda. Chusteczki mamy kupione tylko na wyjścia. Tych wacików to nam full schodzi :)

My się właśnie karmimy. Mam nadzieję że zaśnie od razu

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz po jedzonku i grzecznie spimy:) zobaczymy tylko jak dlugo;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też karmimy :)
    Liczę na słodki sen,choć wiem,ze zawartosć pieluchy jest spora ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png

Wysłany: 24 września 2018, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już po karmieniu i mała nie chce spać w łóżeczku cholera i siedzę z nią na rękach, a mi się tak spać chce

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pozdrawiam z nocnego karmienia. I też mam nadzieje, że po ładnie zaśnie znowu jak po 23 zasnął.
    Ale jak w nocy dzwoni budzik albo mały sam kwili to jestem nieprzytomna... Też tak macie?
    Zawsze byłam trochę spiochem, nie umiałam zarywac nocek :p.

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja też myje wacikami i woda. Chusteczki mamy kupione tylko na wyjścia. Tych wacików to nam full schodzi :)

U nas to samo. Choć ostatnio stwierdziłam, że wolę pociąć na pół te duże waciki i czyścić mniejszymi. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co 2dni/ codziennie. Ostatnio jej kupy sa bardziej obfite/wilgotne i sie rozmazuja po pupie wiec częściej codziennie.
    Ja tez zawsze bylam spiochem i wystatczylo, ze spalam o godzinę mniej niz normalnie i juz cały dzien bolala mnie glowa i byłam nie do życia.
    Teraz sie zdarzs, ze jak nastawiam sobie budzik na ściąganie to go wyłączam przez sen i budze sie np. Pół godziny pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:16

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co 2 dni, pupę też przecieram wacikami. Jak wieksza zawartość pampka to myje pod kranem. W dzien bez kąpieli faldki przemywam wacikiem szczególnie szyję bo ulewa sporo.
    Ktoś pytał o pampersy póki co miałam dady extra Care i drugi rodzaj nie pamiętam nazwy z biedronki i Rossmann fun&fit. Te extra Care dla mnie lepsze maja gumke na plecach co daje lepsze dopasowanie i nic nie wycieka przy strzale na plecy ;-)
    W kolejce na test czekają Pampers Premium care ale póki co się nie wypowiadam :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ