WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuwejtonka wrote:Dziewczyny które rodziły sn kiedy przestałyście odczuwać dyskomfort tam na dole? Ja byłam nacięta i szyta, mijają prawie dwa tyg a mnie tam swędzi trochę i piecze i nie wiem czy to normalne czy jakaś infekcja?
Aniajaa lubi tę wiadomość
-
Ola gratulacje!
My kąpiemy chyba rzadko bo co 3 dni. W krochmalu bo tak zalecila położna i super ma skórę po tym. A rutyny na razie nie wprowadzam, myślę ze za wcześnie.
Ja dyskomfort przestalam czuć jakoś 2 dni po zdjeciu szwów przez położną. Wyciagala mi tez nierozpuszczalne ze srodka i ponoć coś jeszcze moglo zostać.
U nas śpi czasem w śpiworku, czasem w rozku a czasem po prostu przykryty pieluchą czy otulaczem. I tak sie rozkopuje.
A my dzisiaj wspaniały dzień. Mamy pierwszą rocznicę ślubu. Byliśmy u dziadkow pierwszy raz i mały grzeczny, najadal sie i spał. Zobaczymy co przyniesie noc hehe. Tak czy siak czuję się mega szczęśliwa. Jesteśmy szczesciary ze mamy nasze kochane maluszki.
Paulinda, 100krotka30, Izabelle, p_tt, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
mitaka wrote:Minns jak robisz krochmal?wrzesień 2018 - synek
-
p_tt wrote:Dziewczyny jaki smoczek do butelki/ butelka jest najlepsza, żeby nie zaburzyć odruchu ssania piersi?
-
86Monia wrote:Dziewczyny
Zaczęło coś mi się sączyć z blizny. Jak przykładam gazik to ma odcień żółto pomarańczowy. Nie śmierdzi. Lekarz mówił że niby wydzielina może sie pojawić chyba ze ropa. No ale trochę się niepokoje.dostalam antybiotyk mam przemywac i obserwowac
jest troche lepiej ale teraz leci w innym miejscu
-
KATARZYNACarm wrote:Ale ty karmisz piersią A ja mm , miałam na myśli minimum 6h dni dziecka w nocy,kiedy to nastąpi
No co Ty ... ja mm, pokarm mi zanikl po 6tyg całkowicie... jakiś tydzień wcześniej karmiłam już pół na pół- moje na zmianę z mm. Też bym tak chciała że prześpi prawie cała noc- ale na to chyba musimy jeszcze poczekac ☺KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Minns wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
My również kąpiemy małą co 3 dni, nie ma teraz upałów więc nie kąpiemy codziennie.
Powiem Wam, że moje dziecko ma uczulenie na wszystkie chusteczki nawilżone, nawet te "wodne". Wystarczy raz umyć i pupa czerwona z krostkami. U nas w grę wchodzi tylko wacik zmoczony w ciepłej wodzie.Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Paulinda wrote:Ola, ogromne gratulacje dzielna mamo!
My z Zosią od wczoraj jesteśmy już w domu. Bardzo obawiałam się pierwszej nocy, szczególnie że w szpitalu nie przespałam żadnej. Okazało się że moja córeczka to aniołek, grzecznie spała całą noc, oczywiście z przerwami co 3h na karmienie - i to wszystko we własnym łóżeczku! Dzisiaj była aktywna od 14 do 18, teraz śpi dzięki czemu mam czas żeby trochę odpocząć. Zosieńka jest taka cudowna, nie myślałam że można kogoś tak kochać, normalnie mam łzy w oczach jak to piszę
Monitor oddechu to inwestycja życia, jestem spokojna jak patrzę na to migające światełko. Mój mąż zorganizował sobie legowisko z kocy i poduszek koło jej łóżeczka, postanowił jej pilnować jak ja śpiętakże nasze maleństwo jest bezpieczne.
I najważniejsze! Moje cycki zaczęły coś produkować
Pozdrawiamy Was mamusie i standardowo trzymamy kciuki za te nierozpakowane
Normalnie jakbym czytala o sobie drugi i trzeci akapit... I tez Zosia ☺Paulinda lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Vlinder, ja wolę myć wacikiem nasączonym wodą. chusteczki mam ale używam rzadko.
Vlinder, veritaserum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też pozdrawiam z nocnego karmienia. I też mam nadzieje, że po ładnie zaśnie znowu jak po 23 zasnął.
Ale jak w nocy dzwoni budzik albo mały sam kwili to jestem nieprzytomna... Też tak macie?
Zawsze byłam trochę spiochem, nie umiałam zarywac nocek :p.wrzesień 2018 - synek -
veritaserum wrote:Ja też myje wacikami i woda. Chusteczki mamy kupione tylko na wyjścia. Tych wacików to nam full schodzi
U nas to samo. Choć ostatnio stwierdziłam, że wolę pociąć na pół te duże waciki i czyścić mniejszymi. -
My kapiemy co 2dni/ codziennie. Ostatnio jej kupy sa bardziej obfite/wilgotne i sie rozmazuja po pupie wiec częściej codziennie.
Ja tez zawsze bylam spiochem i wystatczylo, ze spalam o godzinę mniej niz normalnie i juz cały dzien bolala mnie glowa i byłam nie do życia.
Teraz sie zdarzs, ze jak nastawiam sobie budzik na ściąganie to go wyłączam przez sen i budze sie np. Pół godziny pozniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:16
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
My kapiemy co 2 dni, pupę też przecieram wacikami. Jak wieksza zawartość pampka to myje pod kranem. W dzien bez kąpieli faldki przemywam wacikiem szczególnie szyję bo ulewa sporo.
Ktoś pytał o pampersy póki co miałam dady extra Care i drugi rodzaj nie pamiętam nazwy z biedronki i Rossmann fun&fit. Te extra Care dla mnie lepsze maja gumke na plecach co daje lepsze dopasowanie i nic nie wycieka przy strzale na plecy
W kolejce na test czekają Pampers Premium care ale póki co się nie wypowiadamMisia 09.2013
Misio 08.2018