WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
100krotka30 wrote:Kochana a mala ładnie ssie tylko jej nie leci? Czy ma zoltaczke, jest ospala? Mój syn pierwsze 2 tygodnie stal prawie w miejscu dopiero po nich zaczął ładnie przybierać, tylko U mnie było mleko a nie ciągnął?
Co pijesz na laktacje, polecam kompot z jabłka, femaltiker
Walcz też z laktatorem, jaki masz obecnie?
Wszystko się ułoży tak czy inaczejtrzymam kciuki
Mała przysypia przy cycu, ale tez piersi mam flakiPiję 2x dziennie femaltiker, laktator mam medela swing. Dzis juz znowu płakałam, mała od 9 do teraz z krótkimi przerwami na cycu i i tak skończyło sie porcja mm
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Laktator masz super, to próbuj jak ktoś zaproponował, ten schemat:
Pierś, potem twoje odciagniete, na końcu mm. Po wszystkim sesja z laktatorem albo w międzyczasie jak wisi przy cycku laktatorJak ma ruszyć to ruszy. Będziesz pewna że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy
JustynaG lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyPaulinda wrote:Dziewczyny kp, ile czasu zajmuje wam mniej więcej jedno karmienie? Moja Zosia potrafi wisieć godzinę i zastanawiam się czy to nie jakoś długo. Pije, w międzyczasie zasypia, jak ją połaskoczę to znów pije i zasypia i tak w kółko aż robi się nieprzytomna
Kochana ja też tak mam. Podobno to mija. Musimy wytrwać chociaż wiem jakie to ciężkiePaulinda lubi tę wiadomość
-
Left_ie wrote:Ale to małej mam wtedy w ogole nie przystawiać? Bo jak u nas się zdarzy czasem, zeby najadła sie z cyca to to trwa z godzinę. To mi doby braknie
U mnie na początku mała jadła tylko z jednej piersi więc za każdym karmieniem odciągałam laktatorem z drugiej.
100krotka30 wrote:Laktator masz super, to próbuj jak ktoś zaproponował, ten schemat:
Pierś, potem twoje odciagniete, na końcu mm. Po wszystkim sesja z laktatorem albo w międzyczasie jak wisi przy cycku laktatorJak ma ruszyć to ruszy. Będziesz pewna że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy
I jeszcze jedno - to, że piersi nie są nabrzmiałe nie oznacza, że nie ma pokarmu!Ja ściągam regularnie i nabrzmiałe są wtedy, gdy zbyt długo nie odciągam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:56
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się teraz zastanawiam po tym co piszemy tutaj cY to ulewanie u mojej małej to też nie jest kwestia alergii. Bo wszystko stało się nagle i razem czyli ulewanie, coś niby katar i to charczenie , wzdęty brzuszek.
Do tej pory jadłam wszystko. Co ewentualnie wyeliminować na początek ? -
https://lovi.pl/pl/breast-feeding/60
Podsylam fajny link dla kp.
Veritaserum poczytaj. Ja bym najpierw odstawiala w kolejnosci nabial,jaja,kakao. Moja pierwsza cora nietolerowala np wit d, możesz przyjrzeć się czy nie ulewa akurat pi jej podaniu, bo często małe brzuszki nie trawia tego tłuszczuMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
Podziwiam Was dziewczyny z tym KP - dzielne babeczki jesteście ☺ mi właśnie jedynie tej rzeczy szkoda- tak naprawdę nie było mi to dan4 od samego początku. Walka z laktatorem zakończyła się po 6tyg - po prostu przestało lecieć. Także już 2 tyg jesteśmy na samym mm. Od piątku mała ma gorszy dzień ... nie chciała jeść ... 50-60ml i koniec - męczyłam się żeby wcisnąć jej żeby chociaż zjadła te 80ml , bo norma wcześniej było 110-120ml. No i przez to karmienie wydluzylo się do min. 1 godz. Dziś już trochę lepiej bo je 90-100ml , boję się że za chwilę waga będzie spadać, jeszcze ta anemia ...ahhh my mamy to chyba już tak zawsze będziemy się martwić o coś.
Pozdrawiam ☺kasia1518
-
kasia1518 wrote:Podziwiam Was dziewczyny z tym KP - dzielne babeczki jesteście ☺ mi właśnie jedynie tej rzeczy szkoda- tak naprawdę nie było mi to dan4 od samego początku. Walka z laktatorem zakończyła się po 6tyg - po prostu przestało lecieć. Także już 2 tyg jesteśmy na samym mm. Od piątku mała ma gorszy dzień ... nie chciała jeść ... 50-60ml i koniec - męczyłam się żeby wcisnąć jej żeby chociaż zjadła te 80ml , bo norma wcześniej było 110-120ml. No i przez to karmienie wydluzylo się do min. 1 godz. Dziś już trochę lepiej bo je 90-100ml , boję się że za chwilę waga będzie spadać, jeszcze ta anemia ...ahhh my mamy to chyba już tak zawsze będziemy się martwić o coś.
Pozdrawiam ☺kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
ja z meeeeeega poślizgiem ale melduję że moja córcia przyszła na świat 10.09 przez cc (39+1) 4060g i 52cm szczęścia
Czytam Was nocami w łóżku jak się karmimy ale z tel nie mogłam się zalogować a żeby usiąść przy laptopie to uuuuuu graniczyło z cudemale dzisiaj się udało
ola_g89, veritaserum, Camilla13, Minns, Paulinda, Mari92, kasia1518, Izabelle, madwitka, kuwejtonka, 100krotka30, susełek, JustynaG, Angel1988, Natalia1984, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Mycha321 wrote:Hej Dziewczyny
ja z meeeeeega poślizgiem ale melduję że moja córcia przyszła na świat 10.09 przez cc (39+1) 4060g i 52cm szczęścia
Czytam Was nocami w łóżku jak się karmimy ale z tel nie mogłam się zalogować a żeby usiąść przy laptopie to uuuuuu graniczyło z cudemale dzisiaj się udało
-
Dziewczyny, które korzystają z kokonów - jaka firmę polecacie? Co się u Was sprawdza? Pola nie znosi przenoszenia do łóżeczka, wiec śpi w rogalu ciążowym na łóżku rodziców
tylko na noc (na szczęście) daje się odłożyć. Także szukamy pomocy w postaci kokonu
ktos, coś?
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Dziewczyny, które korzystają z kokonów - jaka firmę polecacie? Co się u Was sprawdza? Pola nie znosi przenoszenia do łóżeczka, wiec śpi w rogalu ciążowym na łóżku rodziców
tylko na noc (na szczęście) daje się odłożyć. Także szukamy pomocy w postaci kokonu
ktos, coś?
My mamy ten.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7255741267
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f0653d88e5d.jpg
-
Paplak wrote:Nie wiem czy widziałaś, ale pisalam dokladnie to samo! Od czwartku moja mała straciła apetyt. Tylko, że ona normalnie je duzo mniej niz Twoja bo ok. 70ml, a zaczela jeść wtedy 20-30ml i jej wciskalam. Ale od wczoraj juz jest lepiej. Wiąże to ze szczepieniami.kasia1518
-
Mycha321 wrote:Hej Dziewczyny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Dziewczyny karmiące piersią,jak jest z kupkami u maluszków?
Zosia potrafiła zrobić nawet kilkanaście dziennie. Ilośc kupek zaczęła się zmniejszać. Dziś tylko dwie... Jak jest u was?Izabelle lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:My dopiero szczepienie mamy 9X, ja wiąże u nas z ta niska hemoglobina, bo czytałam że przy anemii jest mniejszy apetyt. Choć dziś było trochę lepiej je więcej jak zrobię przerwę z 10min. Np. Zjadła 95ml , przerwa i potem wciągnęła jeszcze 20ml - może miała gorszy dzień. Ważne żeby nie traciła na wadze- we wtorek mamy prywatnie wizytę u pediatry więc liczę że coś poradzi z ta anemia .
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Paplak wrote:Ja nawet nie wiem jak u nas z tym, bo morfologie bedziemy miec dopiero na kolejnej wizycie w patologii noworodka za 5 tygodni. Ale przy urodzeniu miala wysoki poziom hemoglobiny. Profilaktycznie i tak mamy zapisane żelazokasia1518