WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Dziewczyny karmiące piersią,jak jest z kupkami u maluszków?
Zosia potrafiła zrobić nawet kilkanaście dziennie. Ilośc kupek zaczęła się zmniejszać. Dziś tylko dwie... Jak jest u was?Izabelle lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Mamy złoto!
A mój maluszek idealnie wpasowal się w mecz, że mogłam go karmić i przy okazji oglądać, bo zazwyczaj jak były mecze to on spał, a ja też się kadlam.
U nas kup też jakoś mniej i mniejsze ilości. Nie wiem czemu.
Moja pierś przestała boleć, ale dalej jest zaczerwieniona i twarda na dole. Ja sie czuję dobrze. Jeszcze powalcze z kapustą, a jak nie przejdzie to pójdę do lekarza, nie chce ryzykowac.
I będę dzwonić do cdl w tym tygodniu, chciałabym całkowicie zrezygnowac z mm. Nawet nagralam film jak się szamocze przy cycu w razie czego żeby pokazać.
A teraz spróbuję zasnąć. Powodzenia przy nicnych karmieniach!Izabelle lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
To u nas dalej praktycznie co wymiana pieluchy jest kupa. Wczoraj mielismy taki super dzień poszliśmy do zoo, Wiktoria cały czas spała. Ale wieczorem miała problem z brzuszkiem, więc espumisan poszedł w ruch. Zasnęła koło 22 i dopiero teraz wstała, właśnie się karmimy.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
U nas też karmienie wcześniej było o polnocy. Drań jeden podrapal sobie nos i miał aż zaschniety strupek krwi. Musiał mocno machac rączkami.
Miałam drzemkę między 18 a 20 i strasznie wiarygodny sen w tym czasie
A teraz przysnilo mi się ze byliśmy u położnej która opiekowała się mną w ciąży i Michał stracił na wadze sporo, chyba ze 4 razy go na ta wagę kladlam i potem wróciłam do domu i raz po raz dawalam mu mm i się cieszyłam że nie ma alergii jak jego siostra
To się nazywa zryta psychika heheMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
Wczoraj o godzinie 18:02 urodziła się Róża z waga 4350g i 62cm. Przyszła na świat przez cc, po 18h akcji porodowej i przy 5-6cm rozwarcia. Niestety jak zabrali mnie na porodówkę to tętno było cały czas wysokie, ponad 180 i zdecydowali o cc. Ale była to dobra decyzja bo dziecko duże, wody gęste i zielone wiec dzidzia dostała 5pkt w pierwszej dobre. Cała noc została na obserwacji w inkubatorze, żebym mogła odpocząć i nie obserwować jej cała noc. Nie mogę się doczekać aż mi ja przyniosą bo widziałam ja tylko na sali operacyjnej.
Minns, Nika312, Paulinda, 100krotka30, kuwejtonka, Asiaf, Kas_ia, Angel1988, Paulla89, kasia1518, ola_g89, Camilla13, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Waga 3750g i 54cm sn. Rodził się z rączką przy buzi więc nacieto mnie. Stracilam sporo krwi więc muszę leżeć. Na noc nie miałam malutkiego ale czekam aż go dowiozę
Minns, Paulinda, 100krotka30, kuwejtonka, Kas_ia, KATARZYNACarm, Natalia1984, kasia1518, ola_g89, Camilla13, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość
-
MarBru wrote:Wczoraj o godzinie 18:02 urodziła się Róża z waga 4350g i 62cm. Przyszła na świat przez cc, po 18h akcji porodowej i przy 5-6cm rozwarcia. Niestety jak zabrali mnie na porodówkę to tętno było cały czas wysokie, ponad 180 i zdecydowali o cc. Ale była to dobra decyzja bo dziecko duże, wody gęste i zielone wiec dzidzia dostała 5pkt w pierwszej dobre. Cała noc została na obserwacji w inkubatorze, żebym mogła odpocząć i nie obserwować jej cała noc. Nie mogę się doczekać aż mi ja przyniosą bo widziałam ja tylko na sali operacyjnej.
) tez czekam na maluszka bo nie miałam go na noc
-
MarBu i Nika gratulacje! Dobrze ze wszystko się ułożyło i zaraz bedziecie sie tulić.
Ja wlasnie karmie a chwile wczesniej maly obsral siebie, mnie i wykladzine. Ścianie się tym razem nie oberwało. Dobrze ze mąż jeszcze byl to ogarnal caly syf. Tragikomedia
Edit: maly śpi ja szybko robie sniadanie, nawet posta w całości czasem ciezko napisac. Dzień dobry i powodzeniajuz październik...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 06:57
p_tt lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
No i koniec z nami, wrześniówkami! Musimy oddać pałeczkę dziewczynom z października
Dziękuję za te wszystkie miesiące razem!
Minns, KATARZYNACarm, Angel1988, Natalia1984, kasia1518, Paulinda, 100krotka30, ola_g89, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
MarBu i Nika gratulacje! Odpoczywajcie i duuuzo zdrowka!
I komu ja sie teraz bede zalic ze jeszcze nie urodzilam?o 6 obudzily mnie bole od kregoslupa i "mialal mokro" ale te mokro to sluz a bol po godzinie przeszedl...a wczoraj mylam okna, sprzatalam duzo na kuckach i mialam nadzieje ze cos sie ruszy... no nic, dzisiaj dalej akcja sprzatanie, a noz cos ruszy
-
nick nieaktualny
-
kasia1518 wrote:U nas jak wychodziłysmy ze szpitala to też wszystko było ok- wyniki super. I tez od razu żelazo profilaktycznie- myślę że trzeba będzie zwiększyć dawkę na lecznicza- no ale zobaczę co lekarz powie, wiem ze też ponoć kwas foliowy powinno się dawać- my nie dajemy bo nikt nam nie kazał. Ja na własną rękę robiłam 2 razy morfologie tzn. Po prywatnej wizycie pediatra zalecila. Byłam po tej wizycie bardzo zadowolona więc licze że we wtorek również będę zadowolona
-
Kasia daj spokój! Większość z nas musiałaby przejść na sierpniowki. Jesteś z nami bezwzględnu na to kiedy urodzisz.
Odpoczywaj teraz ile wlezie, jeszcze wspomnisz moja słowa hehe. A jak ma się ruszyć to ruszy się i bez sprzątania, a ty będziesz miała siły na poród przynajmniej.