WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje MarBru i Nika :)

Hedgrhog i Kasia i na Was przyjdzie pora ;) zaraz się doczekacie

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ale chyba nie zamykamy forum?
    Pewnie, że nie!!! Teraz to jeszcze więcej tematów do obgadania niż w ciąży :)

Minns, kasia1518, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kogo zamowilas i ile taka wizyta?
    Agnieszka Jamroży z Łęcznej, cena to 130 zł plus dojazd do Chełma.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    U nas też na początku robiła nawet po 10-12,a teraz 2-3-4
    U nas teraz jedna dziennie lub co drugi dzień, za to gigantyczna ilość wprost, dziecko całe w kupie, ja i wszystko dookoła.

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Dziewczyny,
    od narodzin córy dopiero teraz udało mi się nadrobić forum. Gratulacje dla wszystkich nowych mam!

U mnie baby blues pełną gębą a wszystko dlatego, że stało się coś, o czym w ogóle nie myślałam tzn. nie udaje nam się kp. Nie wiem, czy miały na to wpływ stresy szpitalne, ale laktacja się nie rozkręciła. Mam w piersiach jakieś minimalne ilości, mała już w szpitalu musiała być dokarmianą, w domu próbowaliśmy nie dokarmiać ale zaczęła lecieć z wagi. Przy kazdym podaniu mm czuję się wyrodną matką, że nie potrafię zaspokoić podstawowej potrzeby mojego dziecka. Płaczę co chwila, mąż się na mnie denerwuje, że przecież butla to nie problem i on się dziwi w ogóle, że mi się jeszcze chce walczyć, bo on by to kp olał już w momencie jak wróciłam ze szpitala z mega poranionymi brodawkami.

DAJCIE WSPARCIA PLIS ;(
    Kochana CDL szybko! Do nas jutro przyjedziecie. U mnie dochodzi do sytuacji, że podczas karmienia płaczę na cały głos z bólu. Nie mogę się doczekać jutra. Na ilość mleka nie narzekam, za to sutki bardzo bolą. Mała płytko chwyta, czasem uda mi się nałożyć główkę głęboko ale nie zawsze się to uda.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Wczoraj o godzinie 18:02 urodziła się Róża z waga 4350g i 62cm. Przyszła na świat przez cc, po 18h akcji porodowej i przy 5-6cm rozwarcia. Niestety jak zabrali mnie na porodówkę to tętno było cały czas wysokie, ponad 180 i zdecydowali o cc. Ale była to dobra decyzja bo dziecko duże, wody gęste i zielone wiec dzidzia dostała 5pkt w pierwszej dobre. Cała noc została na obserwacji w inkubatorze, żebym mogła odpocząć i nie obserwować jej cała noc. Nie mogę się doczekać aż mi ja przyniosą bo widziałam ja tylko na sali operacyjnej.
    Gratulacje i zdrówka dla Was ☺ Obyś jak najszybciej miała Różę przy sobie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Waga 3750g i 54cm sn. Rodził się z rączką przy buzi więc nacieto mnie. Stracilam sporo krwi więc muszę leżeć. Na noc nie miałam malutkiego ale czekam aż go dowiozę

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

Patrzcie - dzieciaczki chciały być jeszcze wrześniowe ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że nie zamykamy forum - myślę że tematy nie mam nie skończą, a zawsze to wymiana poglądów, rady i pomoc ☺

U nas kupa teraz 1-2razy dziennie, a ilościowo to chyba wszystkie 10 razem wzięte, które były wcześniej. Jak robiła częściej A po mniej to mąż bez problemu przebierał, a teraz ma problem- nie wie jak się do tego zabrać- ostatnio wpadł na pomysł i wsadził ja do umywalki w łazience i wszystko umyl pod kranem - bo Zosia obsrana po pachy ☺

Izabelle lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No pewnie że nie zamykamy forum - myślę że tematy nie mam nie skończą, a zawsze to wymiana poglądów, rady i pomoc ☺

U nas kupa teraz 1-2razy dziennie, a ilościowo to chyba wszystkie 10 razem wzięte, które były wcześniej. Jak robiła częściej A po mniej to mąż bez problemu przebierał, a teraz ma problem- nie wie jak się do tego zabrać- ostatnio wpadł na pomysł i wsadził ja do umywalki w łazience i wszystko umyl pod kranem - bo Zosia obsrana po pachy ☺
    Ja tak samo, najpierw wycieram na bieżąco jak robi przy mnie na przewijaku a za chwilę tyle już tego jest, że biorę pod pachę i idę myć ją pod zlewem, małej bardzo się to podoba :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Mnie się możesz żalić bo ja też jeszcze małego w brzuchu noszę.
    Heh zalozmy grupe wsparcia :p

Moj maz tez mowi ze mam odpoczywac a jak sie go pytam kto ogarnie ten burdel (od tygodnia nie sprzatalam bo maz po pracy szpachlowal, szlifowal etc a w weekend malowal i wszystko roznioslo sie po calym domu) to robi tylko oczy jak kot ze shreka i nie odpowiada :p czyli pewnie samo sie posprzata ;)

Hedgehog lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kochana CDL szybko! Do nas jutro przyjedziecie. U mnie dochodzi do sytuacji, że podczas karmienia płaczę na cały głos z bólu. Nie mogę się doczekać jutra. Na ilość mleka nie narzekam, za to sutki bardzo bolą. Mała płytko chwyta, czasem uda mi się nałożyć główkę głęboko ale nie zawsze się to uda.

Mi doradziła kuzynka żeby palcem odwinac warge dolna maluszka tzw rybke i wtedy chwyta otoczke.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamusie nowe rozpakowane!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG bioderek. Wszystko ok :)

100krotka30, Minns, Izabelle, susełek, Paulinda, Camilla13, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Heh zalozmy grupe wsparcia :p

Moj maz tez mowi ze mam odpoczywac a jak sie go pytam kto ogarnie ten burdel (od tygodnia nie sprzatalam bo maz po pracy szpachlowal, szlifowal etc a w weekend malowal i wszystko roznioslo sie po calym domu) to robi tylko oczy jak kot ze shreka i nie odpowiada :p czyli pewnie samo sie posprzata ;)

Aaa w takiej sytuacji to nie masz wyjscia hehe.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My już po USG bioderek. Wszystko ok :)

A powiedz u kogo byłaś? I czy jesteś zadowolona?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe mamuśki, serdeczne gratulacje! :) wiem, ze nie możecie się doczekać maluszków, ale odpocznijcie ile możecie. Wy tez jesteście teraz bardzo ważne, nie zapominajcie o tym! Zdrowa i pełna sił mama to zdrowe dziecko! Odpoczywajcie! Zaraz będziecie się cieszyć ze swoich szkrabów :)

Nierozpakowane mamuśki - już bliżej niż dalej! Dacie radę :) jestem z Wani myślami. I proszę nie uciekać na październik, siedziałyśmy tu razem od początku! Co to za dezercja :D !

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia byliśmy u doktor Plocieniak prywatnie w Mediconfept na krzyckiej. Pani doktor bardzo miła powiedziała jakie ćwiczenia mozemy z małą robić ,zrobiła USG i w zasadzie tyle. To co oczekiwałam bylo zrobione . Cena spora bo 180 zł ale cóż zrobić.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam polożną o kupy. Robi się ich mniej dobowo,a są większe,bo dziecko lepiej przyswaja :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) kurde ja chyba jestem glupia ale boje sie ze przeocze czas w ktorym powinnam jechac do szpitala, wszyscy mowia ze nie ma mowy o tym by je pomylic ale ja zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki i to co moze byc wlasciwymi skurczami moge uznac za lekkie przepowiadajace... znowu czuje bol od krzyza do podbrzusza i zaczyna mnie gonic do wc ale nadal noe jest to dla mnie jakis mega bol...

Hedgehog lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dzieki dziewczyny :) kurde ja chyba jestem glupia ale boje sie ze przeocze czas w ktorym powinnam jechac do szpitala, wszyscy mowia ze nie ma mowy o tym by je pomylic ale ja zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki i to co moze byc wlasciwymi skurczami moge uznac za lekkie przepowiadajace... znowu czuje bol od krzyza do podbrzusza i zaczyna mnie gonic do wc ale nadal noe jest to dla mnie jakis mega bol...
    U mnie tak to się zaczęło:) najpierw myslalam że sobie wkrecam ból ale jak zaczęło mocniej i regularnie boleć to już wiedzialam:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ