X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas noc w miare przespana :).
    Podejrzewam u małego nietolerancje laktozy. Caly czas ma jakąś wysypke na twarzy, dzisiaj znowu miał mega biegunkę, ulewa mu się no i czasem widać jak go w brzuszku kręci.
    Nie wiem czy nie iść z nim do lekarza, macie podobne doświadczenia?
    Hania po 6 miała biegunkę, w kupie była, ona, ja, dywan, moja mama. O 11 mieliśmy zabieg na wędzidełko. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Mała płakała ale nie było tragedii. Teraz ciągle ssie pierś i jest w porządku.

Minns lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka moja czasem to i 6 razy tylko jadła. Ale przytyła przez pierwsze 4 tyg 1 kg prawie i położna mówiła, że jeśli przybiera to widocznie jej starcza i nie wybudzac. A jest tylko na kp.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Natalia1984 dołączam do grona mamusiek wdzięcznych za link do filmiku o masażu. Kupy nie było 3 dni, pomasowaliśmy wczoraj i dziś i poszła przepotężna. Myślę, że to nie zbieg okoliczności :) No i była okazja przetestować ręczniki fryzjerskie - też super!
    Bardzo się cieszę :-D
    Oto link do masażu https://youtu.be/9QASBHDmn84

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns tak podaje przed każdym karmieniu 6 kropel. Mała dzisiaj pięknie spala od 11 do 14 teraz się karmimy i lecimy na spacer. Jej w południe się to nie zdarza w sensie spanie 3h ;)

Minns lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    O mamo, nie strasz! Córuś, to już się mama nie denerwuje za zasypianie na cycu!!! :)
    Oby jak najdłużej zasypiała przy cycku! Bardzo wygodne, polecam! :D wspominam z utęsknieniem te czasy, kiedy zasypiała przy piersi i odkładałam do łóżeczka... :D

Co do twardej tkanki przy ranie po cc - też to mam. Nad blizną mam taki twardszy "wałek", jak go dotykam to trochę wrażenie nie mojej skóry. Położna obejrzała, mówiła, że to zupełnie normalne i że już niedługo będę mogła to ruszać i masować i wtedy będzie ok.

Natalia - super, że po zabiegu tak bezproblemowo <3 Hania lepiej ssie?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże u Nas jakiś koszmar od 2 w nocy. Synek śpi po kilka albo po kilkanaście minut, płacze, ulewa mimo tego, że po każdym karmieniu ładnie odbija, kupa też ok, siku ok. Telefon do lekarza, zmniejszyć porcje do 70 ml, podawać espumisan i czekać do piątku. Poplakalam sie dziś z tej niemocy i zmęczenia ze sto razy :’(

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam za sobą kiepski dzień. Zośka jak nie ona,prawie nie spała w dzień, najedzona,kup od groma,bąki też,a ona płacz,ani jednego uśmiechu,nic się jej nie podobało,nawet noszenie. Z niemocy wyłam dziś jsk bóbr. Na dodatek ropieje jej oko,przecieram solą fizjol.,ale zero poprawy. Czas chyba z tym oczkiem iść do pediatry. Szybko się ogarniam i idę spać,bo do reszty oszaleję.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to skok rozwojowy , moja dzisiaj cyrki odprawia, jak nigdy. Nic jej nie pasuje, już sama nie wiem co o tym myśleć

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ile Twoja córka waży? Bo widzę że urodziłaś dzień wcześniej z taką samą wagą. Moj klocuch już 4300- dane z poniedziałku
    Moja waży koło 4kg nie więcej

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Bardzo się cieszę :-D
    Oto link do masażu https://youtu.be/9QASBHDmn84

Ja również dołączam! Moja córka wieczorami niespokojna jest, niby ma smoczka ale dałem go szuka, przy karmieniu się pręży, wygina i dzisiaj mąż ja wymasowal tak jak na filmie i w końcu normalny wieczór! Mimo, że położna pokazała nam jak masować ale jednak tak to nie działało. Wielkie dzięki i polecam każdemu.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dziś odwrotnie jezeli chodzi o sen wręcz jak nie ona.spi jak zabita. Teraz też ja usypiałam dosłownie 5 minut i śpi . Mam nadzieję że nocka będzie spokojna.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiejszy dzień też straszny. Na początku Hania po zabiegu ładnie jadła. A później zaczął się straszny płacz. Była głodna a nie mogła jeść, straszne to było naprawdę :( Serce mnie bardzo bolało. W ogóle mała nawet na sekundę nie chce leżeć w wózku. Tylko na mnie. Całymi dniami jeden ryk u nas jest. Pod wieczór się uspokoiła i leżała spokojnie zadowolona, gadałam do niej, zadowoloną minę miała a większość dnia buzi naznaczona cierpieniem przez bóle brzuszka :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny które karmią mm czy podjęcie swoim
    Dziecka wodę? Tzn dopajacie?
    Nam położna zalecila dopajać woda i koperkiem włoskim.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszystkie przechodzimy skoki rozwojowe, z tego co czytam :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam po nocnym karmieniu i ściąganiu :-) Pytanie jak postępujemy przy bólu piersi, karmię go teraz z jednego cycka bo mi wtedy nie chusta i nie wpadłam wcześniej na to żeby z drugiego ściągać i zamrozić i boli mnie od dziś. Jak postępujemy, rozgrzać okladem, przystawic bądź ściągnąć i oklad z rozbitej kapusty schlodzonej? Proszę mnie poprawić jeśli coś nie tak :-) Boli mnie tak jakby od pachy bardziej, nic nie wymacalam twardego :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w szpitalu, tzn mnie mąż wysłał do domu bo jestem wrakiem człowieka, wlasnie wracam taxi do domu bo nie byłam w stanie sama prowadzić auta. Mam nadzieje, że to tylko tak jak piszecie skok rozwojowy. Chociaż pod wieczór zwymiotowalam, lekarz podejrzewa jakiś wirus. Pierwszy raz od tylu miesięcy jestem w domu bez swojego ukochanego maluszka, to cos okropnego :’( I ten wenflon w tej malutkiej ręce, płacz tak przerazliwy że pęka serce. Nie mogę się uspokoić

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camilla, a się stało, że nie czekaliście do piątku tylko wylądowaliście w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 02:26

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął tak wymiotowac, kupa okropna jedna za drugą jak woda i gorączka 38. Nie mogliśmy go w żaden sposob uspokoić, aż się zapowietrzal i robił cały purpurowy. Teraz dostaje juz druga kroplowke, nawadniaja go, w poniedziałek ważył o prawie 70gram wiecej niż dziś..

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że się martwisz i doskonale Cię rozumiem.
    Będzie dobrze! Jest teraz pod dobrą opieką. Prześpij się bo miałaś za sobą ciężką noc i ciężki dzień. Małego niedługo wypiszą i będziesz mogla cieszyć się każdą chwilą z synkiem. W szpitalu został z małym Twój mąż?

Gdy byłam z malutką w szpitalu a ona płakała pod lampami (żółtaczka) - płakałam razem z nią. Było strasznie ciężko.
    Ale gdy wyniki się poprawiły i moglyśmy iść do domu - byłam przeszczęśliwa :) No i wracałam z innym dzieckiem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla na pewno wszystko będzie dobrze już teraz. Ty postaraj sie teraz wyspać porzadnie. Dawaj znać w miarę możliwości co słychać.

100krotka przed karmieniem cieply oklad. Mozesz przystawic tak malego ze przedluzenie jego noska będzie w kierunku miejsca bolacego.
    Po karmieniu jak jie sciagnie dobrze to oproznij laktatorem i oklad z potluczonego liscia kapusty i tak za każdym razem. Ja trzymałam kapustę godzine a w nocy z nią spalam do kolejnego karmienia. Do tego dobrze trzymajacy piersi stanik.
    My sie karmimy a ja chyba znowu sobie przygniotlam pierś bo jakieś grudki po jednej stronie mam ech. Teraz przespal 3 i pół godziny. Mam nadzieje ze po jedzeniu go odłoże i będzie spał ;).

W ogole to wazylam siebie z nim i bez niego bo nie mam specjalnej wagi. Nie wiem na ile to miarodajne ale wyszlo ze wazy 5.3 kg. Czyli w 3 tyg by przytyl 1.25 kg. Chyba trochęza dużo. Powoli wyrastamy z 62, niektóre ograniczają mu nóżki. Pampersy kolejne juz 3 muszę kupić. A Wy jakich używacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 03:50

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ