X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas noc w miare przespana :).
    Podejrzewam u małego nietolerancje laktozy. Caly czas ma jakąś wysypke na twarzy, dzisiaj znowu miał mega biegunkę, ulewa mu się no i czasem widać jak go w brzuszku kręci.
    Nie wiem czy nie iść z nim do lekarza, macie podobne doświadczenia?
    Zosia też ma wysypkę na buzi, razem z jej pojawieniem się zaczęła ulewać czego wcześniej właściwie nie robiła. Była u nas w poniedziałek położna i stwierdziła że wysypka jest fizjologiczna i tak musi być, że niby skóra się przystosowuje. A ma takie krostki z białym czubkiem. W piątek pediatra i jeszcze jego dopytam, bo ta położna trochę niewydarzona jak dla mnie jest, a jednak ta wysypka mnie martwi.

3i499vvjgx57zohf.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może być trądzik niemowlęcy. ?

201809135365.png

Wysłany: 10 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma już go 2 tydzień I raz jest lepiej a raz gorzej

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z białym czubkiem to obstawiam trądzik niemowlęcy :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem kupki wiecznie żywy. Tak bym to nazwała. Póki co jesteśmy po drugiej dawce debridatu no i delicol też podajemy. Jak za kilka dni nie będzie efektu tego to już nie wiem. Chyba spróbujemy tego specjalnego mleka dla alergików. Mi jjZ wszystko jedno jak będę ją karmic. Byleby jej ulżyło i nie robiła kup co 30 minut.

Wysłany: 10 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka czy Twoja córka też tak długo śpi? Czy to jest efekt mleka mm ?

201809135365.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia noc po podcieciu ok. Zjadl i spal. Zachowuje sie normalnie. Przemywam dalej rumiankiem, dentinoxu juz chyba nie trzeba. Wreszcie je normalnie :D brakuje mi mleka,ale to nic,jak mu malo to dokarmiam, moze rozbuja troche bardziej laktacje jak teraz ladnie ssie. Po 3,5 godz sciagnelam wczoraj 190, gorzej jak zawola po 2

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Agaafabka czy Twoja córka też tak długo śpi? Czy to jest efekt mleka mm ?
    Ja karmię mm ale moje dziecko nie śpi niestety długo. Max 3 godz. Ma jak w zegarku zaprogramowane jedzenie co 3 godz i tak się wybudza.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas problem kupki wiecznie żywy. Tak bym to nazwała. Póki co jesteśmy po drugiej dawce debridatu no i delicol też podajemy. Jak za kilka dni nie będzie efektu tego to już nie wiem. Chyba spróbujemy tego specjalnego mleka dla alergików. Mi jjZ wszystko jedno jak będę ją karmic. Byleby jej ulżyło i nie robiła kup co 30 minut.
    A jak podajesz delicol - przed każdym karmieniem?

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 10 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja karmię mm ale moje dziecko nie śpi niestety długo. Max 3 godz. Ma jak w zegarku zaprogramowane jedzenie co 3 godz i tak się wybudza.
    Ale później jak zjada to ile jest aktywne ? Bo moje zjada i tak do 1h i dalej idzie spać o to mi chodziło?

201809135365.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 dołączam do grona mamusiek wdzięcznych za link do filmiku o masażu. Kupy nie było 3 dni, pomasowaliśmy wczoraj i dziś i poszła przepotężna. Myślę, że to nie zbieg okoliczności :) No i była okazja przetestować ręczniki fryzjerskie - też super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:12

Natalia1984 lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak licze i my wychodzi 7 karmien, nie malo?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni być min 8 ale to też zależy ile zjada podczas tych 7?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie jeszcze raz wrzucić link do masażu brzuszka? Arabię nie jest jakoś potrzebny ale można by zapisać na zaś:)

nsp8t6l.png

Wysłany: 10 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią mm czy podjęcie swoim
    Dziecka wodę? Tzn dopajacie?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ale później jak zjada to ile jest aktywne ? Bo moje zjada i tak do 1h i dalej idzie spać o to mi chodziło?

Mój się trochę zepsuł. Zje i różnie e ciągu dnia po ok 30 min idzie spać jak nic nie boli a w nocy mam bajlando nawet 1.5h do snu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny które karmią mm czy podjęcie swoim
    Dziecka wodę? Tzn dopajacie?
    Ja nie. Pytałam położna lekarza to nie powinno się. Mm ma 70 procent wody tylko 10 procent mniej niż mleko matki.

Wysłany: 10 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja nie. Pytałam położna lekarza to nie powinno się. Mm ma 70 procent wody tylko 10 procent mniej niż mleko matki.
    Dobrze wiedzieć , bi tutaj w Holandii też mówili żeby nie dopajać dlatego pytam tak jak u was to jest ale nie ma potrzeby to okej;-)

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dobrze wiedzieć , bi tutaj w Holandii też mówili żeby nie dopajać dlatego pytam tak jak u was to jest ale nie ma potrzeby to okej;-)

Ile Twoja córka waży? Bo widzę że urodziłaś dzień wcześniej z taką samą wagą. Moj klocuch już 4300- dane z poniedziałku

• Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    A mi znowu położna mówiła żeby dopajać przed podaniem mm. I bądź tu mądry.
    Ja nie dopajam bo rzadko daję mm, a nawet jak już to przed zawsze pije z cyca więc coś tam sobie pociumka.
    My po spacerku, mega gorąco, trzeba korzystać.
    Już się tak nie cackam, nawet jak nie śpi to po jedzeniu go zabieram i jakoś usypia w wózku. Trochę nam zajmie zanim się dogadamy, ale widzę lekką poprawę :).

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ