WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Minns wrote:Camilla na pewno wszystko będzie dobrze już teraz. Ty postaraj sie teraz wyspać porzadnie. Dawaj znać w miarę możliwości co słychać.
100krotka przed karmieniem cieply oklad. Mozesz przystawic tak malego ze przedluzenie jego noska będzie w kierunku miejsca bolacego.
Po karmieniu jak jie sciagnie dobrze to oproznij laktatorem i oklad z potluczonego liscia kapusty i tak za każdym razem. Ja trzymałam kapustę godzine a w nocy z nią spalam do kolejnego karmienia. Do tego dobrze trzymajacy piersi stanik.
My sie karmimy a ja chyba znowu sobie przygniotlam pierś bo jakieś grudki po jednej stronie mam ech. Teraz przespal 3 i pół godziny. Mam nadzieje ze po jedzeniu go odłoże i będzie spał.
W ogole to wazylam siebie z nim i bez niego bo nie mam specjalnej wagi. Nie wiem na ile to miarodajne ale wyszlo ze wazy 5.3 kg. Czyli w 3 tyg by przytyl 1.25 kg. Chyba trochęza dużo. Powoli wyrastamy z 62, niektóre ograniczają mu nóżki. Pampersy kolejne juz 3 muszę kupić. A Wy jakich używacie?
U nas pampersy nr 1 są w końcu dobre, co do ubranek to 56 i zaczynam już niektóre 62 - no ale to wcześniak. Waga 3920g (dane z wtorku)kasia1518
-
Dziewczyny kp czy u Was też jedno karmienie w nocy to 1,5-2 h? Moja zje a później przez nie wiadomo ile chce cyckać sutka, jak wyjmuje to ryk, jak wkładam smoczek to też ryk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 05:30
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kuwejtonka wrote:Dziewczyny kp czy u Was też jedno karmienie w nocy to 1,5-2 h? Moja zje a później przez nie wiadomo ile chce cyckać sutka, jak wyjmuje to ryk, jak wkładam smoczek to też ryk
-
nick nieaktualnyCamilla wszystko na pewno będzie dobrze z synkiem, jesteś bardzo dzielna ważne ze w porę zareagowaliscie a mały jest pod fachową opieką .
My ważymy 3950 i powoli wchodzimy w pampersy 2. Jeszcze mam na wykończeniu 1. Co do długości to z niektórych 56 już wyrasta. Zależy jaka firma.Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Minns dzięki za info
my używamy pampersow 2 młody waży 4800. Na mojej wwadze ważenie ze mną jest niemiarodajne już nie pamiętam ale chyba wychodzi za dużo u malego. My wchodzimy też w rozmiar 68 mimo że długi na 60 cm ale pampers dochodzi
Ma któryś maluszek bioderka IIa? Jakieś zalecenia dostaliscie?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
kuwejtonka wrote:Dziewczyny kp czy u Was też jedno karmienie w nocy to 1,5-2 h? Moja zje a później przez nie wiadomo ile chce cyckać sutka, jak wyjmuje to ryk, jak wkładam smoczek to też ryk
Moja jak zje to później 15 minut się pręży, wygina, steka nawet jak zaśnie na cycu. Ale samo karmienie to expresem. Całość zajmuje nam około 30 minut.
Czasem też ma takie momenty że smoczek jest nie dobry, ma być cycus. -
No to ja mam giganta ;P no ale skoro na cycu tyle wisi to nie ma się co dziwić.
U nas karmienie zazwyczaj długo trwa i z obu piersi. W miedzy czasie pionizacja czy wybudzanie bo przysypia. 2 godz to juz taki hardkor.
Mały przespal ladnie noc, tyle wygraćwrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:No to ja mam giganta ;P no ale skoro na cycu tyle wisi to nie ma się co dziwić.
U nas karmienie zazwyczaj długo trwa i z obu piersi. W miedzy czasie pionizacja czy wybudzanie bo przysypia. 2 godz to juz taki hardkor.
Mały przespal ladnie noc, tyle wygraćI dwie h wariuje
Natalia1984 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Moja Hania nosi już 62 ale i niektóre 56 też jeszcze dobre a jest już taka grubiutka jest że szok. Wygląda jak dwumiesięczne niemowlę.
Dziś kończy 4 tygodnie. Noc po zabiegu była super. Ładnie spała, dwa razy karmienie i dalej od razu spać. Rano spała długo na moim brzuchu i ja przy okazji
Przyjedzie dziś do nas doradca chustowy. Ręce już mdleją od noszenia Hanki całymi dniami.
Z pieluch test był zielonych pampersów, strasznie śmierdzą chemią. Aż mam odruch wymiotny. Stosuję też te z Lidla Lupilu. Fajnie się sprawdzają, a ostatnio w promocji były w Rossmannie BabyDream. Zobaczymy jak się sprawdzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 09:14
-
Camilla, trzymaj sie Kochana, może to jakiś rotawirus,nawodnią Małego i będziecie w domu razem.
U nas karmienie trwa ok 30 min,ale to max. Zośka 10 min pije z jednego cyca, wypluwa i jest to dla mnie znak,że trzeba przełożyć do drugiego. Taki sobie system wypracowała
My nosimy juz w zasadzie 62, waga coś ok 4 kg,w poniedziałek położna ją zważy.
Mam mega wysypkę na twarzy i dekolcie,na dodatek strasznie suchą cetęwyglądam jak krokodyl,niczego nie zmieniałam. Może to słód jęczmienny? W Ince ? Boję się odstawić ze wzgl na laktację
-
Dziewczyny A wasze dzieciaczki mają ten trądzik niemowlęcy, ? I ile już się utrzymuje? I jakieś wskazówki, u mojej małej pojawiło się około 1.5 tygodnia temu już myślałam że jej schodzi gdzie od wczoraj zauważyłam że jest więcej tych krostek , tylko są na buzi i troszkę we włosach maleństwa raz są czerwone A raz błędną
-
KATARZYNACarm wrote:Dziewczyny A wasze dzieciaczki mają ten trądzik niemowlęcy, ? I ile już się utrzymuje? I jakieś wskazówki, u mojej małej pojawiło się około 1.5 tygodnia temu już myślałam że jej schodzi gdzie od wczoraj zauważyłam że jest więcej tych krostek , tylko są na buzi i troszkę we włosach maleństwa raz są czerwone A raz błędnąwrzesień 2018 - synek
-
KATARZYNACarm wrote:Dziewczyny A wasze dzieciaczki mają ten trądzik niemowlęcy, ? I ile już się utrzymuje? I jakieś wskazówki, u mojej małej pojawiło się około 1.5 tygodnia temu już myślałam że jej schodzi gdzie od wczoraj zauważyłam że jest więcej tych krostek , tylko są na buzi i troszkę we włosach maleństwa raz są czerwone A raz błędną
U nas był ok 3tyg, później było Ok przez jakieś 2tyg , a teraz znowu ma - na policzkach po kilka kostek białych- zobaczymy jak długo teraz się utrzyma.kasia1518