WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuwejtonka wrote:Ooo, mnie nikt o tym nie powiedział, dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego i nawet nie wiedziałam, że jest jakaś inna metoda.
-
U nas dzisiaj dzień jak co dzień czyli mały prawie wcale nie spał. Teraz śpi od 2 godzin, poograniałam i zaraz idę na drzemkę mam nadzieje 2 godzinną.
Udało się dzisiaj wyskoczyć na spacerek. Oto mój jesienny Brunio:
https://zapodaj.net/images/37a42a5b493ae.jpgJustynaG, Paulinda, ola_g89, Izabelle, kasia1518, 100krotka30, veritaserum, Natalia1984, Mari92 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
#chustonoszenie #chusta-nosidło
Też zakupiłam tę chustę co Amy. Podaję link: https://www.chicco.pl/produkty-chicco/poduszki-boppy/Comfyfit.html
Nóżki układają się w literkę M, a miedniczka jest zaokrąglona czyli podstawowe zasady noszenia są zachowane.
Czy specjalista od chustonoszenia widział ten produkt, że się wypowiedział niepochlebnie czy to była jego opinia tylko słuchając nazwę "nosidło"?
Produktu tego używamy maksymalnie godzinkę dziennie. I to nie każdego dnia. Mamy też chustę i w poniedziałek wybieramy się na warsztaty chustonoszenia.Amy333 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:#chustonoszenie #chusta-nosidło
Też zakupiłam tę chustę co Amy. Podaję link: https://www.chicco.pl/produkty-chicco/poduszki-boppy/Comfyfit.html
Nóżki układają się w literkę M, a miedniczka jest zaokrąglona czyli podstawowe zasady noszenia są zachowane.
Czy specjalista od chustonoszenia widział ten produkt, że się wypowiedział niepochlebnie czy to była jego opinia tylko słuchając nazwę "nosidło"?
Produktu tego używamy maksymalnie godzinkę dziennie. I to nie każdego dnia. Mamy też chustę i w poniedziałek wybieramy się na warsztaty chustonoszenia.
Widział, ale może przesądza z tym negowaniem.
Dziś cały dzień moje dziecko mi wisi na cycku. I ja mam wrażenie, że piersi są puste, a ona i tak połyka. Się zastanawiam, coPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Natalia1984 wrote:My jutro o 11 mamy zabieg. Napiszę jak wrócimy do domu. Nie będzie podcinane nożem tylko metodą koagulacji, więc od razu przypalanie tkanek, bez krwi.
dobrze, ze piszesz o innej metodzie. Tez postaram się znaleźć u mnie w mieście. Daj znać jutro jak poszlo
-
kuwejtonka wrote:Widział, ale może przesądza z tym negowaniem.
Dziś cały dzień moje dziecko mi wisi na cycku. I ja mam wrażenie, że piersi są puste, a ona i tak połyka. Się zastanawiam, co
Wiesz... może nie jest to najlepsze rozwiązanie. Ale stwierdziłam, że ona lubi jak ją tak trzymam bez chusty (tylko wtedy się wygina na wszystkie strony). więc lepiej jak będę ją miała w tej chuście gdzie mogę zapanować nad ustawieniem miedniczki i nóżek niż mam ją nosić w tej pozycji gdy ona się kręci.
Takie mniejsze zło. A założenie chusty póki co mnie przerasta. Ale może po warsztatach będzie lepiej.kuwejtonka, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Proszę bardzo
https://youtu.be/9QASBHDmn84 pozdrawiam z drugiego nocnego karmienia była też grana kupka. Hania śpi jak aniołek na mnie teraz. To pierwsza nasza noc na poduszce klinie. Fajna rzecz przy ulewaniu. Były dziś w biedronce.
Natalia jesteś WIELKA z tym linkiem ... nasza Zosia jest teraz na dużej dawce żelaza i ma problem z kupa... dziś zrobiłam jej ten masaż i Zosia zrobiła kupę ☺Natalia1984 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:KatarzynaCarm i Agaafabka ale Wasze dzieci jedzą ładne porcje. U nas Zosia ma 9tyg i je mniej. Miała taki okres gdzieś w 7tyg że jadła po 110-120ml A teraz spadla e ostatnim tyg i je 70-105ml. Ale na szczęście przybiera- dziś już 3920g . Nie wiem dlaczego tak zmniejszyła porcje bo mm nie zmieniłam - jedziemy na Bebilonie proNutra
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj mielismy podcinane wedzidelko tylne na Leszczynskiego wiec pewnie tam gdzie Ty idziesz Natalia. Lekarz super, wszystko pokazuje tlumaczy, zabieg szybki, siadasz z dzieckiem na brzuchu na fotelu dentystycznym i obnizaja fotel do pozycji pol lezacej, przytrzymujesz raczki i robia znieczulenie po ktorym male sie wkurza, bo nie czuje jezyka, potem przypalanie. Moj caly dzien marudny, z rak nie schodzi. Smaruje dentinoxem i przecieram rumiankiem ta dziure. Je ladnie i ladnie mu leci, ale przystawia sie dalej zle, bo juz sie tak nauczyl. Od 14 do 19 zmienialam cycki (mam znowu pogryzione, bo co mu wywine karpia to znowu skuli usto) a i tak musialam dac mm, bo mi brakuje pokarmu. Zobaczymy co jutro bedzie, bo dopiero teraz dal sie odlozyc przy szumie
-
mitaka wrote:My dzisiaj mielismy podcinane wedzidelko tylne na Leszczynskiego wiec pewnie tam gdzie Ty idziesz Natalia. Lekarz super, wszystko pokazuje tlumaczy, zabieg szybki, siadasz z dzieckiem na brzuchu na fotelu dentystycznym i obnizaja fotel do pozycji pol lezacej, przytrzymujesz raczki i robia znieczulenie po ktorym male sie wkurza, bo nie czuje jezyka, potem przypalanie. Moj caly dzien marudny, z rak nie schodzi. Smaruje dentinoxem i przecieram rumiankiem ta dziure. Je ladnie i ladnie mu leci, ale przystawia sie dalej zle, bo juz sie tak nauczyl. Od 14 do 19 zmienialam cycki (mam znowu pogryzione, bo co mu wywine karpia to znowu skuli usto) a i tak musialam dac mm, bo mi brakuje pokarmu. Zobaczymy co jutro bedzie, bo dopiero teraz dal sie odlozyc przy szumie
Moja młoda też będzie musiała długo ćwiczyć, żeby prawidłowo łapać bo póki co ssie jak spaghetti
Daj znać jak minęła Wam dzisiejsza noc po zabieguWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:31
-
KATARZYNACarm wrote:Tak tylko Twoja Zosia jest wczesniakiem więc, może dlatego? Każde dziecko jest inne także nie ma powodów do niepokoju, jak ładnie przybiera to najważniejsze
Wiem wiem że to indywidualna sprawa. Ważne że waga rośnie. Może miała w tym 7tyg większe zapotrzebowanie ☺
Pozdrawiam Mamuśki z nocnego karmienia ☺KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
JustynaG wrote:#chustonoszenie #chusta-nosidło
Produktu tego używamy maksymalnie godzinkę dziennie. I to nie każdego dnia. Mamy też chustę i w poniedziałek wybieramy się na warsztaty chustonoszenia. -
ola_g89 wrote:Również pozdrawiam z nocnego karmienia
mój dziec oduczył się zasypiania przy cycku, wiec teraz w nocy jedzenie i bujanie... pobudka zajmuje ponad godzinę
O mamo, nie strasz! Córuś, to już się mama nie denerwuje za zasypianie na cycu!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 07:30
ola_g89 lubi tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Hej kobietki u nas też karmienie .
Dzisiaj mój maluch przespał w nocy prawie 6 godz. Obudziłam się po 4 godz. I chciałam go wybudzć ale on tak słodko spał. Czy to normalne, że on tyl godz w nocy śpi?
A i mam pytanie do tych, które miały cc? Ja miałam 10dni temu i nad blizną z jednej strony wyczuwam taki twardy kawałek w brzuchu. Czy też tak macie?
Pozdrawiam<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Hej kobietki u nas też karmienie .
Dzisiaj mój maluch przespał w nocy prawie 6 godz. Obudziłam się po 4 godz. I chciałam go wybudzć ale on tak słodko spał. Czy to normalne, że on tyl godz w nocy śpi?
A i mam pytanie do tych, które miały cc? Ja miałam 10dni temu i nad blizną z jednej strony wyczuwam taki twardy kawałek w brzuchu. Czy też tak macie?
Pozdrawiam -
Marbru dzięki za informacje
będe wiedziała, że małego budzić
Ja też miałam w pon ściągnięte szwy. Może to od tego
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
U nas noc w miare przespana
.
Podejrzewam u małego nietolerancje laktozy. Caly czas ma jakąś wysypke na twarzy, dzisiaj znowu miał mega biegunkę, ulewa mu się no i czasem widać jak go w brzuszku kręci.
Nie wiem czy nie iść z nim do lekarza, macie podobne doświadczenia?wrzesień 2018 - synek -
Mari92 wrote:Hej kobietki u nas też karmienie .
Pozdrawiam
Też miałam takie zgrubienia twarde po bokach, jak brałam prysznic to masowalam delikatnie . Obecnie już ich nie mam - jest ok. Używałam szarego mydła w płynie do mycia blizny.Mari92 lubi tę wiadomość
kasia1518