X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Ooo, mnie nikt o tym nie powiedział, dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego i nawet nie wiedziałam, że jest jakaś inna metoda.
    My idziemy prywatnie do stomatologa, najbardziej polecany lekarz do tego zabiegu w Lublinie. Wykonywał zabieg wielu dzieciom dziewczyn z którymi leżałam w szpitalu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dzień jak co dzień czyli mały prawie wcale nie spał. Teraz śpi od 2 godzin, poograniałam i zaraz idę na drzemkę mam nadzieje 2 godzinną.

Udało się dzisiaj wyskoczyć na spacerek. Oto mój jesienny Brunio :) :

https://zapodaj.net/images/37a42a5b493ae.jpg

JustynaG, Paulinda, ola_g89, Izabelle, kasia1518, 100krotka30, veritaserum, Natalia1984, Mari92 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #chustonoszenie #chusta-nosidło

Też zakupiłam tę chustę co Amy. Podaję link: https://www.chicco.pl/produkty-chicco/poduszki-boppy/Comfyfit.html
    Nóżki układają się w literkę M, a miedniczka jest zaokrąglona czyli podstawowe zasady noszenia są zachowane.
    Czy specjalista od chustonoszenia widział ten produkt, że się wypowiedział niepochlebnie czy to była jego opinia tylko słuchając nazwę "nosidło"?

Produktu tego używamy maksymalnie godzinkę dziennie. I to nie każdego dnia. Mamy też chustę i w poniedziałek wybieramy się na warsztaty chustonoszenia.

Amy333 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Też zakupiłam tę chustę co Amy. Podaję link: https://www.chicco.pl/produkty-chicco/poduszki-boppy/Comfyfit.html
    Nóżki układają się w literkę M, a miedniczka jest zaokrąglona czyli podstawowe zasady noszenia są zachowane.
    Czy specjalista od chustonoszenia widział ten produkt, że się wypowiedział niepochlebnie czy to była jego opinia tylko słuchając nazwę "nosidło"?

Produktu tego używamy maksymalnie godzinkę dziennie. I to nie każdego dnia. Mamy też chustę i w poniedziałek wybieramy się na warsztaty chustonoszenia.

Widział, ale może przesądza z tym negowaniem.

Dziś cały dzień moje dziecko mi wisi na cycku. I ja mam wrażenie, że piersi są puste, a ona i tak połyka. Się zastanawiam, co :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    My jutro o 11 mamy zabieg. Napiszę jak wrócimy do domu. Nie będzie podcinane nożem tylko metodą koagulacji, więc od razu przypalanie tkanek, bez krwi.
    To powodzenia jutro, oby było szybko i bezbolesnie :) dobrze, ze piszesz o innej metodzie. Tez postaram się znaleźć u mnie w mieście. Daj znać jutro jak poszlo :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Widział, ale może przesądza z tym negowaniem.

Dziś cały dzień moje dziecko mi wisi na cycku. I ja mam wrażenie, że piersi są puste, a ona i tak połyka. Się zastanawiam, co :D

Wiesz... może nie jest to najlepsze rozwiązanie. Ale stwierdziłam, że ona lubi jak ją tak trzymam bez chusty (tylko wtedy się wygina na wszystkie strony). więc lepiej jak będę ją miała w tej chuście gdzie mogę zapanować nad ustawieniem miedniczki i nóżek niż mam ją nosić w tej pozycji gdy ona się kręci.
    Takie mniejsze zło. A założenie chusty póki co mnie przerasta. Ale może po warsztatach będzie lepiej.

kuwejtonka, Amy333 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że po warsztatach już się nie będziesz bała :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Proszę bardzo :) https://youtu.be/9QASBHDmn84 pozdrawiam z drugiego nocnego karmienia była też grana kupka. Hania śpi jak aniołek na mnie teraz. To pierwsza nasza noc na poduszce klinie. Fajna rzecz przy ulewaniu. Były dziś w biedronce.

Natalia jesteś WIELKA z tym linkiem ... nasza Zosia jest teraz na dużej dawce żelaza i ma problem z kupa... dziś zrobiłam jej ten masaż i Zosia zrobiła kupę ☺

Natalia1984 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    KatarzynaCarm i Agaafabka ale Wasze dzieci jedzą ładne porcje. U nas Zosia ma 9tyg i je mniej. Miała taki okres gdzieś w 7tyg że jadła po 110-120ml A teraz spadla e ostatnim tyg i je 70-105ml. Ale na szczęście przybiera- dziś już 3920g . Nie wiem dlaczego tak zmniejszyła porcje bo mm nie zmieniłam - jedziemy na Bebilonie proNutra
    Tak tylko Twoja Zosia jest wczesniakiem więc, może dlatego? Każde dziecko jest inne także nie ma powodów do niepokoju, jak ładnie przybiera to najważniejsze

kasia1518 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mielismy podcinane wedzidelko tylne na Leszczynskiego wiec pewnie tam gdzie Ty idziesz Natalia. Lekarz super, wszystko pokazuje tlumaczy, zabieg szybki, siadasz z dzieckiem na brzuchu na fotelu dentystycznym i obnizaja fotel do pozycji pol lezacej, przytrzymujesz raczki i robia znieczulenie po ktorym male sie wkurza, bo nie czuje jezyka, potem przypalanie. Moj caly dzien marudny, z rak nie schodzi. Smaruje dentinoxem i przecieram rumiankiem ta dziure. Je ladnie i ladnie mu leci, ale przystawia sie dalej zle, bo juz sie tak nauczyl. Od 14 do 19 zmienialam cycki (mam znowu pogryzione, bo co mu wywine karpia to znowu skuli usto) a i tak musialam dac mm, bo mi brakuje pokarmu. Zobaczymy co jutro bedzie, bo dopiero teraz dal sie odlozyc przy szumie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    My dzisiaj mielismy podcinane wedzidelko tylne na Leszczynskiego wiec pewnie tam gdzie Ty idziesz Natalia. Lekarz super, wszystko pokazuje tlumaczy, zabieg szybki, siadasz z dzieckiem na brzuchu na fotelu dentystycznym i obnizaja fotel do pozycji pol lezacej, przytrzymujesz raczki i robia znieczulenie po ktorym male sie wkurza, bo nie czuje jezyka, potem przypalanie. Moj caly dzien marudny, z rak nie schodzi. Smaruje dentinoxem i przecieram rumiankiem ta dziure. Je ladnie i ladnie mu leci, ale przystawia sie dalej zle, bo juz sie tak nauczyl. Od 14 do 19 zmienialam cycki (mam znowu pogryzione, bo co mu wywine karpia to znowu skuli usto) a i tak musialam dac mm, bo mi brakuje pokarmu. Zobaczymy co jutro bedzie, bo dopiero teraz dal sie odlozyc przy szumie
    Tam jedziemy :) Moja młoda też będzie musiała długo ćwiczyć, żeby prawidłowo łapać bo póki co ssie jak spaghetti :/
    Daj znać jak minęła Wam dzisiejsza noc po zabiegu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:31

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak tylko Twoja Zosia jest wczesniakiem więc, może dlatego? Każde dziecko jest inne także nie ma powodów do niepokoju, jak ładnie przybiera to najważniejsze

Wiem wiem że to indywidualna sprawa. Ważne że waga rośnie. Może miała w tym 7tyg większe zapotrzebowanie ☺

Pozdrawiam Mamuśki z nocnego karmienia ☺

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również pozdrawiam z nocnego karmienia :) mój dziec oduczył się zasypiania przy cycku, wiec teraz w nocy jedzenie i bujanie... pobudka zajmuje ponad godzinę :(

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

o to juz nie szukam linku:) nam sie bardzo podoba ten sposob noszenia,mala nie siedzi w tym i tez nie nosimy sie w tym caly dzien:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Również pozdrawiam z nocnego karmienia :) mój dziec oduczył się zasypiania przy cycku, wiec teraz w nocy jedzenie i bujanie... pobudka zajmuje ponad godzinę :(

O mamo, nie strasz! Córuś, to już się mama nie denerwuje za zasypianie na cycu!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 07:30

ola_g89 lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki u nas też karmienie .
    Dzisiaj mój maluch przespał w nocy prawie 6 godz. Obudziłam się po 4 godz. I chciałam go wybudzć ale on tak słodko spał. Czy to normalne, że on tyl godz w nocy śpi?

A i mam pytanie do tych, które miały cc? Ja miałam 10dni temu i nad blizną z jednej strony wyczuwam taki twardy kawałek w brzuchu. Czy też tak macie?

Pozdrawiam :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dzisiaj mój maluch przespał w nocy prawie 6 godz. Obudziłam się po 4 godz. I chciałam go wybudzć ale on tak słodko spał. Czy to normalne, że on tyl godz w nocy śpi?

A i mam pytanie do tych, które miały cc? Ja miałam 10dni temu i nad blizną z jednej strony wyczuwam taki twardy kawałek w brzuchu. Czy też tak macie?

U mnie wczoraj była położna i mówiła żeby dziecko wybudzać co 4 h w nocy a poprzednie 2 noce spała mi po 6h. Ale dziś nastawiłam budzik, ale mała i tak budziła się przed;) tez miałam cc i pod blizna mam takie jakby twarde spuchnięte, ale praktycznie pod cała, mam wrażenie ze pojawiło się to po ściągnięciu szwów ale może wcześniej nie dotykałam tego miejsca poprostu...

nsp8t6l.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbru dzięki za informacje :-) będe wiedziała, że małego budzić
    Ja też miałam w pon ściągnięte szwy. Może to od tego :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w miare przespana :).
    Podejrzewam u małego nietolerancje laktozy. Caly czas ma jakąś wysypke na twarzy, dzisiaj znowu miał mega biegunkę, ulewa mu się no i czasem widać jak go w brzuszku kręci.
    Nie wiem czy nie iść z nim do lekarza, macie podobne doświadczenia?

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Też miałam takie zgrubienia twarde po bokach, jak brałam prysznic to masowalam delikatnie . Obecnie już ich nie mam - jest ok. Używałam szarego mydła w płynie do mycia blizny.

Mari92 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ