WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:15

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi w szpitalu mówili że nie trzeba odbijać. Zależy właśnie jakie dziecko. My się karmimy średnio 15 minut. W tym czasie mała odbija 2-3 razy i po samym karmieniu również. Gdy tego nie zrobiła czasem w nocy np to ulewała pół nocy co jakiś czas. A to zawsze poprzedza płacz. Teraz odkąd karmię ją pod górkę tylko i wyłącznie pięknie odbija.
    Naprawdę nie trzeba bać się spać z takim maluchem. Uwierzcie, że nie da się zrobić krzywdy bo sen jest czujny. Dotykamy się, przytulamy, mała dotyka mnie rączkami, lubi czuć mój oddech. Coś pięknego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Ka_sia jesteś w szpitalu? Indukują?

Aaa Kochana urodzilam dzisiaj o 2:10! Wystarczyl balonik :) o 20 45 mialam rozwarcie na 3 palce i poszlam na trakt, potem od 7cm do pelnego rozwarcia masakra :p nigdy mnie nic tak nie bolalo... ale obylo sie bez nacinania, lekko peklam ale ponoc minimalnie.
    Nasz Skarb ma 3200g, 55cm i 10/10 punktow :)
    Jestem szczesliwa <3

Asiaf, 100krotka30, kuwejtonka, Hedgehog, Paulinda, Minns, KATARZYNACarm, Izabelle, Natalia1984, Camilla13, kasia1518, Amy333, madwitka, ola_g89, JustynaG, Mari92 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje!

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kasia :-)
    My po szczepieniach, teraz najgorszy czas obserwacji czy wszystko będzie dobrze. W zeszła środę lekarz wybadal u małego wodniaczka w jądrze i dziś kolejny to potwierdził, za miesiąc do kontroli. Nawet nie czytam co to może być bo pewnie nic dobrego!? Miałam mama jakiegoś synka podobne atrakcje i wchlonol się do 3 miesiąca?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 moj synek tez ma wodniaczka w jadrze ale polozna i pediatra nic nie mowily ze to groźne. Położna wczoraj kazala tylko jaderka do gory brac i "przyciskac" pampersem.

100krotka30 lubi tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #skok rozwojowy

Dziewczyny czy Wasze maluchy przechodziły skok rozwojowy w okolicy 5 tyg? Ile trwał? Zastanawiam się czy u nas się zaczęło, mała budzi się co godzinę -dwie, ciągle cyc.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 synek mojego brata ma wodniaczka. One podobno powstają jeszcze w brzuchu bo coś tam się nie domknęło i dlatego woda się zebrała. Im lekarz kazał obserwować czy nie rośnie. Jak byli na kontroli to powiedział im, że do roku czasubi tak się tego nie operuje bo najczęściej same się wchłaniają

100krotka30 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Właśnie słyszałam o tym wspolspaniu ale z takim maleństwem się jednak boje chyba. Co innego za kilka miesięcy.

Odbijanie swoje dzieci w tradycyjny sposób nosząc na ramieniu po kp i mm ? W szpitalu mówią że nie zaleca się i wystarczy położyć dziecko na boku

Moja noc średnio. Obudził się koło między 21 a 22. Rączki do buzi. Postanowiłam dać kp i mm żeby dłużej spał bo ma drzemki max 2 godz. Niestety oczy otwairzyl szeroko i szakal nie płakał ale szukał rączkami buzia "bawił się" jeść nie chciał. Miał tak pod korek że aż ulał. W końcu usnął o 1 . Chociaż tyle że nie było krzyku ale to tylko dlatego że leżałam obok niego. Nie wiem o co chodzi. To jego czas zabawy?

Przestał też pić obie piersi. Wypija jedna w około 10-15 minut i nic nie jest w stanie zainteresować go dalszym piciem. Dlattego pewnie śpi po naprawdę max 2 godz. Nie mam też nawału.... Przed wyjściem że szpitala chce jeszcze poprosić cdl o pomacanie piersi. Jeśli się uda.. bo strasznie zajęta od wczoraj.

Taki maluszek nie powinien spać dłużej. Potrzebuję jeść min. co 3h od początku karmienia licząc, min. ma wyjść kamień 8 na dobę ale lepiej jak więcej, musi mu zejść żółtaczka i ma malutki żołądek więc szybko jest głodny. Chce być przy piersi bo jest przerażony światem i potrzebuje mamy. Ja w szpitalu wcale w nocy nie spałam bo czuwałam i patrzyłam się na to Małe Szczęście, w domu odpoczęłam bo spałam wtedy kiedy Mały, teraz jest gorzej ze spaniem. I też nie śpi dłużej jak 2h, w nocy zdarza się, że pospi tak 3-4 ciągiem ale to od niedawna.

JustynaG lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hejka co u Was? Jak tam mała?
    Hej hej mała dobrze. Rośnie i ładnie przybiera :) karmimy nutrilonem 1 (bebilon) i widzę że bardzo jej smakuje. Raz na jakiś czas kolka i gazy ale dajemy sab simplex i jest ok. A poza tym śpi bardzo dużo w nocy nawet 7h jednym ciągiem :) dziś też ponad 7h uwielbia spacery :) spokojna grzeczna i mega słodka. A co u Was ? Jak maleństwo

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że mój ma codziennie skok rozwojowy :P.
    U nas karmienie zazwyczaj trwa długo i to z dwóch piersi, w międzyczasie odbijanie.
    Dzisiaj strzela kupki jak najęty, pewnie po tym nocnym obżarstwie.
    Posiedział nawet chwilkę w leżaczku.
    Uśmiechają się już Wasze dzieci? Mój świadomie to chyba ze 4 razy, a tak to przez sen, czasem nawet rechocze :).

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno do Was zaglądałam. Gratuluję wszystkim które urodziły :)

Mam ogromny problem może któraś z Was się z tym spotkała. Po porodzie zauważyłam że wychodzą mi pod pachami bolesne węzły chłonne wychodzą i się chowają co to może oznaczać? Piersią karmiła tylko 2 tyg a one wciąż są:(
    I następna sprawa po 4 tyg od cc nad rana zrobiła mi się gula wielkości jajka twarda bolesna. Co to może być? Jestem zestresowana tym ogromnie w wizyta w czwartek. Może któraś z Was się z tym spotkała?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Hej hej mała dobrze. Rośnie i ładnie przybiera :) karmimy nutrilonem 1 (bebilon) i widzę że bardzo jej smakuje. Raz na jakiś czas kolka i gazy ale dajemy sab simplex i jest ok. A poza tym śpi bardzo dużo w nocy nawet 7h jednym ciągiem :) dziś też ponad 7h uwielbia spacery :) spokojna grzeczna i mega słodka. A co u Was ? Jak maleństwo
    No u nas w sumie tak samo jak u Ciebie:-) mała śpi je i robi kupki i puszcza baczki jest kochana naprawdę w czwartek skończy 4 tygodnie jak to już zleciało. My też karmimy nutrilonem A myślałam że karmisz piersią? Czy zrezygnować czy od początku mała karmilas mm , moja Natalia też uwielbia spacery właśnie jak się obudzi to ja nakarmić i idziemy na spacer. Bo piękna pogoda

201809135365.png

Wysłany: 9 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam wrażenie, że mój ma codziennie skok rozwojowy :P.
    U nas karmienie zazwyczaj trwa długo i to z dwóch piersi, w międzyczasie odbijanie.
    Dzisiaj strzela kupki jak najęty, pewnie po tym nocnym obżarstwie.
    Posiedział nawet chwilkę w leżaczku.
    Uśmiechają się już Wasze dzieci? Mój świadomie to chyba ze 4 razy, a tak to przez sen, czasem nawet rechocze :).
    Ja zauważyłam że zawsze rano jak się budzimy to się mała do mnie uśmiecha tak świadomie, bo przez sen też często się uśmiecha

201809135365.png

Wysłany: 9 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka ja nie podaje mojej małej nic , bo jak narazie nie ma kolek więc nie podaje jej nic , a ile Twoja mała zjada już?

201809135365.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Jeszcze pytanie o spanie w domu. Jeśli nie ma u was opcji wstawić łóżeczko do sypialni? Co wtedy? Brać dziecko do łóżka ale oczywiście nie okrywać kołdrą its? Chyba źle. Może lepiej położyć materac w pokoiku dziecka, nawet na podłodze. Jak długo tak spać? Ktoś na takie warunki mieszkaniowe i jakoś to rozwiązał??

Ładnie je było siku i dwie kupki. Mam nadzieję jutro wyjść do domu
    Ja narazie spie z córka i nie wyobrażam sobie odkładać jej narazie do łóżeczka. Bezpieczniej czuje się jak śpi koło mnie i widzę i słyszę wszystko, tymbardziej ze ulewa dosyć sporo. Może tez dlatego ze jej nie odbijam. Co do kołdry to ja przykrywam, ta sama co siebie. Moj syn jak miał tydzień to spał już na brzuchu a ja bałam się żeby spał na plecach. A teraz boje się nawet na spacerze żeby spała na plecach i w wózku układam ja na boku.

nsp8t6l.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    #skok rozwojowy

Dziewczyny czy Wasze maluchy przechodziły skok rozwojowy w okolicy 5 tyg? Ile trwał? Zastanawiam się czy u nas się zaczęło, mała budzi się co godzinę -dwie, ciągle cyc.
    Moja mała w czwartek kończy miesiąc i jestem pewna, że przechodzi skok.
    Również przykrywam już ją swoją kołdrą.
    Chcę zacząć nosić Hanię w chuście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 12:43

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Agaafabka ja nie podaje mojej małej nic , bo jak narazie nie ma kolek więc nie podaje jej nic , a ile Twoja mała zjada już?
    Karmiłam 9 dni piersią ale nie miałam mleka i musiałam od początku dokarmiac mm. Laktacji nie udało się rozkręcić przez 2 tyg Więc juz dalam sobie spokój bo byłam wykończona psychicznie.. teraz je 8 razy dziennie po 130ml czasem mniej czasem więcej. Moja teraz śpi, wstanie nakarmimy i też lecimy na spacer. Moja jutro 4 tyg jak to zleciało...

KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej skołowana. Konsultowałam się dziś z tym prywatnym pediatra on mówi że wszystkie objawy które opisuje ja pasują mu do nietolerancji laktozy. Mimo wszystko. On zdania nie zmieni i mówi żeby spróbować Bebilon pepti bo te wodniste, pieniste kupki, śluz za bardzo pasują mu do tych objawów. A powiem Wam że jest coraz gorzej. Ania przy piersi się pręży wije stęka. Robi nadal te wodniste kleksy. Oczywiście ja już płacze bo chciałam ją karmić piersia jak najdłużej i nie mogę sobie z tym psychicznie poradzić.

Tego debridat boję się podać. Jestem bezradna nie wiem co robić. Mała jest strasznie niespokojna. Względnie śpi w nocy ale w dzień to jest katastrofa. Jeszcze dziś do nas położna środowiskowa przyjdzie ciekawe co ona powie.

Wysłany: 9 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Karmiłam 9 dni piersią ale nie miałam mleka i musiałam od początku dokarmiac mm. Laktacji nie udało się rozkręcić przez 2 tyg Więc juz dalam sobie spokój bo byłam wykończona psychicznie.. teraz je 8 razy dziennie po 130ml czasem mniej czasem więcej. Moja teraz śpi, wstanie nakarmimy i też lecimy na spacer. Moja jutro 4 tyg jak to zleciało...
    To dużo podjęcie bo mi w konsultacji biuro powiedzieli 6razy dziennie po 110 ml A ile waży mała?

201809135365.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ