WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum a herbatę koperkowa próbowałaś? Ja dwa razy podałam i pomogła.
    Jak już kiedyś pisałam, z pierwsza córka też miałam duże problemy, strasznie ulewała tak aż chlustała, wiecznie wisiała na cycku, z kupa problem. W końcu przeszliśmy na Bebilon pepti bo ja byłam wykończona co zjadła to połowę ulała. A Bebilon nam przepisała alergolog. Dopiero w wieku około 2-3 lat wyszło, że córka ma leniwe jelita (wiecznie wydęty brzuszek, częste problemy z wymiotami) i wyglądało na refluks (pisze wyglądało bo już jest ok). Dostała debridat i przeszło. Lekarz mi tłumaczył, że to jest lek który reguluje pracę jelit. Jak ktoś za często robi i za rzadko. Spróbuj, w każdej chwili możesz to odstawić. U nas córka brała to pół roku na pewno i przeszło wszystko.
    Może też spróbuj umówić się gdzieś na USG brzuszka, jesli nic nie pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:39

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wiecie co powiem Wam tak " wiem że nic nie wiem " . Znowu uslyszalam inna teorie. Powiedział że jelita są totalnie rozregulowane wszystko się przelewa, zajrzał w pieluchę i kazał brać debridat i dicoflor. Jestem załamana nie wiem czy jej to dać czy nie ten debridat to już lek z grubej rury ze się tak wyrażę. Raczej przepisywany w odwrotnym problemie czyli zaparć a nie biegunek.
    Oczywiście kazał mi wprowadzic ścisłą dietę ale taka że ja naprawdę nie wiem z czego mam czerpać energię. Jestem coraz bardziej podlamana i zastanawiam się też poważnie nad mm. Bo dosyć że niewyspana to niedożywiona....

Leku jeszcze nie kupiłam czekam aż może samo przejdzie już nie wiem dziewczyny. Tamten mówi cos o alergii ten o rozregulowaniu. Nie wiem komu ufać . Położna mówi że jest zagazowana i trzeba ją odgazowac. Bądź mądry.

Straszne to, teraz chyba powinnaś te pomysły napisać na karteczkach,wrzucić do kapelusza i wylosować jakąś opcję :/

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Justyna a wy kiedy macie szczepienie?

dzisiaj miałyśmy. Myślę, że nie jest najgorzej. Dziś były 2 wkłucia. Rotawirusy przesunęłyśmy ze względu na ulewanie i ryzyko, że się nie przyjmie.
    Pediatra powiedziała, że dziecko rozwija się prawidłowo i mam się niczego nie doszukiwać na siłę. (Oczywiście pytałam o asymetrię, ulewanie, o krosteczki które się pojawiły na buźce ale już prawie zniknęły itp)
    p_tt wrote:
    A jak czyścicie noski? Chodzi mi o to jak zakropić, ile kropelek soli? Napisze mi to któraś bardzo łopatologicznie?

Pod tym względem jestem nieporadna matka. Mała tego nie lubi i strasznie płacze więc nie idzie to prosto ale robię to tak:
    1. Podkładam jedną rękę pod głowę dziecka na przewijaku.
    2. Drugą ręką staram się nacelować na dziurkę noska i wkroplić po jednej kropelce soli fizjologicznej.
    3A. Można położyć na brzuszku i czekać aż nosek sam się oczyści.
    3B. Można skorzystać z aspiratora do noska i wyciągnąć zalegającą wydzielinę.
    Hedgehog wrote:
    Właśnie tak z moim teraz leżę w szpitalu.... Plytko śpi. Boje się odłożyć do łóżeczka.

Wogole on tylko je i zasypia. Kiedy wieczorem otwiera oczka potrafi histerycznie płakać sam w łóżeczku. Masakra. Myślałam że dzieci też patrzą sobie na świat
    Wiesz co... ja podeszłam do tematu w ten sposób, że moja córeczka jest na tym świecie tak krótko i on ją przeraża. A w moich ramionach czuje się bezpiecznie. I ja tu jestem dla niej. Jestem po to by ją tulić, koić jej niepokój i ból.
    Oczywiście, bywa ciężko. Ale staram się znajdować plusy w każdej sytuacji. U nas, mąż przejął część obowiązków domowych i mimo tego, że jestem w domu nie oczekiwał obiadu na stole. Postanowiłam, że okres połogu jest tylko dla niej. Bo to ona jest najważniejsza a nie ogarnianie domu/mieszkania. Oczywiście gdy mąż zajmował się małą ja miałam czas np. na kąpiel :)
    Taki mały brzdąc niewiele widzi, z czasem coraz wiecej będzie się interesować światem .

100krotka30 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mój chrapie czasem sapie jak Lord Vader a czasem piszczy
    My naszą małą to porównujemy do szwędaczy z the walking dead :D jeśli chodzi o nocne odgłosy ;)

KATARZYNACarm, Natalia1984, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nas czekają chyba 3 wklucia, brałam ta 6w1? My ta 5w1 więc do tego wzwB i pneumokoki. Buu nienawidze szczepień ... A jutro od razu zaszczepimy córkę więc hardcore będzie.
    Wogole ktoś pytał jak sobie radzą mamy z innymi dziećmi, dla mnie 2 to już kosmos na tym etapie więc podziwiam rodziny wielodzietne i te mamy. Pozdrawiam :-)

Alunia a Babilon pepti rozwiazal problem ulewania? Przybierala ci wcześniej prawidłowo?

Veritaserum a Twoja tez chlusta czy tylko jest problem z tymi kupkami? Spróbuj ten masaż. Mojemu po nim nie zeszły baki Ale porządna kupka z tymi grudkami więc może i u Was to w tych jelitach gdzieś siedzi i stad problem. Myślę też nad tym osteopata dziecięcym, muszę zrobić rekonesans w okolicy. Ja teraz go odbijalam na raty co 4 minuty przerywalam ssanie to chlustal po 4 razy ;-) prawie jak w egzorcyzmach hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 01:25

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    My naszą małą to porównujemy do szwędaczy z the walking dead :D jeśli chodzi o nocne odgłosy ;)
    Hejka co u Was? Jak tam mała?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chlusta czasami ulejenale to tak normalnie myślę i nie do każdego karmienia. Oprócz tych kleksow wodnistych nic jej nie jest. Też przybiera bo ja ważymy. Może nie spektakularnie bo ok 25g na dobę ale to nie jest źle.
    Tak mi lekarz tłumaczył że to jest lek na regulację jelit i jak jest za często to sprawi że będzie rzadziej i odwrotnie też działa. Taki dziwoląg. Ja się tylko boję że wtedy kupy mi w ogóle nie Zrobi. Tak źle i tak do dupy.
    Tamten pediatra wspomina o tej nietolerancji ale też nie wiem na jakiej podstawie skoro przybiera na wadze i innych objawów brak.

W każdym razie pozdrawiamy z nocnego karmienia :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka tak po bebilonie problem się rozwiązał, a ja odkryłam, że mam fajne dziecko. Przybierała wcześniej też, no ale jadła co godzinę.

Też pozdrawiam z mocnego karmienia :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon uważam za super mleko nr 1 jak dla mnie

201809135365.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Podczytuję Was trochę, bo niechcący zamiast październikową, to zostałam wrześniową mamą :)

Piszecie o masażu brzuszka na gazy/ ból. Pokierujcie mnie, gdzie szukać opisu tego masażu, bo na ostatnich kilku aktu stronach nic nie znalazłam (przeoczyłam?), a chciałabym spróbować.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce nie umiałam znieść zapachu tego peptii a ona nie tolerowala jego smaku.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Cześć dziewczyny! Podczytuję Was trochę, bo niechcący zamiast październikową, to zostałam wrześniową mamą :)

Piszecie o masażu brzuszka na gazy/ ból. Pokierujcie mnie, gdzie szukać opisu tego masażu, bo na ostatnich kilku aktu stronach nic nie znalazłam (przeoczyłam?), a chciałabym spróbować.
    Proszę bardzo :) https://youtu.be/9QASBHDmn84 pozdrawiam z drugiego nocnego karmienia była też grana kupka. Hania śpi jak aniołek na mnie teraz. To pierwsza nasza noc na poduszce klinie. Fajna rzecz przy ulewaniu. Były dziś w biedronce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 04:52

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kladziesz malą bezposrednio na klinie,czy dajesz go pod materac?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Proszę bardzo :) https://youtu.be/9QASBHDmn84 pozdrawiam z drugiego nocnego karmienia była też grana kupka. Hania śpi jak aniołek na mnie teraz. To pierwsza nasza noc na poduszce klinie. Fajna rzecz przy ulewaniu. Były dziś w biedronce.
    A nie łamie Ci on Hani w pół, bo mam go, kladlam pod materac w łóżeczku, ale położna zwróciła mi uwagę jak leży Michaś ze od pasa był taki przygiety jak złamany. Teraz łóżeczko stoi na książkach i jest ten sam efekt skosu :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała śpi ze mną na łóżku więc leży na nim bezpośrednio. Kładę tylko na niego pieluszkę tetrową i już. Nie łamie mi jej, ona leży na samej górze tej poduszki i jest ok :) Któraś pisała, że ma w wypisie info o większym prawdopodobieństwie śmierci łóżeczkowej przy spaniu z rodzicami. Moim zdaniem to kompletna bzdura bo przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa właśnie ryzyko spada. Wystarczy poczytać o współspaniu.
    Hanka obudziła się pół godziny temu z płaczem, czyli brzuch bolał. Położyłam ją sobie na brzuchu, brzuch do brzucha. Chwilę ssała, po czym porządnie się wybekała i puszczała mega bączki. Od razu usnęła. Od kilku dni większość czasu w ciągu dnia spędza na moim brzuchu w tej właśnie pozycji. Bardzo pomaga pozbyć się gazów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 07:04

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc rewelacyjna,pobudka z przewinieciem i karmienie trwała pol godziny. Gdyby ktoś szukał opinii to nam od wczoraj wieczorem dopiero chyba zaczął pomagać delikol, każda kupa idzie jak dobrze ścięta jajecznica po ponad tygodniu przerwy. No chyba że to pomógł Twój masaż Natalia bo wczoraj zrobiłam go pierwszy raz po kąpieli i poszła pierwsza taka.
    Zmienilam też karmienie na takie z 1 piersii i w trakcie odbijam co 4 minuty nie ulewa po jedzeniu tylko w tych przerwach na odbicie i jak zaśnie to go już te ulewania nie budzą taki sukces :-). Spał ciągiem 4,5 godz, potem 3,5 i teraz 2. Uciekam za godz lekarz

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc koszmarna. A zawsze było ok. Ok 23 wykarmilam go i poszedł spać. Po 2 sie wybudzil to znowu karmienie, ktore trwalo ponad godzine a ten nadal nienajedzony. Dostał w butelce moje 90 ml i dalej oczy jak 5 zl i rączki do buzi. Z cyca juz brzydko pil to przygotowaliśmy mm. Wypil ok 50 ml i spac nie chciał. Mąż dal go do łóżeczka i poszlismy spać. Maly chyba też na chwile usnal ale jakoś po godzinie znowu stękał. Pokarmilam go, usnal i za godzinę czyli teraz znowu karmienie. Nie wiem w sumie co sie działo tej nocy, mąż bardziej niewyspany niz ja. Ech juz nie wiem co robic, te w miare regularne noce były dla mnie zbawieniem :(

My wlozylismy segregator pod materac i namy lekkie pochylenie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:14

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, a może to skok rozwojowy? Dzieci w okolicach 5 tygodnia miewają "trudniejsze dni".

Hedgehog, z odbijaniem wiele zależy od dziecka. jeśli nie łyka powietrza to nie trzeba odbijać.
    Spokojnie, Twój synek ma zaledwie 4 dni. Jeszcze za wcześnie na wrzucanie go w ramy. Potrzebuje troszkę czasu by zachowywać się inaczej w dzień i w nocy. Maluch może potrzebować twojej bliskości. W szpitalu mała zasypiała tylko gdy położyłam ją obok siebie. Nie byłam zwolenniczką spania dziecka z rodzicami ale już w szpitalu byłam tak padnięta po porodzie, że zasypiałam z małą na rękach. Dlatego uznałam, że bezpieczniej będzie się położyć. Mała wtedy się uspokajała i zasypiała. :)
    Nie każda kobieta ma nawał. Muszę Cię jednak zmartwić bo jeśli skracasz pobyt dziecka na piersi poprzez podanie MM to też powodujesz, że piersi nie dostają sygnału, że mleko jest potrzebne. No i to może mieć wpływ na szybkie zakończenie kp. Teraz potrzeby Twojego synka rosną z dnia na dzień. I jeśli chcesz kp to dobrze by był przystawiany jak najczęściej bo to rozhula Twoją laktację.
    Jeśli jesteś zmęczona to poproś kogoś o wsparcie! Mój mąż pierwsze 2 tygodnie był z nami i to bardzo pomogło. :) Jego głównym zadaniem było dbac o to bym miała co jeść i mogła spokojnie wziąć prysznic, zjeść, skorzystać z toalety. Takie proste czynności a naprawdę cieszą.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:15

Asiaf, JustynaG lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ