X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Przy mm słyszę przełykanie. Więc niestety to chyba kwestia przystawiania lub słabo leci z piersi i nie daje rady uciągnąć.

Hedgehog, jeśli cię to pocieszy - nie fiksuj się na tym przełykaniu. Na konsultacji międzynarodowy doradca laktacyjny, zresztą świetny pediatra i neonatolog wykreślała nam ze wszystkich ulotek ze wskażnikami skutecznego karmienia piersią punkt o słyszalnym przełykaniu twierdząc, że to głupota. A ja się w szpitalu też tym załamywałam, że nic nie przełyka :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja uzywam waterwipes, ale tez chce sie przerzucic na wodę.
    Tez nie chcialam dawać smoczka, a juz w szpitalu mąż dowoził. Mały ma silny odruch ssania i smoczek nie raz pomaga.
    Też ich używałam w szpitalu, ale są strasznie zimne. Mała również ma bardzo silny odruch ssania. Boję się jednak, że smoczek już całkiem zaburzy jej technikę i będzie klapa z kp. Póki co przystawiam dzielnie na żądanie pierdyliard razy.

Left_ie lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo ani razu nie użył laktatora. Laktację rozkręciła Mała i porady połoźnej oraz przekonanie samej siebie,że się uda ;) a przecież też dokarmiałam mm ;) Jeżyku głowa do góry,jakby nie było będzie dobrze ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdzam, że mam dość karmienia piersią. Jak juz mam trochę wiecej pokarmu to i tak jest za mało bo nasz żarłok spokojnie pochłania 120ml, tygodniowo przybiera po około 400g. Synek nauczył się, że jak mama bierze go na ręce to będzie cyc, robi glonojada, zjada kocyk, podusie, moją koszulkę tak szuka a jak nie dostaje to jest taki krzyk, że można zwariować. Po mm śpi spokojnie 3-4 godziny, po moim max 1,5 godziny i znowu jazda. Wczoraj pojechaliśmy w gości, mąż nakarmil syna mm. Kolejne karmienie mm ja przyjęłam i co znowu płacz i glonojad mimo że najadł się pod korek. Codziennie po 10godzin jesteśmy sami, a ja jestem uwiazana do kanapy bo mały ciągle chcę cycka. Boli od tego kręgosłup, dupa, barki a teraz i głowa bo już zaczyna mnie ponosić. Daje sobie jeszcze tydzień, może dwa, jak nie będzie zmiany na plus to się poddaje. Mnie karmili mm praktycznie od początku i jakoś ponad 32 lata żyje i nic mi nie dolega, jako dziecko też nie chorowalam więcej niż inne dzieci.

KATARZYNACarm, Minns, Left_ie, Hedgehog, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i usłyszałam, że coś robie nie tak, że się nie staram bo jakim cudem nasze dziecko śpi 10 max 12 godzin na dobę, że napewno źle się czuje itp. Zapytałam o to położną, to prawie padła ze śmiechu.

Left_ie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyna zamówię. Też używam tylko wody i wacików. Matko płacze znowu od 14 cycka wywala nie wiem czy głodna czy co . Brzuch nagazowany. Chciałam juz dać mm ale teściowa twierdzi że jak można plus wg niej wszystkie kropelki które podajemy dają jeszcze gorszy efekt... Nie wiem po tym delicolu faktycznie zero poprawy.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cailla13, ja usłyszałam, że za lekko ubieram małą bo... ma zimne stópki!
    i to w czasie gdy 20 stopni na zewnątrz a mała w domu zrzucała skarpetki ze stóp. Oczywiście karczek ciepły. Mała spokojna.
    ale moja mamuśka musiała ją zawinąć w koc bo jej żal dziecka było :/ od kiedy ręce i stopy są wyznacznikiem czy nam zimno czy ciepło?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, podpytaj Rucolę bo ona jakies kropelki używała ale nie widziała poprawy i zmieniała na inne.

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A ja stwierdzam, że mam dość karmienia piersią. Jak juz mam trochę wiecej pokarmu to i tak jest za mało bo nasz żarłok spokojnie pochłania 120ml, tygodniowo przybiera po około 400g. Synek nauczył się, że jak mama bierze go na ręce to będzie cyc, robi glonojada, zjada kocyk, podusie, moją koszulkę tak szuka a jak nie dostaje to jest taki krzyk, że można zwariować. Po mm śpi spokojnie 3-4 godziny, po moim max 1,5 godziny i znowu jazda. Wczoraj pojechaliśmy w gości, mąż nakarmil syna mm. Kolejne karmienie mm ja przyjęłam i co znowu płacz i glonojad mimo że najadł się pod korek. Codziennie po 10godzin jesteśmy sami, a ja jestem uwiazana do kanapy bo mały ciągle chcę cycka. Boli od tego kręgosłup, dupa, barki a teraz i głowa bo już zaczyna mnie ponosić. Daje sobie jeszcze tydzień, może dwa, jak nie będzie zmiany na plus to się poddaje. Mnie karmili mm praktycznie od początku i jakoś ponad 32 lata żyje i nic mi nie dolega, jako dziecko też nie chorowalam więcej niż inne dzieci.
    Kochana nie stresuj się ja od początku karmię mm i wcale nie żałuję, tak jak mówisz sama byłaś karmiona mm i żyjesz, ja jestem zadowolona moja mała śpi 4.5h po mleku A ja mam czas dla siebie:-)

Minns, Left_ie, Camilla13 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie tylko czy jak dziecko jest zagazowane to robi kupy czy wogole nie robi ? Bo moja robi te wodniste kleksy a takiej normalnej kupki jak robiła wcześniej to od tygodnia nie widziałam :( na 17 mamy lekarza. Aż się boję tej wizyty. Każdy mądry inaczej. Ja bym spróbowała z tymi rurkami do tyłka ( wiem drastyczne ) ale teściowa do mnie że mam sobie spróbować i zobaczyć czy będzie mi miło.
    No ja pierdole wiadomo że nie będzie ale chcę zrobić wszystko żeby jej ulżyć ! Boję się bo zdaje sobie sprawę że to mechaniczna ingerencja ale jak inne metody nie działają to co zrobić

• Minns Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla haha uśmiałam się :D tym bardziej, ze mam podobnie.
    Maly teraz śpi od ponad godziny, jestem w szoku. Nigdy nie wiem jak bd wyglądać dzień, czy bedzie troche spal, czy zdążę sie za przeproszeniem wy**ać.
    Moja tesciowa też wiecznie "ale ma zimne rączki" a ja za kazdym razem tłumaczę żeby kark sprawdzila, dżizas. Ale nie narzekam na nią, jest ok.
    Przecież te rurki mają małe wejście. Te czopki viburcol sa wielkie i jakoś mały nawet sie chyba nie skapnął ze mu coś wsadzilam.
    Te rady wszystkich są irytujące... jeszcze jakby cos pomagalo.

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja uzywam waterwipes, ale tez chce sie przerzucic na wodę.
    Tez nie chcialam dawać smoczka, a juz w szpitalu mąż dowoził. Mały ma silny odruch ssania i smoczek nie raz pomaga.

Ja zaczelam po 1msc dawac smoczek i nie zaluje. Mala ma tez silny odruch ssania i czasami mam wrazenie, ze jakby mogla to zjadlaby dwa cycki, kocyk, wlasne i ciuchy i mnie na koniec;-)
    Podania smoka nie zaluje, bo nie zakłóciło to ssania piersi (nadal jestesmy tylko kp,laktator nawet nie trkniety;)), a bardzo to ulatwia małej zasypianie,

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakim cudem wasze dzieci zaakceptowały smoczek? Nasza pluje nim dalej niż widzi :D marze o tym żeby go chciała...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Jakim cudem wasze dzieci zaakceptowały smoczek? Nasza pluje nim dalej niż widzi :D marze o tym żeby go chciała...
    Wyprobowalam smoczki 4 firm i tez jej nie pasowaly,dopiero taki w pepco kupiony podpasowal;))

ola_g89 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też smoczkowa batalia. Póki co najlepiej lovi 0-2 miesiące.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:13

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Camilla szukałam wskazówek do karmienia mm i nie znajduje żadnych konkretów wszędzie promocja kp. Ile ml w jakim tygodniu zycia, jak często itd. narazie próbuje kp ale będę wdzięczna za info lub link.
    Jak moją Zośkę dokarmiali w szpitalu, to położna powiedziała mi że w 1 tygodniu życia podaje się na karmienie ilość wg wzoru dzień życia*10ml, czyli w 3 dniu 30, w 4 40 itd. Od drugiego tygodnia liczy się jakoś inaczej ale nie pamiętam jak to tłumaczyła.

Hedgehog lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Camilla szukałam wskazówek do karmienia mm i nie znajduje żadnych konkretów wszędzie promocja kp. Ile ml w jakim tygodniu zycia, jak często itd. narazie próbuje kp ale będę wdzięczna za info lub link.

Karmimy co 3-4 godziny mm po 1 miesiącu. 1 miesiac na żądanie.

https://mamotoja.pl/karmienie-noworodka-butelka-jak-karmic-butelka-noworodka,karmienie-butelka-artykul,1332,r1p1.html

Niżej w artykule masz tabelkę ile.

Na mleku mm są zresztą też info jak karmić ale tak do końca bym się nie sugerowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:49

Hedgehog lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ