WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas większość czasu to karmienie i przewijanie. Jak Mała jest aktywna to rozmawiamy sobie,śpiewamy,książeczka kontrastowa,leżaczek, grzechotki i noszenie. Najlepiej reaguje na brata,aż młynki rączkami kręci
Jeszcze nie ma powtarzalności w drzemkach niestety. Niekiedy przesypia prawie cały dzień,dzis prawie wcale. Czasem sama sobie dłużej poleży,a czasem odłożyć sie nie da. Dziś to już przestałam kupy liczyć...na tyłek siadałam tylko przy karmieniu. Na koniec dnia nie mogła sie dojeść przez te kupy,dostała butlę i jak odbiła z zawartością,to pościel do zmiany. Robię bokami
ale śmieję się z tego.
W lodówce zawsze warto mieć pierogi,w zamrażarce paluszki rybne i warzywne mrożonki,w szafce różne kasze. Jak gotuję mięso to robię więcej. Jakoś idzie do przodu,nikt nie głoduje. W prostocie siła,a przy kp trzeba jeść i to zdrowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 20:39
-
Moja dzisiaj miała ciężki dzień, przez to ja jeszcze gorszy... Biały nalot okazał się plesniawkami, moje piersi też zarażone boli jak cholera. Położna poleciła nam olejek i smarujemy, jezyczek już nie jest taki biały.
Pół dnia płakała, zasypiala na 20-30 minut, ja z nią. Myślałam że nie pójdziemy na spacer, jednak się zebralysmy. Ba spacerze też czuwala. Po powrocie znowu płacz, cycek, moje łzy, bolą mnie przez te plesniawki. Jak już się nacycała chyba z godzinę to jej się humor poprawił i się pięknie świadomie uśmiechnęła, aż się popłakałam ze szczęścia -
Moja ma aktywność od 8 do 10-11 i popołudniu po 18 do 20. Jak nie śpi to sobie leży i rozgląda się po pokoju, lubi patrzeć w okno lub telewizor jak jest w zasięgu wzroku... Jak jej się znudzi to mnie woła wtedy się przytulamy, opowiadam jej różności, śpiewam, pokazuje książeczki albo bawię się lalka, całuję po nóżkach, brzuszku.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
My w czasie aktywności gadamy sobie, przytulamy sie ,pokazuje książeczki kontrastowe, ma już ulubiona maskotkę Baksia- lapie go za kółeczka i przerzuca ☺ kładę już ja na macie edukacyjnej - trzepocze rączkami w te wiszące zabawki, kładę ja na brzuszku na dywanie. Codziennie też chodzimy na spacer na godzinę i tak dzień szybko mija ☺
Co do kupy to u nas jest z reguły raz dziennie. Ze dwa razy zdarzyło się że kupa była raz na 2 dni. A przedwczoraj były 3 w ciągu dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:22
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
p_tt wrote:Moja ma aktywność od 8 do 10-11 i popołudniu po 18 do 20. Jak nie śpi to sobie leży i rozgląda się po pokoju, lubi patrzeć w okno lub telewizor jak jest w zasięgu wzroku... Jak jej się znudzi to mnie woła wtedy się przytulamy, opowiadam jej różności, śpiewam, pokazuje książeczki albo bawię się lalka, całuję po nóżkach, brzuszku.
p_tt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulla89 wrote:Mamuśki jak wyglada sytuacja z kupkami u Waszych maluchów? Moja nie robiła już kupy od 2 dni, a śledząc forum to widzę, ze u większości jest w druga stronę. Nie wiem czy iść z tym do lekarza czy czekać
-
A co tu tak cicho
? U nas 2 nocne karmienie, spał od 20 do 1, potem od 2 do 4.30 no i pewnie po tym karmieniu pociągnie do może 7.
Szkoda że w dzień nie ma chociaż jednej dłuższej drzemki no ale trudno. Coraz dłużej potrafi zostać obudzony sam więc to też ułatwienie.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
A u nas wczoraj byl straszny placz przez caly wieczor. od 18ej do polnocy milion razy podawalam cyca. Mala sie szarpala,bo juz chyba nic nie lecialo. Myslalam,ze mi serce peknie,tak biedna plakala. O 1ej w nocy dalismy jej mieszanke,jadla jak szalona. Mam nadzieje,ze to nie zaburz laktacji,ehh. No ale nie bylo wyjscia:/
-
Dziewczyny, pamiętam, że któreś z was pisały, że korzystają z nosidła chicco comfyfit. Mogłybyście powiedzieć czy ono jest skomplikowane w użyciu, czy trudno tam zainstalować malucha? Bo niby jesteśmy umówieni z doradcą chustonoszenia, ale jak patrzę na filmiki w necie jak to się wiąże, to jestem prawie pewna, że nie ogarnę a finansowo nosidło wychodzi dużo korzystniej niż konsultacja z chustonoszenia plus chusta
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
nick nieaktualnyLeft_ie wrote:Dziewczyny, pamiętam, że któreś z was pisały, że korzystają z nosidła chicco comfyfit. Mogłybyście powiedzieć czy ono jest skomplikowane w użyciu, czy trudno tam zainstalować malucha? Bo niby jesteśmy umówieni z doradcą chustonoszenia, ale jak patrzę na filmiki w necie jak to się wiąże, to jestem prawie pewna, że nie ogarnę a finansowo nosidło wychodzi dużo korzystniej niż konsultacja z chustonoszenia plus chusta
Podpinam się. Czy rzeczywiście to nosidełko a la chusta jest takie niezdrowe? -
Ja tez jestem zaintetesowana nosidelkiem. Slyszalam dobre opinie o tula, ale podobno nosidlo jest dla dzieci, ktore samodzielnie juz siadają.
Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczely reagować na dźwięk? Synek w pt skonczy 3 tyg. A tego nie robi, nie odwraca glowki w moja strone gdy do niego mowie. W drugiej dobie zycie mial badanie sluchu i wynik prawidlowy, odruch Moro pojawil sie w pierwszym tygodniu i równie szybko zniknal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:43
Antoś
-
Izabelle wrote:Moja się wierci i stęka od 5, spać się nie da przy takim koncercie
Czas na kawę i ogarnąć starszaka.
-
Asiaf wrote:Ja t6ez jestem zaintetesowana nosidelkiem. Slyszalam dobre opinie o tula, ale podobno nosidlo jest dla dzieci, ktore samodzielnie juz siadają.
Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczely reagować na dźwięk? Synek w pt skonczy 3 tyg. A tego nie robi, nie odwraca glowki w moja strone gdy do niego mowie. W drugiej dobie zycie mial badanie sluchu i wynik prawidlowy, odruch Moro pojawil sie w pierwszym tygodniu i równie szybko zniknal.Asiaf lubi tę wiadomość