X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu maluszkowi też przez noc buzie i podbródek wysypało do tego chyba ciemieniucha ale tylko nad lewą brwia i na fragmencie czoła

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia
    Ja po 5 tyg miałam pierwszy okres. Taki bardzo skąpy, plamienia i troszkę bruch pobolewal. A karmie piersią. Tez po cc.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mojemu maluszkowi też przez noc buzie i podbródek wysypało do tego chyba ciemieniucha ale tylko nad lewą brwia i na fragmencie czoła
    U nas to samo trądzik nadal ma i ciemniuche też zauważyłam, ale posmarowałam olejkiem że słodkich migdałów i starlam mokra pieluszka, na głowie ma sucha skóra też smaruje migdałowym olejkiem te przypadłości skórne ile trwają? Bo jak s ie urodziła to była taka gladziutka

201809135365.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze noworodki tez miały biały nalot na języku? Czy to pleśniawki czy może być nalot od mleka? Wyczytałam ze można sprawdzić wycierając gazikiem. Czy to dobry pomysł? Czy lepiej poprostu jutro iść do lekarza?

nsp8t6l.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nam na trądzik mówiła, żeby nic nie stosować, a jeśli już koniecznie coś chcemy to smarować mlekiem. Tak samo ropiejące oczko - najlepiej zakropić mlekiem, ewentualnie wlać trochę soli fizjologicznej. :) a przybrała nam ponad normę tym razem! :) kryzys laktacyjny zatytułowany "jestem okropną matką, bo nie umiem nakarmić swojego dziecka" uważam za zakończony :)

kuwejtonka, JustynaG, Paulinda, Left_ie, 100krotka30, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Dziewczyny czy wasze noworodki tez miały biały nalot na języku? Czy to pleśniawki czy może być nalot od mleka? Wyczytałam ze można sprawdzić wycierając gazikiem. Czy to dobry pomysł? Czy lepiej poprostu jutro iść do lekarza?
    Gazik z witaminą c w płynie lub sokiem z cytryny i przecierasz języczek :) jeśli schodzi jest ok. Nie potrzeba do lekarza :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Gazik z witaminą c w płynie lub sokiem z cytryny i przecierasz języczek :) jeśli schodzi jest ok. Nie potrzeba do lekarza :)
    Dzięki dziś spróbuje;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie odzywiam się nedznie, rano śniadanie z mężem, później przez 8 godzin jakąś kanapke, jogurt, słaba kawa z ciastkiem, dopiero po powrocie męża obiad. Synek ostatnio szaleje na sto procent w dzień jednym ciągiem nie śpi po 6-8 godzin, ewentualnie drzemka około 40 minut. W każdej spokojnej chwili ogarniam siebie zeby wyglądać jak człowiek i dom.oraz nasze futrzaki, jedzenie schodzi na dalszy plan. Ale to nie efekt bycia młodą matką tylko przyzwyczajenie od wielu lat, jedzenie zawsze było mało ważne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas to samo trądzik nadal ma i ciemniuche też zauważyłam, ale posmarowałam olejkiem że słodkich migdałów i starlam mokra pieluszka, na głowie ma sucha skóra też smaruje migdałowym olejkiem te przypadłości skórne ile trwają? Bo jak s ie urodziła to była taka gladziutka
    Nasza lekarka powiedziała dziś że dzieci tak mają, większość z nich i mija to do 3-6 miesiąca zycia.

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Obecnie odzywiam się nedznie, rano śniadanie z mężem, później przez 8 godzin jakąś kanapke, jogurt, słaba kawa z ciastkiem, dopiero po powrocie męża obiad. Synek ostatnio szaleje na sto procent w dzień jednym ciągiem nie śpi po 6-8 godzin, ewentualnie drzemka około 40 minut. W każdej spokojnej chwili ogarniam siebie zeby wyglądać jak człowiek i dom.oraz nasze futrzaki, jedzenie schodzi na dalszy plan. Ale to nie efekt bycia młodą matką tylko przyzwyczajenie od wielu lat, jedzenie zawsze było mało ważne.
    A ile Twoje dziecko ma? Bo moje ma 2 tygodnie i tez nie śpi po 3-4 h ciągiem czasami

nsp8t6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    A ile Twoje dziecko ma? Bo moje ma 2 tygodnie i tez nie śpi po 3-4 h ciągiem czasami
    Synek ma miesiąc i dwa dni. A nie śpi po tyle godzin od 2 tygodni.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia

Wydaje mi się że może jak już Co się połóg skończył. U mnie połóg trwał 5tyg A miesiączke dostałam 10tyg od porodu (jestem w trakcie) - jest bardzo obfita (nigdy takich nie miałam) i przez pierwsze 2 dni myślałam że umrę z bólu... nospa nie pomagała, zwijałam się z bólu. Obecnie ból minął, ale nadal jest obfita.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma biały nalot nie daje sobie go ściągnąć ale lekarka mówiła że jak są pleśniawki to dziecko jeść nie chce boli go to.

Ja mam głupie pytanie... Co robicie z Waszymi dziećmi w dzień kiedy nie śpią ? Czy są tu takie mamusie szczęściary ktorych dzieci tylko budzą się na jedzenie i śpią dalej? : P

• Minns Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja ma biały nalot nie daje sobie go ściągnąć ale lekarka mówiła że jak są pleśniawki to dziecko jeść nie chce boli go to.

Ja mam głupie pytanie... Co robicie z Waszymi dziećmi w dzień kiedy nie śpią ? Czy są tu takie mamusie szczęściary ktorych dzieci tylko budzą się na jedzenie i śpią dalej? : P
    Mój ogólnie nie śpi w dzień. Czasem krótkie drzemki, przy których biegam jak głupia i ogarniam ile mogę. No i przy cycu zaśnie i na rękach to potrafi dłużej spać, ale nie chcę go tak przyzwyczajać. Zazwyczaj się karmimy, zmiana pieluszek, czasem go ponoszę, dam na brzuszek, na leżaczek, pokazuję karty kontrastowe, próbuję położyć na matę edukacyjną, spacerek. Większość czasu to karmienie :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, czy moje dziecko jest inne ona śpi po 3-4h ciągiem później 1.5h nie śpi i później znowu śpi , czy z nią jest wszystko okej ?????

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jejku dziewczyny, czy moje dziecko jest inne ona śpi po 3-4h ciągiem później 1.5h nie śpi i później znowu śpi , czy z nią jest wszystko okej ?????

Tylko się cieszyć:) każde dziecko jest inne. W szpitalu wszystkie dzieci płakały a mój ani raz. Pytałam położnej, neontologa i mojego gina czy moje dziecko jest normalne. Śmiali ze mnie haha żebym się cieszyła. No i potem zaczął płakać.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Cycek i ciągłe przebieranie, bo ona ciągle robi kupę :D a tak poważnie, jak dłużej nie śpi to do niej gadam, kładę ją w kokon i opowiadam jakieś niestworzone historie. Ewentualnie pozwalam jej leżeć na przewijaku z gołym tyłkiem, bo mała ladacznica to lubi. Kładę ją na brzuszek, całuje stópki i trochę ją miętoszę i przytulam, noszenie. Ale tak naprawdę to jest bardzo nowa sytuacja, że ma takie dłuższe pory aktywności, w których jest spokojna. Nie mam nawet żadnych książeczek kontrastowych żeby ją zainteresować :D także dziewczyny, też chętnie poczytam, co robicie z maluchami w porach aktywności :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, moja córka ma 2 fazy aktywności. Pierwsza jest rano, po karmieniu około 8, wtedy po prostu sobie leży. Ja leżę obok niej i do niej gadam albo odkładam do wózka gadając i ogarniam siebie. Ona jest jeszcze w ogóle mało kontaktowa, nie wodzi za mną wzrokiem, nie zawsze reaguje na głos i nie bardzo wiem, co z nią robić. Druga faza aktywności jest po południu i wtedy chce być noszona i przytulana, nie daje się odłożyć, bo zaraz kwęka. Chociaż ostatnio spacerujemy po południu i przesypia tą fazę aktywności :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam książeczki kontrastowe, jakieś grzechotki, to czasem tym ja zajmuję, jak jest spokojna to ją trochę noszę, gadam, pokazuje rzeczy. Raz dziennie spacer, ale max pół h. A większość czasu cyc, przebieranie i płacz :P

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał dzis fazę aktywności od 8 do poludnia, jadłam śniadanie z nim przy cycu o 11. Dobrze że córkę wcześniej nakarmilam :-) Jak nie śpi to kładę go częściej na brzuszku. Leży w bujaczku, pokazujemy mu grzechotki, karty kontrastowe. Siostra mu spiewa, opowiada bajki. Wogole najlepiej reaguje na jej głos, zaraz się odzywa :-) A jak zaśnie to go mały harpagan budzi. Ogólnie w dzień to najlepiej śpi na dworzu po 2-3 godz. W domu każdy glosniejszy stuk go wybudza jak i okrzyki siostry.
    Ciężko ogarnąć mi ich dwoje,a młoda smutna bo nie mam dla niej zbytnio czasu...

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ