WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia
-
86Monia wrote:Mojemu maluszkowi też przez noc buzie i podbródek wysypało do tego chyba ciemieniucha ale tylko nad lewą brwia i na fragmencie czoła
-
Dziewczyny, nam na trądzik mówiła, żeby nic nie stosować, a jeśli już koniecznie coś chcemy to smarować mlekiem. Tak samo ropiejące oczko - najlepiej zakropić mlekiem, ewentualnie wlać trochę soli fizjologicznej.
a przybrała nam ponad normę tym razem!
kryzys laktacyjny zatytułowany "jestem okropną matką, bo nie umiem nakarmić swojego dziecka" uważam za zakończony
kuwejtonka, JustynaG, Paulinda, Left_ie, 100krotka30, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
MarBru wrote:Dziewczyny czy wasze noworodki tez miały biały nalot na języku? Czy to pleśniawki czy może być nalot od mleka? Wyczytałam ze można sprawdzić wycierając gazikiem. Czy to dobry pomysł? Czy lepiej poprostu jutro iść do lekarza?
jeśli schodzi jest ok. Nie potrzeba do lekarza
-
nick nieaktualnyObecnie odzywiam się nedznie, rano śniadanie z mężem, później przez 8 godzin jakąś kanapke, jogurt, słaba kawa z ciastkiem, dopiero po powrocie męża obiad. Synek ostatnio szaleje na sto procent w dzień jednym ciągiem nie śpi po 6-8 godzin, ewentualnie drzemka około 40 minut. W każdej spokojnej chwili ogarniam siebie zeby wyglądać jak człowiek i dom.oraz nasze futrzaki, jedzenie schodzi na dalszy plan. Ale to nie efekt bycia młodą matką tylko przyzwyczajenie od wielu lat, jedzenie zawsze było mało ważne.
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:U nas to samo trądzik nadal ma i ciemniuche też zauważyłam, ale posmarowałam olejkiem że słodkich migdałów i starlam mokra pieluszka, na głowie ma sucha skóra też smaruje migdałowym olejkiem te przypadłości skórne ile trwają? Bo jak s ie urodziła to była taka gladziutka
-
Camilla13 wrote:Obecnie odzywiam się nedznie, rano śniadanie z mężem, później przez 8 godzin jakąś kanapke, jogurt, słaba kawa z ciastkiem, dopiero po powrocie męża obiad. Synek ostatnio szaleje na sto procent w dzień jednym ciągiem nie śpi po 6-8 godzin, ewentualnie drzemka około 40 minut. W każdej spokojnej chwili ogarniam siebie zeby wyglądać jak człowiek i dom.oraz nasze futrzaki, jedzenie schodzi na dalszy plan. Ale to nie efekt bycia młodą matką tylko przyzwyczajenie od wielu lat, jedzenie zawsze było mało ważne.
-
nick nieaktualny
-
Ciemnowlosa wrote:Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia
Wydaje mi się że może jak już Co się połóg skończył. U mnie połóg trwał 5tyg A miesiączke dostałam 10tyg od porodu (jestem w trakcie) - jest bardzo obfita (nigdy takich nie miałam) i przez pierwsze 2 dni myślałam że umrę z bólu... nospa nie pomagała, zwijałam się z bólu. Obecnie ból minął, ale nadal jest obfita.kasia1518
-
nick nieaktualnyMoja ma biały nalot nie daje sobie go ściągnąć ale lekarka mówiła że jak są pleśniawki to dziecko jeść nie chce boli go to.
Ja mam głupie pytanie... Co robicie z Waszymi dziećmi w dzień kiedy nie śpią ? Czy są tu takie mamusie szczęściary ktorych dzieci tylko budzą się na jedzenie i śpią dalej? : P -
veritaserum wrote:Moja ma biały nalot nie daje sobie go ściągnąć ale lekarka mówiła że jak są pleśniawki to dziecko jeść nie chce boli go to.
Ja mam głupie pytanie... Co robicie z Waszymi dziećmi w dzień kiedy nie śpią ? Czy są tu takie mamusie szczęściary ktorych dzieci tylko budzą się na jedzenie i śpią dalej? : P.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Jejku dziewczyny, czy moje dziecko jest inne ona śpi po 3-4h ciągiem później 1.5h nie śpi i później znowu śpi , czy z nią jest wszystko okej ?????
Tylko się cieszyćkażde dziecko jest inne. W szpitalu wszystkie dzieci płakały a mój ani raz. Pytałam położnej, neontologa i mojego gina czy moje dziecko jest normalne. Śmiali ze mnie haha żebym się cieszyła. No i potem zaczął płakać.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Ja mam głupie pytanie... Co robicie z Waszymi dziećmi w dzień kiedy nie śpią ? Czy są tu takie mamusie szczęściary ktorych dzieci tylko budzą się na jedzenie i śpią dalej? : P
a tak poważnie, jak dłużej nie śpi to do niej gadam, kładę ją w kokon i opowiadam jakieś niestworzone historie. Ewentualnie pozwalam jej leżeć na przewijaku z gołym tyłkiem, bo mała ladacznica to lubi. Kładę ją na brzuszek, całuje stópki i trochę ją miętoszę i przytulam, noszenie. Ale tak naprawdę to jest bardzo nowa sytuacja, że ma takie dłuższe pory aktywności, w których jest spokojna. Nie mam nawet żadnych książeczek kontrastowych żeby ją zainteresować
także dziewczyny, też chętnie poczytam, co robicie z maluchami w porach aktywności
-
Veritaserum, moja córka ma 2 fazy aktywności. Pierwsza jest rano, po karmieniu około 8, wtedy po prostu sobie leży. Ja leżę obok niej i do niej gadam albo odkładam do wózka gadając i ogarniam siebie. Ona jest jeszcze w ogóle mało kontaktowa, nie wodzi za mną wzrokiem, nie zawsze reaguje na głos i nie bardzo wiem, co z nią robić. Druga faza aktywności jest po południu i wtedy chce być noszona i przytulana, nie daje się odłożyć, bo zaraz kwęka. Chociaż ostatnio spacerujemy po południu i przesypia tą fazę aktywności
-
Ja mam książeczki kontrastowe, jakieś grzechotki, to czasem tym ja zajmuję, jak jest spokojna to ją trochę noszę, gadam, pokazuje rzeczy. Raz dziennie spacer, ale max pół h. A większość czasu cyc, przebieranie i płaczPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Mój miał dzis fazę aktywności od 8 do poludnia, jadłam śniadanie z nim przy cycu o 11. Dobrze że córkę wcześniej nakarmilam
Jak nie śpi to kładę go częściej na brzuszku. Leży w bujaczku, pokazujemy mu grzechotki, karty kontrastowe. Siostra mu spiewa, opowiada bajki. Wogole najlepiej reaguje na jej głos, zaraz się odzywa
A jak zaśnie to go mały harpagan budzi. Ogólnie w dzień to najlepiej śpi na dworzu po 2-3 godz. W domu każdy glosniejszy stuk go wybudza jak i okrzyki siostry.
Ciężko ogarnąć mi ich dwoje,a młoda smutna bo nie mam dla niej zbytnio czasu...Misia 09.2013
Misio 08.2018