X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas standardem jest rzyg gigant po jedzeniu koło 4 nad ranem. Mała do przebrania, rozbudzona, zła i zaczyna się jarmark. Jutro wracamy do domu od mojej mamy bo w czwartek ortopeda. Coś czuję, że wrócimy bardzo szybko bo A chodzi do pracy i jeździ na budowę. Zamówiłam młodej zabawki, tzw metkowce kontrastowe i konika zabawkę miękką. Do tego leżaczek bujaczek 3w1 Tiny Love.
    Hania słucha często piosenek dla niemowląt z Youtube, mówię do niej, całuję, miętoszę. Lubi patrzeć na włączony telewizor, chociaż nie pozwalam. Czasem patrzy na sufit albo ścianę i gada coś sama do siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:07

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też zazwyczaj koło 5 steczy, charczy jak stary dziad, ale oczy zamknięte więc go nie ruszam. To normalne:)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie, 86Monia, Asiaf pytałyście o chusto-nosidle chicco.
    Posiadam ten produkt, wczoraj byłam na warsztatach chustonoszenia i konsultowałam to nosidło z prowadzącą.
    Ona jest zwolenniczką noszenia tak małych dzieci w typowych chustach ale nie powiedziała, że jest to rozwiązanie Chico jest złe.
    Nie jest to wisiadło bo przecież można prawidłowo ułożyć nóżki w literkę M i plecy w C a to jest ważne. Nie nada się na lato ale my mamy jesień :)

Podsumowując, jeśli zwrócicie uwagę na pozycję dziecka. Nie będziecie nosić w tym całymi dniami to jest można skorzystać. Bardzo proste w wiązaniu. JEst filmik na youtube.
    Pragnę zauważyć, że fizjoterapeuci też odradzają zakup leżaczków. Oczywiście, jeśli włożycie dziecko na cały dzień to nie będzie to dla niego zdrowe. Ale godzina dziennie krzywdy nie zrobi a Wam pozwoli np. zjeść śniadanie :)
    Wszystko musi być używane z głową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:09

Natalia1984, Left_ie, 86Monia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty i noszenia. Mimo, że mam chustę w domu, to nie odważyłam się sama zamotać młodej. To możliwe na początku tylko gdy dziecko śpi, a wtedy chodzimy na paluszkach i mogę się położyć. Wasze dzieciaki też takie wrażliwe na wszelkie dźwięki? Byle odgłos to młoda od razu dyga przez sen. Na spacerze każdy dźwięk ją budzi :/

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucicie link do tego nosidła, bym mogła rzucić okiem?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co do chusty i noszenia. Mimo, że mam chustę w domu, to nie odważyłam się sama zamotać młodej. To możliwe na początku tylko gdy dziecko śpi, a wtedy chodzimy na paluszkach i mogę się położyć. Wasze dzieciaki też takie wrażliwe na wszelkie dźwięki? Byle odgłos to młoda od razu dyga przez sen. Na spacerze każdy dźwięk ją budzi :/
    Nam położna mówiła, że trzeba dziecko przyzwyczajać do dźwięków, żeby wiedziało, kiedy jest noc a kiedy dzień i żeby się nie skończyło tak, że dziecko się budzi bo łyżka spada na podłogę.
    Nasza śpi przy włączonej muzyce, przy głośnych rozmowach, przy normalnych dźwiękach dnia.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Left_ie, 86Monia, Asiaf pytałyście o chusto-nosidle chicco.
    Posiadam ten produkt, wczoraj byłam na warsztatach chustonoszenia i konsultowałam to nosidło z prowadzącą.
    Ona jest zwolenniczką noszenia tak małych dzieci w typowych chustach ale nie powiedziała, że jest to rozwiązanie Chico jest złe.
    Nie jest to wisiadło bo przecież można prawidłowo ułożyć nóżki w literkę M i plecy w C a to jest ważne. Nie nada się na lato ale my mamy jesień :)

Podsumowując, jeśli zwrócicie uwagę na pozycję dziecka. Nie będziecie nosić w tym całymi dniami to jest można skorzystać. Bardzo proste w wiązaniu. JEst filmik na youtube.
    Pragnę zauważyć, że fizjoterapeuci też odradzają zakup leżaczków. Oczywiście, jeśli włożycie dziecko na cały dzień to nie będzie to dla niego zdrowe. Ale godzina dziennie krzywdy nie zrobi a Wam pozwoli np. zjeść śniadanie :)
    Wszystko musi być używane z głową.
    Te bujaczki Tiny Love 3w1 rozkładają się na płasko dla takich maluszków, więc może służyć nawet jako łóżeczko.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też charka w nocy, dziś jej psiknęłam wodą morską do noska, wypadła koza i przestała charczeć. Musimy kupić nawilżacz powietrza do sypialni, czytałam że to bardzo niezdrowe dla maluchów za suche powietrze.
    Ma któraś z Was jakiś sensowny nawilżacz do polecenia?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja tez jestem zaintetesowana nosidelkiem. Slyszalam dobre opinie o tula, ale podobno nosidlo jest dla dzieci, ktore samodzielnie juz siadają.
    Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczely reagować na dźwięk? Synek w pt skonczy 3 tyg. A tego nie robi, nie odwraca glowki w moja strone gdy do niego mowie. W drugiej dobie zycie mial badanie sluchu i wynik prawidlowy, odruch Moro pojawil sie w pierwszym tygodniu i równie szybko zniknal.

To chyba za wcześnie żeby dziecko reagowalo na swoje imię- u nas jeszcze tego nie robi. Na dźwięki reaguje normalnie, ale jak ma główkę w drugą stronę i zawołam Zosia to może na 10 razy z raz się odwróci. Wydaje mi się że jeszcze trochę do tego że będzie reagować na imię

Asiaf, Marrgoo lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://babyhit.pl/product-pol-4715-CHICCO-NOSIDELKO-BOPPY-COMFYFIT-GREY-0M.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

Natalia, bo ty tez widziałaś się z doradcą chustonoszenia? Mowisz, że motamy jak spi? To lipa bo mi się ruszone obudzi i będę musiała odmotać. Właśnie tego się boję, że wydamy kasę a ja i tak nie dam rady sama małej zamotać. A nosidło wyglada jak zawiązany kangurek stad wzbudziło moje zaufanie no i ma jakąś opinię speców od bioderek

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Moj też zazwyczaj koło 5 steczy, charczy jak stary dziad, ale oczy zamknięte więc go nie ruszam. To normalne:)
    No to widać jest to normalne skoro nie tylko my pro mamy , dobrze mieć takie forum bynajmniej nie trzeba biec odrazu do lekarza I pytać się co się mojemu dziecku dzieje hehe

p_tt lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez stęka przez sen, a nawet wydaje takie dziwne piskliwe dźwięki. Ja w panice biegnę do łóżeczka a ona śpi. :D

Tez mamy chustę, a nawet dwie, ale boje się sama zamotać. A jak jeszcze piszecie żeby to robić jak śpi to chyba będę musiała ja przywiązać do cycka... ma dzisiaj jakiś kryzys. Od 7 w ogóle mi nie śpi. Dobrze, ze mąż zrobił mi śniadanie, bo chyba bym umarła z głodu. A ogólnie mam pytanie. Słyszałam, ze dla noworodków możemy stosować kangurka i kieszonkę, a przyjaciółce doradca od chustonoszenia powiedziała, ze kieszonka jest dla dzieci, które trzymają główkę. Zgłupieć można, bo wszędzie coś innego. Czy ktoras wie, czy można czy nie mozna w końcu?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, można dziecko motać gdy nie śpi. A jak zacznie płakać to wtedy pochodzić troszkę i będzie ok.
    Wczoraj na warsztatach były 4 pary. Jedyna zasada - nie motać zaraz po jedzeniu, odczekać jakieś 10-15 minut, żeby się w brzuszku uleżało.
    Gdy zaczynaliśmy motać to dzieci nie spały. My byliśmy zestresowani więc wszystkie dzieciaczki zaczynały płakać. I wtedy prowadząca mówiła "proszę się przejść" i nagle dzieci cichły.
    Nasza mała miała ochotę sobie pociamkać butelkę i nie podobało jej się, że ktoś chce ją motać ale i tak zasnęła. Miała co prawdę podkówkę na buzi ale spała mimo tego, że potem była motana ponownie.

Natalia , naszej dźwięki nie przeszkadzają. Jeśli coś jej przeszkadza to światło więc wieczorami u nas jest półmrok.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Chodzi o to, że gdy dziecko śpi, to na spokojnie możemy to zrobić ;) gorzej, gdy płacze, wrzeszczy i się wije. Jestem na wszystkich możliwych grupach z chustami. Ale sama boję się i już. Może jak wrócę do Chełma i tam będę mogła spotykać się z dziewczynami, które motają to nabiorę wprawy.
    Hania wcześniej normalnie spała przy odkurzaczu, przy tv, normalnych rozmowach, hałasie ulicy. Od tygodnia zmiana, każdy najmniejszy hałas ją budzi niestety. Od razu załapała, że noc to noc ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze inaczej zapytam :) czy jest tu ktos, kto ma chustę i nie boi się sam zamotać? :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pisał o braku kupki. Mi położna powiedziała, że jak się kp to tak może być. Ważne, że nie płacze i nie zachowuje się inaczej. Jeszcze powiedziała, że kupkę i 20 razy może zrobić i to jest też normalne.

A ja coś do chusty nie mam przekonania :-)

Paulla89 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nosidło z linku... Na którym zdjęciu plecy układają się w literę C? Ja na żadnym nie widzę. Od razu widać, że dziecko ma złą postawę ciała. Chcecie poczytać opinie odnośnie tego nosidła dziewczyn, które znają temat to zapraszam do grupy na Facebooku https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam to nosidlo-chuste Chicco,bardzo'latwo sie je montuje. Jak skonczymy sie karmic,to podrzuce linka

Asiaf lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny posiadające nosidło: czy rzeczywiście plecki nie układają się w „C”? Na filmach na YouTube wydaje się, że tak, ale na zdjęciach z linku, ktory podesłałam faktycznie jakby nie. Jak w realu?

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaaVAhP7hoA

tu jest fajnie pokazane zakladanie:)

Left_ie lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ