WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas standardem jest rzyg gigant po jedzeniu koło 4 nad ranem. Mała do przebrania, rozbudzona, zła i zaczyna się jarmark. Jutro wracamy do domu od mojej mamy bo w czwartek ortopeda. Coś czuję, że wrócimy bardzo szybko bo A chodzi do pracy i jeździ na budowę. Zamówiłam młodej zabawki, tzw metkowce kontrastowe i konika zabawkę miękką. Do tego leżaczek bujaczek 3w1 Tiny Love.
Hania słucha często piosenek dla niemowląt z Youtube, mówię do niej, całuję, miętoszę. Lubi patrzeć na włączony telewizor, chociaż nie pozwalam. Czasem patrzy na sufit albo ścianę i gada coś sama do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:07
-
Left_ie, 86Monia, Asiaf pytałyście o chusto-nosidle chicco.
Posiadam ten produkt, wczoraj byłam na warsztatach chustonoszenia i konsultowałam to nosidło z prowadzącą.
Ona jest zwolenniczką noszenia tak małych dzieci w typowych chustach ale nie powiedziała, że jest to rozwiązanie Chico jest złe.
Nie jest to wisiadło bo przecież można prawidłowo ułożyć nóżki w literkę M i plecy w C a to jest ważne. Nie nada się na lato ale my mamy jesień
Podsumowując, jeśli zwrócicie uwagę na pozycję dziecka. Nie będziecie nosić w tym całymi dniami to jest można skorzystać. Bardzo proste w wiązaniu. JEst filmik na youtube.
Pragnę zauważyć, że fizjoterapeuci też odradzają zakup leżaczków. Oczywiście, jeśli włożycie dziecko na cały dzień to nie będzie to dla niego zdrowe. Ale godzina dziennie krzywdy nie zrobi a Wam pozwoli np. zjeść śniadanie
Wszystko musi być używane z głową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:09
Natalia1984, Left_ie, 86Monia lubią tę wiadomość
-
Co do chusty i noszenia. Mimo, że mam chustę w domu, to nie odważyłam się sama zamotać młodej. To możliwe na początku tylko gdy dziecko śpi, a wtedy chodzimy na paluszkach i mogę się położyć. Wasze dzieciaki też takie wrażliwe na wszelkie dźwięki? Byle odgłos to młoda od razu dyga przez sen. Na spacerze każdy dźwięk ją budzi
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Co do chusty i noszenia. Mimo, że mam chustę w domu, to nie odważyłam się sama zamotać młodej. To możliwe na początku tylko gdy dziecko śpi, a wtedy chodzimy na paluszkach i mogę się położyć. Wasze dzieciaki też takie wrażliwe na wszelkie dźwięki? Byle odgłos to młoda od razu dyga przez sen. Na spacerze każdy dźwięk ją budzi
Nasza śpi przy włączonej muzyce, przy głośnych rozmowach, przy normalnych dźwiękach dnia.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
JustynaG wrote:Left_ie, 86Monia, Asiaf pytałyście o chusto-nosidle chicco.
Posiadam ten produkt, wczoraj byłam na warsztatach chustonoszenia i konsultowałam to nosidło z prowadzącą.
Ona jest zwolenniczką noszenia tak małych dzieci w typowych chustach ale nie powiedziała, że jest to rozwiązanie Chico jest złe.
Nie jest to wisiadło bo przecież można prawidłowo ułożyć nóżki w literkę M i plecy w C a to jest ważne. Nie nada się na lato ale my mamy jesień
Podsumowując, jeśli zwrócicie uwagę na pozycję dziecka. Nie będziecie nosić w tym całymi dniami to jest można skorzystać. Bardzo proste w wiązaniu. JEst filmik na youtube.
Pragnę zauważyć, że fizjoterapeuci też odradzają zakup leżaczków. Oczywiście, jeśli włożycie dziecko na cały dzień to nie będzie to dla niego zdrowe. Ale godzina dziennie krzywdy nie zrobi a Wam pozwoli np. zjeść śniadanie
Wszystko musi być używane z głową.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Nasza też charka w nocy, dziś jej psiknęłam wodą morską do noska, wypadła koza i przestała charczeć. Musimy kupić nawilżacz powietrza do sypialni, czytałam że to bardzo niezdrowe dla maluchów za suche powietrze.
Ma któraś z Was jakiś sensowny nawilżacz do polecenia?Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Asiaf wrote:Ja tez jestem zaintetesowana nosidelkiem. Slyszalam dobre opinie o tula, ale podobno nosidlo jest dla dzieci, ktore samodzielnie juz siadają.
Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczely reagować na dźwięk? Synek w pt skonczy 3 tyg. A tego nie robi, nie odwraca glowki w moja strone gdy do niego mowie. W drugiej dobie zycie mial badanie sluchu i wynik prawidlowy, odruch Moro pojawil sie w pierwszym tygodniu i równie szybko zniknal.
To chyba za wcześnie żeby dziecko reagowalo na swoje imię- u nas jeszcze tego nie robi. Na dźwięki reaguje normalnie, ale jak ma główkę w drugą stronę i zawołam Zosia to może na 10 razy z raz się odwróci. Wydaje mi się że jeszcze trochę do tego że będzie reagować na imięAsiaf, Marrgoo lubią tę wiadomość
kasia1518
-
https://babyhit.pl/product-pol-4715-CHICCO-NOSIDELKO-BOPPY-COMFYFIT-GREY-0M.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
Natalia, bo ty tez widziałaś się z doradcą chustonoszenia? Mowisz, że motamy jak spi? To lipa bo mi się ruszone obudzi i będę musiała odmotać. Właśnie tego się boję, że wydamy kasę a ja i tak nie dam rady sama małej zamotać. A nosidło wyglada jak zawiązany kangurek stad wzbudziło moje zaufanie no i ma jakąś opinię speców od bioderek
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Minns wrote:Moj też zazwyczaj koło 5 steczy, charczy jak stary dziad, ale oczy zamknięte więc go nie ruszam. To normalne:)
p_tt lubi tę wiadomość
-
Nasza tez stęka przez sen, a nawet wydaje takie dziwne piskliwe dźwięki. Ja w panice biegnę do łóżeczka a ona śpi.
Tez mamy chustę, a nawet dwie, ale boje się sama zamotać. A jak jeszcze piszecie żeby to robić jak śpi to chyba będę musiała ja przywiązać do cycka... ma dzisiaj jakiś kryzys. Od 7 w ogóle mi nie śpi. Dobrze, ze mąż zrobił mi śniadanie, bo chyba bym umarła z głodu. A ogólnie mam pytanie. Słyszałam, ze dla noworodków możemy stosować kangurka i kieszonkę, a przyjaciółce doradca od chustonoszenia powiedziała, ze kieszonka jest dla dzieci, które trzymają główkę. Zgłupieć można, bo wszędzie coś innego. Czy ktoras wie, czy można czy nie mozna w końcu? -
Dziewczyny, można dziecko motać gdy nie śpi. A jak zacznie płakać to wtedy pochodzić troszkę i będzie ok.
Wczoraj na warsztatach były 4 pary. Jedyna zasada - nie motać zaraz po jedzeniu, odczekać jakieś 10-15 minut, żeby się w brzuszku uleżało.
Gdy zaczynaliśmy motać to dzieci nie spały. My byliśmy zestresowani więc wszystkie dzieciaczki zaczynały płakać. I wtedy prowadząca mówiła "proszę się przejść" i nagle dzieci cichły.
Nasza mała miała ochotę sobie pociamkać butelkę i nie podobało jej się, że ktoś chce ją motać ale i tak zasnęła. Miała co prawdę podkówkę na buzi ale spała mimo tego, że potem była motana ponownie.
Natalia , naszej dźwięki nie przeszkadzają. Jeśli coś jej przeszkadza to światło więc wieczorami u nas jest półmrok. -
Nie, nie. Chodzi o to, że gdy dziecko śpi, to na spokojnie możemy to zrobić
gorzej, gdy płacze, wrzeszczy i się wije. Jestem na wszystkich możliwych grupach z chustami. Ale sama boję się i już. Może jak wrócę do Chełma i tam będę mogła spotykać się z dziewczynami, które motają to nabiorę wprawy.
Hania wcześniej normalnie spała przy odkurzaczu, przy tv, normalnych rozmowach, hałasie ulicy. Od tygodnia zmiana, każdy najmniejszy hałas ją budzi niestety. Od razu załapała, że noc to noc -
Ktoś tu pisał o braku kupki. Mi położna powiedziała, że jak się kp to tak może być. Ważne, że nie płacze i nie zachowuje się inaczej. Jeszcze powiedziała, że kupkę i 20 razy może zrobić i to jest też normalne.
A ja coś do chusty nie mam przekonaniaPaulla89 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
To nosidło z linku... Na którym zdjęciu plecy układają się w literę C? Ja na żadnym nie widzę. Od razu widać, że dziecko ma złą postawę ciała. Chcecie poczytać opinie odnośnie tego nosidła dziewczyn, które znają temat to zapraszam do grupy na Facebooku https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/
-
Ja tez mam to nosidlo-chuste Chicco,bardzo'latwo sie je montuje. Jak skonczymy sie karmic,to podrzuce linka
Asiaf lubi tę wiadomość