X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia ja tak samo mam jak Tu. Ania mi zżera wszystko i mam problemy żeby jakikolwiek zapas zrobić. Udaje mi się tylko w nocy jak zje z jednej piersi a z drugiej nie. Ostatnio też próbowałam ściągnąć coś i 2h po karmieniu ściągnęłam tylko 80 ml w 30 minut.

Ja dzisiaj też karmiłam mała o 2, odłożyłam ja do łóżeczka i zasnęła. Nagle ja budzę się o 4.40 , patrzę na zegarek przerażona że matko przecież ja nie karmiłam jej i ma przerwę od 20.45 ( poszła spać ). Już chciałam wstawać i mnie olsnilo że przeciez karmiłam ja k tej 2 :)
    Teraz karmimy się drugi raz i chyba już po spaniu. Anulka ma zbyt wielkie oxzyaka :p

• p_tt Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja tez jestem zaintetesowana nosidelkiem. Slyszalam dobre opinie o tula, ale podobno nosidlo jest dla dzieci, ktore samodzielnie juz siadają.
    Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczely reagować na dźwięk? Synek w pt skonczy 3 tyg. A tego nie robi, nie odwraca glowki w moja strone gdy do niego mowie. W drugiej dobie zycie mial badanie sluchu i wynik prawidlowy, odruch Moro pojawil sie w pierwszym tygodniu i równie szybko zniknal.

Moja ma 4 tygodnie i reaguje, tzn nie zawsze odwróci głowę jak się ją woła ale słucha karuzelki, piosenek. Odruch moro ma jeszcze.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w rejestracji do gina. Mąż został z małym i dostanie mm bo ja nie miałam kiedy odciągnąć. Może dzisiaj sie uda. Mam nadzieję że nie dostanę zapalenia bo ostatnio karmiłam o 5.
    Ja się czasem budzę w nocy z myślą że karmilam i maly gdzieś leży i boję sie ze go przygniotlam, no i szukam go. Oczywiście leży bezpieczny w łóżeczku.
    A raz mąż mówi do mnie zebym odłożyła malego, bo myślał ze moja głowa to on :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co do chusty i noszenia. Mimo, że mam chustę w domu, to nie odważyłam się sama zamotać młodej. To możliwe na początku tylko gdy dziecko śpi, a wtedy chodzimy na paluszkach i mogę się położyć. Wasze dzieciaki też takie wrażliwe na wszelkie dźwięki? Byle odgłos to młoda od razu dyga przez sen. Na spacerze każdy dźwięk ją budzi :/

W dzień śpi przy wszystkim co normalnie się dzieje w domu, przy świetle, dźwiękach, wieczorem zapalam mała lampkę robię polmrok i do spania się szykujemy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja czekam w rejestracji do gina. Mąż został z małym i dostanie mm bo ja nie miałam kiedy odciągnąć. Może dzisiaj sie uda. Mam nadzieję że nie dostanę zapalenia bo ostatnio karmiłam o 5.
    Ja się czasem budzę w nocy z myślą że karmilam i maly gdzieś leży i boję sie ze go przygniotlam, no i szukam go. Oczywiście leży bezpieczny w łóżeczku.
    A raz mąż mówi do mnie zebym odłożyła malego, bo myślał ze moja głowa to on :P.

Moj kiedyś się obudził spanikowany że mu mała spadła. Przez sen trzymał poduszkę i mu się zdawało że to ona.

Amy333 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wcale nie udaje nic odciągnac i tym samym nawet isć do fryzjera. Mała pije co 3 godziny lub częściej. Ba nawet testu glukozy nie mam jak zrobić w tej sytuacji ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasami odciągam, jak mnie brodawki za bardzo bolą. I jest to zwykle koło 60-90ml.

Kobietki w którym dniu życia dziecka poszłyście na pierwszą wizytę do pediatry? Moja położna mówi, że jak skończy 4 tyg. A na wypisie ze szpitala pisze przed ukończeniem 28 dnia. Co sądzicie?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mi się wcale nie udaje nic odciągnac i tym samym nawet isć do fryzjera. Mała pije co 3 godziny lub częściej. Ba nawet testu glukozy nie mam jak zrobić w tej sytuacji ;)
    Łącze się w bolu ;) z tym, ze moja mała je ostatnio co 1,5-2h nawet. Zasypia rano tylko na rękach. Jak ja odłożę to mam 15 minut żeby umyć zęby i iść do toalety. W przyszłym tygodniu muszę zrobić badanie krwi, nie wiem jakim cudem, ale muszę ściągnąć pokarm w razie czego żeby tata z nią nie zwariował :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Myślałam, że dopiero większe dziecko potrafi mocniej ssac. Ogólnie nieopłacalny interes skoro trzeba na taką ilość tyle czasu tracić. Tym bardziej wielki szacun dla tych, które ściągają.
    No właśnie jak dziecko na bieżąco je to nie ma mowy o ściąganiu.
    Mari my byliśmy u pediatry jak córka miała ponad tydzień. Dzwonili do nas z przychodni, że mamy przyjść. Więc pewnie co przychodnia to inne zwyczaje.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno był u pediatry 16 dni po porodzie. Na wypisie zalecali żeby iść do 7 dni, ale to tylko tak żeby się zabezpieczyć.
    Ja po wizycie i wszystko ponoć w porządku :). Ginka powiedziała, że mnie mocno i głęboko nacięli, ale zielone światło na seks i sport mam. Ja się na razie boję :P.
    W ogóle zostałam przyjęta poza kolejnością ze względu na to, że karmię piersią. Byłam zszokowana, w życiu bym nie pomyślała. Położna powiedziała, że do pół roku mam mówić, że karmię, to będę uprzywilejowana - super. Mały dostał tylko jedną porcję mm.
    Poszłam też oddać krew na badania, boję się powrotu anemii, mimo, że na razie nie ma okresu. W kolejce była ciężarna to jej mówię, żeby szła poza kolejnością, a ona, że poczeka. Jeszcze powiedziała, że była kiedyś jakaś inna dziewczyna w zaawansowanej ciąży i ją zlinczowały jakieś stare babska. Masakra, przecież jest ustawowo uregulowane, zresztą co się będzie przejmować, że ją zlinczują jakieś wywłoki... Wg mnie kobiety powinny korzystać z tego prawa bo potem wielkie zdziwko innych, że kobieta w ciąży wchodzi pierwsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 11:08

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :-)
    A co do tych wrednych bab, to miałam okazję się na takie w ciąży natknąć, nawet w laboratorium. Byłam już w 9 miesiący, brzuch ogromny, a taka babcia do mnie to pani w ciąży? Nie zauważyłam.
    Taki świat

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego wchodzenia poza kolejnością, to gdzieś pod koniec ciąży się zaskoczyłam jak Matka_Prawnik wyjaśniała, że wlasnie nie ma czegoś takiego prawnie uregulowanego jak wchodzenie poza kolejnością w przychodniach. Prawnie uregulowany jest dostęp do specjalisty najpozniej w przeciągu bodajże 7 dni roboczych od zgłoszenia i w tym sensie ciężarne wchodzą poza kolejnością rozumianą jako kolejka na NFZ. Wchodzenie poza kolejnością na badania czy do lekarza to już ewentualnie mogą być uregulowania konkretnej placówki i tylko od placówki zależne. Takze tego :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mała wczorajszą nockę ładnie przespała, o dziwo spała też mega dużo w dzień, choć ona z tych nie-drzemkowych. Oczywiscie spowodowało to sajgon nocny i dzisiaj mamy jazdę bez trzymanki: mała fiziuje strasznie na cycu, wypluwa co chwila a potem znowu chce łapać ale nie łapie tylko z otwartą buzią kręci głową na boki z sutem w otwartej buzi, potem na chwilę zasysa i tak w kółko. Walczymy tak od rana. Jestem już poschizowana, że coś znowu z moimi cycami nie tak. Ktoś coś takiego przechodził?

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Dziewczyny, mała wczorajszą nockę ładnie przespała, o dziwo spała też mega dużo w dzień, choć ona z tych nie-drzemkowych. Oczywiscie spowodowało to sajgon nocny i dzisiaj mamy jazdę bez trzymanki: mała fiziuje strasznie na cycu, wypluwa co chwila a potem znowu chce łapać ale nie łapie tylko z otwartą buzią kręci głową na boki z sutem w otwartej buzi, potem na chwilę zasysa i tak w kółko. Walczymy tak od rana. Jestem już poschizowana, że coś znowu z moimi cycami nie tak. Ktoś coś takiego przechodził?
    To ja mam tak prawie codziennie :P. Byłam w poradni i pokazałam filmik jak się mały szamocze. I szczerze do tej pory nie wiem o co kaman. Położna mówi, że albo go w trakcie brzusio boli, albo za mocno mu leci. Poleciła mi pozycję pod górkę, ale nie pomaga. Zresztą dzisiaj w nocy pierwszy raz mi leciało tak podciśnieniem z piersi, aż mały całą twarz miał w mleku, a jak zassał to nie miał problemu z połykaniem. Ja mam wrażenie, że mu po prostu słabo leci i dlatego tak się zachowuje. Ostatnio jak tak się szarpie to go pionizuję do odbicia wiele razy, albo daje smoczek. Jak już czuję się wyssana, zirytowana i zmęczona to daje mm. Sama chętnie bym się dowiedziała o co w tym chodzi :/.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj dokladnie takie akcje odstawiala,a dzisiaj przeszlo ot tak. myslalam,ze nie mam mleka,ale lecialo,wiec nie wiem skąd ten foch;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy nowy problem,od kilku dni zaczela Lence luszczyc sie skora na uszkach.teraz takze za uszkami i az takie male plateczki odchodza. nawilzam,ale niewiele to daje. Do tego na szyjce pojawily sie czerwone,rozlegle plamy:( idziemy z tym do lekarza,ale chcialam podpytac co sądzicie,co to moze byc?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sciagam 100-120 po nocy 150, ale mojemu to nie wystarcza,bo albo od razu wola albo po niecalej godzinie wypija ok 100mm. Moje mleko to jak popitka mam wrazenie :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a te plamy znikają czy są non stop?Może z przegrzania, albo ma delikatna skórę i od mleka jak uleje?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się zrobiła coraz bardziej żarłoczna i mam wrażenie że cycek jej nie wystarcza. Wczoraj była cały dzień marudna non stop cyc a jak przestało lecieć to był lament. Na noc podalam jej troche mm. Wypiła 60 ml i poszła spać. Wcześniej podałam jej piers to wypiła z 2 do oporu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Ja, non stop. U nas oznacza to przeważnie jedno, siuski w pieluszce, syn nawet 5 min nie wytrzyma bez zmiany pieluszki. Ale ma tak tez gdy jest zmęczony albo znudzony. Odstawia taki cyrk że go odkładam zeby sobie poplakal, po chwili orientuje się że cycek przepadł i można próbować znowu przystawic.

‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ