WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJejku! Koniec z bezzapachowymi kupami, dziś syn po 3 dniach przerwy zesrał się jak stary facet, mąż był w szoku z resztą ja też, ale to on go przewijał
Teraz bedzie trzeba z każdą bombą biegać na podwórko żeby od razu wyrzucic.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
100krotka30 wrote:Amy a te plamy znikają czy są non stop?Może z przegrzania, albo ma delikatna skórę i od mleka jak uleje?
-
veritaserum wrote:Moja też się zrobiła coraz bardziej żarłoczna i mam wrażenie że cycek jej nie wystarcza. Wczoraj była cały dzień marudna non stop cyc a jak przestało lecieć to był lament. Na noc podalam jej troche mm. Wypiła 60 ml i poszła spać. Wcześniej podałam jej piers to wypiła z 2 do oporu...
U nas 2 dni temu to samo bylo, 2 cycki opróznione i placz spazmatyczny. Ja na glowie stawalam, no ale jak nie ma mleka, to nie ma. Tez podałam 60ml mm i spala prawie 6 godzn.
A mam przy okazji pytanie, gdyby sie ta sytuacja czesciej powtarzala, to co robic, dawac takie minimum wlasnie 60 ml? Czy według tego co na opakowaniu, czyli dla 2 miesięcznego dzieciaczka 120ml. -
veritaserum wrote:Moja też się zrobiła coraz bardziej żarłoczna i mam wrażenie że cycek jej nie wystarcza. Wczoraj była cały dzień marudna non stop cyc a jak przestało lecieć to był lament. Na noc podalam jej troche mm. Wypiła 60 ml i poszła spać. Wcześniej podałam jej piers to wypiła z 2 do oporu...
A jakie mleczko podalas malej na noc?
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyAmy ja robię wg opakowania i ile wypije tyle wypije. Resztę po prostu wylewam. Fakt faktem że ta sytuacja jest bardzo rzadka. Ostatnio mM podałam dwa tyg temu no i wczoraj. Tylko zrobiłam tak że najpierw ja przystawialan oproznila wszystko co do kropli mam wrażenie no i widziałam że nadal niespokojna to podałam jej to mleko.tyle wypiła i odpadła od razu.
U nas jest ten problem ze ona nie umie za bardzo pić z butelki. I to jest mega stresujące. Mam dwie różnych firm lovi i dr Brown czy coś. Z każdej jest to samo.Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny100krotka powiem Ci tak. Nadal robi kupy praktycznie co każde karmienie ale są inne. Nie już takie wodniste. Kleksy też się zdarzają. Odstawiłam wszystkie leki. Podaje tlyko Wit d. I chyba jest najlepiej....nie boli ją brzuch ani nic. Odpuściłam ten temat. Na wadze przybiera. A mleko podałam hipp combotic. Czyli normalne nie alergiczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:20
100krotka30, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:non stop:( jak uleje, to jeszcze bardziej czerwone. Podejrzewam jakies uczulenie, nie wiem moze laktoza, kurcze:/ a moze to azs:/Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
veritaserum wrote:100krotka powiem Ci tak. Nadal robi kupy praktycznie co każde karmienie ale są inne. Nie już takie wodniste. Kleksy też się zdarzają. Odstawiłam wszystkie leki. Podaje tlyko Wit d. I chyba jest najlepiej....nie boli ją brzuch ani nic. Odpuściłam ten temat. Na wadze przybiera. A mleko podałam hipp combotic. Czyli normalne nie alergiczne.
My jutro bioderka i boję się wyniku bo w szpitalu były oba IIa idziemy do ortopedy.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
veritaserum wrote:Amy ja robię wg opakowania i ile wypije tyle wypije. Resztę po prostu wylewam. Fakt faktem że ta sytuacja jest bardzo rzadka. Ostatnio mM podałam dwa tyg temu no i wczoraj. Tylko zrobiłam tak że najpierw ja przystawialan oproznila wszystko co do kropli mam wrażenie no i widziałam że nadal niespokojna to podałam jej to mleko.tyle wypiła i odpadła od razu.
U nas jest ten problem ze ona nie umie za bardzo pić z butelki. I to jest mega stresujące. Mam dwie różnych firm lovi i dr Brown czy coś. Z każdej jest to samo. -
100krotka30 wrote:Ciężko cokolwiek podpowiedzieć, można tylko gdybac, a to nie wyszło po mm?
-
A w temacie bioderek, jak to jest dziewczyny? jest jakis konkretny termin kiedy trzeba isc do ortopedy? Sama wizyta, czy tez usg sie robi? My mamy skonczone 6 tygodni, dopiero sie do pediatry wybieramy, wiec nie wiem moze powinnam juz dawno ortopede zaliczyc?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy mojej też pewnego dnia wyszla wysypka i trochę plam. Też położna obstawiała laktozę. Jeśli tak to powiem ci że bardzo nie idzie nic z tym zrobić. Bo laktoza zawsze będzie w mleku kobiecym mniej więcej w stałej illsci ok 7% chyba .powinno przejść po prostu. Ja te wysypke przegotowaną woda przemywamy i jest znacznie lepiej. Do pediatry nawet nie szłam bo już wiem z doświadczenia że jeden mądrzejszy od drugiego i każdy co innego powie.
My na bioderkach byliśmy w w 4 tyg i dopiero mamy przyjść w 6 miesiącu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:10
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jak to jest z tym koprem wloskim, serio moze zaszkodzic? Maz kupil hetbatke w aptece, bo synek ma problemy z brzuszkiem. Nie chce go urazic, ale skoro zajezdzam sie laktatorem zeby podawać swoj pokarm to jednak bym sobie darowala. W ostatecznosci espumisan sprobowala. Ech on to jest jednak lekoman, doceniam jego troske, ale kiedyś polowe apteki wykupi.Antoś
-
Dziewczyny z tym szukaniem cyca jak dziecko ma sutka w buzi to u nas typowa sytuacja jak chce bąki puszczać. Ja wtedy córki nie karmię, tylko masuje tym masażem od Natalii. U nas tak wieczory wyglądały, że córka miała smoczka w buzi a dalej szukała, kręciła się, wierciła. Masuje kilka razy dziennie i już tak nie robi. A mąż cały czas mi wmawiał, że szuka cyca.
Ja podałam najpierw espumisan i faktycznie pomógł. A dwa razy herbatkę koperkowa i wypiła może z 15 ml to taki kupsztal po tym poszedł, że musiałam ją przebierać w ciągu dnia 3 razy. Myślę, że w takich ilościach nie zaszkodzi. Ale naprawdę próbujcie z tym masażem kilka razy w ciągu dnia, u nas dzięki temu nic nie muszę podawać.
USG bioderek do 6 tyg? Nam powiedzieli, że po 6 tyg wykonac. Idę w przyszłym tyg, córka będzie miała prawie 8 tygodni wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 23:11
Asiaf lubi tę wiadomość
-
U nas wicie się przy cycku jest, kiedy chce odbić lub wtedy gdy jest bardzo zmęczona i nie moze zasnąć. Zazwyczaj pomaga odbicie i dalszy ciąg cycka. Jeśli to zmęczenie to stosujemy metodę dr Karpa, póki co sprawdza się rewelacyjnie.
Usg bioderek kazali nam zrobić między 6-8 tygodniem. Idziemy dokładnie w dzień, w którym skończy 6 tygodni.
Pozdrawiamy z pierwszego nocnego karmienia -
Nam nic nie mówili odnośnie terminów kiedy, pamiętam tylko ze z córką byliśmy w 4 tygodniu, potem 3 miesiąc i 6. Też chyba na którymś były IIa a potem się unormowaly do Ia. U nas ogólnie skierowanie pierwsze jest do pediatry później kolejne ortopeda robi ale już prywatnie.Misia 09.2013
Misio 08.2018