X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku! Koniec z bezzapachowymi kupami, dziś syn po 3 dniach przerwy zesrał się jak stary facet, mąż był w szoku z resztą ja też, ale to on go przewijał :P Teraz bedzie trzeba z każdą bombą biegać na podwórko żeby od razu wyrzucic.

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Amy a te plamy znikają czy są non stop?Może z przegrzania, albo ma delikatna skórę i od mleka jak uleje?
    non stop:( jak uleje, to jeszcze bardziej czerwone. Podejrzewam jakies uczulenie, nie wiem moze laktoza, kurcze:/ a moze to azs:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja też się zrobiła coraz bardziej żarłoczna i mam wrażenie że cycek jej nie wystarcza. Wczoraj była cały dzień marudna non stop cyc a jak przestało lecieć to był lament. Na noc podalam jej troche mm. Wypiła 60 ml i poszła spać. Wcześniej podałam jej piers to wypiła z 2 do oporu...

U nas 2 dni temu to samo bylo, 2 cycki opróznione i placz spazmatyczny. Ja na glowie stawalam, no ale jak nie ma mleka, to nie ma. Tez podałam 60ml mm i spala prawie 6 godzn.
    A mam przy okazji pytanie, gdyby sie ta sytuacja czesciej powtarzala, to co robic, dawac takie minimum wlasnie 60 ml? Czy według tego co na opakowaniu, czyli dla 2 miesięcznego dzieciaczka 120ml.

3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja też się zrobiła coraz bardziej żarłoczna i mam wrażenie że cycek jej nie wystarcza. Wczoraj była cały dzień marudna non stop cyc a jak przestało lecieć to był lament. Na noc podalam jej troche mm. Wypiła 60 ml i poszła spać. Wcześniej podałam jej piers to wypiła z 2 do oporu...
    A jak u Was w temacie kupek, unormowało sie wszystko? Podajesz nadal ten debridat, delicol? Ciekawa jestem :-) A jakie mleczko podalas malej na noc?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja robię wg opakowania i ile wypije tyle wypije. Resztę po prostu wylewam. Fakt faktem że ta sytuacja jest bardzo rzadka. Ostatnio mM podałam dwa tyg temu no i wczoraj. Tylko zrobiłam tak że najpierw ja przystawialan oproznila wszystko co do kropli mam wrażenie no i widziałam że nadal niespokojna to podałam jej to mleko.tyle wypiła i odpadła od razu.
    U nas jest ten problem ze ona nie umie za bardzo pić z butelki. I to jest mega stresujące. Mam dwie różnych firm lovi i dr Brown czy coś. Z każdej jest to samo.

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka powiem Ci tak. Nadal robi kupy praktycznie co każde karmienie ale są inne. Nie już takie wodniste. Kleksy też się zdarzają. Odstawiłam wszystkie leki. Podaje tlyko Wit d. I chyba jest najlepiej....nie boli ją brzuch ani nic. Odpuściłam ten temat. Na wadze przybiera. A mleko podałam hipp combotic. Czyli normalne nie alergiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:20

100krotka30, Amy333 lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    non stop:( jak uleje, to jeszcze bardziej czerwone. Podejrzewam jakies uczulenie, nie wiem moze laktoza, kurcze:/ a moze to azs:/
    Ciężko cokolwiek podpowiedzieć, można tylko gdybac, a to nie wyszło po mm?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    100krotka powiem Ci tak. Nadal robi kupy praktycznie co każde karmienie ale są inne. Nie już takie wodniste. Kleksy też się zdarzają. Odstawiłam wszystkie leki. Podaje tlyko Wit d. I chyba jest najlepiej....nie boli ją brzuch ani nic. Odpuściłam ten temat. Na wadze przybiera. A mleko podałam hipp combotic. Czyli normalne nie alergiczne.
    No i prawidłowo nie ma się co doszukiwać na siłę nie wiadomo czego. Mój tez znowu robi kleksy bardzo często, czasem kupa idzie z wielkim placzem mimo że rzadka. Tłumacze sobie ze wszystko musi dojrzeć do normalnej pracy i będzie dobrze. Córka miała podobnie a teraz wszystko jest w normie. Ja kończę już opakowanie probiotyku i póki co więcej mu nie będę podawać bo chyba to po nim te kleksy idą, daję na wieczór a w nocy wielka rzadka kupa zawsze.
    My jutro bioderka i boję się wyniku bo w szpitalu były oba IIa idziemy do ortopedy.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Amy ja robię wg opakowania i ile wypije tyle wypije. Resztę po prostu wylewam. Fakt faktem że ta sytuacja jest bardzo rzadka. Ostatnio mM podałam dwa tyg temu no i wczoraj. Tylko zrobiłam tak że najpierw ja przystawialan oproznila wszystko co do kropli mam wrażenie no i widziałam że nadal niespokojna to podałam jej to mleko.tyle wypiła i odpadła od razu.
    U nas jest ten problem ze ona nie umie za bardzo pić z butelki. I to jest mega stresujące. Mam dwie różnych firm lovi i dr Brown czy coś. Z każdej jest to samo.
    Ja kupiłam tą super, niezaburzającą odruchu ssania, Mendela Calma i kude niewypał. Mała plakala, rzucala sie i nie umiała w ogól ssac. Dałam poczciwą butlę Lovi, z kórej jak dobrze potrzepiesz, to samo leci- i dziecko się najadało;-) a cyckiem dalej nie gardzi:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ciężko cokolwiek podpowiedzieć, można tylko gdybac, a to nie wyszło po mm?
    MM też podałam Hipp Combiotic, ale plamy byly juz wczesniej. Myslalam ze cos zjadlam, ale niczego takiego extra nie wciągnelam. Rozmawialam z polozna przez tel, to obastawia laktoze. No ale Hipp to sama laktoza, to powino byc jeszcze gorzej, a nie bylo, na szczescie..

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie bioderek, jak to jest dziewczyny? jest jakis konkretny termin kiedy trzeba isc do ortopedy? Sama wizyta, czy tez usg sie robi? My mamy skonczone 6 tygodni, dopiero sie do pediatry wybieramy, wiec nie wiem moze powinnam juz dawno ortopede zaliczyc?

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie bioder wykonuje sie do 6 tygodnia później kolejne po 12.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy mojej też pewnego dnia wyszla wysypka i trochę plam. Też położna obstawiała laktozę. Jeśli tak to powiem ci że bardzo nie idzie nic z tym zrobić. Bo laktoza zawsze będzie w mleku kobiecym mniej więcej w stałej illsci ok 7% chyba .powinno przejść po prostu. Ja te wysypke przegotowaną woda przemywamy i jest znacznie lepiej. Do pediatry nawet nie szłam bo już wiem z doświadczenia że jeden mądrzejszy od drugiego i każdy co innego powie.

My na bioderkach byliśmy w w 4 tyg i dopiero mamy przyjść w 6 miesiącu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:10

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, szkoda ze nie dajesz znaku życia na ex-testerkach :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra da ci skierowanie do ortopedy ale usg bioderek i tak u nas zrobisz prywatnie. Do przychodni przyjeżdża kokes z Wrocławia, my jestesmy zadowoleni:)

Amy333 lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak to jest z tym koprem wloskim, serio moze zaszkodzic? Maz kupil hetbatke w aptece, bo synek ma problemy z brzuszkiem. Nie chce go urazic, ale skoro zajezdzam sie laktatorem zeby podawać swoj pokarm to jednak bym sobie darowala. W ostatecznosci espumisan sprobowala. Ech on to jest jednak lekoman, doceniam jego troske, ale kiedyś polowe apteki wykupi.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym szukaniem cyca jak dziecko ma sutka w buzi to u nas typowa sytuacja jak chce bąki puszczać. Ja wtedy córki nie karmię, tylko masuje tym masażem od Natalii. U nas tak wieczory wyglądały, że córka miała smoczka w buzi a dalej szukała, kręciła się, wierciła. Masuje kilka razy dziennie i już tak nie robi. A mąż cały czas mi wmawiał, że szuka cyca.

Ja podałam najpierw espumisan i faktycznie pomógł. A dwa razy herbatkę koperkowa i wypiła może z 15 ml to taki kupsztal po tym poszedł, że musiałam ją przebierać w ciągu dnia 3 razy. Myślę, że w takich ilościach nie zaszkodzi. Ale naprawdę próbujcie z tym masażem kilka razy w ciągu dnia, u nas dzięki temu nic nie muszę podawać.

USG bioderek do 6 tyg? Nam powiedzieli, że po 6 tyg wykonac. Idę w przyszłym tyg, córka będzie miała prawie 8 tygodni wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 23:11

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wicie się przy cycku jest, kiedy chce odbić lub wtedy gdy jest bardzo zmęczona i nie moze zasnąć. Zazwyczaj pomaga odbicie i dalszy ciąg cycka. Jeśli to zmęczenie to stosujemy metodę dr Karpa, póki co sprawdza się rewelacyjnie.

Usg bioderek kazali nam zrobić między 6-8 tygodniem. Idziemy dokładnie w dzień, w którym skończy 6 tygodni.

Pozdrawiamy z pierwszego nocnego karmienia :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze trudne zasypianie po karmieniu. Walka 1,5h oby już spała, bo zaczynam mieć odcisk od łóżeczka na czole.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nic nie mówili odnośnie terminów kiedy, pamiętam tylko ze z córką byliśmy w 4 tygodniu, potem 3 miesiąc i 6. Też chyba na którymś były IIa a potem się unormowaly do Ia. U nas ogólnie skierowanie pierwsze jest do pediatry później kolejne ortopeda robi ale już prywatnie.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ