WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aLunia wrote:Od 2 nie śpię i to uwaga 4 latce się odwidzialo spanie a niemowlak śpi
my od 2:30 nie spimy
-
aLunia wrote:Od 2 nie śpię i to uwaga 4 latce się odwidzialo spanie a niemowlak śpi
przedwczoraj wieczorem nie umiała zasnąć U siebie i w końcu spala z nami
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Kobietki a my mamy termin na bioderka 14 list
pada.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualnyU nas piękna noc była tylko jedna nocna pobudka o 3 i dopiero teraz się mała obudziła. Ale kwęka mi na piersi chyba gazy i bąki ja męczą.
Cieszę się ze te nocki tak wyglądają chociaż bo dnie są przeróżne no zazwyczaj niestety nie śpi w dzień w ogóle ewentualnie gdzieś tam 2h.
Najgorszy dla mnie jest czas od 18 kiedy nie wiem już co z nią zrobić, jest strasznie płaczliwa a jest za wcześnie na spanie. -
aLunia wrote:Dziewczyny z tym szukaniem cyca jak dziecko ma sutka w buzi to u nas typowa sytuacja jak chce bąki puszczać. Ja wtedy córki nie karmię, tylko masuje tym masażem od Natalii. U nas tak wieczory wyglądały, że córka miała smoczka w buzi a dalej szukała, kręciła się, wierciła. Masuje kilka razy dziennie i już tak nie robi. A mąż cały czas mi wmawiał, że szuka cyca.
Ja podałam najpierw espumisan i faktycznie pomógł. A dwa razy herbatkę koperkowa i wypiła może z 15 ml to taki kupsztal po tym poszedł, że musiałam ją przebierać w ciągu dnia 3 razy. Myślę, że w takich ilościach nie zaszkodzi. Ale naprawdę próbujcie z tym masażem kilka razy w ciągu dnia, u nas dzięki temu nic nie muszę podawać.
USG bioderek do 6 tyg? Nam powiedzieli, że po 6 tyg wykonac. Idę w przyszłym tyg, córka będzie miała prawie 8 tygodni wtedy.
Jest jakis film do tego masażu? Bo cos mi musialo umknac...Antoś
-
Witam dziewczyny moja córeczka dzisiaj przespala w nocy 8h ciągiem, aż ja obudziłam na jedzenie i nie wiem czy dobrze zrobiłam, w ogóle mam tak spokojne dziecko że jestem w szoku A zarazem zastanawiam się czy to jest normalne , mała dobrze przybiera na wadze ale to zw śpi po 18h na dobę to jest dla mnie szokiem czy mało płacze, jak to u was wygląda, być może powinnam się cieszyć, bo później może być inaczej .
-
Moja mama mówiła, ze właśnie takie z siostrą byłyśmy- budziłyśmy się tylko na zmianę pampersa i karmienie i szłyśmy dalej spać. Ja bym się cieszyła, jeśli sprawidlowo przybiera na wadze i nie ma żadnych niepokojących objawów po tak długim śnie. Ale nie dawałabym spać dłużej niż te 8 godzin.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, jeśli przybiera to tylko się cieszyć. Ja ponoć też taka byłam, jeść, pampers i spać. Za to mąż ponoć problematyczny. Uważam, że tego się nie dziedziczy, kto jaki jest jako niemowlę.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJa też tylko spałam a moja Ania gdzie tam. Jeszcze jakby w ten dzień była spokojna to okej ale ona spokojna jest z 30 minut po karmieniu... A później już sama nie wie czego chce. Trochę jęczy troche płacze. Najgorsze popołudnia. Teraz jesteśmy na spacerze i ładnie śpi.
Dzisiaj zostawiam ja z teściowa i idę na kawę z koleżankami bo zwariuje w domu. Udało mi się odciągnąć przez dwa dni 160 ml mleka mam nadzieję że jej starczy. -
nick nieaktualnyJa zazdroszczę, nasz mały terrorysta w ciągu dnia śpi max 4 godziny i w nocy 2 razy po 3 godziny. Chce żeby nosić go po całym domu, najlepiej na ramieniu, wszystko go interesuje. Wpielam go w leżaczek i jeździmy po salonie, tylko dzieki temu mogę coś zrobić. Koniecznie chce być w pozycji pionowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:29
-
Moja to tak śtednio, spi ale też jest aktywna. A jak juz jest aktywna,to nie ma bata,ze sobie poleży. Trzeba pannę zabawiać,gadać,grzechotać,a najlepiej oczywiście nosić na ramieniu. Kocha to
Jak śpi to latam po domu jak wariatka,żeby wszystko ogarnąćCzemu tyłek od tego latania nie chce spaść? 4 kg mi wisi,a w ciąży tylko 10 przytyłam. Zła jestem, ale co dziwne rzeczy sprzed ciąży są ok,zatem nie wiem gdzie te kg siedzą
-
nick nieaktualny
-
To ja mam jakieś wyjątkowe dziecko naprawdę jestem sama w szoku że ona potrafi przesypia 18h na dobę to dużo jest aktywna , uśmiecha się podnosi główkę, kupiłam huśtawka hybrydowa i mała sobie tam leży spokojna, sama jestem w szoku że mam takie dziecko , wszystko może się zmienić z czasem , ale jak narazie nie narzekam
Camilla13 lubi tę wiadomość