X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Amy, szkoda ze nie dajesz znaku życia na ex-testerkach :(
    Sie poprawie,obiecuje:) :)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 nie śpię i to uwaga 4 latce się odwidzialo spanie a niemowlak śpi :/

Left_ie lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A tn widze ze nie tylko ja mam "wesolo";) my od 2:30 nie spimy

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bioderka po 6 tyg mamy isc :-)
    U nas juz kilka razy sytuacja ze niemowlak spi a 10 latka domaga sie uwagi o 3 w nocy :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Moja też ma różne dziwne zachowania i potrzeby od kiedy jest brat :-) przedwczoraj wieczorem nie umiała zasnąć U siebie i w końcu spala z nami ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a my mamy termin na bioderka 14 list
    pada. :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna noc była tylko jedna nocna pobudka o 3 i dopiero teraz się mała obudziła. Ale kwęka mi na piersi chyba gazy i bąki ja męczą.

Cieszę się ze te nocki tak wyglądają chociaż bo dnie są przeróżne no zazwyczaj niestety nie śpi w dzień w ogóle ewentualnie gdzieś tam 2h.
    Najgorszy dla mnie jest czas od 18 kiedy nie wiem już co z nią zrobić, jest strasznie płaczliwa a jest za wcześnie na spanie.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dziewczyny z tym szukaniem cyca jak dziecko ma sutka w buzi to u nas typowa sytuacja jak chce bąki puszczać. Ja wtedy córki nie karmię, tylko masuje tym masażem od Natalii. U nas tak wieczory wyglądały, że córka miała smoczka w buzi a dalej szukała, kręciła się, wierciła. Masuje kilka razy dziennie i już tak nie robi. A mąż cały czas mi wmawiał, że szuka cyca.

Ja podałam najpierw espumisan i faktycznie pomógł. A dwa razy herbatkę koperkowa i wypiła może z 15 ml to taki kupsztal po tym poszedł, że musiałam ją przebierać w ciągu dnia 3 razy. Myślę, że w takich ilościach nie zaszkodzi. Ale naprawdę próbujcie z tym masażem kilka razy w ciągu dnia, u nas dzięki temu nic nie muszę podawać.

USG bioderek do 6 tyg? Nam powiedzieli, że po 6 tyg wykonac. Idę w przyszłym tyg, córka będzie miała prawie 8 tygodni wtedy.

Jest jakis film do tego masażu? Bo cos mi musialo umknac...

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=9QASBHDmn84

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny moja córeczka dzisiaj przespala w nocy 8h ciągiem, aż ja obudziłam na jedzenie i nie wiem czy dobrze zrobiłam, w ogóle mam tak spokojne dziecko że jestem w szoku A zarazem zastanawiam się czy to jest normalne , mała dobrze przybiera na wadze ale to zw śpi po 18h na dobę to jest dla mnie szokiem czy mało płacze, jak to u was wygląda, być może powinnam się cieszyć, bo później może być inaczej .

201809135365.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówiła, ze właśnie takie z siostrą byłyśmy- budziłyśmy się tylko na zmianę pampersa i karmienie i szłyśmy dalej spać. Ja bym się cieszyła, jeśli sprawidlowo przybiera na wadze i nie ma żadnych niepokojących objawów po tak długim śnie. Ale nie dawałabym spać dłużej niż te 8 godzin.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raz pospała 6 godzin, ja się tak wyspałam, że później nie mogłam zasnąć

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę...u mojego chyba kolki, wczoraj między 20.30 a 23.00 wrzeszczał bez szans na uspokojenie. Koszmar dla niego i dla mnie bo byłam sama w nocy... Ja podobno tylko z bratem spałam, niestety nie poszło w genach...

• Minns Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jeśli przybiera to tylko się cieszyć. Ja ponoć też taka byłam, jeść, pampers i spać. Za to mąż ponoć problematyczny. Uważam, że tego się nie dziedziczy, kto jaki jest jako niemowlę.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień, dziś równo 7 tyg po porodzie dostałam okres. Tragedia.

To widzę, że starsze dzieci dają do wiwatu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko spałam a moja Ania gdzie tam. Jeszcze jakby w ten dzień była spokojna to okej ale ona spokojna jest z 30 minut po karmieniu... A później już sama nie wie czego chce. Trochę jęczy troche płacze. Najgorsze popołudnia. Teraz jesteśmy na spacerze i ładnie śpi.
    Dzisiaj zostawiam ja z teściowa i idę na kawę z koleżankami bo zwariuje w domu. Udało mi się odciągnąć przez dwa dni 160 ml mleka mam nadzieję że jej starczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazdroszczę, nasz mały terrorysta w ciągu dnia śpi max 4 godziny i w nocy 2 razy po 3 godziny. Chce żeby nosić go po całym domu, najlepiej na ramieniu, wszystko go interesuje. Wpielam go w leżaczek i jeździmy po salonie, tylko dzieki temu mogę coś zrobić. Koniecznie chce być w pozycji pionowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:29

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to tak śtednio, spi ale też jest aktywna. A jak juz jest aktywna,to nie ma bata,ze sobie poleży. Trzeba pannę zabawiać,gadać,grzechotać,a najlepiej oczywiście nosić na ramieniu. Kocha to ;)

Jak śpi to latam po domu jak wariatka,żeby wszystko ogarnąć ;) Czemu tyłek od tego latania nie chce spaść? 4 kg mi wisi,a w ciąży tylko 10 przytyłam. Zła jestem, ale co dziwne rzeczy sprzed ciąży są ok,zatem nie wiem gdzie te kg siedzą ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle może w cyckach ! :) Ja przytyłam 17 kg i zostało mi 4. Ale jem dużo...niestety mam ochotę na słodycze. W spodnie sprzed ciąży nie wchodzę :(

Izabelle lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakieś wyjątkowe dziecko naprawdę jestem sama w szoku że ona potrafi przesypia 18h na dobę to dużo jest aktywna , uśmiecha się podnosi główkę, kupiłam huśtawka hybrydowa i mała sobie tam leży spokojna, sama jestem w szoku że mam takie dziecko , wszystko może się zmienić z czasem , ale jak narazie nie narzekam

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ