X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A macie jakiś nalot, czy zupełnie czysty jezyczek?

Bardzo rzadko jakis nalot jest- czasami jak uleje, bo po jedzeniu język jest czysty

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym brzuszkiem też jest problem, ale stosuje masaż od Natalii i bardzo pomaga. Córcia wręcz się usmeicha jak zaczynam masować i po tym idą okropne bąki.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Wydaje mi się, że u nas się skończył. Mała jest trochę bardziej odkładalna, lepiej śpi, dużo więcej je, jest jakaś bystrzejsza, widać, że się interesuje tym, co się dzieje wokół.
    Wszystko spoko tylko następny skok mówią, że między 7 a 9 tygodniem, więc całkiem niedługo :O

My chyba już po tum drugim skoku bo Zosia zaczęła chwytwac zabawki w ręce i nimi potrzasac- oczywiście za te kółeczka przy zabawkach, lapie już sama za butelkę i ja trzyma, uśmiechy już są takie bardzo świadome, kojarzy osoby, zabawki - także myślę że to to ☺ choć przyznam szczerze jakoś bardzo się nie skupiam na tych skokach rozwojowych i ich nie obserwuje

kuwejtonka, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też mniej już chce na ręce. Leży teraz w wózku od 10 min sama i gada do siebie. Nie płacze. Od wczoraj uśmiecha się do mnie świadomie. Co za cudowny widok, ta piękna pyzata bezzębna buzia :)

kuwejtonka, ola_g89, kasia1518, KATARZYNACarm, Mari92 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielka prośba do tych z was, które nie mają suwaczka zmienionego lub ustawionego na ten odliczający wiek dziecka. Dałybyście radę ustawić w jakiejś spokojniejszej chwili? Bo tak super piszecie, co wasze maluchy robią albo mówicie o problemach, z jakimi się borykacie - super byłoby móc to odnieść do wieku dziecka, żeby wiedzieć, czego się spodziewać itd.

ola_g89, kasia1518, JustynaG, Natalia1984 lubią tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki: czy po odpadnięciu kikuta i zagojeniu pępka, pępek był u waszych maluchów zaczerwieniony w srodku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:44

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Hania też mniej już chce na ręce. Leży teraz w wózku od 10 min sama i gada do siebie. Nie płacze. Od wczoraj uśmiecha się do mnie świadomie. Co za cudowny widok, ta piękna pyzata bezzębna buzia :)
    Ile Twoja mała ma? Mój świadomie uśmiecha się od zeszłego tygodnia, a do tej pory potrafi uśmiechać się do cienia na suficie czy ścianie ;-) :-P

Natalia1984 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Pytanie z innej beczki: czy po odpadnięciu kikuta i zagojeniu pępka, pępek był u waszych maluchów zaczerwieniony w srodku?
    Trochę był, ale przeszło :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:27

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasem też pocharkuje i najczęściej po nocy , nie wiem może faktycznie suche powietrze , i też kicha często

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:00

201809135365.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli w połogu: odczuwam silny ból w podbrzuszu po lewej stronie, który nie przechodzi po paracetamolu, mam mdłości, biegunkę, dreszcze, czuję ogólne osłabienie, ale nie mam gorączki- mam jechac na IP, czy umówić się na wizytę do lekarza prowadzącego? Nie daję już sobie rady, gdyby nie mąż to w ogóle nie ogarnęłabym dziecka.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kicha od urodzenia. Najpierw polozna mowila,ze tak dziecko sie oczyszcza,ale ostatnio zaczela jeszcze sapac. szczegolnie nad ranem jezdzi nosem,ale jak uzywam fridy, o niewiele tam daje sie wyciagnac. Mielismy w tym tyg.sie szczepic i nie wiem,chyba poczekam,bo obawiam s"e,ze to mogą byc objawy przeziebieniowe.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Dziewczyny, jeśli w połogu: odczuwam silny ból w podbrzuszu po lewej stronie, który nie przechodzi po paracetamolu, mam mdłości, biegunkę, dreszcze, czuję ogólne osłabienie, ale nie mam gorączki- mam jechac na IP, czy umówić się na wizytę do lekarza prowadzącego? Nie daję już sobie rady, gdyby nie mąż to w ogóle nie ogarnęłabym dziecka.
    Ja bym jechała, może kawałek łożyska gdzieś w Tobie został?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kicha też często, chrapie jak stary chłop. Mi się wydaje że to jest sapka niemowlęca i jeszcze niedojrzałość krtani itp

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił o 7 i przejął naszego małego terroryste. Jestem pewna, że chodziło mu o brak taty w nocy bo to on się nim zajmuje po pierwszym nocnym karmieniu i tak do rana. A tu jakaś dziwna zmiana i tylko ta matka i matka. Mąż go nakarmil i w 15 minut spał ;) Byliśmy u lekarza spr co ma na ten swojej słodkiej buzi, no i opcje są dwie albo to trądzik albo takie zmiany lojotokowe o to normalne, smarować kremem i myć buzie przy każdym posiłku.
    Musze wyglądać jak śmierć bo aż lekarz się wystraszyl, ale po takiej nocy nie ma co się dziwić. Dostałam też ostrą zjebe za swój sposób odżywiania, aż nie wiedziałam gdzie oczy wsadzić :P

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mąż wrócił o 7 i przejął naszego małego terroryste. Jestem pewna, że chodziło mu o brak taty w nocy bo to on się nim zajmuje po pierwszym nocnym karmieniu i tak do rana. A tu jakaś dziwna zmiana i tylko ta matka i matka. Mąż go nakarmil i w 15 minut spał ;) Byliśmy u lekarza spr co ma na ten swojej słodkiej buzi, no i opcje są dwie albo to trądzik albo takie zmiany lojotokowe o to normalne, smarować kremem i myć buzie przy każdym posiłku.
    Musze wyglądać jak śmierć bo aż lekarz się wystraszyl, ale po takiej nocy nie ma co się dziwić. Dostałam też ostrą zjebe za swój sposób odżywiania, aż nie wiedziałam gdzie oczy wsadzić :P
    A jak się odżywiasz? ;)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka- udało mi się skontaktować z położną- powiedziała, ze jeśli nie ma obfitego krwawienia albo wyglądającego inaczej niż do tej pory, to nie łożysko. Kazała wziąć podwójną dawkę paracetamolu i nospe. I eureka, przeszło! :) Teraz idę spać, mąż zabrał córkę do teściów, no żyć nie umierać :)

Camilla13, tez jestem ciekawa jak się odżywiasz. W sumie u mnie tez nie ma rewelacji, jestem zdana na to co mąż przygotuje, a on się nie wysiliła i warzyw jemy bardzo mało...

kuwejtonka lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo dajcie spokój, myslalam o tym przeglądając ulotkę femaltikeru, gdzie była propozycja jadłospisu tygodniowego dla matki karmiącej z samymi rarytasami, no i pięć posiłków dziennie. Ja się pytam - JAK? Gdyby mi mąż przed wyjściem do pracy kanapek nie zostawiał zrobionych to jadłabym śniadanie o 12 może (jeśli mała zasnęłaby na spacerze) albo wcale bo dziecko jest niedkładalne.

ola_g89, Asiaf, Cleffa, 100krotka30, Amy333 lubią tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak moja mama po porodzie przyjechała too jadłam codziennie łososia, indyka, warzywa, kompoty... A teraz to różnie :P

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ