WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z tym brzuszkiem też jest problem, ale stosuje masaż od Natalii i bardzo pomaga. Córcia wręcz się usmeicha jak zaczynam masować i po tym idą okropne bąki.
-
kuwejtonka wrote:Wydaje mi się, że u nas się skończył. Mała jest trochę bardziej odkładalna, lepiej śpi, dużo więcej je, jest jakaś bystrzejsza, widać, że się interesuje tym, co się dzieje wokół.
Wszystko spoko tylko następny skok mówią, że między 7 a 9 tygodniem, więc całkiem niedługo
My chyba już po tum drugim skoku bo Zosia zaczęła chwytwac zabawki w ręce i nimi potrzasac- oczywiście za te kółeczka przy zabawkach, lapie już sama za butelkę i ja trzyma, uśmiechy już są takie bardzo świadome, kojarzy osoby, zabawki - także myślę że to to ☺ choć przyznam szczerze jakoś bardzo się nie skupiam na tych skokach rozwojowych i ich nie obserwujekuwejtonka, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Hania też mniej już chce na ręce. Leży teraz w wózku od 10 min sama i gada do siebie. Nie płacze. Od wczoraj uśmiecha się do mnie świadomie. Co za cudowny widok, ta piękna pyzata bezzębna buzia
kuwejtonka, ola_g89, kasia1518, KATARZYNACarm, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wielka prośba do tych z was, które nie mają suwaczka zmienionego lub ustawionego na ten odliczający wiek dziecka. Dałybyście radę ustawić w jakiejś spokojniejszej chwili? Bo tak super piszecie, co wasze maluchy robią albo mówicie o problemach, z jakimi się borykacie - super byłoby móc to odnieść do wieku dziecka, żeby wiedzieć, czego się spodziewać itd.
ola_g89, kasia1518, JustynaG, Natalia1984 lubią tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Natalia1984 wrote:Hania też mniej już chce na ręce. Leży teraz w wózku od 10 min sama i gada do siebie. Nie płacze. Od wczoraj uśmiecha się do mnie świadomie. Co za cudowny widok, ta piękna pyzata bezzębna buzia
Natalia1984 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Dziewczyny, jeśli w połogu: odczuwam silny ból w podbrzuszu po lewej stronie, który nie przechodzi po paracetamolu, mam mdłości, biegunkę, dreszcze, czuję ogólne osłabienie, ale nie mam gorączki- mam jechac na IP, czy umówić się na wizytę do lekarza prowadzącego? Nie daję już sobie rady, gdyby nie mąż to w ogóle nie ogarnęłabym dziecka.
-
Moja kicha od urodzenia. Najpierw polozna mowila,ze tak dziecko sie oczyszcza,ale ostatnio zaczela jeszcze sapac. szczegolnie nad ranem jezdzi nosem,ale jak uzywam fridy, o niewiele tam daje sie wyciagnac. Mielismy w tym tyg.sie szczepic i nie wiem,chyba poczekam,bo obawiam s"e,ze to mogą byc objawy przeziebieniowe.
-
Karo_Wi wrote:Dziewczyny, jeśli w połogu: odczuwam silny ból w podbrzuszu po lewej stronie, który nie przechodzi po paracetamolu, mam mdłości, biegunkę, dreszcze, czuję ogólne osłabienie, ale nie mam gorączki- mam jechac na IP, czy umówić się na wizytę do lekarza prowadzącego? Nie daję już sobie rady, gdyby nie mąż to w ogóle nie ogarnęłabym dziecka.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Czy możliwe że 5 tygodni po cc jest już miesiączka? Ponad tydzień już nawet plamki nie było A od wczoraj krew wygląda jak miesiączka już. Nie karmię piersia17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyMąż wrócił o 7 i przejął naszego małego terroryste. Jestem pewna, że chodziło mu o brak taty w nocy bo to on się nim zajmuje po pierwszym nocnym karmieniu i tak do rana. A tu jakaś dziwna zmiana i tylko ta matka i matka. Mąż go nakarmil i w 15 minut spał
Byliśmy u lekarza spr co ma na ten swojej słodkiej buzi, no i opcje są dwie albo to trądzik albo takie zmiany lojotokowe o to normalne, smarować kremem i myć buzie przy każdym posiłku.
Musze wyglądać jak śmierć bo aż lekarz się wystraszyl, ale po takiej nocy nie ma co się dziwić. Dostałam też ostrą zjebe za swój sposób odżywiania, aż nie wiedziałam gdzie oczy wsadzić -
Camilla13 wrote:Mąż wrócił o 7 i przejął naszego małego terroryste. Jestem pewna, że chodziło mu o brak taty w nocy bo to on się nim zajmuje po pierwszym nocnym karmieniu i tak do rana. A tu jakaś dziwna zmiana i tylko ta matka i matka. Mąż go nakarmil i w 15 minut spał
Byliśmy u lekarza spr co ma na ten swojej słodkiej buzi, no i opcje są dwie albo to trądzik albo takie zmiany lojotokowe o to normalne, smarować kremem i myć buzie przy każdym posiłku.
Musze wyglądać jak śmierć bo aż lekarz się wystraszyl, ale po takiej nocy nie ma co się dziwić. Dostałam też ostrą zjebe za swój sposób odżywiania, aż nie wiedziałam gdzie oczy wsadzićPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Kuwejtonka- udało mi się skontaktować z położną- powiedziała, ze jeśli nie ma obfitego krwawienia albo wyglądającego inaczej niż do tej pory, to nie łożysko. Kazała wziąć podwójną dawkę paracetamolu i nospe. I eureka, przeszło!
Teraz idę spać, mąż zabrał córkę do teściów, no żyć nie umierać
Camilla13, tez jestem ciekawa jak się odżywiasz. W sumie u mnie tez nie ma rewelacji, jestem zdana na to co mąż przygotuje, a on się nie wysiliła i warzyw jemy bardzo mało...kuwejtonka lubi tę wiadomość
-
A bo dajcie spokój, myslalam o tym przeglądając ulotkę femaltikeru, gdzie była propozycja jadłospisu tygodniowego dla matki karmiącej z samymi rarytasami, no i pięć posiłków dziennie. Ja się pytam - JAK? Gdyby mi mąż przed wyjściem do pracy kanapek nie zostawiał zrobionych to jadłabym śniadanie o 12 może (jeśli mała zasnęłaby na spacerze) albo wcale bo dziecko jest niedkładalne.
ola_g89, Asiaf, Cleffa, 100krotka30, Amy333 lubią tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc