WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas jest znowu tak, ze ona moze sie drzec caly dziebe w domu ale jak tylko przejdziemy pare metrów od razu zasypia. Dzisiaj spała tak nocno, ze wyciagnelam ja z wózka zeby zobaczyc czy zyje bo myslalam, ze sie udusila, nie reagowala kompletnie na dotyk... :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 22:49
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
My dziś byliśmy u teściów, był też szwagier z córkami. Wiki nie mogła za bardzo tam usnąć, za to po powrocie śpi cały czas, aż się boje jak nocka będzie wyglądać. A jutro mamy chrzciny mojego bratanka i ja jestem chrzestną, rano ma moja rodzina do nas przyjechać więc chciałabym pospać
nawet cyc nie był w stanie ja wybudzić, musiałam odciągnąc.
Dużo emocji mała czeka, bo jutro znów tłum ludzi, w poniedziałek szczepienie a we wtorek ortopeda, więc ja już jestem w stresie...
Dobrej nocy dziewy
Edit: Miało być dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 10:38
-
Mały spał 6 godz
teraz karmienie i mam nadziej, że ładnie pośpi w przeciwieństwie do wczoraj.
Ja na początku czekałam aż zaśnie ze spacerem ale teraz go po prostu nakarmie i idziemy. Na korytarzu w bloku zazwyczaj juz zasypia. Wtedy też mu czapkę zakładam.
Hmm przekonujecie mnie do tych chust. Możecie podrzucić linka jakie macie? Ja sie boje kupic, ze sie okaże ze jednak to nie dla nas. Za tydzień widze sie z kumpela to moze sobie od niej wypróbuję.wrzesień 2018 - synek -
Minns ja też pożyczyłam od koleżanki, zobaczę czy będziemy korzystać, zwłaszcza że się zima robi to nie wiem jak to będzie poręczne.
Zaczynam wprowadzać rytm kamień nocnych. Tak żeby jedno było gdzieś w okolicy 2. Dzisiaj spała od 20 do 2:30, w końcu ja obudziłam. I tak myślę że to będzie nasza godzina nocnego karmienia -
Minns, tu:
https://www.carrylove.pl/pl/i/Zasady-Wypozyczalni/16
jest możliwość wypożyczenia chusty, nawet wysyłkowo poza Warszawę, może to dobre rozwiazanie, jesli się wahasz. My narazie działamy na chuście wypożyczone nam przez doradcę, z którym się widzieliśmy.Minns lubi tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
U nas dziś znowu piękna noc, karmienie o 21, potem o 0.45 I kolejne 4.55.
Kurde nigdy nie brałam chusty pod uwagę A teraz się zastanawiam bo Zosia uwielbia leżeć przytulajac się mi do piersi czy na ramieniu ale boję się że coś jej się stanie w tej chuście jak ja źle zamotam. Muszę pooglądać trochę w necie.kasia1518
-
U nas dzisiaj fatalna noc. Obudziła się o 23, godzina walki żeby zasnela. Pozniej 3:20 i dwie godziny walki żeby zasnela. Pospala 35 minut i znowu płacz. Cała noc jest niespokojna, walczy z cyckiem nawet. Nie wiem juz, czy coś zjadllam, czy to kolki pomimo kropelek, czy moze skok - chociaż za bardzo w nie nie wierze. Gdzieś czytałam, ze liczy się te tygodnie skoków od planowanego TP. W takim wypadku 5 tydzień wypada jutro, a nasze dziecko robi dzikie jazdy od dwóch dni... jeśli po jutrzejszym dniu przejdzie to zacznę wierzyć w skoki.
Mam nadzieje, ze u Was lepsze wrażenia po nocy -
kasia1518 wrote:Kurde nigdy nie brałam chusty pod uwagę A teraz się zastanawiam bo Zosia uwielbia leżeć przytulajac się mi do piersi czy na ramieniu ale boję się że coś jej się stanie w tej chuście jak ja źle zamotam. Muszę pooglądać trochę w necie.
https://youtu.be/FpsPolqntLAkasia1518 lubi tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:U nas dzisiaj fatalna noc. Obudziła się o 23, godzina walki żeby zasnela. Pozniej 3:20 i dwie godziny walki żeby zasnela. Pospala 35 minut i znowu płacz. Cała noc jest niespokojna, walczy z cyckiem nawet. Nie wiem juz, czy coś zjadllam, czy to kolki pomimo kropelek, czy moze skok - chociaż za bardzo w nie nie wierze. Gdzieś czytałam, ze liczy się te tygodnie skoków od planowanego TP. W takim wypadku 5 tydzień wypada jutro, a nasze dziecko robi dzikie jazdy od dwóch dni... jeśli po jutrzejszym dniu przejdzie to zacznę wierzyć w skoki.
Mam nadzieje, ze u Was lepsze wrażenia po nocy
Ola, u nas w 5 tygodniu takie same jazdywalka z cycem na smierć i życie i jednocześnie „śpię tyko na cycu, nie myśl matko, że mnie odłożysz”
Ale chyba (odpukać) wychodzimy juz na prostą
Także może jednak coś w tych skokach jest
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
U nas też to zauważyłam cięższy dzień czy grosza noc i młody zaskakuje mnie czymś nowym ostatnio piszczal w nocy więc dla mnie niespodzianka a dziś prezent i o 5 kładę go na łóżko do karmienia a on obrót na boczek i spowrotem. Myślałam że to przypadek ale zrobił 3 takie wiec teraz już trzeba uważać i zabezpieczać miejsce zabaw.
1. Zostawiacie lampke przy łóżeczku włączona na całą noc?
2. Proszę o polecenie wygodnych stanikow do karmienia. Mam 3 jeden koronkowy z Naturany z fiszbina mega niewygodny uciska mi brodawki. 2 wygodne bawełniane z targu ale niezbyt wychodne
3.macie maty, dywany piankowe do zabaw podłogowych? Może jakieś linki?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:U nas też to zauważyłam cięższy dzień czy grosza noc i młody zaskakuje mnie czymś nowym ostatnio piszczal w nocy więc dla mnie niespodzianka a dziś prezent i o 5 kładę go na łóżko do karmienia a on obrót na boczek i spowrotem. Myślałam że to przypadek ale zrobił 3 takie wiec teraz już trzeba uważać i zabezpieczać miejsce zabaw.
1. Zostawiacie lampke przy łóżeczku włączona na całą noc?
2. Proszę o polecenie wygodnych stanikow do karmienia. Mam 3 jeden koronkowy z Naturany z fiszbina mega niewygodny uciska mi brodawki. 2 wygodne bawełniane z targu ale niezbyt wychodne
3.macie maty, dywany piankowe do zabaw podłogowych? Może jakieś linki?
1. Ja lampkę zostawiam
2. Polecam z h&m z wierzchem z koronki, mięciutkie i nic nie uciska
3. Mam mate taka miękką, bardziej kołderkową z Lidla na teraz, a później chce kupić z Tiny love z pałągamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 09:25
100krotka30 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
U nas obecnie czas spania nocnego się wydłużyl, zasypia zaraz po kąpieli zazwyczaj to między 19-20 zależy ile potrzebuje się nacycac. Śpi 6,3 i 3 godz
Więc matka wreszcie się wysypia.
Matę edukacyjną mamy a ja mam na myśli taka do ćwiczenia obrotów, lezenia na brzuszkuchyba że od razy będziecie korzystać z podłogi tylko się zastanawiam czy to nie będzie bolesne póki co...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 09:43
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:U nas obecnie czas spania nocnego się wydłużyl, zasypia zaraz po kąpieli zazwyczaj to między 19-20 zależy ile potrzebuje się nacycac. Śpi 6,3 i 3 godz
Więc matka wreszcie się wysypia.
Matę edukacyjną mamy a ja mam na myśli taka do ćwiczenia obrotów, lezenia na brzuszkuchyba że od razy będziecie korzystać z podłogi tylko się zastanawiam czy to nie będzie bolesne póki co...
Moja właśnie nie jest w ogóle edukacyjna tylko do leżenia ba podłodzeTaka miękka, w jednym kolorze.
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Po wieczornym karmieniu śpi 4-6 godzin, potem kolejna karmienie ok 2 godziny, kolejne 1,5 h. Różnie to bywa, czasem się zdarzy, że po nocnych karmieniach nie chce spać i trzeba go usypiać.
Nie zostawiam lampki, w nocy ma wiedzieć, że jest ciemno.
Mam staniki z bonprixa takie materiałowe:
https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-2-szt-278577888/?catalogueNumber=937965&type=image&category=1214&return=ref
i HM usztywniane bez fiszbin:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0682267003.html
I taką matę edukacyjną:
https://www.pinkorblue.pl/nattou-lea-loulou-hippolyte-mata-edukacyjna-a214138.html?a=b&pred=PLRPRO%2CPLRPCA%2CPLRP001&c=aw&adword=Google/PLA_Spielzeug_d_t&RefID=PLA_PL0000_PLA_Spielzeug_d_t&gclid=CjwKCAjwx7DeBRBJEiwA9MeX_NnZVbhhZHkxTCmBWzOo97efzFNmfGpOadlehkFIgR8ZcWZU9b3DMBoCmBYQAvD_BwE100krotka30 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek