WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy333 wrote:Moja tez uwielbia takie zwiedzanie:) a dzisiaj sukces,przespala w nocy 8h!Corka - 2018
Syn - 2021 -
100krotka30 wrote:Marbru dodam jeszcze deserki sojowe alpro,mleczka smakowe, ciasteczka herbatniki bio firmy Ania, ciepłe lody, misie bezowe, batoniki bio z Rossmann owocowe, z Lidla, no trochę tego jest
mamy to wszystko rozpracowane. Moja córka ma 5 lat i trochę imprez już było gotujemy z MAG(mama alergika gotuje) pieczemy i robimy desery z Małgorzatą Kalemba Drożdż (słodki sposób na alergię). Da się z tym żyć, gorzej idąc do kogoś na imprezę trzeba mieć swoją wałówę
U mojej córki były nawracajace zmiany skórne i wymioty po moim mleku jak zjadłam nabiał, po 9 miesiącu zrobiliśmy próbę podania kaszki mlecznej i reakcja była bardzo silna. Testy skórne potwierdziły diagnozę w 22 miesiącu na bardzo silna alergię. Teraz najnowsze z krwi niestety nadal wykluczają nabiał ale może cielęcine i wolowe
A u Ciebie młodsze dziecko tez ma objawy? Jesteś teraz tez na diecie? -
Moja kluska tez lubi zwiedzanie mieszkania na tatusiu
Ola moja podobnie sie zachowuje przy cycku ,szarpie ,ryczy ,puszcza i znowu chwyta,za to w nocy je pieknie i zasypia,dziwne to wszystko,dlatego wlasnie zaczelam podawac mm i karmie mieszanie,mam chyba niewystarczajaco mleka i musze sie z tym pogodzic,zreszta cieknie mi tylko z jednego cycka ,zd drugiego jak scisne,od poczatku mialam problem z tym mlekiem2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Jestem na diecie bo robił brzydkie zielone kupy. Podobno też ma nietolerancje laktozy. Dostaje krople i w weekend je odstawiłam chciałam zobaczyć czy nadal mam je podawać i zaczął mocno chlustac od wczoraj znowu podaje i jest dobrze więc chyba lekarz ma rację. Ogólnie cały czas ma rzadkie kupy ze sluzem ale ponoć przy tej nietolerancji tak jest. Miałam wczoraj wprowadzać nabiał i obserwować a go mocno posypało po nocy czoło i wokół oczu i nie umiem rozróżnić alergii(ale raczej powinno być też na tułowia) od trądziku. Córka miała pokrzywke na klatce piersiowej zawsze i zmiany w zgieciach kolan i łokci. Do przedszkola chodzi bez wyżywienia bo nie ufam ich kuchni ani młodej. My mamy epipen junior domiesniowo w razie wystąpienia wstrząsu anafilaktycznego. Im dziecko starsze tym ciężej bo torty, słodycze na urodzinach u koleżanek ja omijają i widzę ta przykrość jak ktoś czestuje czekolada czy dzieci w przedszkolu na urodziny cukierkami. Ma Pani przedszkolanka coś dla niej zostawione ale to nie to samoMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka u nas narazie słodycze na zastępstwo dają radę, ale tez nie wiem ile to potrwa. Tez mi przykro czasem jak patrzę na syna i z radością pyta czy to z mleczkiem i czy może zjeść a ja mówię ze nie może. Łatwiej było jak sama tez nie jadłam i mówiłam ze mamusia i on nie będą jeść. W przedszkolu tez maja dla niego słodycze. Moj syn je obiady i podwieczorki. Skoro macie adrenalinę w domu rozumiem ze córka miała wstrząs? Czy ma 6klase? Biedne te dzieciaczki z alergiami. Ja tez nie wiem czy u nas jest trądzik czy alergia, położna i pielęgniarka powiedziały ze u nas zmiany to potowki i trądzik, ale ze zmiany które ma między brwiami mogą świadczyć o skazie jak to wszyscy nazywają
w listopadzie wybieram się do naszej alergolog to może wezmę córkę na „przegląd”
-
Amy333 wrote:Moja tez uwielbia takie zwiedzanie:) a dzisiaj sukces,przespala w nocy 8h!
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Kurczę dziewczyny u nas ten trądzik to teraz taka kaszka trochę sucha A pod światło widać takich pryszczyki , i występuje tylko na twarzy i trochę na dekolcie, nie wiem smaruje ja emolium krem specjalny od 3 dni nie ma zaczerwienien, martwię się że być może uczulila jest na to mleko , ale kupki ma ładne, kolek ani wymiotow nie ma więc co myślicie
-
KATARZYNACarm wrote:Moja też lubi z tatusiem zwiedzać mieszkanie i też dzisiaj przespala 8h o myślę że nie ma sensu wzbudzać niemowlaka sam się musi budzić jak zglodnieje , moja w ciągu doby zjada 700-800ml mleka więc jest wystarczająco i nie ma potrzeby jej budzić skoro lubi spać o jej nic nie dolega to tylko się cieszy.
usta zaciśnięte i minka w stylu "no i po co mnie obudziłaś matka?"
Z tym szarpaniem cycka to zauważyłam, że jak jest bardzo zdenerwowana albo chce odbić/ulać. Jak jest wyluzowana to pięknie ssie. Tylko czasami nie znam sposobu na to, żeby do cycka przystawić ją wyluzowaną. Dzisiaj od rana jest cudowna. Zasnęła mi w chuście, rano sobie trochę pogadałyśmy. Wsadziłam ją też dzisiaj do bujaczka i nie wierzyłam - 30 minut tam siedziała, bez marudzenia, a nawet zaczęła w nim przysypiać! Mama mogła wejść spokojnie pod prysznic. Byłam zachwyconaKATARZYNACarm, Minns, p_tt lubią tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Bujaczek też u nas się świetnie sprawdza
Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Izabelle wrote:Zośka też prześpi w nocy max 6 godzin. Dla mnie to i tak rewelacjakasia1518
-
Nasza jeszcze nie ogarnia maty. Bujaczek dzisiaj pierwszy raz się spodobał
wiec jest coraz lepiej
ostatnio Natalia pisała o metkowcach. W życiu o tym nie słyszałam, ale sprawdziłam w necie i się zakochałam. Muszę kupić koniecznie. Moze zainteresują Pole. Jakie zabawki się u Was sprawdzają? Bo widzę, ze mała coraz więcej ogarnia, wiec muszę pokupować
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Kurczę dziewczyny u nas ten trądzik to teraz taka kaszka trochę sucha A pod światło widać takich pryszczyki , i występuje tylko na twarzy i trochę na dekolcie, nie wiem smaruje ja emolium krem specjalny od 3 dni nie ma zaczerwienien, martwię się że być może uczulila jest na to mleko , ale kupki ma ładne, kolek ani wymiotow nie ma więc co myślicie
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:Nasza jeszcze nie ogarnia maty. Bujaczek dzisiaj pierwszy raz się spodobał
wiec jest coraz lepiej
ostatnio Natalia pisała o metkowcach. W życiu o tym nie słyszałam, ale sprawdziłam w necie i się zakochałam. Muszę kupić koniecznie. Moze zainteresują Pole. Jakie zabawki się u Was sprawdzają? Bo widzę, ze mała coraz więcej ogarnia, wiec muszę pokupować
, ostatnio też fascynuje ja grzechotka taka na kółeczku są kolorowe zwierzaki ... lapie w rękę i trzepie tym ☺
ola_g89 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
U nas mata się sprawdza. Zosia lubi tez kontrastową książeczkę, grzechotki ( jak ja nimi grzechoczę) i nowosc,do snu przytulanka króliczek.
Ostroznie wprowadzam wszystko co gra,świeci i śpiewa. Nie chcę zbytnio Malej pobudzać,wolę z nią rozmawiaćSynek miał Pana Metkę,ale nie intetesował go. Może Zosia będzie dla niego łaskawsza i doczeka sie zainteresowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 17:41
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
agaafabka wrote:hej hej, ta kaszka na buźce... mamy to samo. tylko buzia i kilka na klatce piersiowej pojedynczych kropeczek. one nie sa nawet czerwone tylko takie w kolorze skory widoczne pod swiatło i wyczuwalne palcami. ani nie swedzi ani nic. tylko ze jest skora taka szorstka. nie wiem co to moze byc. myslałam ze od mm moze nietolerancja albo cos takiego ale zadnych objawow nie ma wiecej, ani nie ulewa, kupa codziennie, czasem lekko zielonawa ale prawie cały czas musztardowa, kolek nie ma wiec chyba to mleko ok.