WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też woli lewą stronę niestety. Narazie jest ok i staram się pobudzać ta prawa. W nocy to kładę ja na boku i coś za plecki wkładam to faktycznie prześpi na tej stronie.
    Czytałam o takiej poduszce korygującej. Ktoś używał bądź słyszał jakieś opinie?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Moja córka też woli lewą stronę niestety. Narazie jest ok i staram się pobudzać ta prawa. W nocy to kładę ja na boku i coś za plecki wkładam to faktycznie prześpi na tej stronie.
    U nas też było kiedyś że tylko lewa strona. Kupiłam poduszkę ortopedyczna i w ciągu dnia kładę ja na godz-dwie na tej poduszce- zmiana ogromna- śpi na dwie strony, czasami nawet mam wrażenie że bardziej polubiła prawa stronę; nie wiem czy to zasługa poduszki czy tak po prostu jej się zmieniło.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Izabelle dzięki będę jeszcze bardziej zwracać na to uwage bo w nocy widzę że tego nie przeskoczenia chyba że będę się z nia szamotać i ona będzie płakać a i tak się skończy że ułoży te główkę jak chce. Ona niestety już ma trochę zniekształcona główkę i widać to pal licho problem estetyczny chociaż wiadomo chce żeby miała prosta ale boje się o jej dalszy rozwój po prostu
    Spokojnie, Ania jest malutka i tą główkę można wyprowadzic. Zorientuj się do fizjoterapeuty wystarczy skuerowanie od rodzinnego na NFZ. I będę nudna ;) lub osteopata. Zosia wybierala prawą stronę, dwie wizyty u osteopaty i leży sobie jak chce,nie preferuje żadnej ze stron,z tym ze zaczęliśmy bardzo wcześnie,vo muała chyba 10 dni na pierwszej wizycie. Jestem wręcz niemal pewna,że po terapii pożegnacie też problemy brzuszkowe, bo nie o główkę tylko chodzi ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    U nas w nocy spi na ta jedna strone bo nie chce sie z nia szarpac ale w dzien lezy na obu wiec chyba ok :-)
    Raczej tak ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Słyszałam o tej poduszce.
    Teraz jest najlepszy czas,żeby to korygowac,bo potem to już się nie cofnie,w sensie zniekształcenia

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytane z serii głupich, a zapomniałam zapytać w przychodni. Można kapać dziecko po szczepieniu? Wyczytałam, ze nie powinno się moczyć miejsca wkłucia, a to dość trudne, jak szczepili w udko. Jak to jest? Kapalyscie w dzień szczepienia?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze odpuszczałam kąpiel

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka Tak, taka kałuża, nie raz wycieknie...

Camilla ja też mam globulki z kwasem hialuronowym, Cicatridina, smarowałam też tą maścią nacięcie na zewnątrz. Biorę 5 teraz i 5 za miesiąc. Wkładałam wczoraj pierwszy raz globulkę. Zawsze było ciasno, a teraz bez problemu ;/. Ciekawe czy jeszcze mi tam się to obkurczy..

wrzesień 2018 - synek <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedzieli w przychodni zeby plasterek ze szczepienia odkleic przy kapaniu :-) czyli kapac mozna :-) ale nie trzeba :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas też było kiedyś że tylko lewa strona. Kupiłam poduszkę ortopedyczna i w ciągu dnia kładę ja na godz-dwie na tej poduszce- zmiana ogromna- śpi na dwie strony, czasami nawet mam wrażenie że bardziej polubiła prawa stronę; nie wiem czy to zasługa poduszki czy tak po prostu jej się zmieniło.

A możesz wkleić linka jaka macie poduszkę?

Ja główkę cały czas obserwuje i wydaje się ok tym bardziej że ortopeda nic nie mówiła.

Pielęgniarka mówiła, że zachowujemy się normalnie jakby szczepienia nie było, spacerujemy, kąpiemy itd. Maz kąpał córkę w tym samym dniu. Ale u nas był obrzęk i zaczerwienie, córka dużo płakała tego dnia. Nie wiem czy taka reakcja czy pielęgniarka źle się wkuła.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był obrzęk ale to raczej normalne

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też obrzęk i twardo pod skórą po dwóch dniach nic już nie czułam pod palcami. Kazali smarować altacetem w żelu

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A możesz wkleić linka jaka macie poduszkę?

Ja główkę cały czas obserwuje i wydaje się ok tym bardziej że ortopeda nic nie mówiła.

Pielęgniarka mówiła, że zachowujemy się normalnie jakby szczepienia nie było, spacerujemy, kąpiemy itd. Maz kąpał córkę w tym samym dniu. Ale u nas był obrzęk i zaczerwienie, córka dużo płakała tego dnia. Nie wiem czy taka reakcja czy pielęgniarka źle się wkuła.

Braliśmy rozmiar R0 - Zosia ma mała główkę obecnie obwód 37cm

https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-noworodka-r0-good-head-i7360525357.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256614&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=pozostałe&gclid=EAIaIQobChMIsYCDtO3C3gIVTeaaCh3jeAZdEAQYASABEgKOB_D_BwE&gclsrc=aw.ds

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Dziewczyny, pytane z serii głupich, a zapomniałam zapytać w przychodni. Można kapać dziecko po szczepieniu? Wyczytałam, ze nie powinno się moczyć miejsca wkłucia, a to dość trudne, jak szczepili w udko. Jak to jest? Kapalyscie w dzień szczepienia?

My kąpalismy po pierwszej dawce 5w1 i drugiej wzwB , dziś nie będę kąpać- mała marudzi i ma 37 stopni więc odpuszczę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Naprawdę nasze forum to skarbnica wiedzy :) a czasami ogromne pocieszenie w trudnych chwilach. Jak mam gorszy dzień z małą i wchodzę na forum, gdzie akurat piszecie, że też dzieciaki marudne to od razu mi lepiej. Przynajmniej wiem, że to normalne i wszyscy to przechodzą :D

p_tt - piąteczka. Widzę po suwaczku, że będziemy przeżywać skoki w zbliżonym czasie ;) U nas też chyba się zaczyna. Na szczęście śpi - ale tylko na mnie. A cycek jest dziś tak super, że myślę o tym, żeby zamontować sobie jakiś stelaż, dzięki któremu będę mogła się przemieszczać i jednocześnie mieć ją przy cycku :D

Moja dzisiaj cycka złapała w locie jak ją po karmieniu odkładam do łóżeczka, taka miała ochotę :D
    Ciekawe ile ten skok będzie trwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:58

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny szczepicie na rotawirusy?

Szczepię na rota, na meningokoki i tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.
    Nie ogarniam różnicy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Braliśmy rozmiar R0 - Zosia ma mała główkę obecnie obwód 37cm

https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-noworodka-r0-good-head-i7360525357.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256614&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=pozostałe&gclid=EAIaIQobChMIsYCDtO3C3gIVTeaaCh3jeAZdEAQYASABEgKOB_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Dzięki wielkie chyba też taka zamowie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My kąpalismy po pierwszej dawce 5w1 i drugiej wzwB , dziś nie będę kąpać- mała marudzi i ma 37 stopni więc odpuszczę
    37 stopni to normalna temperatura z tego co wiem do 37.4 ja nie będę kąpać małej po szczepieniu A mamy je w piątek, pierwszy raz

kasia1518 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam po nowe wyjątkowe ubranka niemowlęce:)
    https://www.facebook.com/groups/naszmaluch/

Zakochana mama2
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Szczepię na rota, na meningokoki i tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.
    Nie ogarniam różnicy.
    Mnie powiedzieli, że 5w1 przysługuje tylko wcześniakom i jest darmowe, a normalnie można wykupić 6w1.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ