WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córka też woli lewą stronę niestety. Narazie jest ok i staram się pobudzać ta prawa. W nocy to kładę ja na boku i coś za plecki wkładam to faktycznie prześpi na tej stronie.
Czytałam o takiej poduszce korygującej. Ktoś używał bądź słyszał jakieś opinie? -
aLunia wrote:Moja córka też woli lewą stronę niestety. Narazie jest ok i staram się pobudzać ta prawa. W nocy to kładę ja na boku i coś za plecki wkładam to faktycznie prześpi na tej stronie.
Czytałam o takiej poduszce korygującej. Ktoś używał bądź słyszał jakieś opinie?kasia1518
-
veritaserum wrote:Izabelle dzięki będę jeszcze bardziej zwracać na to uwage bo w nocy widzę że tego nie przeskoczenia chyba że będę się z nia szamotać i ona będzie płakać a i tak się skończy że ułoży te główkę jak chce. Ona niestety już ma trochę zniekształcona główkę i widać to pal licho problem estetyczny chociaż wiadomo chce żeby miała prosta ale boje się o jej dalszy rozwój po prostu
lub osteopata. Zosia wybierala prawą stronę, dwie wizyty u osteopaty i leży sobie jak chce,nie preferuje żadnej ze stron,z tym ze zaczęliśmy bardzo wcześnie,vo muała chyba 10 dni na pierwszej wizycie. Jestem wręcz niemal pewna,że po terapii pożegnacie też problemy brzuszkowe, bo nie o główkę tylko chodzi
-
aLunia wrote:Moja córka też woli lewą stronę niestety. Narazie jest ok i staram się pobudzać ta prawa. W nocy to kładę ja na boku i coś za plecki wkładam to faktycznie prześpi na tej stronie.
Czytałam o takiej poduszce korygującej. Ktoś używał bądź słyszał jakieś opinie?
Teraz jest najlepszy czas,żeby to korygowac,bo potem to już się nie cofnie,w sensie zniekształcenia -
Dziewczyny, pytane z serii głupich, a zapomniałam zapytać w przychodni. Można kapać dziecko po szczepieniu? Wyczytałam, ze nie powinno się moczyć miejsca wkłucia, a to dość trudne, jak szczepili w udko. Jak to jest? Kapalyscie w dzień szczepienia?
-
100krotka Tak, taka kałuża, nie raz wycieknie...
Camilla ja też mam globulki z kwasem hialuronowym, Cicatridina, smarowałam też tą maścią nacięcie na zewnątrz. Biorę 5 teraz i 5 za miesiąc. Wkładałam wczoraj pierwszy raz globulkę. Zawsze było ciasno, a teraz bez problemu ;/. Ciekawe czy jeszcze mi tam się to obkurczy..wrzesień 2018 - synek -
kasia1518 wrote:U nas też było kiedyś że tylko lewa strona. Kupiłam poduszkę ortopedyczna i w ciągu dnia kładę ja na godz-dwie na tej poduszce- zmiana ogromna- śpi na dwie strony, czasami nawet mam wrażenie że bardziej polubiła prawa stronę; nie wiem czy to zasługa poduszki czy tak po prostu jej się zmieniło.
A możesz wkleić linka jaka macie poduszkę?
Ja główkę cały czas obserwuje i wydaje się ok tym bardziej że ortopeda nic nie mówiła.
Pielęgniarka mówiła, że zachowujemy się normalnie jakby szczepienia nie było, spacerujemy, kąpiemy itd. Maz kąpał córkę w tym samym dniu. Ale u nas był obrzęk i zaczerwienie, córka dużo płakała tego dnia. Nie wiem czy taka reakcja czy pielęgniarka źle się wkuła. -
aLunia wrote:A możesz wkleić linka jaka macie poduszkę?
Ja główkę cały czas obserwuje i wydaje się ok tym bardziej że ortopeda nic nie mówiła.
Pielęgniarka mówiła, że zachowujemy się normalnie jakby szczepienia nie było, spacerujemy, kąpiemy itd. Maz kąpał córkę w tym samym dniu. Ale u nas był obrzęk i zaczerwienie, córka dużo płakała tego dnia. Nie wiem czy taka reakcja czy pielęgniarka źle się wkuła.
Braliśmy rozmiar R0 - Zosia ma mała główkę obecnie obwód 37cm
https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-noworodka-r0-good-head-i7360525357.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256614&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=pozostałe&gclid=EAIaIQobChMIsYCDtO3C3gIVTeaaCh3jeAZdEAQYASABEgKOB_D_BwE&gclsrc=aw.dskasia1518
-
ola_g89 wrote:Dziewczyny, pytane z serii głupich, a zapomniałam zapytać w przychodni. Można kapać dziecko po szczepieniu? Wyczytałam, ze nie powinno się moczyć miejsca wkłucia, a to dość trudne, jak szczepili w udko. Jak to jest? Kapalyscie w dzień szczepienia?
My kąpalismy po pierwszej dawce 5w1 i drugiej wzwB , dziś nie będę kąpać- mała marudzi i ma 37 stopni więc odpuszczękasia1518
-
ola_g89 wrote:Naprawdę nasze forum to skarbnica wiedzy
a czasami ogromne pocieszenie w trudnych chwilach. Jak mam gorszy dzień z małą i wchodzę na forum, gdzie akurat piszecie, że też dzieciaki marudne to od razu mi lepiej. Przynajmniej wiem, że to normalne i wszyscy to przechodzą
p_tt - piąteczka. Widzę po suwaczku, że będziemy przeżywać skoki w zbliżonym czasieU nas też chyba się zaczyna. Na szczęście śpi - ale tylko na mnie. A cycek jest dziś tak super, że myślę o tym, żeby zamontować sobie jakiś stelaż, dzięki któremu będę mogła się przemieszczać i jednocześnie mieć ją przy cycku
Moja dzisiaj cycka złapała w locie jak ją po karmieniu odkładam do łóżeczka, taka miała ochotę
Ciekawe ile ten skok będzie trwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:58
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Braliśmy rozmiar R0 - Zosia ma mała główkę obecnie obwód 37cm
https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-noworodka-r0-good-head-i7360525357.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256614&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=pozostałe&gclid=EAIaIQobChMIsYCDtO3C3gIVTeaaCh3jeAZdEAQYASABEgKOB_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Dzięki wielkie chyba też taka zamowie. -
kasia1518 wrote:My kąpalismy po pierwszej dawce 5w1 i drugiej wzwB , dziś nie będę kąpać- mała marudzi i ma 37 stopni więc odpuszczę
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
p_tt wrote:Szczepię na rota, na meningokoki i tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.
Nie ogarniam różnicy.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021