WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córka po pół roku skonczonym zaczęła się budzić co 2 godz i tylko cyc wtedy dawał radę
I niestety było tak do końca karmienia piersią czyli do 25 miesiąca jej życia. W nocy zazwyczaj moje cycki nie były ubrane i to była samoobsluga. M wstajac do pracy uwielbiał robić zdjęcia nas śpiących razem. Córka w przedziwnych pozycjach przy piersiach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 02:10
Marrgoo lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Marrgoo wrote:Kasia a tak z innej beczki przeszliscie juz na smoczek 3+? Bo ja probowalam ale mala nie nadaza I cieknie jej bokami a potem miala problem z brzuszkiem...I zasyanawiam sie kiedy sprobowac ponownie...kasia1518
-
Magdalena2202 wrote:Jaki macie odstęp od ostatniego karmienia ? U nas mała wymiotuje jak nie ma 3 godzin. Jak chce po dwóch to zje max 60 a normalnie 120.
No tu jest niecałe 3h, tak 2.5 albo 2.45, bo się sama domaga po kąpaniu. W ciągu dnia 3h to min, z reguły nawet ponad. Ale dziś w ciągu dnia raz domagała się po 2h i zjadła mi ładnie 105mlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 04:25
Magdalena2202 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:No tu jest niecałe 3h, tak 2.5 albo 2.45, bo się sama domaga po kąpaniu. W ciągu dnia 3h to min, z reguły nawet ponad. Ale dziś w ciągu dnia raz domagała się po 2h i zjadła mi ładnie 105ml
Chciałam tylko tym powiedzieć zd u nas tez pare razy była mega fontanna która nawet nosem wychodziła i powód był ze dziecko zjadło na dużo a miało jeszcze z poprzedniego karmienia dość w brzuchu . Mimo ze się upoiminalo o jedzenie . Tak właściwie nam się wydawało chybs zr złe odczytaliśmy jej potrzebęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 06:10
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Magdalena2202 wrote:Chciałam tylko tym powiedzieć zd u nas tez pare razy była mega fontanna która nawet nosem wychodziła i powód był ze dziecko zjadło na dużo a miało jeszcze z poprzedniego karmienia dość w brzuchu . Mimo ze się upoiminalo o jedzenie . Tak właściwie nam się wydawało chybs zr złe odczytaliśmy jej potrzebę
Spróbuję tego, żeby przeciągnąć to ostatnie karmienie w czasie.kasia1518
-
aLunia wrote:Pojechałam dziś z Wiktoria do lekarza. Niepokoił mnie osad na języku, okazało się, że to nie są pleśniawki tylko resztki mleka. Wiktoria tak krótko je bo niby taki tłusty pokarm i z tego taka gruba warstwa się utworzyła. Mam przed karmieniem i po przecierać jej myjka.
Ale przy okazji wyszło, że wyrósł jej naczyniak z boku na czole wielkości główki szpilki. Lekarka kazała to usunąć laserowo bo będzie się rozrastał i nie słuchać porad typu smarowanie maścią czy samo zejdzie, choćby z tego względu że to jest na twarzy. Na wtorek mam umówiona wizytę u dermstologa żeby poznać inną opinie. Nie wiem co lepiej już sama, dr mówiła żeby iść prywatnie to usunąć i nawet znalazłam klinikę która się tym zajmuje ale mąż znów mówi że tam to pewnie od razu powiedzą żeby usunąć bo z tego żyją eech.
Ma ktoś lub zna podobny problem? -
Izabelle wrote:Zośka ma naczyniak na powiece i czole,dosc jasne i z tyłu głowy dość duze,nie wiem szczerze co z tym robic. Dwóch lekarzy twierdzi,że to zblednie.
-
nick nieaktualny
-
Nasza tez ma naczyniaki. Na czole i przy nosku. Jeśli są płaskie to ok i powinny same zniknąć po ok. roku
gorzej jak są wypukłe i mocno czerwone lub prawie fioletowe, bo wtedy to moze być naczyniak jamisty. Taki moze zniknąć lub trzeba/można go usunąć w zależności od umiejscowienia. U nas pojawił się na wargach sromowych
dostaliśmy skierowanie do chirurga i mamy obserwować.
-
100krotka30 wrote:Minns czulas wczoraj te tapniecie po 20.20? Nasz blok kolysal się jak domek z kart ;( w kwietniu też czuliśmy ten wstrząs Ale był wtedy dużo słabszy. Strach czytać ilu górników zginęło...
Masakra to była, nie wiem co musiały czuć rodziny tych poszukiwanych górników.
wrzesień 2018 - synek -
Jestem z Żor. Było tapniecie ale bez ofiar bo poszło niby po powierzchni u nas te było dużo mocniej wyczuwalne.
Córka miała na powiece naczynka i uszczypniecie bociana wchlonely się oba.
Młody ma na powiece i tez tył glowki.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
U nas też ma na czole i na powiece ale to takie pod skórą jest. A teraz ta kropka co wyszła to już lekko wypukła jest, to jest coś innego niestety
-
nick nieaktualny
-
No właśnie czytałam że zazwyczaj w wieku 5-7 lat schodzi samo, tylko że rośnie jak dziecko ma około pół roku i do roku przestaje. Tylko nigdy nie wiadomo jak duże to urośnie
no nic mam już umówioną wizytę u dermatologa i chirurga.
Tak tak ola_g89 to naczyniak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:10
-
promyczek 39 wrote:Dziewczyny to jakis przelom ale moje dziecko spi mi w nocy po 6 a nawet 6,5 godziny! juz 3 noce tak spala ,nie budzilam bo przyrasta ok.Corka - 2018
Syn - 2021