WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny mojej Zosi chyba będą wychodzić zęby... jakoś wcześnie chyba co ?
    Pi szczepieniu była niespokojna- dalej jest nie minęło jej to , ciągle marudzi i chce tylko na rękach, mocno się ślini- wczoraj tego slinienia było mało ale dziś to masakra, ciągle wycieram buzie i dziś zdecydowanie mniejszy apetyt... je po 60ml. Jejku jakoś mi się to wydaje za wcześnie, chyba że te objawy mogą wskazywać na coś innego ? Bo jak patrzę na dziąsła to nie są czerwone- wg mnie maja normalny kolor.
    M9ja też się slini strasznie i wczoraj miała szczepienie nie wiem ale raczej nie wychodzą zęby

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    M9ja też się slini strasznie i wczoraj miała szczepienie nie wiem ale raczej nie wychodzą zęby
    To bankowo nie zęby. To kolejny etap rozwoju, dziecko wkładając rączki, sliniac je albo wszystko inne co wpadnie to sposób na poznawanie świata, naszemu synkowi sprawia to mega przyjemność, widać jaki jest zadowolony :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie wkłada rączek ale też się mega ślini. Same bąbelki idą z buzi :)

Słaba dzisiaj noc u nas. Teraz marzę żeby jeszcze chociaż na godzinkę zasnęła ale chyba nic z tego.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola coraz częściej wkłada łapki do buzi i zaczęła puszczać mini bąbelki ze śliny. Podobno przy drugim skoku tak moze być, to prawda? :)

my po pierwszej nocy bez taty. Pięknie zasnela ok. 21. Spała do 4, szybki cyc, spała do 7 i znowu śpi <3

Veritaserum, moze w ciągu dnia się nad Tobą zlituje i pozwoli Ci zasnąć chociaż na chwile. Trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 08:24

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dziecko nie śpi ciągiem dłużej niż 3 godz.? Bo mam wrażenie że tylko mój syn nie ma litości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja myślę że to prawda. Nasz Mały zaczął wkładać rączki do buzi i robić bąbelki ze śliny około tygodnia temu, razem z tym pojawił się wilczy apetyt z około 90 ml teraz zjada 110-120 plus cyc, zaczął budzić się co dwie godziny w nocy i to z płaczem, w dzień ciągle się śmiał i non stop musiał być na rękach. A dziś już ładnie przespal noc. Obudził nas swoim gadaniem, ciągle gapi się na swoje rączki, gadał już do kota ;) I reaguje od razu na dźwięk z każdej strony, tylko główka się kreci żeby wszystko zobaczyć.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie obudziłam... dziecka nie ma, cisza spokój- jakoś tak dziwnie... wczoraj mieliśmy wesele, zawiozłam Zosie do teściowej rano przed godz.9 bo sama miałam fryziera , kosmetyczkę. Teściowa zdawała mi relacje wraz ze zdjęciami- na każdym moja Zosia uchachana od ucha do ucha, zasnęła późno no po 22- pewnie przez to że nie w swoim łóżeczku. Matka dostała wychodne, pobawilam się niemiłosiernie. Choć i tak pół wesela mówiłam do męża że tęsknię za mała i już bym ja przytulila. Wróciliśmy z wesela 3.30 ... wchodzę do sypialni i w ryk... smutno mi się zrobiło jak zobaczyłam puste łóżeczko że mojej małej nie ma. W nocy ciągle się budziłam bo dziwnie mi było że lampka nocna się nie pali, mąż się budzi pyta czy robiłam mleko ☺ tak się stęskniłam za moją córeczka że to niewyobrazalne. Wstaje i szybko się zbieram żeby pojechać odebrać ja od babci- ciekawi mnie jeszcze jaka teściowa miała noc...

ola_g89, Camilla13, KATARZYNACarm, promyczek 39, 100krotka30 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,tak to już jest,ze mimo radości z wychodnego człowiek tęskni za,dzieciakami,w końcu one są naszą całą radością.

Zosia też bardzo się ślini i zaczęła,się śmiać w głos,ale tylko przez sen. Poryczałam się jak to usłyszałam.

ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum 2 be pytalas jak sprawdzilam ze dobrze przyrasta i czy mam wage .Nie mam wagi ,akurat bylismy na szczepieniu niedawno i tam ja zwazyli,pediatra powiedziala ze przyrasta jak modelka ,ksiązkowo ale nie za duzo :P
    Po pierwszym szczepieniu wszystko ok ,temperatura nie wzrosła ,nie zauwazylam zeby jakos wiecej plakala czy marudzila.
    Moja mala tez sie zaczela slinic i puszczac babelki ,i wklada raczki ,paluszki do buzki,zaczela sie tez usmiechac .Cudownie widziec jak sie usmiech do nas :*
    A co do nocek wciaz jestem zadowolona ,dzisiaj spała 5,5 godziny,potem cyc i znowu prawie 3 godziny :)

Camilla13, Mum2b lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czy tylko moje dziecko nie śpi ciągiem dłużej niż 3 godz.? Bo mam wrażenie że tylko mój syn nie ma litości...
    Nasza tez tak ma... tylko po spaniu i cycu zazwyczaj nie zasypia dalej :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nocki przesypia pięknie od samego początku. Do tego stopnia, ze nawet jak próbowałam ja wybudzać na cycka to nim gardziła :D za to w dzień praktycznie w ogóle nie śpi...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała śpi od 21 do 3.30 później butla i do 8 znowu śpi, t także nie narzekam

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U mnie też mała śpi od 21 do 3.30 później butla i do 8 znowu śpi, t także nie narzekam
    Jakie mleko dajesz ze tak pieknie spi :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coraz lepiej. Mały w dzień dalej prawie nie śpi (czasem na spacerku i po nim się uda dłużej), ale jest o wiele mniej marudny, dużo się uśmiecha, płacze tylko jak jest bardzo głodny, albo go bączki męczą, ale to i tak w sumie rzadko. Zaczyna gaworzyć i jest przesłodki. Waży już ok. 6,7 kg, mały klocek.
    Także ja już też tak nie narzekam, da się go czasem odłożyć do gondolki, na matę, na leżaczek i posiedzi na tyle, że ja coś ogarnę, zjem obiad itp. Ogólnie jest mi lżej.
    Modyfikowane podaję raz na 1,5 czy dwa tygodnie także karmienie piersią całkiem spoko idzie. Pamiętam tragedię przez pierwszy miesiąc :P. Wczoraj pierwszy raz zamroziłam swoje mleczko i to aż 150 ml. Pomyliłam chyba pierś i 2 karmienia były z prawej, więc pewnie dlatego lewa była jak kamień i się tyle dało odciągnąć. Ile można w zamrażarce trzymać?
    Mamy chłopaczków, odciągacie napletek? Jeśli tak to co ile i czy widać już żołądź? Ja się staram chociaż raz dziennie to robić, przemywam rivanolem i ostatnio coś tak zaczynam chyba widzieć, że wychodzi.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns nie powinno się odciągać napletka.

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Minns nie powinno się odciągać napletka.
    Dlaczego? U mnie wszyscy o tym trąbią, rodzina, znajomi, położne, pediatra.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:31

Camilla13 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie poszperałam w internecie i w artykułach piszą, żeby nie naciągać, choć w niektórych komentarzach znów przeciwnie. Ech i bądź tu mądry :(...

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa doświadczona kobieta i mi mówi że o 3 w nocy wybudzala Zosie no bała się że będzie głodna- po 5godz ... No ręce mi opadły... mówiłam jej że karmię co 3h i dla tego wybudzila- no fakt nie dodałam że w nocy to budzi się po 5-7godz i nie budzę jej na jedzenie, ale wiele razy jej mówiłam że np. Usnela ok 21 i spała do 3. I najlepsze ... mówi mi że Zosia rozłożyła się na środku łóżka o tak słodko spała że nie chciała jej ruszać i sama spała na podłodze- myślałam że padnę jak mi to powiedziała. Mówię że przecież mogła ja przesunąć to stwierdziła że ważne żeby dziecko się wyspalo ☺

KATARZYNACarm, p_tt lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie tylko Twój synek tak ma, moja Ania spi 3godziny ciągiem tylko po kąpieli, później wstaje w nocy jeszcze 4razy na cyca, na szczęście odlozona wierci się jakieś czas ze smokiem i znowu zasypia, chyba, że zacznę zmieniać jej pieluchę po karmieniu, a nie przed, to wtedy jeszcze jest godzina aktywności na rekach u mamy,koniecznie z lulaniem. Karmienie w dzien, co 1,5 -2 godziny, jeśli próbuje wydłużyć ten odstęp jest awantura, więc odpuscilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 22:31

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ