X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Ja w sobotę z Małym jadę do Wro do Trafalskiej Agaty z polecenia. Ona jest lekarzem rehabilitacji i ponoć bardzo dobrze diagnozuje. Margoo nie wiem czy to jakaś moda, ale u nas też barki napięte ponoć, zobaczymy... Daj znać gdzie chodzicie.

Dziewczyny a wy tak same z siebie do tych fizjo, czy ktos Wam zlecil? Ja sie ksupilam na nozkach Lenki i powiem szczerze, jakos nawet nie myslalam o fizjoterapeutach. Lenka glowke podnosi, chociaz nie lubi lezec na brzuchu, a bioderkach dopiero bedziemy sprawdzac- mam nadzieje ze bedzie ok.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny a wy tak same z siebie do tych fizjo, czy ktos Wam zlecil? Ja sie ksupilam na nozkach Lenki i powiem szczerze, jakos nawet nie myslalam o fizjoterapeutach. Lenka glowke podnosi, chociaz nie lubi lezec na brzuchu, a bioderkach dopiero bedziemy sprawdzac- mam nadzieje ze bedzie ok.

My się wybieramy żeby sprawdzić czy jest poprawne ułożenie ciała, odpowiednie napięcie mięśni itp. U nas ma problem z podnoszeniem główki jak leży na brzuszku więc myślę że coś może być na rzeczy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Identycznie jak moja ma pocaunek aniola i uszczypniecie bociana z tylu głowy tak to się nazywa , i mmoja też ma na powiece w jednym oku tak w kąciku i trochę na czole, i niby ma to zniknąć

Spokojnie, zniknie. Moj starszak mial na karku i dopiero teraz w wieku 7 lat zniknelo calkowicie.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Czy to wyglada jak sieć czerwonych popekanych naczynek?
    Dokladnie tak,bardzo blade,przynajmniej te z przodu. A ta na czółku przypomina błyskawicę jak u Harrego P. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 16:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja nas umowilam do fizjo tylko dlatego że Ania ciągle główkę na prawo okręca . I ma już zniekształcona. Gdyby było wszystko okej nie chodziłabym.uwazam że latanie po specjalistach nikomu dobrze nie zrobiło i często jest to naciąganie rodziców i wymyślanie problemów niestety :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mojej Zosi chyba będą wychodzić zęby... jakoś wcześnie chyba co ?
    Pi szczepieniu była niespokojna- dalej jest nie minęło jej to , ciągle marudzi i chce tylko na rękach, mocno się ślini- wczoraj tego slinienia było mało ale dziś to masakra, ciągle wycieram buzie i dziś zdecydowanie mniejszy apetyt... je po 60ml. Jejku jakoś mi się to wydaje za wcześnie, chyba że te objawy mogą wskazywać na coś innego ? Bo jak patrzę na dziąsła to nie są czerwone- wg mnie maja normalny kolor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 16:56

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów to mój też się mega ślini. I pcha paluszki do buzi...

U nas po szczepieniu 1szy dzień bez zmian a wczoraj masakra. 6 godzin płakał mi na rękach. Dzisiaj już lepiej.

Jeśli chodzi o wzmożone napięcie to też trochę się nakrecilam,ale podobno do końca 3 miesiaca dziecko naturalnie ma jeszcze objawy napięcia. Pytałam pediatry żeby ogladnela go bo taka moda teraz na to.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Moja córka urodziła się z przykurczem szyi na lewą stronę- tak się ułożyła w brzuchu, do tego małowodzie nie ułatwiało ruchów. Lekarz w szpitalu kazał skonsultować z ortopedą podczas kontroli bioderek, ale wybraliśmy się wcześniej do fizjoterapeuty i pokazała nam, co robić. Im wcześniej zaczniemy coś z tym robić, tym lepiej.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy iść do fizjo ze względu na ułożenie w brzuchu. Pola wstawiła się w kanał z zadarta główka, nie wiemy jak długo tak była. Plus miała bardzo silna głowę od początku i bardzo zadzierała i odginala łepek. A napięcie jest teraz serio modne. Nawet nasza fizjo powiedziała, ze ludzie na sile szukają objawów napięcia u swoich maluszków, a fizjoterapeuci na tym jadą.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No tu jest niecałe 3h, tak 2.5 albo 2.45, bo się sama domaga po kąpaniu. W ciągu dnia 3h to min, z reguły nawet ponad. Ale dziś w ciągu dnia raz domagała się po 2h i zjadła mi ładnie 105ml

Jak dzisisj ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:31

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że naciągają też jestem tego zdania. Kiedyś nikt nie chodził do fiZjo ( albo bardzo mało osób ) i jakoś nie widzę na ulicach tylko pokrzywionych osób z wzmozonym / obniżonym napięciem, asymetria itp...

Minns, ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna, że nasza fizjo nas nie wkręca. Hania prawie wcale nie podnosiła głowy i nie wyciągała rączek do góry a jak chciała to jej się strasznie trzęsły jak u starej babci... teraz po kilku dniach ćwiczeń już widać efekty, wiadomo, że nie jest super ale pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecy bo w końcu udało jej się podnieść na rączkach. Wcześniej kuliła je zgięte pod brodą i nie można było ich wysunąć. Ale nasza to wcześniak wiec ponoć u wcześniaków często tak jest.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Jak dzisisj ?
    Fanfary ☺ nie rzygala- miała 3.5 godz przerwy po ostatnim karmieniu- zjadła 115ml, jeszcze ciumkała że chce ale wolałam nie ryzykować- wolę wstać w nocy ☺ teraz już smacznie śpi ☺ dzięki za radę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    U nas te barki wyszły od pediatry, jako że Mały źle jadł i często się krztusił więc zostaliśmy odesłani do nerologopedy i/lub fizjo. Odnośnie bioderek to ortopeda poszedł w drugą stronę i nie kazał robić usg bo ponoć nadzwyczaj dobrze odwodzi. Pediatrzy mocno zdziwieni jak słyszą, że nie mamy usg. I bądź tu mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:52

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja jestem pewna, że nasza fizjo nas nie wkręca. Hania prawie wcale nie podnosiła głowy i nie wyciągała rączek do góry a jak chciała to jej się strasznie trzęsły jak u starej babci... teraz po kilku dniach ćwiczeń już widać efekty, wiadomo, że nie jest super ale pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecy bo w końcu udało jej się podnieść na rączkach. Wcześniej kuliła je zgięte pod brodą i nie można było ich wysunąć. Ale nasza to wcześniak wiec ponoć u wcześniaków często tak jest.
    Margoo macie naprawdę dobrą fizjo także możesz być pewna:) Zresztą efekty sama widzisz.

Mum2b lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Margoo macie naprawdę dobrą fizjo także możesz być pewna:) Zresztą efekty sama widzisz.
    Aniajaa a ty ja znasz?

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Fanfary ☺ nie rzygala- miała 3.5 godz przerwy po ostatnim karmieniu- zjadła 115ml, jeszcze ciumkała że chce ale wolałam nie ryzykować- wolę wstać w nocy ☺ teraz już smacznie śpi ☺ dzięki za radę

Bardzo się cieszę ze trochę pomogłam . U nas jak pierwszy raz była fontanna to jechaliśmy w niedziele do szpitala bo mąż się dziwił jak tak małe dziecko może tyle zwymiotować . Byliśmy przerażeni

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    A jakie fizjoterapeutki macie? Bo widze ze z okolic Wrocławia jesteście?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Aniajaa a ty ja znasz?
    Margoo a jaka to fizjoterapeutka? Dojedza do domu? Ja chodze do pewnej fizjoterapeutki ale nie jestem zadowolona. Lecza Was metoda Bobath?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ