WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Ja w sobotę z Małym jadę do Wro do Trafalskiej Agaty z polecenia. Ona jest lekarzem rehabilitacji i ponoć bardzo dobrze diagnozuje. Margoo nie wiem czy to jakaś moda, ale u nas też barki napięte ponoć, zobaczymy... Daj znać gdzie chodzicie.

Dziewczyny a wy tak same z siebie do tych fizjo, czy ktos Wam zlecil? Ja sie ksupilam na nozkach Lenki i powiem szczerze, jakos nawet nie myslalam o fizjoterapeutach. Lenka glowke podnosi, chociaz nie lubi lezec na brzuchu, a bioderkach dopiero bedziemy sprawdzac- mam nadzieje ze bedzie ok.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny a wy tak same z siebie do tych fizjo, czy ktos Wam zlecil? Ja sie ksupilam na nozkach Lenki i powiem szczerze, jakos nawet nie myslalam o fizjoterapeutach. Lenka glowke podnosi, chociaz nie lubi lezec na brzuchu, a bioderkach dopiero bedziemy sprawdzac- mam nadzieje ze bedzie ok.

My się wybieramy żeby sprawdzić czy jest poprawne ułożenie ciała, odpowiednie napięcie mięśni itp. U nas ma problem z podnoszeniem główki jak leży na brzuszku więc myślę że coś może być na rzeczy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Identycznie jak moja ma pocaunek aniola i uszczypniecie bociana z tylu głowy tak to się nazywa , i mmoja też ma na powiece w jednym oku tak w kąciku i trochę na czole, i niby ma to zniknąć

Spokojnie, zniknie. Moj starszak mial na karku i dopiero teraz w wieku 7 lat zniknelo calkowicie.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Czy to wyglada jak sieć czerwonych popekanych naczynek?
    Dokladnie tak,bardzo blade,przynajmniej te z przodu. A ta na czółku przypomina błyskawicę jak u Harrego P. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 16:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja nas umowilam do fizjo tylko dlatego że Ania ciągle główkę na prawo okręca . I ma już zniekształcona. Gdyby było wszystko okej nie chodziłabym.uwazam że latanie po specjalistach nikomu dobrze nie zrobiło i często jest to naciąganie rodziców i wymyślanie problemów niestety :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mojej Zosi chyba będą wychodzić zęby... jakoś wcześnie chyba co ?
    Pi szczepieniu była niespokojna- dalej jest nie minęło jej to , ciągle marudzi i chce tylko na rękach, mocno się ślini- wczoraj tego slinienia było mało ale dziś to masakra, ciągle wycieram buzie i dziś zdecydowanie mniejszy apetyt... je po 60ml. Jejku jakoś mi się to wydaje za wcześnie, chyba że te objawy mogą wskazywać na coś innego ? Bo jak patrzę na dziąsła to nie są czerwone- wg mnie maja normalny kolor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 16:56

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów to mój też się mega ślini. I pcha paluszki do buzi...

U nas po szczepieniu 1szy dzień bez zmian a wczoraj masakra. 6 godzin płakał mi na rękach. Dzisiaj już lepiej.

Jeśli chodzi o wzmożone napięcie to też trochę się nakrecilam,ale podobno do końca 3 miesiaca dziecko naturalnie ma jeszcze objawy napięcia. Pytałam pediatry żeby ogladnela go bo taka moda teraz na to.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Moja córka urodziła się z przykurczem szyi na lewą stronę- tak się ułożyła w brzuchu, do tego małowodzie nie ułatwiało ruchów. Lekarz w szpitalu kazał skonsultować z ortopedą podczas kontroli bioderek, ale wybraliśmy się wcześniej do fizjoterapeuty i pokazała nam, co robić. Im wcześniej zaczniemy coś z tym robić, tym lepiej.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy iść do fizjo ze względu na ułożenie w brzuchu. Pola wstawiła się w kanał z zadarta główka, nie wiemy jak długo tak była. Plus miała bardzo silna głowę od początku i bardzo zadzierała i odginala łepek. A napięcie jest teraz serio modne. Nawet nasza fizjo powiedziała, ze ludzie na sile szukają objawów napięcia u swoich maluszków, a fizjoterapeuci na tym jadą.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No tu jest niecałe 3h, tak 2.5 albo 2.45, bo się sama domaga po kąpaniu. W ciągu dnia 3h to min, z reguły nawet ponad. Ale dziś w ciągu dnia raz domagała się po 2h i zjadła mi ładnie 105ml

Jak dzisisj ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:31

ola_g89 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że naciągają też jestem tego zdania. Kiedyś nikt nie chodził do fiZjo ( albo bardzo mało osób ) i jakoś nie widzę na ulicach tylko pokrzywionych osób z wzmozonym / obniżonym napięciem, asymetria itp...

Minns, ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna, że nasza fizjo nas nie wkręca. Hania prawie wcale nie podnosiła głowy i nie wyciągała rączek do góry a jak chciała to jej się strasznie trzęsły jak u starej babci... teraz po kilku dniach ćwiczeń już widać efekty, wiadomo, że nie jest super ale pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecy bo w końcu udało jej się podnieść na rączkach. Wcześniej kuliła je zgięte pod brodą i nie można było ich wysunąć. Ale nasza to wcześniak wiec ponoć u wcześniaków często tak jest.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Jak dzisisj ?
    Fanfary ☺ nie rzygala- miała 3.5 godz przerwy po ostatnim karmieniu- zjadła 115ml, jeszcze ciumkała że chce ale wolałam nie ryzykować- wolę wstać w nocy ☺ teraz już smacznie śpi ☺ dzięki za radę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    U nas te barki wyszły od pediatry, jako że Mały źle jadł i często się krztusił więc zostaliśmy odesłani do nerologopedy i/lub fizjo. Odnośnie bioderek to ortopeda poszedł w drugą stronę i nie kazał robić usg bo ponoć nadzwyczaj dobrze odwodzi. Pediatrzy mocno zdziwieni jak słyszą, że nie mamy usg. I bądź tu mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:52

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja jestem pewna, że nasza fizjo nas nie wkręca. Hania prawie wcale nie podnosiła głowy i nie wyciągała rączek do góry a jak chciała to jej się strasznie trzęsły jak u starej babci... teraz po kilku dniach ćwiczeń już widać efekty, wiadomo, że nie jest super ale pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecy bo w końcu udało jej się podnieść na rączkach. Wcześniej kuliła je zgięte pod brodą i nie można było ich wysunąć. Ale nasza to wcześniak wiec ponoć u wcześniaków często tak jest.
    Margoo macie naprawdę dobrą fizjo także możesz być pewna:) Zresztą efekty sama widzisz.

Mum2b lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Margoo macie naprawdę dobrą fizjo także możesz być pewna:) Zresztą efekty sama widzisz.
    Aniajaa a ty ja znasz?

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Fanfary ☺ nie rzygala- miała 3.5 godz przerwy po ostatnim karmieniu- zjadła 115ml, jeszcze ciumkała że chce ale wolałam nie ryzykować- wolę wstać w nocy ☺ teraz już smacznie śpi ☺ dzięki za radę

Bardzo się cieszę ze trochę pomogłam . U nas jak pierwszy raz była fontanna to jechaliśmy w niedziele do szpitala bo mąż się dziwił jak tak małe dziecko może tyle zwymiotować . Byliśmy przerażeni

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    A jakie fizjoterapeutki macie? Bo widze ze z okolic Wrocławia jesteście?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Aniajaa a ty ja znasz?
    Margoo a jaka to fizjoterapeutka? Dojedza do domu? Ja chodze do pewnej fizjoterapeutki ale nie jestem zadowolona. Lecza Was metoda Bobath?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ