WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u nas dziś Zosia kończy 4 mc - ale ten czas leci, jest już taka duża. Zaczęła tak gaworzyć - gada jak najęta, co do niej dziś nie powiedziałam, to miałam odpowiedź.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69538f2d3ba7.jpgMinns, Camilla13, p_tt, Paulla89, JustynaG, KATARZYNACarm, ola_g89, Paulinda, promyczek 39, Izabelle, kuwejtonka, Mum2b, Marrgoo, 100krotka30, veritaserum, Vlinder lubią tę wiadomość
kasia1518
-
jatoszka wrote:Ja pracowałam 10 lat w firmie windykacyjnej i powiedzialam dosc
przenosilam prace do domu nerwy stres
Poza tym dojezdzalam 50 km do LublinaTeraz robie to co lubie
i do pracy mam 10 minut na piechote
jatoszka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:A nie dostajecie dofinansowania? Ja płacę za żłobek 1700 euro moja wypłata 1900euro praktycznie, ale Państwo mi zwraca 1100 euro czyli 600 euro place że swojej kieszeni za całe dni w żłobku od pn do pt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 01:40
-
Kasia, piękna ta Twoja córcia? gdzie kupiłaś sukienkę? no i tę opaskę?
-
Camilla13 wrote:Nie ma żadnego dofinansowania, Polska to kraj absurdu, nasze śmieszne wypłaty są uważane za wysokie, władza śmieje się nam w twarz, obywatele uważają, że mamy być na służbie 24 godziny na dobę itp. Ciekawa jestem czy tym wszystkim ludziom chcialoby się każdego dnia ponosić taka odpowiedzialność, być dyspozycji non stop, pracować w dzień i w nocy po 12 godzin.Do pracy (służby) wrócę za rok, chyba że uda się w wakacje zajęć w drugą ciąże to wtedy dopiero na koniec 2021. Na l4 będzie 100%, na macierzyńskim znowu 80%. Ale tak jak niektóre dziewczyny piszą, że myślą o wychowawczym u nas nie wchodzi w grę ze względu na finanse, no chyba że jakaś ciotka z Ameryki zostawi nam spadek haha
-
JustynaG wrote:Kasia, piękna ta Twoja córcia? gdzie kupiłaś sukienkę? no i tę opaskę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 08:43
JustynaG lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ale piękna córa
aż się nie chce wierzyć, że to już 4 miesiące! A sukienka piękna swoją droga. Muszę się przeprosić z kappahlem z tego co widzę. Póki co Pola jest chodząca reklama h&m
kupiłam już dwie kiecki na święta. Potrzebuje jeszcze na jeden dzień świat i na sylwestra haha
uwielbiam ja ubierać. Na początku była ciagle w pajacykach i nie przeszkadzało mi to. Ale jak odkryłam, ze istnieja wygodniejsze ciuchy niż pajac to zaczęłam szaleć
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
p_tt wrote:Kupiłam taką samą sukienkę na święta jest naprawdę piękna.
Ogólnie maja piękne ciuszki dla dzieci.
Zgadzam się - uwielbiam ten sklep, tylko online jest dużo lepszy wybór niż w sklepie - u nas w Lublinie przynajmniej słabo z asortymentem a już o rozmiarze nie wspomnę.
A teraz z okazji mikołajek jest promocja w kapphal 3 za 2 (czyli jedna rzecz gratis - oczywiście ta najtańsza)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:17
p_tt lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:U mnie póki co staż to 6lat. Ja lubię to co robię, ale nie wiem czy bym wytrzymała tyle prowadząc ciągle rozmowy - tu trzeba mieć mocną psychikę bo różne rzeczy można usłyszeć.
W tym roku piekne rzeczy swiateczne w pepco -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:No tak ale wy macie możliwość siedzenia z dzieckiem do roku czasu tak? A ja muszę już wracać do pracy po 3 miesiącach może dlatego, ale swoją drogą do jakiego wieku jest żłobek?
-
nick nieaktualnyWe Wrocławiu jest taka masakra że zlobkami że nawet ciężko dostać się do żłobków z dofinansowaniem miasta ( miasto dofinansowuje 600 zł )a resztę czyli ok 800-900 zł płacą rodzice... Ja się martwie żebyśmy chociaż do takiego żłobka się dostali .
Tak żłobki są do 2,5 roku -
Ja nie chciałabym oddawać dziecka do żłobka. Może to przypadek, ale mam w swoim otoczeniu kilka dzieci, którym przytrafily sie wypadki w żłobku. Jednej dziewczynce złamały nogę! Ja sama kiedyś byłam na praktykach w żłobku i normalnie dostawalysmy maluszki do opieki, gdzie teraz na to patrząc uważam, że to nieodpowiedzialne i ja np. Nie chciałbym żeby studenci sie zajmowali moim dzieckiem.dlatego myślę, że do przedszkola oddam dziecko dopiero w wieku 4-5lat, a wcześniej moze bede oddawac na 2-3 godzinki żeby pobyla z dziećmi.
-
Mój synek wczoraj skończył 3 miesiące - IV trymestr za nami
. Fajnie się wspomina ciążę, pierwszy test, pierwsze usg, rosnący brzuszek, kopniaki, badania, kompletowanie wyprawki. Pamiętam jak już niektóre z nas zaczęły rodzić w sierpniu i sama nie mogłam doczekać się swojego porodu
. Picie liści z malin, spacery, sprzątanie domu ech...
A teraz mój dzidzioł waży 7 kg, uśmiecha się, gaworzy. Pamiętam początki karmienia piersią, była to dla mnie męczarnia, ale jednak warto było się pomęczyć. Ostatnio dostał mm miesiąc temu. I powiem Wam , że po ok 2 miesiącach zaczęło być lepiej. Od zawsze mało spał w dzień (choć zdarzają się dłuższe drzemki), ale noce ładnie przesypia (1/2 karmienia). Posiedzi sam pod karuzelą, w leżaczku, na macie. Brzuszek też już tak nie męczy, powoli wycofuję się z podawania espumisanu. No i ten bezzębny uśmiech, strzela nimi coraz więcej, miód dla oczu.
Dziewczyny przed nami piękne święta!
Pozdrawiamy
https://zapodaj.net/images/6ee447a5b82ae.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:58
100krotka30, 86Monia, veritaserum, Camilla13, Paulinda, ola_g89, kasia1518, Izabelle, JustynaG, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Kasia, Minns śliczne dzieciaczki
Ten czas szybko leci a jeśli ma się już dwójkę dzieciaczków lub więcej to dzień za dniem mija w zawrotnym tempie. U nas jutro kolejna dawka szczepień. A jak u Was veritaserum, dzielnie mała zniosła wklucia?Minns, kasia1518 lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
To ja też się pochwalę swoją Zosieńką, a co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec425d491e83.jpg
Mam taką refleksję na temat ciąży i pierwszych tygodni po porodzie, że rzeczywistość bywa brutalna
Jak byłam w ciąży, zakładałam że będę miała spokojne dziecko, bo przecież ja jestem opanowana i cierpliwa, a dziecku udzielają się emocje rodzica blablabla. Ogólnie nie dopuszczałam myśli że mogłoby być inaczej. No i cóż. Zosia okazała się być najbardziej niecierpliwym, rozwrzeszczanym i płaczliwym dzieckiem jakie znamjak tylko coś jej się nie podoba natychmiast bardzo głośno to sygnalizuje, a nie podoba jej się wiele rzeczy: tata, babcia, dziadek, ciocia, czapka, niezmieniona przez 15 sekund pozycja na rękach, czapka, zabawka która już jej się znudziła, po raz kolejny czapka, to że woda na butelkę podgrzewa się dwie minuty i milion innych rzeczy. Na początku mnie to przerastało, momentami chciałam wstać, wyjść i nie wrócić. No ale zrozumiałam że moje dziecko bardzo mnie potrzebuje, jedyne miejsce gdzie zawsze udaje się ją uspokoić to mamine ramiona. I wiecie co? Teraz jak na nią patrzę to myślę że jest taka idealna z tymi swoimi "humorkami", nie zamieniłabym w niej zupełnie nic. Nie chciałabym już żeby była taka jak ją sobie wyobrażałam jak byłam w ciąży
Zosia od dwóch dni przesypia całe noce, od 22 do 7. I cholera przykro mi jak pomyślę że być może to już koniec nocnych karmień... Dzieci zdecydowanie za szybko rosnąkasia1518, Minns, 100krotka30, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Marrgoo, p_tt, Mari92, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość