WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam 10 lat w firmie windykacyjnej i powiedzialam dosc :-) przenosilam prace do domu nerwy stres :-(
    Poza tym dojezdzalam 50 km do Lublina :-( Teraz robie to co lubie :-) i do pracy mam 10 minut na piechote

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas dziś Zosia kończy 4 mc - ale ten czas leci, jest już taka duża. Zaczęła tak gaworzyć - gada jak najęta, co do niej dziś nie powiedziałam, to miałam odpowiedź.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69538f2d3ba7.jpg

Minns, Camilla13, p_tt, Paulla89, JustynaG, KATARZYNACarm, ola_g89, Paulinda, promyczek 39, Izabelle, kuwejtonka, Mum2b, Marrgoo, 100krotka30, veritaserum, Vlinder lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja pracowałam 10 lat w firmie windykacyjnej i powiedzialam dosc :-) przenosilam prace do domu nerwy stres :-(
    Poza tym dojezdzalam 50 km do Lublina :-( Teraz robie to co lubie :-) i do pracy mam 10 minut na piechote
    U mnie póki co staż to 6lat. Ja lubię to co robię, ale nie wiem czy bym wytrzymała tyle prowadząc ciągle rozmowy - tu trzeba mieć mocną psychikę bo różne rzeczy można usłyszeć.

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    A nie dostajecie dofinansowania? Ja płacę za żłobek 1700 euro moja wypłata 1900euro praktycznie, ale Państwo mi zwraca 1100 euro czyli 600 euro place że swojej kieszeni za całe dni w żłobku od pn do pt
    Nie ma żadnego dofinansowania, Polska to kraj absurdu, nasze śmieszne wypłaty są uważane za wysokie, władza śmieje się nam w twarz, obywatele uważają, że mamy być na służbie 24 godziny na dobę itp. Ciekawa jestem czy tym wszystkim ludziom chcialoby się każdego dnia ponosić taka odpowiedzialność, być dyspozycji non stop, pracować w dzień i w nocy po 12 godzin.Do pracy (służby) wrócę za rok, chyba że uda się w wakacje zajęć w drugą ciąże to wtedy dopiero na koniec 2021. Na l4 będzie 100%, na macierzyńskim znowu 80%. Ale tak jak niektóre dziewczyny piszą, że myślą o wychowawczym u nas nie wchodzi w grę ze względu na finanse, no chyba że jakaś ciotka z Ameryki zostawi nam spadek haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 01:40

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, piękna ta Twoja córcia? gdzie kupiłaś sukienkę? no i tę opaskę?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie ma żadnego dofinansowania, Polska to kraj absurdu, nasze śmieszne wypłaty są uważane za wysokie, władza śmieje się nam w twarz, obywatele uważają, że mamy być na służbie 24 godziny na dobę itp. Ciekawa jestem czy tym wszystkim ludziom chcialoby się każdego dnia ponosić taka odpowiedzialność, być dyspozycji non stop, pracować w dzień i w nocy po 12 godzin.Do pracy (służby) wrócę za rok, chyba że uda się w wakacje zajęć w drugą ciąże to wtedy dopiero na koniec 2021. Na l4 będzie 100%, na macierzyńskim znowu 80%. Ale tak jak niektóre dziewczyny piszą, że myślą o wychowawczym u nas nie wchodzi w grę ze względu na finanse, no chyba że jakaś ciotka z Ameryki zostawi nam spadek haha
    No tak ale wy macie możliwość siedzenia z dzieckiem do roku czasu tak? A ja muszę już wracać do pracy po 3 miesiącach może dlatego, ale swoją drogą do jakiego wieku jest żłobek?

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia, piękna ta Twoja córcia? gdzie kupiłaś sukienkę? no i tę opaskę?
    Dziękuje ☺ Sukienka to z kapphAl (jest super taka ze złota nitka - na święta się przyda ) a opaska to w jakimś sklepie internetowym ale nie pamiętam bo szukałam na chrzciny- ciężko było znaleźć bo wtedy główka miała 35cm, chyba w jakimś sklepie z dewocjonaliami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 08:43

JustynaG lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewuszka tez juz coraz wiecej gada :) Takim slicznym glosikiem mowi 'a guuuu :)

ola_g89, kasia1518, Paulinda lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam taką samą sukienkę na święta jest naprawdę piękna.
    Ogólnie maja piękne ciuszki dla dzieci.

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna córa <3 aż się nie chce wierzyć, że to już 4 miesiące! A sukienka piękna swoją droga. Muszę się przeprosić z kappahlem z tego co widzę. Póki co Pola jest chodząca reklama h&m :D kupiłam już dwie kiecki na święta. Potrzebuje jeszcze na jeden dzień świat i na sylwestra haha :D uwielbiam ja ubierać. Na początku była ciagle w pajacykach i nie przeszkadzało mi to. Ale jak odkryłam, ze istnieja wygodniejsze ciuchy niż pajac to zaczęłam szaleć <3

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Kupiłam taką samą sukienkę na święta jest naprawdę piękna.
    Ogólnie maja piękne ciuszki dla dzieci.

Zgadzam się - uwielbiam ten sklep, tylko online jest dużo lepszy wybór niż w sklepie - u nas w Lublinie przynajmniej słabo z asortymentem a już o rozmiarze nie wspomnę.
    A teraz z okazji mikołajek jest promocja w kapphal 3 za 2 (czyli jedna rzecz gratis - oczywiście ta najtańsza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:17

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U mnie póki co staż to 6lat. Ja lubię to co robię, ale nie wiem czy bym wytrzymała tyle prowadząc ciągle rozmowy - tu trzeba mieć mocną psychikę bo różne rzeczy można usłyszeć.
    Ja pare lat na słuchawce wiec zaden powod do chwały :-)
    W tym roku piekne rzeczy swiateczne w pepco :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No tak ale wy macie możliwość siedzenia z dzieckiem do roku czasu tak? A ja muszę już wracać do pracy po 3 miesiącach może dlatego, ale swoją drogą do jakiego wieku jest żłobek?
    Tak, w pl wszyscy mają rok, ewentualnie można tym czasem podzielić się z tatą i wcześniej wrócić do pracy. Żłobek z tego co wiem to do 2,5 roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu jest taka masakra że zlobkami że nawet ciężko dostać się do żłobków z dofinansowaniem miasta ( miasto dofinansowuje 600 zł )a resztę czyli ok 800-900 zł płacą rodzice... Ja się martwie żebyśmy chociaż do takiego żłobka się dostali .
    Tak żłobki są do 2,5 roku

• Paplak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałabym oddawać dziecka do żłobka. Może to przypadek, ale mam w swoim otoczeniu kilka dzieci, którym przytrafily sie wypadki w żłobku. Jednej dziewczynce złamały nogę! Ja sama kiedyś byłam na praktykach w żłobku i normalnie dostawalysmy maluszki do opieki, gdzie teraz na to patrząc uważam, że to nieodpowiedzialne i ja np. Nie chciałbym żeby studenci sie zajmowali moim dzieckiem.dlatego myślę, że do przedszkola oddam dziecko dopiero w wieku 4-5lat, a wcześniej moze bede oddawac na 2-3 godzinki żeby pobyla z dziećmi.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek wczoraj skończył 3 miesiące - IV trymestr za nami :). Fajnie się wspomina ciążę, pierwszy test, pierwsze usg, rosnący brzuszek, kopniaki, badania, kompletowanie wyprawki. Pamiętam jak już niektóre z nas zaczęły rodzić w sierpniu i sama nie mogłam doczekać się swojego porodu :). Picie liści z malin, spacery, sprzątanie domu ech...
    A teraz mój dzidzioł waży 7 kg, uśmiecha się, gaworzy. Pamiętam początki karmienia piersią, była to dla mnie męczarnia, ale jednak warto było się pomęczyć. Ostatnio dostał mm miesiąc temu. I powiem Wam , że po ok 2 miesiącach zaczęło być lepiej. Od zawsze mało spał w dzień (choć zdarzają się dłuższe drzemki), ale noce ładnie przesypia (1/2 karmienia). Posiedzi sam pod karuzelą, w leżaczku, na macie. Brzuszek też już tak nie męczy, powoli wycofuję się z podawania espumisanu. No i ten bezzębny uśmiech, strzela nimi coraz więcej, miód dla oczu <3.

Dziewczyny przed nami piękne święta!
    Pozdrawiamy :)

https://zapodaj.net/images/6ee447a5b82ae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:58

100krotka30, 86Monia, veritaserum, Camilla13, Paulinda, ola_g89, kasia1518, Izabelle, JustynaG, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Minns śliczne dzieciaczki :-)
    Ten czas szybko leci a jeśli ma się już dwójkę dzieciaczków lub więcej to dzień za dniem mija w zawrotnym tempie. U nas jutro kolejna dawka szczepień. A jak u Was veritaserum, dzielnie mała zniosła wklucia?

Minns, kasia1518 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lecimy na szczepienie ;)

Minns cudny synek :)

Kasia córeczka oczywiście też :) jednak sama mając córkę bardziej jakoś rozczulam się na widok chłopców ale to chyba normalne hehe

Minns, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę swoją Zosieńką, a co :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec425d491e83.jpg

Mam taką refleksję na temat ciąży i pierwszych tygodni po porodzie, że rzeczywistość bywa brutalna :P
    Jak byłam w ciąży, zakładałam że będę miała spokojne dziecko, bo przecież ja jestem opanowana i cierpliwa, a dziecku udzielają się emocje rodzica blablabla. Ogólnie nie dopuszczałam myśli że mogłoby być inaczej. No i cóż. Zosia okazała się być najbardziej niecierpliwym, rozwrzeszczanym i płaczliwym dzieckiem jakie znam :D jak tylko coś jej się nie podoba natychmiast bardzo głośno to sygnalizuje, a nie podoba jej się wiele rzeczy: tata, babcia, dziadek, ciocia, czapka, niezmieniona przez 15 sekund pozycja na rękach, czapka, zabawka która już jej się znudziła, po raz kolejny czapka, to że woda na butelkę podgrzewa się dwie minuty i milion innych rzeczy. Na początku mnie to przerastało, momentami chciałam wstać, wyjść i nie wrócić. No ale zrozumiałam że moje dziecko bardzo mnie potrzebuje, jedyne miejsce gdzie zawsze udaje się ją uspokoić to mamine ramiona. I wiecie co? Teraz jak na nią patrzę to myślę że jest taka idealna z tymi swoimi "humorkami", nie zamieniłabym w niej zupełnie nic. Nie chciałabym już żeby była taka jak ją sobie wyobrażałam jak byłam w ciąży :D
    Zosia od dwóch dni przesypia całe noce, od 22 do 7. I cholera przykro mi jak pomyślę że być może to już koniec nocnych karmień... Dzieci zdecydowanie za szybko rosną ;)

kasia1518, Minns, 100krotka30, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Marrgoo, p_tt, Mari92, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns uroczy synek, ahh i te włosy ☺ przystojniacha mały - też mi się jeszcze synio marzy ☺

Minns lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ