X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda córeczka super i jaka już duża ☺

Paulinda lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się marzy w przyszłości córeczka, te słodkie ciuszki, sukieneczki, koronki, kokardki <3. Ogólnie chciałabym mieć trójkę dzieci, ale nie wiem czy zdążę haha. No i dzieci jednak kosztują.

Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Paulinda córeczka super i jaka już duża ☺
    A to zdjęcie sprzed dwóch tygodni... :D
    Ogólnie już prawie podwoiła swoją wagę, urodziła się 2950, teraz ma coś około 5500 :D i taki pulpecik się z niej zrobił <3

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała mieć trójkę. Ale tak myslelisny z mężem i stwierdziliśmy że jak drugi będzie synek to starczy i koniec a jak druga córeczka to do trzech razy sztuka :)

Minns, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widzę że tylko moje dziecko się " popsuło " od ponad tygodnia z dziecka co miało jedna nocna pobudkę i druga już nad samym ranem zmienił się w diabełka który budzi się nawet 5 razy w środku nocy...średnio 3. Chodzi spać o 20 i pierwsza pobudka już o 23 , w lepszych czasach było to 1-2.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śiczne Wasze maleństwa. Jeszcze niedawno marudziłysmy na kp, na dolegliwości poporodowe, kłopoty brzuszkowe. Teraz coraz więcej radości w Waszych postach, cieszycie się macierzynstwem coraz bardziej, dzieciaczki coraz bardziej kontaktowe. Miło się czyta ;)

U nas wariactwo z karmieniem,w ciągu 10 min 3 razy zmiana cycka,bo księżniczka wymyśla ;) Jest przy tym pogodna,radosna,ciekawska,niecierpliwa i wpatrzona w mamusię.Jest cudowna :)

veritaserum, Paulinda, Minns, ola_g89, Camilla13, 100krotka30, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt. Coraz więcej radości w naszych wpisach. :) to przerażajace, ze dzieci tak szybko rosną. Chociaż super jest obserwować, jak rosną i uczą się nowych rzeczy. Tez myślałam, ze będę miała spokojne dziecko no i eh :D spadnie jej zabawka - ryk. Chce jeść - ryk. Chce spać - ryk. Żadnych sygnałów ostrzegawczych :D ale generalnie jest małym smieszkiem kochanym, dużo „gada” i jest słodka. Mamy problem ze spaniem w dzień, za to w nocy baja :) aktualnie mamy skok. Ale jak na skok nie ma tragedii :)

Piękne macie te maluszki! :)

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka zaczęła podnosić pupkę bardzo wysoko i potrafi wytrzymać w tej pozycji ok 20 sekund, jest to zapewne wstęp do wsadzania stópek do buźki ale jest problematyczne np przy zmianie pieluchy, dzisiaj ściągnęłam jej pampersa a ona hyc tyłek do góry i zrobiła siku. Nie muszę mówić, że strumień popłynął jej aż do szyi :D Ogólnie bardzo ciężko się ją ostatnio przebiera i karmi jest bardzo ruchliwa i wszystko ją rozprasza. Żeby zjadła całą porcję muszę ją zabrać do sypialni i usadzić się w stronę pustej ściany bo inaczej znajdzie sobie coś do czego się cieszy i macha rączkami. Nawet nie chce wiedzieć jak będzie to wyglądało jak będzie starsza :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a424db4885.jpg

Minns, ola_g89, Paulinda, Izabelle, 100krotka30, Camilla13, Mari92, JustynaG, kasia1518, promyczek 39, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam takie ogólne wyobrażenie, że takie maluszki tylko jedzą i śpią i patrzą w sufit (przynajmniej na początku). W rodzinie z takimi miałam styczność. A nasz piernik w dzień mało snu i jest mega ciekawy świata. I to wiszenie na cycu hehe teraz patrzę na to na luzie, a wtedy to załamka totalna. Jeszcze się bałam że nie przybiera, a teraz w sumie spora nadwaga haha. No i już na cycu nie wisi, wręcz mam wrażenie, że mało je bo tak szybko wsysa. Najwazniejsze że są zdrowe.

Izabelle, 100krotka30, Camilla13, veritaserum, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Kiedyś to jedno karmienie to był spokojnie odcinek serialu :) A teraz 10 minut i proszę mnie zabawiać :)

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha,ja to wiedzialam co mnie czeka ;) Ale syn nie był taki wymagający i aż tak niecierpliwy. Zośka zaraz wrzeszczy jak coś jej nie pasuje np. wieczorem jak trzeba isć spać,aż się dziś zataiła... Zaliczamy jakiś giga skok.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Zgadzam się - uwielbiam ten sklep, tylko online jest dużo lepszy wybór niż w sklepie - u nas w Lublinie przynajmniej słabo z asortymentem a już o rozmiarze nie wspomnę.
    A teraz z okazji mikołajek jest promocja w kapphal 3 za 2 (czyli jedna rzecz gratis - oczywiście ta najtańsza)

Oczywiście nie mogłam przepuścić takiej okazji :D dobrze że co jakiś czas dają promocje i bony. Ja najczęściej stacjonarnie we Wrocławiu kupuje, w miarę mi się udaje trafić z rozmiarami, że są dostępne.
    Też mamy sporo z H&M i kappahl, mógłbysmy być ambasadorkami marek :D fajne wzory i jakościowo są te ciuszki. Lubimy też pizamki z Tesco i primarka. Natomiast pepco odpada, szybko się mechaca i wycieraja, i ta bawełna nie jest tak przyjemna jak inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:09

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza gwiazdeczka.
    Początek był ciężki, padło parę łez. I tylko potrzeba wsparcia i silne współczucie do tego nowego człowieczka mnie trzymało na duchu. A teraz jest cudnie, uwielbiam każdy wspólny dzień.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f760b6ae497a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:23

Paulinda, Camilla13, Minns, JustynaG, ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce Was zapytać bo u małego niepokoi mnie jedna rzecz, od niedzieli często wpycha sobie piastke do buzi, tylko nie tak delikatnie ssac jak robił to wcześniej a ze złością i kręci przy tym głowa denerwujac się. Gdy próbuje go czymś zająć , zazwyczaj kończy się płaczem i tylko cycek pomaga. Robi tak przed jak i po karmieniu. Nadal ulewa i może to refluks? Podejrzewam zmęczenie bo za dnia kiepsko śpi. Myślę też o zębach tylko córka miała późno koło 8 miesiąca więc nie sądzę. Macie jakiś pomysł, lub podobne doświadczenie? Jutro dopytam tez pediatry.

Veritaserum to trzymam jutro kciuki za nasze dzieci i będziemy razem obserwować czy nic się nie dzieje :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Chce Was zapytać bo u małego niepokoi mnie jedna rzecz, od niedzieli często wpycha sobie piastke do buzi, tylko nie tak delikatnie ssac jak robił to wcześniej a ze złością i kręci przy tym głowa denerwujac się. Gdy próbuje go czymś zająć , zazwyczaj kończy się płaczem i tylko cycek pomaga. Robi tak przed jak i po karmieniu. Nadal ulewa i może to refluks? Podejrzewam zmęczenie bo za dnia kiepsko śpi. Myślę też o zębach tylko córka miała późno koło 8 miesiąca więc nie sądzę. Macie jakiś pomysł, lub podobne doświadczenie? Jutro dopytam tez pediatry.

Veritaserum to trzymam jutro kciuki za nasze dzieci i będziemy razem obserwować czy nic się nie dzieje :-)
    Hm, moja Zosia robi podobnie, bardzo agresywnie rzuca się na swoje piąstki :P wydawało mi się że tak ma być, w sensie że odkryła ze ma rączki i w ten sposób się z nimi zapoznaje. Dałaś mi do myślenia.

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mały dramacik bo synek przez 3,5 godziny był z teściową, jak wróciłam aż się rwał do mnie ma ręce i od razu wtulil we mnie swoją słodką buzię, później już do końca dnia co chwilę płakał i co go odłożyłam to 2 minuty i płacz. Teściowa zapowiedziała,ze kolejny raz rozstanie z nim sam na sam jak skończy pół roku :P
    Co do nowych umiejętności, synek obejmuje butelkę podczas kamienia obiema rączkami, jak puszczam butelkę to sam ją trzyma, a jak juz nie chce jeść, rączką odpycha butle ;) Książeczka materiałowa robi mega robotę, ciągle ją łapie, przyciąga do buzi i smakuje :P gada do niej jak szalony. Jak biorę synka za rączki to z całej siły stara się unieść. Ciagle wydaje nowe dźwięki i ten śmieszny śmiech. Dokupilam do telefonu kartę pamięci, ilość zdjęć i filmów jest ogromna.
    Szwagierka mówi, że dzieci marnują rodzicom życie, że wyglądam na zmęczona, chyba komuś kto nie ma dzieci i nie chce ich mieć nie da się wytłumaczyć, że nawet największe zmęczenie nie jest w stanie odebrać mamie tej radości gdy ta mała istotka patrzy Ci w oczy, uśmiecha się, dotyka tymi pięknymi rączkami ;)

Paulinda, ola_g89, kasia1518, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Hm, moja Zosia robi podobnie, bardzo agresywnie rzuca się na swoje piąstki :P wydawało mi się że tak ma być, w sensie że odkryła ze ma rączki i w ten sposób się z nimi zapoznaje. Dałaś mi do myślenia.
    Ja nie wiem może to jest normalne ale mój wydaje przy tym takie dźwięki jakby go to denerwowalo. Próbuje też wszystkiego co dostanie do rączki bo sam póki co nie chwyta, ale tak na spokojnie a czasem dziki szał :-)

P_tt, Margoo, Paulinda słodkie małe myszki te wasze córeczki :-) Ja marzyłam o synku mając córeczkę w domu i jest mi dane :-) Nie zdecydowałabym sie na 3 gdyby były 2 siostry. A z moim się śmiejemy ze przecież obiecał mi że będzie syn :-) Widocznie tak miało być. Jutro spróbuje wrzucić zdjęcie bo nigdy tego nie robiłam i nie wiem czy ogarne przez telefon.

p_tt lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla A u Was chyba pomieszanie umiejętności z kolejnych skoków bo synek bardzo dużo już potrafi :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym synka i w sumie jeszcze jedną córeczkę też :D zobaczymy co z tego wyjdzie.

100krotka30 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam nocnych karmień to mam, dziś już Zofia obudziła się przed 5 :D

Minns lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ