WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie się marzy w przyszłości córeczka, te słodkie ciuszki, sukieneczki, koronki, kokardki
. Ogólnie chciałabym mieć trójkę dzieci, ale nie wiem czy zdążę haha. No i dzieci jednak kosztują.
Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze widzę że tylko moje dziecko się " popsuło " od ponad tygodnia z dziecka co miało jedna nocna pobudkę i druga już nad samym ranem zmienił się w diabełka który budzi się nawet 5 razy w środku nocy...średnio 3. Chodzi spać o 20 i pierwsza pobudka już o 23 , w lepszych czasach było to 1-2.
-
Śiczne Wasze maleństwa. Jeszcze niedawno marudziłysmy na kp, na dolegliwości poporodowe, kłopoty brzuszkowe. Teraz coraz więcej radości w Waszych postach, cieszycie się macierzynstwem coraz bardziej, dzieciaczki coraz bardziej kontaktowe. Miło się czyta
U nas wariactwo z karmieniem,w ciągu 10 min 3 razy zmiana cycka,bo księżniczka wymyślaJest przy tym pogodna,radosna,ciekawska,niecierpliwa i wpatrzona w mamusię.Jest cudowna
veritaserum, Paulinda, Minns, ola_g89, Camilla13, 100krotka30, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość
-
To fakt. Coraz więcej radości w naszych wpisach.
to przerażajace, ze dzieci tak szybko rosną. Chociaż super jest obserwować, jak rosną i uczą się nowych rzeczy. Tez myślałam, ze będę miała spokojne dziecko no i eh
spadnie jej zabawka - ryk. Chce jeść - ryk. Chce spać - ryk. Żadnych sygnałów ostrzegawczych
ale generalnie jest małym smieszkiem kochanym, dużo „gada” i jest słodka. Mamy problem ze spaniem w dzień, za to w nocy baja
aktualnie mamy skok. Ale jak na skok nie ma tragedii
Piękne macie te maluszki!Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja Hanka zaczęła podnosić pupkę bardzo wysoko i potrafi wytrzymać w tej pozycji ok 20 sekund, jest to zapewne wstęp do wsadzania stópek do buźki ale jest problematyczne np przy zmianie pieluchy, dzisiaj ściągnęłam jej pampersa a ona hyc tyłek do góry i zrobiła siku. Nie muszę mówić, że strumień popłynął jej aż do szyi
Ogólnie bardzo ciężko się ją ostatnio przebiera i karmi jest bardzo ruchliwa i wszystko ją rozprasza. Żeby zjadła całą porcję muszę ją zabrać do sypialni i usadzić się w stronę pustej ściany bo inaczej znajdzie sobie coś do czego się cieszy i macha rączkami. Nawet nie chce wiedzieć jak będzie to wyglądało jak będzie starsza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a424db4885.jpgMinns, ola_g89, Paulinda, Izabelle, 100krotka30, Camilla13, Mari92, JustynaG, kasia1518, promyczek 39, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość
-
No ja miałam takie ogólne wyobrażenie, że takie maluszki tylko jedzą i śpią i patrzą w sufit (przynajmniej na początku). W rodzinie z takimi miałam styczność. A nasz piernik w dzień mało snu i jest mega ciekawy świata. I to wiszenie na cycu hehe teraz patrzę na to na luzie, a wtedy to załamka totalna. Jeszcze się bałam że nie przybiera, a teraz w sumie spora nadwaga haha. No i już na cycu nie wisi, wręcz mam wrażenie, że mało je bo tak szybko wsysa. Najwazniejsze że są zdrowe.
Izabelle, 100krotka30, Camilla13, veritaserum, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
kasia1518 wrote:Zgadzam się - uwielbiam ten sklep, tylko online jest dużo lepszy wybór niż w sklepie - u nas w Lublinie przynajmniej słabo z asortymentem a już o rozmiarze nie wspomnę.
A teraz z okazji mikołajek jest promocja w kapphal 3 za 2 (czyli jedna rzecz gratis - oczywiście ta najtańsza)
Oczywiście nie mogłam przepuścić takiej okazjidobrze że co jakiś czas dają promocje i bony. Ja najczęściej stacjonarnie we Wrocławiu kupuje, w miarę mi się udaje trafić z rozmiarami, że są dostępne.
Też mamy sporo z H&M i kappahl, mógłbysmy być ambasadorkami marekfajne wzory i jakościowo są te ciuszki. Lubimy też pizamki z Tesco i primarka. Natomiast pepco odpada, szybko się mechaca i wycieraja, i ta bawełna nie jest tak przyjemna jak inne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:09
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
A to nasza gwiazdeczka.
Początek był ciężki, padło parę łez. I tylko potrzeba wsparcia i silne współczucie do tego nowego człowieczka mnie trzymało na duchu. A teraz jest cudnie, uwielbiam każdy wspólny dzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f760b6ae497a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:23
Paulinda, Camilla13, Minns, JustynaG, ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Chce Was zapytać bo u małego niepokoi mnie jedna rzecz, od niedzieli często wpycha sobie piastke do buzi, tylko nie tak delikatnie ssac jak robił to wcześniej a ze złością i kręci przy tym głowa denerwujac się. Gdy próbuje go czymś zająć , zazwyczaj kończy się płaczem i tylko cycek pomaga. Robi tak przed jak i po karmieniu. Nadal ulewa i może to refluks? Podejrzewam zmęczenie bo za dnia kiepsko śpi. Myślę też o zębach tylko córka miała późno koło 8 miesiąca więc nie sądzę. Macie jakiś pomysł, lub podobne doświadczenie? Jutro dopytam tez pediatry.
Veritaserum to trzymam jutro kciuki za nasze dzieci i będziemy razem obserwować czy nic się nie dziejeMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Chce Was zapytać bo u małego niepokoi mnie jedna rzecz, od niedzieli często wpycha sobie piastke do buzi, tylko nie tak delikatnie ssac jak robił to wcześniej a ze złością i kręci przy tym głowa denerwujac się. Gdy próbuje go czymś zająć , zazwyczaj kończy się płaczem i tylko cycek pomaga. Robi tak przed jak i po karmieniu. Nadal ulewa i może to refluks? Podejrzewam zmęczenie bo za dnia kiepsko śpi. Myślę też o zębach tylko córka miała późno koło 8 miesiąca więc nie sądzę. Macie jakiś pomysł, lub podobne doświadczenie? Jutro dopytam tez pediatry.
Veritaserum to trzymam jutro kciuki za nasze dzieci i będziemy razem obserwować czy nic się nie dziejewydawało mi się że tak ma być, w sensie że odkryła ze ma rączki i w ten sposób się z nimi zapoznaje. Dałaś mi do myślenia.
-
nick nieaktualnyU nas dziś mały dramacik bo synek przez 3,5 godziny był z teściową, jak wróciłam aż się rwał do mnie ma ręce i od razu wtulil we mnie swoją słodką buzię, później już do końca dnia co chwilę płakał i co go odłożyłam to 2 minuty i płacz. Teściowa zapowiedziała,ze kolejny raz rozstanie z nim sam na sam jak skończy pół roku
Co do nowych umiejętności, synek obejmuje butelkę podczas kamienia obiema rączkami, jak puszczam butelkę to sam ją trzyma, a jak juz nie chce jeść, rączką odpycha butleKsiążeczka materiałowa robi mega robotę, ciągle ją łapie, przyciąga do buzi i smakuje
gada do niej jak szalony. Jak biorę synka za rączki to z całej siły stara się unieść. Ciagle wydaje nowe dźwięki i ten śmieszny śmiech. Dokupilam do telefonu kartę pamięci, ilość zdjęć i filmów jest ogromna.
Szwagierka mówi, że dzieci marnują rodzicom życie, że wyglądam na zmęczona, chyba komuś kto nie ma dzieci i nie chce ich mieć nie da się wytłumaczyć, że nawet największe zmęczenie nie jest w stanie odebrać mamie tej radości gdy ta mała istotka patrzy Ci w oczy, uśmiecha się, dotyka tymi pięknymi rączkamiPaulinda, ola_g89, kasia1518, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Paulinda wrote:Hm, moja Zosia robi podobnie, bardzo agresywnie rzuca się na swoje piąstki
wydawało mi się że tak ma być, w sensie że odkryła ze ma rączki i w ten sposób się z nimi zapoznaje. Dałaś mi do myślenia.
P_tt, Margoo, Paulinda słodkie małe myszki te wasze córeczkiJa marzyłam o synku mając córeczkę w domu i jest mi dane
Nie zdecydowałabym sie na 3 gdyby były 2 siostry. A z moim się śmiejemy ze przecież obiecał mi że będzie syn
Widocznie tak miało być. Jutro spróbuje wrzucić zdjęcie bo nigdy tego nie robiłam i nie wiem czy ogarne przez telefon.
p_tt lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018