WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas też jakoś poszło. Darła się wiadomo ale szybko uspokoiła. Ważymy 5900 g na wadze w przychodni. Teraz nie śpi jak ostatnio. trochę marudzi mam nadzieję że zaśnie normalnie
Mamy dziwna sucha czerwona plamę na policzku. Lekarka od razu że to AZS. Nie wiem czym smarować póki co natluszcAlam. -
veritaserum wrote:U nas też jakoś poszło. Darła się wiadomo ale szybko uspokoiła. Ważymy 5900 g na wadze w przychodni. Teraz nie śpi jak ostatnio. trochę marudzi mam nadzieję że zaśnie normalnie
Mamy dziwna sucha czerwona plamę na policzku. Lekarka od razu że to AZS. Nie wiem czym smarować póki co natluszcAlam.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJa mam wrażenie że lekarze na każdą plamę u dziecka mówią AZS. My dostaliśmy skierowanie do dermatologa ale szczerze mówiąc nie mam zaufania akurat do dermatologów za grosz. Mąż chodził z dziwną zmiana na nodze był chyba u 5 i każdy mówił co innego .
Nie chcę tez takiemu małemu dziecku od razu maści hormonalnych bo o takich od razu pediatra wspomniała -
O dzizas to nieźle. My wiedzieliśmy ze maly bedzie mial problem z cerą bo oboje mieliśmy z mężem, ale to w okresie dojrzewania, a nie już teraz
. Ja nie wiem czy to tez nie od tego jego obcierania twarzy bo przez sen czy jak jest zmęczony to się trze po twarzy, czasem pieluchą jak ma pod ręką.
wrzesień 2018 - synek -
Mamy podobnie cienko smarujemy bephanten sensiderm raz na 2 dni u nas nad brwiami się zdarza a ten krem łagodzi, córce pomagal na AZS a miała silne zmiany i najważniejsza była u niej dieta.
Sroka o, wypowiada się o nim bardzo na +.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:16
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Nasza coś mało waży, tylko 5150. Póki co bez paniki ale już mi kilka razy lekarz mówił, że mogłaby więcej. Tylko że mieliśmy długo żółtaczke i jelitowke po drodze, to też miało wpływ.
Na szczepieniu był dramat, ani dziecko przed ani po tak nie płakało. -
nick nieaktualnyNasza też ulewa nie jakoś dużo ale zawsze po jedzeniu wypływa taki strumyk po policzku. P_tt nie przejmuj się, jeśli jest okej na siatkach centylowych, neonatolog powiedziała,że wśród niektórych lekarzy istnieje dziwny pogląd, że tłusty niemowlak to zdrowy niemowlak.
-
P_tt - nasza w poniedziałek miała niecałe 5100g, wiec się nie przejmuj. Zobaczymy, co powiedzą na szczepieniu, ale idziemy dopiero w styczniu. Z tego co czytam to moje maleństwo jest najdrobniejsze ze wszystkich na forum
ważymy się co sobotę. Kupiłam wagę, bo mam świra na punkcie przyrostów przez to, ze jest taka malutka...
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:P_tt - nasza w poniedziałek miała niecałe 5100g, wiec się nie przejmuj. Zobaczymy, co powiedzą na szczepieniu, ale idziemy dopiero w styczniu. Z tego co czytam to moje maleństwo jest najdrobniejsze ze wszystkich na forum
ważymy się co sobotę. Kupiłam wagę, bo mam świra na punkcie przyrostów przez to, ze jest taka malutka...
kasia1518
-
Marrgoo wrote:Nasza też ulewa nie jakoś dużo ale zawsze po jedzeniu wypływa taki strumyk po policzku. P_tt nie przejmuj się, jeśli jest okej na siatkach centylowych, neonatolog powiedziała,że wśród niektórych lekarzy istnieje dziwny pogląd, że tłusty niemowlak to zdrowy niemowlak.kasia1518
-
A co najśmieszniejsze to moja babcia ciągle mówi, że ja Anielke ciagle karmie i że ona bedzie gruba i żebym popatrzyła jakie ona ma juz nóżki jak baleronki (????). A ja jej mowie, że dzieci 2 miesiące młodsze ważą więcej niż ona i wg lekarzy przybiera za mało . Jak dla mnie wyglada w sam raz. Nie umiem sobie jej wyobrazic ani chudszej ani grubszej. Jak dla mnie jest "wysoka" i szczupła. Wczoraj maz pokazał mi na fb zdjecie dziecka kolezanki, ktore urodzilo sie miesiac przed naszym. Wyglądało na strasze o pół roku, nogi jak u tych starszych pań, ktore mają problemy z krazeniem. Nie chce żeby źle to zabrzmiało, ale strasznie to wyglądało jak dla mnie. Wiec wole mieć szczupła córeczkę
Eszkilu, Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość
-
W ogóle mamy jakiś kryzys od wczoraj od 15 cały czas na piersi. Nawet w nocy się budziła co 2 godziny. Nie dało się jej odłożyć nawet na kilka minut bo był płacz. Piersi mam tak wyciągnięte, aż dwa puste flaki się zrobiły. Może to skok może jakiś kryzys laktacyjny, oby szybko przeszło.
-
Wiesz Paplak trochę dziwnie i źle to zabrzmiało bo taka starsza Pani ma może wpływ ma to jak wygląda, ale takie małe bezbronne niemowlę już nie bardzo i przyrownywanie go do tej domniemanej starszej Pani jest trochę nie na miejscu.
I że niby co gdyby Twoja Anielka wyglądała jak ta Pani to byś jej nie kochała, nie mogła na nią patrzeć, niesadze?!
Dla każdej z nas jej dziecko jest idealne, a przynajmniej powinno być takie jakie jest. A ja akurat lubię takie słodkie małe ludziki Michelin, mimo że mój tak nie wygladaI daleko mi do oceniania starszych Pań a co dopiero niemowląt. Patrzę na swój wygląd i nad nim staram pracować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 08:37
Minns, Paulinda, kasia1518, p_tt, jatoszka lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
A ja tam lubię ten niemowlęcy tluszczyk i fałdusie
. Wiadomo, że to znika jak już dziecko chodzi czy rośnie. Przecież takiemu maluszkowi nie można odmówić jedzenia.
Ważne żeby dziecko jako tako po swojemu przybierało i miało apetyt.100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJejku ile śniegu!!! Od razu pomyślałam o sankach
ale za malutki nasz Misiaczek, trzeba poczekać do kolejnej zimy.
Zakończyliśmy kp, zapasu mam na około miesiąc to będę podawać pół na pół z mm. Przez 5 dni ani razu nie przystawilam synka do piersi. Skończył się problem z nieodkladalnym dzieckiem, po butli odpływa i przeprosił się ze smoczkiem. Może w nocy zacznie wreszcie lepiej spaćola_g89, kasia1518, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość