WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jakoś poszło. Darła się wiadomo ale szybko uspokoiła. Ważymy 5900 g na wadze w przychodni. Teraz nie śpi jak ostatnio. trochę marudzi mam nadzieję że zaśnie normalnie ;)
    Mamy dziwna sucha czerwona plamę na policzku. Lekarka od razu że to AZS. Nie wiem czym smarować póki co natluszcAlam.

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas też jakoś poszło. Darła się wiadomo ale szybko uspokoiła. Ważymy 5900 g na wadze w przychodni. Teraz nie śpi jak ostatnio. trochę marudzi mam nadzieję że zaśnie normalnie ;)
    Mamy dziwna sucha czerwona plamę na policzku. Lekarka od razu że to AZS. Nie wiem czym smarować póki co natluszcAlam.
    U nas tez od 2 tygodni taka skóra sucha i czasem zaczerwieniona na czole i polikach. Jak smaruje olejkiem z migdałów to łagodnieje. Nie chce z taką pierdołą iść do lekarza. W przyszłym tygodniu idę sama z jego wynikami morfologii to może pokażę zdjęcia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że lekarze na każdą plamę u dziecka mówią AZS. My dostaliśmy skierowanie do dermatologa ale szczerze mówiąc nie mam zaufania akurat do dermatologów za grosz. Mąż chodził z dziwną zmiana na nodze był chyba u 5 i każdy mówił co innego .
    Nie chcę tez takiemu małemu dziecku od razu maści hormonalnych bo o takich od razu pediatra wspomniała :/

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzizas to nieźle. My wiedzieliśmy ze maly bedzie mial problem z cerą bo oboje mieliśmy z mężem, ale to w okresie dojrzewania, a nie już teraz :D. Ja nie wiem czy to tez nie od tego jego obcierania twarzy bo przez sen czy jak jest zmęczony to się trze po twarzy, czasem pieluchą jak ma pod ręką.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy podobnie cienko smarujemy bephanten sensiderm raz na 2 dni u nas nad brwiami się zdarza a ten krem łagodzi, córce pomagal na AZS a miała silne zmiany i najważniejsza była u niej dieta.
    Sroka o, wypowiada się o nim bardzo na +.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:16

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do ulewania,to mój syn mocno chlustał. Samo minęło około 6 miesiąca. Bywały przetwy i na nowo. Trzeba przeczekać :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wracając do ulewania,to mój syn mocno chlustał. Samo minęło około 6 miesiąca. Bywały przetwy i na nowo. Trzeba przeczekać :)
    Najlepsze w tym wszystkim że chlusnie np. Po 65-85ml A potem wciągnie jeszcze 100ml

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza coś mało waży, tylko 5150. Póki co bez paniki ale już mi kilka razy lekarz mówił, że mogłaby więcej. Tylko że mieliśmy długo żółtaczke i jelitowke po drodze, to też miało wpływ.
    Na szczepieniu był dramat, ani dziecko przed ani po tak nie płakało.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też ulewa nie jakoś dużo ale zawsze po jedzeniu wypływa taki strumyk po policzku. P_tt nie przejmuj się, jeśli jest okej na siatkach centylowych, neonatolog powiedziała,że wśród niektórych lekarzy istnieje dziwny pogląd, że tłusty niemowlak to zdrowy niemowlak.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt - nasza w poniedziałek miała niecałe 5100g, wiec się nie przejmuj. Zobaczymy, co powiedzą na szczepieniu, ale idziemy dopiero w styczniu. Z tego co czytam to moje maleństwo jest najdrobniejsze ze wszystkich na forum :) ważymy się co sobotę. Kupiłam wagę, bo mam świra na punkcie przyrostów przez to, ze jest taka malutka... :(

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitolę... Mimo tak częstych karmień właśnie dostałam juz pierwszy okres po porodzie...

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    P_tt - nasza w poniedziałek miała niecałe 5100g, wiec się nie przejmuj. Zobaczymy, co powiedzą na szczepieniu, ale idziemy dopiero w styczniu. Z tego co czytam to moje maleństwo jest najdrobniejsze ze wszystkich na forum :) ważymy się co sobotę. Kupiłam wagę, bo mam świra na punkcie przyrostów przez to, ze jest taka malutka... :(
    U nas 30 listopada było 5150g, też zakupiłam wagę taka jak maja w przychodni A wczoraj mi napisali że dystrybutor nie ma towaru . Nam powiedzieli że taki jej urok - nie ma anemii, jest zdrowa , energiczna więc wszystko ok

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Nasza też ulewa nie jakoś dużo ale zawsze po jedzeniu wypływa taki strumyk po policzku. P_tt nie przejmuj się, jeśli jest okej na siatkach centylowych, neonatolog powiedziała,że wśród niektórych lekarzy istnieje dziwny pogląd, że tłusty niemowlak to zdrowy niemowlak.
    Margoo takim strumykiem po policzku to bym się nie przejmowala, tylko to jest zwrócenie tego co zjadła albo większości-czasami to i nosem wypływa

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszą wczoraj wazona- 5200g tylko. Wiec przybiera nadal tylko 150g na tydzień.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 6600 g O_O. Jest grubasem. Teraz ładnie śpi, od 20 do 1/2 w nocy i potem do 6/7. Jedyny minus to, ze wisi na cycku calymi dniami tzn spi sobie a jak ją odkladam to sie budzi od razu.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najśmieszniejsze to moja babcia ciągle mówi, że ja Anielke ciagle karmie i że ona bedzie gruba i żebym popatrzyła jakie ona ma juz nóżki jak baleronki (????). A ja jej mowie, że dzieci 2 miesiące młodsze ważą więcej niż ona i wg lekarzy przybiera za mało . Jak dla mnie wyglada w sam raz. Nie umiem sobie jej wyobrazic ani chudszej ani grubszej. Jak dla mnie jest "wysoka" i szczupła. Wczoraj maz pokazał mi na fb zdjecie dziecka kolezanki, ktore urodzilo sie miesiac przed naszym. Wyglądało na strasze o pół roku, nogi jak u tych starszych pań, ktore mają problemy z krazeniem. Nie chce żeby źle to zabrzmiało, ale strasznie to wyglądało jak dla mnie. Wiec wole mieć szczupła córeczkę:-)

Eszkilu, Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mamy jakiś kryzys od wczoraj od 15 cały czas na piersi. Nawet w nocy się budziła co 2 godziny. Nie dało się jej odłożyć nawet na kilka minut bo był płacz. Piersi mam tak wyciągnięte, aż dwa puste flaki się zrobiły. Może to skok może jakiś kryzys laktacyjny, oby szybko przeszło.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Paplak trochę dziwnie i źle to zabrzmiało bo taka starsza Pani ma może wpływ ma to jak wygląda, ale takie małe bezbronne niemowlę już nie bardzo i przyrownywanie go do tej domniemanej starszej Pani jest trochę nie na miejscu.
    I że niby co gdyby Twoja Anielka wyglądała jak ta Pani to byś jej nie kochała, nie mogła na nią patrzeć, niesadze?!
    Dla każdej z nas jej dziecko jest idealne, a przynajmniej powinno być takie jakie jest. A ja akurat lubię takie słodkie małe ludziki Michelin, mimo że mój tak nie wyglada :-) I daleko mi do oceniania starszych Pań a co dopiero niemowląt. Patrzę na swój wygląd i nad nim staram pracować. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 08:37

Minns, Paulinda, kasia1518, p_tt, jatoszka lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam lubię ten niemowlęcy tluszczyk i fałdusie :). Wiadomo, że to znika jak już dziecko chodzi czy rośnie. Przecież takiemu maluszkowi nie można odmówić jedzenia.
    Ważne żeby dziecko jako tako po swojemu przybierało i miało apetyt.

100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile śniegu!!! Od razu pomyślałam o sankach ;) ale za malutki nasz Misiaczek, trzeba poczekać do kolejnej zimy.
    Zakończyliśmy kp, zapasu mam na około miesiąc to będę podawać pół na pół z mm. Przez 5 dni ani razu nie przystawilam synka do piersi. Skończył się problem z nieodkladalnym dzieckiem, po butli odpływa i przeprosił się ze smoczkiem. Może w nocy zacznie wreszcie lepiej spać ;)

ola_g89, kasia1518, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ