WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno waze tyle samo i brzuch ok. Jedyne co mo zostalo to okropne rozstepy, szczególnie na piersiach. A słabo sie "goja", bo ciągle męczę te cycki laktatorem. Mam wrazenie, ze juz jestem przyzwyczajona do takiego wyciskania, że zaden laktator nie dałby rady. Na poczatku mnie ściąganie bolalo, a teraz muszę pomagać laktatorowi i sciskac piersi recznie.
    Ja to sie posypalam zdrowotnie po ciazy. Mam straszne bóle kregoslupa i ide za 2tygodnie do neurologa, mam nadzieje ze da jakąś rehabilitację. Mam ciagle probleny z zatokami nie wiem od czego, czy alergia czy wirusy, nie moge ich wyleczyć od 2miesięcy. Ostatnio byłam na gastroskopii i wyszlo ze mam helikobaktera. Duzo osob ma, ale u mnie akurat daje objawy-mam ciągłe mdłości. Wzielam antybiotyk, przez tydzien było dobrze, a po tygodniu zaś wróciły. Wiec czuje sie jak wrak:-/

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ba pocieszenie to wygrałam wczoraj w lonkursie heinekena. Trzeba było ułożyć życzenia i wyślą zestaw 15piw dla przyjaciela i dla autora czyli dla mnie. Jako przyjaciela wskazalam męża, wiec dostaniemy 30piwek :D konkurs jeszcze trwa, codzienie 100 zestawow do wygrania.

p_tt, veritaserum, ola_g89, kasia1518, 100krotka30, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja juz dawno waze tyle samo i brzuch ok. Jedyne co mo zostalo to okropne rozstepy, szczególnie na piersiach. A słabo sie "goja", bo ciągle męczę te cycki laktatorem. Mam wrazenie, ze juz jestem przyzwyczajona do takiego wyciskania, że zaden laktator nie dałby rady. Na poczatku mnie ściąganie bolalo, a teraz muszę pomagać laktatorowi i sciskac piersi recznie.
    Ja to sie posypalam zdrowotnie po ciazy. Mam straszne bóle kregoslupa i ide za 2tygodnie do neurologa, mam nadzieje ze da jakąś rehabilitację. Mam ciagle probleny z zatokami nie wiem od czego, czy alergia czy wirusy, nie moge ich wyleczyć od 2miesięcy. Ostatnio byłam na gastroskopii i wyszlo ze mam helikobaktera. Duzo osob ma, ale u mnie akurat daje objawy-mam ciągłe mdłości. Wzielam antybiotyk, przez tydzien było dobrze, a po tygodniu zaś wróciły. Wiec czuje sie jak wrak:-/
    Ja mam to samo z kręgosłupem... Rano nie mogę się z łóżka podnieść. Ostatnio spałam na brzuchu i mąż dla zabawy położył mi mała na plecach to aż krzyknęłam z bólu :/ na insta jest taka babeczka nazywa się fizjotrener i ona daje ćwiczenia dedykowane właśnie kobieta po porodzie coś tam robiłam ale myślę że bez porządnej rehabilitacji się nie obejdzie bo nie pociągnie tak długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    A tak ba pocieszenie to wygrałam wczoraj w lonkursie heinekena. Trzeba było ułożyć życzenia i wyślą zestaw 15piw dla przyjaciela i dla autora czyli dla mnie. Jako przyjaciela wskazalam męża, wiec dostaniemy 30piwek :D konkurs jeszcze trwa, codzienie 100 zestawow do wygrania.
    Ja wygrałam ostatnio w konkursie Nan body dla Hanki :D a śniło mi się, że wygrałam w lotka 20 milionów i kupowałam apartament w Barcelonie jak się obudziłam to potem pół dnia było mi smutno :D

Minns, p_tt, veritaserum, ola_g89, kasia1518, kuwejtonka, Izabelle, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja mam to samo z kręgosłupem... Rano nie mogę się z łóżka podnieść. Ostatnio spałam na brzuchu i mąż dla zabawy położył mi mała na plecach to aż krzyknęłam z bólu :/ na insta jest taka babeczka nazywa się fizjotrener i ona daje ćwiczenia dedykowane właśnie kobieta po porodzie coś tam robiłam ale myślę że bez porządnej rehabilitacji się nie obejdzie bo nie pociągnie tak długo.
    Mi sie wydaje, że ja mam coś z miesniami/ wiezadlami, bo na początku bolalo mnie lekko, a jak kiedyś głupia zaczelam robić jakies sklony, skrety to poczułam jakby normalnie mi żebra rozrywalo i od tamtego czasu boli mnie wokół całych zeber+ kręgosłup z tyłu :(

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 2 kg po ciąży, ale w talii wciąż 6 cm więcej :/ także w spodnie z wysokim stanem dalej nie wchodzę. W przyszłym tygodniu zamierzam iść na basen. Ostatnio pocwiczylam trochę z Mel B.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak polecam wizytę u fizjoterapeuty prywatnie! Ja chodzę też do lekarza rehabilitacji i zlecił mi zabiegi ale dopiero termin na maj w godzinach jak mąż w domu.

My od stycznia z młodym chcemy na basen.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami ćwiczę ale nie regularnie więc o kant dupę rozbić takie ćwiczenia. Niestety po mało przespanej nocy mój organizm rano domaga się po prostu cukru :/ a druga sprawa to taka że jak w końcu przychodzi ta godzina i mąż przejmuje Anię to ja ostatnie o czym myślę to ćwiczenia... Zazwyczaj nadganiam obowiązki domowe po prostu , rzadko kiedy się położę.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Paplak polecam wizytę u fizjoterapeuty prywatnie! Ja chodzę też do lekarza rehabilitacji i zlecił mi zabiegi ale dopiero termin na maj w godzinach jak mąż w domu.

My od stycznia z młodym chcemy na basen.
    Zobaczę jakie beda terminy na nfz. Mi godziby obojetne bo zawsze mogę zostawic małą babci. A ostatnio splukalismy sie na wizytach u roznych lekarzy, wiec troche szkoda mi kasy zas wydawac na rehabilitację.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal 4kg na plusie i modlę się żeby tak zostało :) mam większe biodra, ale nie ze tłuszcz tylko rozeszły mi się kości, tyłeczek większy i trochę uda. W końcu wyglądam jak kobieta :D nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży i marze żeby tak zostało. :) rozstępy mam tylko na jednym pośladku. Myśle, ze jak się zagoją to będą prawie niewidoczne.

Minns, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała iść na basen z malym tylko nie wiem czy u mnie w okolicy są zajecia zorganizowane, a na takie chcemy iść.
    Dzisiaj po 6 dniach zrobił kupkę. W końcu :). Mój ulubiony pajac chyba będzie do wyrzucenia :P.

ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, potraktuj pajaca odplamiaczem :)
    Używam "dzidziusia" i kupy schodzą bardzo ładnie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odplamiacz lub mydło Biały Jeleń daje u nas radę. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mnie też tak ciągnie do słodkiego- wcinam wszystko. Ja po ciąży schudłam 7kg od wagi sprzed ciąży ale już 2kg odrobiłam przez to slodkie . A jeszcze pewnie w przyszłym tyg dostanę trzecią @- choć po porodzie nie mam żadnych objawów które by wskazywały że się zbliża małpa- póki co miałam równiutko 30 dni.

U nas chyba okres jednego większego rzygania w czasie dnia powrócił- wczoraj mnie znowu zarzygala :(

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Zobaczę jakie beda terminy na nfz. Mi godziby obojetne bo zawsze mogę zostawic małą babci. A ostatnio splukalismy sie na wizytach u roznych lekarzy, wiec troche szkoda mi kasy zas wydawac na rehabilitację.
    Na nfz dostaniesz się do lekarza na wizytę na wiosnę, w sama rehabilitację zaczniesz latem więc nie wiem czy warto czekać i cierpieć. Problemy z kręgosłupem mogą bardzo utrudnić życie. Cos o tym wiem. Ja prywatnie zaczęłam chodzić dwa tygodnie po porodzie, 15 dni pochlonelo 1000zł, Ale teraz mam spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Do południa to ja mogłam zaraz. Ja właśnie nie mam jak zostawić. Nie wiem jak u Ciebie z terminami ale też zależy co przepisze. Jak ćwiczenia czeka sie dłużej jak same lasery itp to szybciej. Z doświadczenia wieloletniej rehabilitacji wiem ze najlepsze sa cwiczenia a te zabiegi to dla mnie o kant d... Rozbić. Mi głównie pomógł fizjoterapeuta.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 4-5 kg. Do świąt się nie odchudzam :D uwielbiam słodki, mąż też. Już ostatnio rozmawialiśmy co zrobimy jak Pola będzie kumac co jemy. Będziemy musieli się mocno ograniczać, albo przestać kupować.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Na nfz dostaniesz się do lekarza na wizytę na wiosnę, w sama rehabilitację zaczniesz latem więc nie wiem czy warto czekać i cierpieć. Problemy z kręgosłupem mogą bardzo utrudnić życie. Cos o tym wiem. Ja prywatnie zaczęłam chodzić dwa tygodnie po porodzie, 15 dni pochlonelo 1000zł, Ale teraz mam spokój.
    No wlasnie do neurologa, ktory jest tez rehabilitantem, idę juz teraz w grudniu, mam nadzieje że on mi da. A terminy bede sie orientować gdzie najkrotszy. Ja w ostatnim czasie wydalam na lekarzy kilka tysiecy, bo a to ginekolog, a to laryngolog, usg, rezonans itd. Jestem splukana.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    No wlasnie do neurologa, ktory jest tez rehabilitantem, idę juz teraz w grudniu, mam nadzieje że on mi da. A terminy bede sie orientować gdzie najkrotszy. Ja w ostatnim czasie wydalam na lekarzy kilka tysiecy, bo a to ginekolog, a to laryngolog, usg, rezonans itd. Jestem splukana.
    Znajoma która była KPI miała ten sam problem i chodziła na rehabilitację prywatnie do dwóch różnych miejsc i u drugiego usłyszała ze miał już 2 takie przypadki w tym roku, jak przestała odciagac problem po jakims czasie ustąpił i dala mu znać ze jest 3 przypadkiem :-) nie namawiam żebyś przestała odciągnąć tylko podpowiadam ze może to ten sam problem, tez usłyszała ze to więzadła.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Znajoma która była KPI miała ten sam problem i chodziła na rehabilitację prywatnie do dwóch różnych miejsc i u drugiego usłyszała ze miał już 2 takie przypadki w tym roku, jak przestała odciagac problem po jakims czasie ustąpił i dala mu znać ze jest 3 przypadkiem :-) nie namawiam żebyś przestała odciągnąć tylko podpowiadam ze może to ten sam problem, tez usłyszała ze to więzadła.
    No wlasnie ja ostatnio powiedziałam do męża, że wydaje mi sie że to przez to odciaganie. Siedze zgarbiona nad ttm laktatorem kilka razy dziennie. Kiedys sciagalam wiecej razy i trwalo to dluzej, wiec spędzałam w takiej pozycji nawet 2 godziny dziennie. Plus noszenie dziecka, wózka itd. A w ciąży głównie leżałam bo albo były plemienia albo dziecko nie roslo, miesiąc w szpitalu. Wiec myślę, że mój organizm źle przyjął nagle taką aktywność.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ