X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kurde mam dosc :-( nie moge spac w nocy co robic ???? Nie wiem czy ja jestem jakis cyborg czy co ??? Czy 4 godziny snu wystarcza mi do funkcjonowania???? Budze sie kolo 2-3 jak małą karmie ona zasypia a ja walczę zasne kolo 4 ona sie budzi kolo 5-6 i znow to samo :-( czemu nie moge zasnqc mimo ze mala potrafi spac nawet do 9 :-( zasypiam kolo 22 i do 2-3 jest ok a potem porazka :-( moge pic jakies melisy ???? Mimo ze karmie swoim mlekiem ???
    Też tak czasem mam :( I to straszne. Mąż śpi, dziecko śpi a ja się męczę. Ale to u mnie rzadko i przeważnie zmęczenia spać nie mogę...

jatoszka lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatroszka, mi też się tak zdarza i aż ryczeć mi się chce wtedy, jak cała chata śpi,a ja się wiercę i nie wiem co ze sobą zrobić :(

jatoszka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam i właśnie o tych godzinach co piszecie. Niestety.

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kurde mam dosc :-( nie moge spac w nocy co robic ???? Nie wiem czy ja jestem jakis cyborg czy co ??? Czy 4 godziny snu wystarcza mi do funkcjonowania???? Budze sie kolo 2-3 jak małą karmie ona zasypia a ja walczę zasne kolo 4 ona sie budzi kolo 5-6 i znow to samo :-( czemu nie moge zasnqc mimo ze mala potrafi spac nawet do 9 :-( zasypiam kolo 22 i do 2-3 jest ok a potem porazka :-( moge pic jakies melisy ???? Mimo ze karmie swoim mlekiem ???
    Możesz meliskę pić, mi nawet położna ją polecała jak miałam problemy z laktacją dla wyluzowania ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tak mam że problem z zaśnięciem po karmieniu mam... potrafię nawet po 3 godziny się kręcić... przeglądam internet - wczoraj miałam taką noc - ale przynajmniej pożytek bo wybrałam prezent świąteczny dla Zosi - kupimy jej raczkującego misia Tuptusia - mam nadzieję, że spełni swoją rolę i zachęci Małą do raczkowania.

Vlinder lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam ze tylko ja tak mam :-) w kupie razniej :-) sprobuje moze mleko pic przed zasnieciem :-) choc nie lubie takiego cieplego :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jatroszka, mi też się tak zdarza i aż ryczeć mi się chce wtedy, jak cała chata śpi,a ja się wiercę i nie wiem co ze sobą zrobić :(
    Maz juz pare razy za to oberwal ze spi a ja nie :-) a jaka w tym jego wina nie wiem :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dolaczam do grona wiercacych się nocą gdy domownicy śpią. Internetu wtedy są moje ;-)
    Dziś znalazłam nowa mamefizjoterapeute
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/22/wyzwanie-1-lezenie-na-brzuszku/

Można sprawdzić czy dziecko poprawnie wykonuje leżenie na brzuszku.
    Ja spalabym jak mój wstaje 6-7 niestety

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym spala nad ranem tzn kolo 7 ale wtedy trzeba starsza do szkoly ogarnac :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to niestwty jest. Mam identycznie. Od ok 3-5 bezsenność a 6-7 to kryzys i chce mi się spać a wstać trzeba bo Aneczka wstaje przed 7...

DZiewczynu a jak rozmiarowki z kapphal wypada ?? Ania teraz nosi większość 62 ( h&m , smyk ) niektóre 68 i nie wiem jaki rozmiar sukienki na święta wziąć.

Dzisiaj moja córka uparcie trenuje przewracanie z pleców na brzuszek.wyglada to śmiesznie , z niewielką nasza pomocą jej to wychodzi.

jatoszka, Paulinda lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak to niestwty jest. Mam identycznie. Od ok 3-5 bezsenność a 6-7 to kryzys i chce mi się spać a wstać trzeba bo Aneczka wstaje przed 7...

DZiewczynu a jak rozmiarowki z kapphal wypada ?? Ania teraz nosi większość 62 ( h&m , smyk ) niektóre 68 i nie wiem jaki rozmiar sukienki na święta wziąć.

Dzisiaj moja córka uparcie trenuje przewracanie z pleców na brzuszek.wyglada to śmiesznie , z niewielką nasza pomocą jej to wychodzi.
    Raczej standardowa ani nie zawyżona ani nie zaniżona. U nas Zosia ma rozmiar 62 ( smyk, 5 10 15, kapphAl) i sukienka 62 jest dobra , także jak nie chcesz ma styk to ja bym brała 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 16:21

veritaserum lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym brała 68, my z kappahla nosimy 62/68.

Czyzbym tylko ja nie miała problemu ze spaniem? Ostatnio nawet karmie na pół śpiąco z zamkniętymi oczami, nawet nie patrzę na komórkę. Zasypiam chwilę po Poli.

My małej kupiliśmy na święta pieska bebo. Już go "dostała" patrzy w niego zachwycona. Kule do raczkowania dostanie od cioci podoba mi się skip&hop.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu ze snem, jestem tak padnięta, że zasypiam też przy karmieniu, tym bardziej że w nocy karmię na leżąco.
    U nas chyba skok bo małego dupa parzy od wszystkiego, nie da się go odlozyć chyba że zaraz po jedzeniu i spaniu. Śmieje się a za chwilę płacze, masakra. Cyc tylko uspokaja.
    Ale to nie przeszkodziło mi iść dzisiaj chyba pierwszy raz od roku na basen :D. Wspaniałe uczucie, jutro pewnie będą zakwasy i bardzo dobrze! Zrobilam 750 m z zadyszką (kiedyś 1 km bez problemu) i 10 min w jacuzzi. Myślałam ze odpłynę...
    Teraz zamiana, ja z malym a mąż idzie popływać. Jak wróci zrobimy sobie grzane piwko (ja łomża 0%, heineken też mi smakuje) z miodem, pomarańczą, goździkami, imbirem i cynamonem. Trzeba się czasem porozpieszczać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:19

Paulinda, ola_g89, p_tt, veritaserum, kasia1518, Izabelle, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka - pij melisę jak najbardziej! Moja położna bardzo polecała :)

U nas brak problemu ze snem. Karmie Pole na podwójnego śpiocha - ona śpi i ja praktycznie tez :D jak odkładam ja do łóżeczka to chwile nasłuchuje czy wszystko ok i padam. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam małe piersi i mi karmienie na leżąco nie wychodzi.

Minns a to grzane piwko to po prostu podgrzewasz i dajesz przyprawy ? Ja tak cały sezon zimowy grzane wino robiliśmy ale przyznam szczerze że piwka nie próbowałam ale teraz Jak procentów nie można to będę pić ;)

Minns lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Minns a to grzane piwko to po prostu podgrzewasz i dajesz przyprawy ? Ja tak cały sezon zimowy grzane wino robiliśmy ale przyznam szczerze że piwka nie próbowałam ale teraz Jak procentów nie można to będę pić ;)
    Ja wielkich tez nie mam, malego na boczek obracam i kołdrą podpieram, jakoś sobie radzi :D.
    Wlewam do garnka piwo i dodaje miód i przyprawy, albo z saszetki albo jak mam to każdą osobno (imbir, goździki, cynamon, opcjonalnie). Podgrzewam az będzie cieplutkie i jak mam to dodaje pomarańczę albo cytrynę:).

veritaserum lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Tak z czasów barmańskich. Prawidłowo przygotowane piwo grzane jest gotowane na patelni głębokiej nigdy w mikrofali.

Aha i nie wolno doprowadzić do wrzenia i gotować wolno mieszając

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:01

veritaserum, Minns, p_tt lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chodzę spać z moja córka I wstaje o 5 na karmienie pozniej szykuje siebie do pracy to już się nie kładę spać bo o 7 wychodzimy z domu , jutro mój 2 tydzień żłobka, pierwszy uważam za udany . Mała dzisiaj pierwszy raz się śmiała tak jak niemowlak, miód na moje uszy cis niesamowitego w czwartek skończy 3 miesiące, czas leci szybko

Minns, Camilla13, veritaserum, p_tt, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłopoty ze snem mam od zawsze, w ciąży ani po porodzie też nic się nie zmieniło. Głównie z tego powodu mąż co noc śpi z synem bo mnie rozprasza każdy najmniejszy dźwięk. Teraz np mija godzina od kiedy ululałam synka i obaj z tatą śpią a ja leżę i się gapie w tel bo nie mogę zasnąć. Mnie ktoś mógłby polulac do snu, a może spróbuję smoczka :P Melisa na mnie nie działa, nawet podwójna dawka w tabletkach :(

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do matek nie śpiących :)
    U nas chorobsko rozłożyło cała rodzinę i mała niestety też, jutro idziemy do lekarza. Ma taki straszny katar :/
    Zeszłą nocke mieliśmy kiepską i tyle, że poszłam wcześniej spać, teraz się przebudziłam sama i na śpiocha nakarmiła Wiki, ona śpi a ja nie mogę eech.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ