WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla13 wrote:Jejku ile śniegu!!! Od razu pomyślałam o sankach
ale za malutki nasz Misiaczek, trzeba poczekać do kolejnej zimy.
Zakończyliśmy kp, zapasu mam na około miesiąc to będę podawać pół na pół z mm. Przez 5 dni ani razu nie przystawilam synka do piersi. Skończył się problem z nieodkladalnym dzieckiem, po butli odpływa i przeprosił się ze smoczkiem. Może w nocy zacznie wreszcie lepiej spać -
nick nieaktualnyMoja córka uparcie ćwiczy obroty. Póki co na jedną stronę. Nie jestem w stanie jej pieluchy zmienić bo na wznak nie chce leżeć tylko zamach robi już i na bok trochę jej pomagam delikatnie i już, jest na brzuszku i się cieszy.
ola_g89, 100krotka30, kasia1518, kuwejtonka, Izabelle, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Chyba wczoraj w złej godzinie napisałam, ze nie mam problemów ze snem. Obudziłam się dziś przed 3, przed budzikiem na karmienie i przewracałam się w łóżku do 5... Pola obudziła się o 6. Byłoby zle, ale jest tak uśmiechnięta i urocza dziś od rana, ze matka przestała czuc zmęczenie
Pola od kilku dni głośno się smieje, co brzmi jak połączenie pisku z kaszlemjest przy tym obłędnie słodka! Wczoraj zostawiliśmy ja z moja mama i pierwszy raz w życiu widziałam, ze moje dziecko naprawdę za mną tęskniło. Obudziła się z płaczem, wzięłam ja na ręce i jak się zorientowała, ze to jej mamuśka to tak się wtuliła we mnie - pierwszy raz w życiu, ze aż się wzruszyłam. A do taty od razu uśmiechy z moich rak.
każdy nowy dzień to więcej radości z tego małego brzdąca
100krotka30, kasia1518, p_tt, susełek, Izabelle, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Moja jeszcze nie obraca sie z pleców na brzuszek. Za to ostatnio zaczęła strasznie dużo gadać, śmiać sie na głos, no i bawi sie zabawkami, dotyka je, ciągnie, wsadza do buzi. I tez wysoko podnosi nóżki jakby świece robiła.
ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Wczoraj moja mama mówiła, ze Pola się obróciła z pleców na brzuszek. Nie uwierzę póki nie zobaczę
Paplak - nasza robi świece po czym opuszcza nóżki, odpycha się od maty i ucieka z pieluszkia przy tym smieje się jak mały łobuz
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Jedyny plus mojego niespania od 3 to juz zakupy w rossmanie zrobilam
teraz tylko odebrac
pewnie pomysleli by glupia zakupy robi o 3 w nocy
Ja tez szybko zapominam o niespaniu jak to moje bezzebne szczescie smieje sie od 15 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 08:44
ola_g89, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjatoszka wrote:Jedyny plus mojego niespania od 3 to juz zakupy w rossmanie zrobilam
teraz tylko odebrac
pewnie pomysleli by glupia zakupy robi o 3 w nocy
Ja tez szybko zapominam o niespaniu jak to moje bezzebne szczescie smieje sie od 15 minut
Też już zrobiłam zakupy w rossmannjatoszka lubi tę wiadomość
-
Co kupiłaś ? Widziałam ze jest też promocja na mleko 2
ja jeszcze nie zdecydowałam jakie bede podawac po 6 miesiacu jak zrezygnujemy z mamusinego - waham sie miedzy bebilon a hipp
ale mam jeszcze czas na przemyslenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 09:33
-
A bo dzisiaj chyba zaczęło się 2+2 dla dzieci w rossmannie, no nie?
Moja się uczy przerwacać, śmiesznie to wygląda bo najpierw się zgina w fasolkę później głowę obraca i całe ciało, na razie jej to słabo wychodzi. Za to mostki przy zmianie pampersa są już regułą, albo przesuwanie się do tyłu odbijając się na piętach.
Śpi już prawie godzinę - nowy tydzień nowy zwyczaj -
Macie rację każde dziecko ma swoje tempo, mój się mocno pręży od jakiegoś czasu i jutro obejrzy go fizjoterapeuta umówiliśmy wizytę do domu. Nie obraca się ale ma czas do 6/7 miesiąca natomiast to prezenie i robienie mostków trzeba rehabilitowac, uświadomila mnie pediatra w czwartek.
https://youtu.be/VbmbJop00DA
Wrzucam link jak prawidłowo wygląda obrót i jak wspomagać ich ćwiczeniemoże którejś z Was się przyda.
kasia1518, p_tt lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyjatoszka wrote:Co kupiłaś ? Widziałam ze jest też promocja na mleko 2
ja jeszcze nie zdecydowałam jakie bede podawac po 6 miesiacu jak zrezygnujemy z mamusinego - waham sie miedzy bebilon a hipp
ale mam jeszcze czas na przemyslenia
Ja postawiłam na chusteczki bo kosmetyków mam zapas. Mleko też nie wiem. Teraz mamby bebiko pro częściowo fermentowane ale po 6 msc będę chciała zejść na jakieś tańsze. Zobaczymy. -
Witajcie
Jestem z pizdziernikówek, Kuba urodził się 25.10.
Chciałam was zapytać czy któraś z Was przeszła na mm z własnego wyboru? Możecie napisać dlaczego, jak to zrobiłyście i jak maluchy zareagowały? Będę wdzięczna.
Kp mnie męczy. W ogóle tego nie czuje
Maky wisi po godzinie na cycu a czasem mam wrażenie że się nie najada. -
Justynuszek wrote:Witajcie
Chciałam was zapytać czy któraś z Was przeszła na mm z własnego wyboru? Możecie napisać dlaczego, jak to zrobiłyście i jak maluchy zareagowały? Będę wdzięczna.
Maky wisi po godzinie na cycu a czasem mam wrażenie że się nie najada.
Ja mam zamiar przejsc stopniowoteraz po 3 miesiacu bede dawac jedna butle mm
pozniej 2
-
Justynuszek wrote:Witajcie
Maky wisi po godzinie na cycu a czasem mam wrażenie że się nie najada.
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze troche spróbowała do 2 miesiaca sie pomeczyc (sama wiem ze to jest po prostu męka), a jak nic to nie da to mm. No chyba ze już masz totalnie dość to przejdz od razu na mm. Nie ma co sie tez katowac bo z tego w sumie jest więcej problemow niz pożytku. Bedzie dobrzewrzesień 2018 - synek -
Mój maly nie obraca sie z plecow na brzuszek. Jak jest na brzuszku to ładnie trzyma głowę, czasem sie obróci na plecki. Świecę robi często i co mnie niepokoi to jak lezy na plecach albo leżaczku to robi takie jakby brzuszki, podnosi nozki i glowke z klatka piersiową dość mocno. Czy Wasze maluchy tez tak robią? Nie wiem czy to dovrze czy wręcz przeciwnie...
Zabawki na pałąku chwyta i jak się mu coś poda to tez, często dwoma rączkami, ale wiadomo jeszze tak nieporadnie.
A co najlepsze to od tygodnia zaczyna się głośno śmiać, no świetny jest, samej mi sie chce wtedy smiac.
wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Na mnie tez tak wisial. Jakos przed ukonczeniem 2 miesiąca juz bylo lepiej. Czasem sie wspomagalam mm hipp ale teraz juz nie podaje. Na to mleko dobrze reagował, nie bylo problemów.
I w jakich sytuacjach dawałaś mm?
Moj na początku jadł 20min. Wisieć zaczal jakieś 2-3tyf temu...
Obecnie je po pół godziny z każdej piersiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:32
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Kłopoty ze snem mam od zawsze, w ciąży ani po porodzie też nic się nie zmieniło. Głównie z tego powodu mąż co noc śpi z synem bo mnie rozprasza każdy najmniejszy dźwięk. Teraz np mija godzina od kiedy ululałam synka i obaj z tatą śpią a ja leżę i się gapie w tel bo nie mogę zasnąć. Mnie ktoś mógłby polulac do snu, a może spróbuję smoczka
Melisa na mnie nie działa, nawet podwójna dawka w tabletkach
-
Minns wrote:Mój maly nie obraca sie z plecow na brzuszek. Jak jest na brzuszku to ładnie trzyma głowę, czasem sie obróci na plecki. Świecę robi często i co mnie niepokoi to jak lezy na plecach albo leżaczku to robi takie jakby brzuszki, podnosi nozki i glowke z klatka piersiową dość mocno. Czy Wasze maluchy tez tak robią? Nie wiem czy to dovrze czy wręcz przeciwnie...
Zabawki na pałąku chwyta i jak się mu coś poda to tez, często dwoma rączkami, ale wiadomo jeszze tak nieporadnie.
A co najlepsze to od tygodnia zaczyna się głośno śmiać, no świetny jest, samej mi sie chce wtedy smiac.
Na obroty ma jeszcze dużo czasu. „Brzuszki” są ok - stabilizuje tułów i ćwiczy mięśnie przodu. Oczywiście po zapytaniu doktora Google pojawi się hasło „napady zgięciowe” - ale uwierz, ze bardzo ciezko je przegapić. Są to serie zgięć w równych odstępach czasu, polaczone z niekontrolowanym ruchem galek ocznych i czesto zaburzeniem swiadomosci.
Z chwytaniem tez nie ma co szalec. Do 5 miesiaca chwyt jest automatyczny, tzn. poprzez odruch chwytny. Pierwszy świadomy to chwyt nakladkowy, po 5 miesiacu, z boku ciała.Minns, 100krotka30, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r.