WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jejku ile śniegu!!! Od razu pomyślałam o sankach ;) ale za malutki nasz Misiaczek, trzeba poczekać do kolejnej zimy.
    Zakończyliśmy kp, zapasu mam na około miesiąc to będę podawać pół na pół z mm. Przez 5 dni ani razu nie przystawilam synka do piersi. Skończył się problem z nieodkladalnym dzieckiem, po butli odpływa i przeprosił się ze smoczkiem. Może w nocy zacznie wreszcie lepiej spać ;)
    My juz tez ma samym mm od tygodnia:) powiedz,jak z piersiami u Ciebie? Nie mialas zadnych problemow?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka uparcie ćwiczy obroty. Póki co na jedną stronę. Nie jestem w stanie jej pieluchy zmienić bo na wznak nie chce leżeć tylko zamach robi już i na bok trochę jej pomagam delikatnie i już, jest na brzuszku i się cieszy.

ola_g89, 100krotka30, kasia1518, kuwejtonka, Izabelle, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wczoraj w złej godzinie napisałam, ze nie mam problemów ze snem. Obudziłam się dziś przed 3, przed budzikiem na karmienie i przewracałam się w łóżku do 5... Pola obudziła się o 6. Byłoby zle, ale jest tak uśmiechnięta i urocza dziś od rana, ze matka przestała czuc zmęczenie <3
    Pola od kilku dni głośno się smieje, co brzmi jak połączenie pisku z kaszlem :D jest przy tym obłędnie słodka! Wczoraj zostawiliśmy ja z moja mama i pierwszy raz w życiu widziałam, ze moje dziecko naprawdę za mną tęskniło. Obudziła się z płaczem, wzięłam ja na ręce i jak się zorientowała, ze to jej mamuśka to tak się wtuliła we mnie - pierwszy raz w życiu, ze aż się wzruszyłam. A do taty od razu uśmiechy z moich rak. :) każdy nowy dzień to więcej radości z tego małego brzdąca <3

100krotka30, kasia1518, p_tt, susełek, Izabelle, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie obraca sie z pleców na brzuszek. Za to ostatnio zaczęła strasznie dużo gadać, śmiać sie na głos, no i bawi sie zabawkami, dotyka je, ciągnie, wsadza do buzi. I tez wysoko podnosi nóżki jakby świece robiła.

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja mama mówiła, ze Pola się obróciła z pleców na brzuszek. Nie uwierzę póki nie zobaczę :D

Paplak - nasza robi świece po czym opuszcza nóżki, odpycha się od maty i ucieka z pieluszki :D a przy tym smieje się jak mały łobuz :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus mojego niespania od 3 to juz zakupy w rossmanie zrobilam :-) teraz tylko odebrac :-) pewnie pomysleli by glupia zakupy robi o 3 w nocy :-)
    Ja tez szybko zapominam o niespaniu jak to moje bezzebne szczescie smieje sie od 15 minut :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 08:44

ola_g89, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza od dobrego tygodnia sama sie przewraca na brzuszek... ale za to nie chce niczego trzymac w raczkach.
    I jak tu porownywac dzieci? Kazde najwyrazniej ma swoje tempo i etapy.

p_tt, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Jedyny plus mojego niespania od 3 to juz zakupy w rossmanie zrobilam :-) teraz tylko odebrac :-) pewnie pomysleli by glupia zakupy robi o 3 w nocy :-)
    Ja tez szybko zapominam o niespaniu jak to moje bezzebne szczescie smieje sie od 15 minut :-)

Też już zrobiłam zakupy w rossmann :D

jatoszka lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupiłaś ? Widziałam ze jest też promocja na mleko 2 :-) ja jeszcze nie zdecydowałam jakie bede podawac po 6 miesiacu jak zrezygnujemy z mamusinego - waham sie miedzy bebilon a hipp :-) ale mam jeszcze czas na przemyslenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 09:33

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo dzisiaj chyba zaczęło się 2+2 dla dzieci w rossmannie, no nie?

Moja się uczy przerwacać, śmiesznie to wygląda bo najpierw się zgina w fasolkę później głowę obraca i całe ciało, na razie jej to słabo wychodzi. Za to mostki przy zmianie pampersa są już regułą, albo przesuwanie się do tyłu odbijając się na piętach.

Śpi już prawie godzinę - nowy tydzień nowy zwyczaj :D

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację każde dziecko ma swoje tempo, mój się mocno pręży od jakiegoś czasu i jutro obejrzy go fizjoterapeuta umówiliśmy wizytę do domu. Nie obraca się ale ma czas do 6/7 miesiąca natomiast to prezenie i robienie mostków trzeba rehabilitowac, uświadomila mnie pediatra w czwartek.
    https://youtu.be/VbmbJop00DA
    Wrzucam link jak prawidłowo wygląda obrót i jak wspomagać ich ćwiczenie :-) może którejś z Was się przyda.

kasia1518, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Co kupiłaś ? Widziałam ze jest też promocja na mleko 2 :-) ja jeszcze nie zdecydowałam jakie bede podawac po 6 miesiacu jak zrezygnujemy z mamusinego - waham sie miedzy bebilon a hipp :-) ale mam jeszcze czas na przemyslenia :-)

Ja postawiłam na chusteczki bo kosmetyków mam zapas. Mleko też nie wiem. Teraz mamby bebiko pro częściowo fermentowane ale po 6 msc będę chciała zejść na jakieś tańsze. Zobaczymy.

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Jestem z pizdziernikówek, Kuba urodził się 25.10.
    Chciałam was zapytać czy któraś z Was przeszła na mm z własnego wyboru? Możecie napisać dlaczego, jak to zrobiłyście i jak maluchy zareagowały? Będę wdzięczna.

Kp mnie męczy. W ogóle tego nie czuje :/
    Maky wisi po godzinie na cycu a czasem mam wrażenie że się nie najada.

43kth371haww2z0j.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Chciałam was zapytać czy któraś z Was przeszła na mm z własnego wyboru? Możecie napisać dlaczego, jak to zrobiłyście i jak maluchy zareagowały? Będę wdzięczna.

Ja tez kupilam glownie chusteczki i krem na slonce na lato :-)
    Ja mam zamiar przejsc stopniowo :-) teraz po 3 miesiacu bede dawac jedna butle mm :-) pozniej 2

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:

Na mnie tez tak wisial. Jakos przed ukonczeniem 2 miesiąca juz bylo lepiej. Czasem sie wspomagalam mm hipp ale teraz juz nie podaje. Na to mleko dobrze reagował, nie bylo problemów.
    Ja bym na Twoim miejscu jeszcze troche spróbowała do 2 miesiaca sie pomeczyc (sama wiem ze to jest po prostu męka), a jak nic to nie da to mm. No chyba ze już masz totalnie dość to przejdz od razu na mm. Nie ma co sie tez katowac bo z tego w sumie jest więcej problemow niz pożytku. Bedzie dobrze :)

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam problemow ze snem. Wieczorem opiekę nad dzieckiem przejmuje mąż, a ja ide spać. W nocy wstaje tylko raz albo dwa odciągnąć mleko, a mąż karmi Anielke.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maly nie obraca sie z plecow na brzuszek. Jak jest na brzuszku to ładnie trzyma głowę, czasem sie obróci na plecki. Świecę robi często i co mnie niepokoi to jak lezy na plecach albo leżaczku to robi takie jakby brzuszki, podnosi nozki i glowke z klatka piersiową dość mocno. Czy Wasze maluchy tez tak robią? Nie wiem czy to dovrze czy wręcz przeciwnie...
    Zabawki na pałąku chwyta i jak się mu coś poda to tez, często dwoma rączkami, ale wiadomo jeszze tak nieporadnie.
    A co najlepsze to od tygodnia zaczyna się głośno śmiać, no świetny jest, samej mi sie chce wtedy smiac ;).

wrzesień 2018 - synek <3
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Na mnie tez tak wisial. Jakos przed ukonczeniem 2 miesiąca juz bylo lepiej. Czasem sie wspomagalam mm hipp ale teraz juz nie podaje. Na to mleko dobrze reagował, nie bylo problemów.
    Było lepiej tzn? Jadł szybciej?
    I w jakich sytuacjach dawałaś mm?
    Moj na początku jadł 20min. Wisieć zaczal jakieś 2-3tyf temu...
    Obecnie je po pół godziny z każdej piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:32

43kth371haww2z0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Kłopoty ze snem mam od zawsze, w ciąży ani po porodzie też nic się nie zmieniło. Głównie z tego powodu mąż co noc śpi z synem bo mnie rozprasza każdy najmniejszy dźwięk. Teraz np mija godzina od kiedy ululałam synka i obaj z tatą śpią a ja leżę i się gapie w tel bo nie mogę zasnąć. Mnie ktoś mógłby polulac do snu, a może spróbuję smoczka :P Melisa na mnie nie działa, nawet podwójna dawka w tabletkach :(
    Próbowałaś szumisia ? Na mnie działa lepiej niż na synka. Ja zawsze potrzebowałam dużo czasu żeby zasnąć a teraz w sluchuje się w dzięki i odpływam.

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Mój maly nie obraca sie z plecow na brzuszek. Jak jest na brzuszku to ładnie trzyma głowę, czasem sie obróci na plecki. Świecę robi często i co mnie niepokoi to jak lezy na plecach albo leżaczku to robi takie jakby brzuszki, podnosi nozki i glowke z klatka piersiową dość mocno. Czy Wasze maluchy tez tak robią? Nie wiem czy to dovrze czy wręcz przeciwnie...
    Zabawki na pałąku chwyta i jak się mu coś poda to tez, często dwoma rączkami, ale wiadomo jeszze tak nieporadnie.
    A co najlepsze to od tygodnia zaczyna się głośno śmiać, no świetny jest, samej mi sie chce wtedy smiac ;).

Na obroty ma jeszcze dużo czasu. „Brzuszki” są ok - stabilizuje tułów i ćwiczy mięśnie przodu. Oczywiście po zapytaniu doktora Google pojawi się hasło „napady zgięciowe” - ale uwierz, ze bardzo ciezko je przegapić. Są to serie zgięć w równych odstępach czasu, polaczone z niekontrolowanym ruchem galek ocznych i czesto zaburzeniem swiadomosci.

Z chwytaniem tez nie ma co szalec. Do 5 miesiaca chwyt jest automatyczny, tzn. poprzez odruch chwytny. Pierwszy świadomy to chwyt nakladkowy, po 5 miesiacu, z boku ciała.

Minns, 100krotka30, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ