X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Termin mi wychodzi 5/6 września, ale na USG fasolka była 2 dni do przodu, więc może się jeszcze zmienić :) Natomiast jestem pewna, że owulację miałam 13.12 (test owulacyjny + temperatura + ból jajnika) więc możliwe, że dzieciak będzie po prostu wielki po moim mężu (ma ponad 190cm wzrostu).

Ja to samo 5/6 wg usg tak samo jak szwaczek :)
    To co jedziemy tym samym wózkiem :) może w tym samym czasie będziemy na porodówce ? ❤️:* :*

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisaliście wieczorkiem nadrobię :) a co do imion to u nas Gniewko albo Blanka :)

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Ale napisaliście wieczorkiem nadrobię :) a co do imion to u nas Gniewko albo Blanka :)
    Justys jak będziesz kiedyś w Łodzi i będziesz miała ochotę na koktajl daj znać: )

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero muszę zadzwonić na infolinię i się dowiedzieć czy mam badania w pakiecie ;) ale wiem że z NFZ nie dają skierowania na te wszystkie toksoplazmozy HIV itp

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Ja dopiero muszę zadzwonić na infolinię i się dowiedzieć czy mam badania w pakiecie ;) ale wiem że z NFZ nie dają skierowania na te wszystkie toksoplazmozy HIV itp
    Hmm, z tego co wiem, to w szpitalu chcą oznaczenie HIV (do porodu), kiłę zresztą też. Więc i tak będą kiedys musieli zrobić.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ja to samo 5/6 wg usg tak samo jak szwaczek :)
    To co jedziemy tym samym wózkiem :) może w tym samym czasie będziemy na porodówce ? ❤️:* :*
    Dość prawodpodobne, chyba że się któreś będzie bardzo ociągało ;)

Marzena782 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejawszystkiego najlepszego :-*

Co do imion to my jeszcze nawet nie myśleliśmy żeby myśleć ale przed ciążą marzyło mi się dla chlopca Szczepan bądź Irek a dla dziewczynki Anna Maria lub Julia. Ale ostatecznie wyjdzie pewnie coś innego.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba do dziewczynki Dominika, a do chłopca Gracjan

• asese Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    A ja dziś kończę 28 lat to nasze pierwsze dziecko i ciąża która zaskoczyła w 3cs. W sumie w pierwszym w którym się tak naprawdę staraliśmy i robiliśmy to regularnie
    Wszystkiego najlepszego- przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i Maluszka:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze byłam rano na zakupach w centrum handlowym i odkąd wróciłam wszedł mi taki bol w prawa stronę brzucha i jednocześnie pleców ze ledwo chodzę. Mam nadzieje ze mi szybko przejdzie i to nic poważnego. Brzuch mnie tak nie boli mocno. Lekkie ukłucia, natomiast plecy załamka.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
    wynik mam 2,840
    normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
    ktoś, coś podpowie?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tak powinno być do 2,5 nie przekraczasz dużo ale możliwe, że gin cię wyślę do endokrynologa.

Malgonia lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
    wynik mam 2,840
    normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
    ktoś, coś podpowie?

Ja mam 2,24 i zwiększono mi dzisiaj dawkę Euthyroxu, więc lepiej skonsultuj się z endo.

Malgonia lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Malgonia tak powinno być do 2,5 nie przekraczasz dużo ale możliwe, że gin cię wyślę do endokrynologa.

A czy myślisz, ze to jest pilne. Wizyte u tego prywatnego lekarza który kazał mi zrobić to badanie mam 8 lutego.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Hmm, z tego co wiem, to w szpitalu chcą oznaczenie HIV (do porodu), kiłę zresztą też. Więc i tak będą kiedys musieli zrobić.

U mie w szpitalu wojewódzkim do porodu w 2015 r chcieli tylko grupe krwi i aktualne GBS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:13

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Enii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
    Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
    A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam

Chodzę prywatnie. Badania dostałam płatne. Byłam u rodzinnej to na nfz morfologia, mocz, tsh, glukoza płaciłam za hiv, kiłe i hcv ( dzis robiłam 90zl wyniki po ok godz)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:

Mój kuznki rodziły w tamtym roku i ni musiały miec, więc to pewnie zależy od szpitala i lekarza

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Amy. I jak wyniki wporzadku ? Ja się ubieram i mykam po swoje :)
    Wisusowe ok,glukoza,tarczycowe tez. Tylko morfologia nie do konca. Pare rzeczy ponizej normy,a w moczu liczne bakterie. Troche sie zmartwilam. A jak u Ciebie?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Amy, jeszcze pytanko (odnośnie tych dwóch lekarzy na raz) :) Czy oni oboje będą prowadzili ciążę nie wiedząc o sobie nawzajem? Będziesz ich informowała, że jeszcze do kogoś innego chodzisz?
    Przepraszam za bezczelne dopytywanie :) ale chciałabym zrobić podobnie i nie wiem jak to "ugryźć" od strony technicznej ;-)
    Nie zamierzam nic mowic. obie doktorki prywatnie przyjmuja,wiec nie mam wyrzutow sumienia z tego powodu:) one zarobia,a ja zyskam najwazniejsze:pewnosc i spokoj;)
    Na szczescie obie w miare podobnie podchodza do moich chorob. Mam IO i bioe od poczatku ciazy leki. na szczescie obie uwazaja,ze to na razie najlepsze wyjscie;)

CzterolistnaKoniczyna, Izabelle lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Mój kuznki rodziły w tamtym roku i ni musiały miec, więc to pewnie zależy od szpitala i lekarza
    Chodzi mi o to, że jak się tego nie ma to szpital pewnie sam zrobi, więc NFZ i tak kasę musi wypluć. Chyba, że się mylę i w tym kraju wszyscy kładą laskę na bezpieczeństwie noworodków :/

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ