WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Av wrote:Termin mi wychodzi 5/6 września, ale na USG fasolka była 2 dni do przodu, więc może się jeszcze zmienić Natomiast jestem pewna, że owulację miałam 13.12 (test owulacyjny + temperatura + ból jajnika) więc możliwe, że dzieciak będzie po prostu wielki po moim mężu (ma ponad 190cm wzrostu).
Ja to samo 5/6 wg usg tak samo jak szwaczek
To co jedziemy tym samym wózkiem może w tym samym czasie będziemy na porodówce ? ❤️:* :*4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Czesiowa wrote:Ja dopiero muszę zadzwonić na infolinię i się dowiedzieć czy mam badania w pakiecie ale wiem że z NFZ nie dają skierowania na te wszystkie toksoplazmozy HIV itp
Leon
-
Marzena782 wrote:Ja to samo 5/6 wg usg tak samo jak szwaczek
To co jedziemy tym samym wózkiem może w tym samym czasie będziemy na porodówce ? ❤️:* :*Marzena782 lubi tę wiadomość
Leon
-
Nadziejawszystkiego najlepszego :-*
Co do imion to my jeszcze nawet nie myśleliśmy żeby myśleć ale przed ciążą marzyło mi się dla chlopca Szczepan bądź Irek a dla dziewczynki Anna Maria lub Julia. Ale ostatecznie wyjdzie pewnie coś innego. -
nick nieaktualny
-
Nadzieja2018 wrote:A ja dziś kończę 28 lat to nasze pierwsze dziecko i ciąża która zaskoczyła w 3cs. W sumie w pierwszym w którym się tak naprawdę staraliśmy i robiliśmy to regularnie
-
Powiem Wam ze byłam rano na zakupach w centrum handlowym i odkąd wróciłam wszedł mi taki bol w prawa stronę brzucha i jednocześnie pleców ze ledwo chodzę. Mam nadzieje ze mi szybko przejdzie i to nic poważnego. Brzuch mnie tak nie boli mocno. Lekkie ukłucia, natomiast plecy załamka.Justyna
-
Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
wynik mam 2,840
normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
ktoś, coś podpowie? -
Malgonia wrote:Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
wynik mam 2,840
normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
ktoś, coś podpowie?
Ja mam 2,24 i zwiększono mi dzisiaj dawkę Euthyroxu, więc lepiej skonsultuj się z endo.Malgonia lubi tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
aLunia wrote:Malgonia tak powinno być do 2,5 nie przekraczasz dużo ale możliwe, że gin cię wyślę do endokrynologa.
A czy myślisz, ze to jest pilne. Wizyte u tego prywatnego lekarza który kazał mi zrobić to badanie mam 8 lutego. -
Av wrote:Hmm, z tego co wiem, to w szpitalu chcą oznaczenie HIV (do porodu), kiłę zresztą też. Więc i tak będą kiedys musieli zrobić.
U mie w szpitalu wojewódzkim do porodu w 2015 r chcieli tylko grupe krwi i aktualne GBSWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:13
-
Mamaawiki wrote:Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam
Chodzę prywatnie. Badania dostałam płatne. Byłam u rodzinnej to na nfz morfologia, mocz, tsh, glukoza płaciłam za hiv, kiłe i hcv ( dzis robiłam 90zl wyniki po ok godz)💗5 💗
-
Av wrote:Hmm, z tego co wiem, to w szpitalu chcą oznaczenie HIV (do porodu), kiłę zresztą też. Więc i tak będą kiedys musieli zrobić.
Mój kuznki rodziły w tamtym roku i ni musiały miec, więc to pewnie zależy od szpitala i lekarza -
Marzena782 wrote:Amy. I jak wyniki wporzadku ? Ja się ubieram i mykam po swoje
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Amy, jeszcze pytanko (odnośnie tych dwóch lekarzy na raz) Czy oni oboje będą prowadzili ciążę nie wiedząc o sobie nawzajem? Będziesz ich informowała, że jeszcze do kogoś innego chodzisz?
Przepraszam za bezczelne dopytywanie ale chciałabym zrobić podobnie i nie wiem jak to "ugryźć" od strony technicznej
Na szczescie obie w miare podobnie podchodza do moich chorob. Mam IO i bioe od poczatku ciazy leki. na szczescie obie uwazaja,ze to na razie najlepsze wyjscie;)CzterolistnaKoniczyna, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Czesiowa wrote:Mój kuznki rodziły w tamtym roku i ni musiały miec, więc to pewnie zależy od szpitala i lekarza
Leon