X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    U nas jeżeli będzie chłopczyk to Aleksander, a dziewczynka na pewno Alicja :)
    Ooo, to jak ja i mój brat :D

KasW91 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Marzena ja z córką po dwóch godzinach miałam 138 a cukrzycę stwierdza się od 140. Mimo tego gin wysłała mnie do diabetologa i ona mi dała urządzenie do pomiarów. Powiedziała, że lepiej to kontrolowac, że nie zaszkodzi. Natomiast jak poszłam rodzic córkę to w szpitalu wysmiali tego diabetologa, no ale potem stwierdzili że trzymałam się diety i przytyłam tylko 4 kg więc na dobre mi wyszło.

A u mnie jest norma 99,0 a teściowa która robiła ze mną krzywa cukrowa ma taka sama normę . Czy to normalne ?

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ooo, to jak ja i mój brat :D

Av u nas tez taki jest plan, chciałabym żeby kiedyś był Olek i Ala :)

Av lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dzwonił :) wyniki w porządku :) w ciąży norma jest do 140:) jupiiii
    Kamień z serca :)

Av, aLunia, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Izabelle, matkapatka, MiSia :), Malgonia, Antonina38, Amy333, Wesoła89 lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak będzie chłopiec - Kordian :)
    A jak będzie dziewczynka to mamy kilka imion - Nadia , Pola ,Mia , Liwia , Blanka :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dziewczynka to na pewno będzie Hania :) A chłopak... mi się podoba Marcel, ale mój A krzyczy, że nie może być litery R w imieniu, bo on nie wymawia R :D

Marzena782, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hej bardzo bym chciała wiedzieć czy wszystko porządku :( bardzo się boje .
    Zastanawiam się czy zadzwonić do dobrego gin” ale nie mojego tak by przyjść zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku?
    Tylko co mam powiedzieć ? Dzień dobry mam już lekarza prowadzącego ale chciała bym znać opinie innego lekarza ?
    Marzena ja po obciążeniu glukozą miałam takie normy tylko u mie to badanie rabią dopiero w 2 trymestrze
    Na czczo 89 mg/dl
    Po 2 godzinach 148 mg/dl
    Cukrzyca ciążowa G2

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was już zmaga się z opuchlizną? Mi bardzo dokucza od samego początku i szczerze mówiąc bardzo bardzo dotkliwie, z dnia na dzień gorzej. Siedzę w pracy w kozakach i czuję jakby mi krew nie dopływała do nóg, takie mam spuchnięte stopy, kostki, łydki. Mam opuchnięte dłonie, przedramiona - musiałam zdjąć dzisiaj zegarek, który jest na luźnej bransoletce bo nagle zostawiał czerwone ślady. Nie mam już siły. Nie wiem czy to normalny objaw, czy może być jakaś choroba? Gęstoza? Staram się pić wodę, ale nie udaje mi się bardzo dużo.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli dziewczynka to chyba będzie Oliwka :) Jeśli chłopiec - pomysłu brak.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
    Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
    A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wszystkiego najlepszego :*

Ja mam już Aleksandra ale mówimy na niego Alek :) A drugie dziecko będzie Witkiem albo Elizą chociaż myślę jeszcze o Aurelii.

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki - ja na tą chwilę miałam badaną betę, progesteron i tsh, mocz i morfologię i to mi zlecała internistka. A później wszystkie badania typu hiv, toksoplazmoza, cytomegalia itp. mam w pakiecie w LuxMedzie i jak gin założy mi kartę ciąży wręcza taką kartkę kiedy co się należy w ciąży bez skierowania i mogę to zrobić na własną rękę za darmo w ramach pakietu (określone badania w konkretnych tygodniach ciąży). Jak jest podejrzenie albo coś trzeba - to lekarz wystawia skierowanie dodatkowo.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
    Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
    A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam

No tak leczę się prywatnie i mam właśnie dużo dużo tych badań .
    A z kolei kuzynka chodziła na NFZ i miała badania b.podobne .

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was już zmaga się z opuchlizną? Mi bardzo dokucza od samego początku i szczerze mówiąc bardzo bardzo dotkliwie, z dnia na dzień gorzej. Siedzę w pracy w kozakach i czuję jakby mi krew nie dopływała do nóg, takie mam spuchnięte stopy, kostki, łydki. Mam opuchnięte dłonie, przedramiona - musiałam zdjąć dzisiaj zegarek, który jest na luźnej bransoletce bo nagle zostawiał czerwone ślady. Nie mam już siły. Nie wiem czy to normalny objaw, czy może być jakaś choroba? Gęstoza? Staram się pić wodę, ale nie udaje mi się bardzo dużo.

Serena znalazłam to, może Cie uspokoi. :)
    https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/i-trymestr/dolegliwosci/obrzeki-w-czasie-ciazy

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    U nas jeśli dziewczynka to chyba będzie Oliwka :) Jeśli chłopiec - pomysłu brak.
    Mam córeczkę Oliwkę, ale często ją zdrabniam do Olcia, czasami do Liwka;-) Nie mamy jeszcze pomysłu na imię dla drugiego dziecka, zacznę się zastanawiać jak będę znała płeć ;-)
    Serena na gestozę to jeszcze za szybko i mam nadzieję, że Ci się nie przytrafi - coś strasznego. ( musiałabyś mieć jeszcze wysokie RR i białko w moczu) może obrzęki bardziej związane są z wysiłkiem - pracą.

Co do badań w ciązy ja chodzę na NFZ i tylko 1 badanie mam płatne. Jak będzie potrzeba pójdę też oczywiście prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:27

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Może być efekt ciąży, choć trochę wcześnie jak na takie objawy. Opuchlizna też może oznaczać problemy z nerkami. Jeśli masz pakiet w LuxMedzie to może możesz poczatować z położną? Ja ostatnio korzystałam z takiej konsultacji online i byłam zadowolona - rozwiała moje wątpliwości. Wiadomo - lepiej chuchać na zimne :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av mamy ten sam tydzień ciąży tez masz na 6 września Kochana termin. ? :)

Av lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ja tak miałam w mojej drugiej ciąży i wyszło że miałam białko w moczu. Też mi się wydaje że to za wcześnie na opuchlizne, ale tak jak pisze Av skonsultuj lepiej. Chyba, że bierzesz jakieś leki i może one mają efekt uboczny.

Av lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av Dobra myśl, dziękuję! <3
    aLunia Biorę tylko Duphaston, muszę poczytać, czy może dawać takie efekty. Ale pół ciąży z synem go brałam i nie miałam takich problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:47

Av lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Av mamy ten sam tydzień ciąży tez masz na 6 września Kochana termin. ? :)
    Termin mi wychodzi 5/6 września, ale na USG fasolka była 2 dni do przodu, więc może się jeszcze zmienić :) Natomiast jestem pewna, że owulację miałam 13.12 (test owulacyjny + temperatura + ból jajnika) więc możliwe, że dzieciak będzie po prostu wielki po moim mężu (ma ponad 190cm wzrostu).

Marzena782 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ