WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aLunia wrote:Marzena ja z córką po dwóch godzinach miałam 138 a cukrzycę stwierdza się od 140. Mimo tego gin wysłała mnie do diabetologa i ona mi dała urządzenie do pomiarów. Powiedziała, że lepiej to kontrolowac, że nie zaszkodzi. Natomiast jak poszłam rodzic córkę to w szpitalu wysmiali tego diabetologa, no ale potem stwierdzili że trzymałam się diety i przytyłam tylko 4 kg więc na dobre mi wyszło.
A u mnie jest norma 99,0 a teściowa która robiła ze mną krzywa cukrowa ma taka sama normę . Czy to normalne ?4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Lekarz dzwonił wyniki w porządku w ciąży norma jest do 140:) jupiiii
Kamień z sercaAv, aLunia, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Izabelle, matkapatka, MiSia :), Malgonia, Antonina38, Amy333, Wesoła89 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
-
Marzena782 wrote:Hej bardzo bym chciała wiedzieć czy wszystko porządku bardzo się boje .
Zastanawiam się czy zadzwonić do dobrego gin” ale nie mojego tak by przyjść zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku?
Tylko co mam powiedzieć ? Dzień dobry mam już lekarza prowadzącego ale chciała bym znać opinie innego lekarza ?
Na czczo 89 mg/dl
Po 2 godzinach 148 mg/dl
Cukrzyca ciążowa G2 -
Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was już zmaga się z opuchlizną? Mi bardzo dokucza od samego początku i szczerze mówiąc bardzo bardzo dotkliwie, z dnia na dzień gorzej. Siedzę w pracy w kozakach i czuję jakby mi krew nie dopływała do nóg, takie mam spuchnięte stopy, kostki, łydki. Mam opuchnięte dłonie, przedramiona - musiałam zdjąć dzisiaj zegarek, który jest na luźnej bransoletce bo nagle zostawiał czerwone ślady. Nie mam już siły. Nie wiem czy to normalny objaw, czy może być jakaś choroba? Gęstoza? Staram się pić wodę, ale nie udaje mi się bardzo dużo.
-
Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam -
Mamaawiki - ja na tą chwilę miałam badaną betę, progesteron i tsh, mocz i morfologię i to mi zlecała internistka. A później wszystkie badania typu hiv, toksoplazmoza, cytomegalia itp. mam w pakiecie w LuxMedzie i jak gin założy mi kartę ciąży wręcza taką kartkę kiedy co się należy w ciąży bez skierowania i mogę to zrobić na własną rękę za darmo w ramach pakietu (określone badania w konkretnych tygodniach ciąży). Jak jest podejrzenie albo coś trzeba - to lekarz wystawia skierowanie dodatkowo.
-
Mamaawiki wrote:Dziewczynymam pytanie czy wy te wszystkie badania krwi w ciąży co piszecie to zleca wam ginekolog prywatnie .?
Bo mój gin na NFZ to zleca narazie tylko morfologie ,cukier i mocz i tsh dlatego że mam chorą tarczycę .
A wy macie zlecane takie badania o których nie sdłyszałam
No tak leczę się prywatnie i mam właśnie dużo dużo tych badań .
A z kolei kuzynka chodziła na NFZ i miała badania b.podobne .4,5 roku starań
-
serena1989 wrote:Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was już zmaga się z opuchlizną? Mi bardzo dokucza od samego początku i szczerze mówiąc bardzo bardzo dotkliwie, z dnia na dzień gorzej. Siedzę w pracy w kozakach i czuję jakby mi krew nie dopływała do nóg, takie mam spuchnięte stopy, kostki, łydki. Mam opuchnięte dłonie, przedramiona - musiałam zdjąć dzisiaj zegarek, który jest na luźnej bransoletce bo nagle zostawiał czerwone ślady. Nie mam już siły. Nie wiem czy to normalny objaw, czy może być jakaś choroba? Gęstoza? Staram się pić wodę, ale nie udaje mi się bardzo dużo.
Serena znalazłam to, może Cie uspokoi.
https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/i-trymestr/dolegliwosci/obrzeki-w-czasie-ciazy
-
serena1989 wrote:U nas jeśli dziewczynka to chyba będzie Oliwka Jeśli chłopiec - pomysłu brak.
Serena na gestozę to jeszcze za szybko i mam nadzieję, że Ci się nie przytrafi - coś strasznego. ( musiałabyś mieć jeszcze wysokie RR i białko w moczu) może obrzęki bardziej związane są z wysiłkiem - pracą.
Co do badań w ciązy ja chodzę na NFZ i tylko 1 badanie mam płatne. Jak będzie potrzeba pójdę też oczywiście prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:27
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
serena1989 wrote:Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was już zmaga się z opuchlizną? Mi bardzo dokucza od samego początku i szczerze mówiąc bardzo bardzo dotkliwie, z dnia na dzień gorzej. Siedzę w pracy w kozakach i czuję jakby mi krew nie dopływała do nóg, takie mam spuchnięte stopy, kostki, łydki. Mam opuchnięte dłonie, przedramiona - musiałam zdjąć dzisiaj zegarek, który jest na luźnej bransoletce bo nagle zostawiał czerwone ślady. Nie mam już siły. Nie wiem czy to normalny objaw, czy może być jakaś choroba? Gęstoza? Staram się pić wodę, ale nie udaje mi się bardzo dużo.
Leon
-
Serena ja tak miałam w mojej drugiej ciąży i wyszło że miałam białko w moczu. Też mi się wydaje że to za wcześnie na opuchlizne, ale tak jak pisze Av skonsultuj lepiej. Chyba, że bierzesz jakieś leki i może one mają efekt uboczny.
Av lubi tę wiadomość
-
Av Dobra myśl, dziękuję!
aLunia Biorę tylko Duphaston, muszę poczytać, czy może dawać takie efekty. Ale pół ciąży z synem go brałam i nie miałam takich problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:47
Av lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Av mamy ten sam tydzień ciąży tez masz na 6 września Kochana termin. ?
Marzena782 lubi tę wiadomość
Leon