WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:A czy myślisz, ze to jest pilne. Wizyte u tego prywatnego lekarza który kazał mi zrobić to badanie mam 8 lutego.
Wiesz co możesz iść nawet do internisty. Ja bym chyba nie czekała, tzn nie podejrzewam że jest jakaś tragedia ale warto to zbić. A tak poczekasz dwa tyg, zanim się dostaniesz do endokrynologa to też trochę minie. A chyba internista też może Ci wypisać receptę, przynajmniej mi mówił zawsze endokrynolog, że jak będę w ciąży a będę miała zły wynik i za długo będę musiała czekać do niego to mam iść do internisty.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Av wrote:Chodzi mi o to, że jak się tego nie ma to szpital pewnie sam zrobi, więc NFZ i tak kasę musi wypluć. Chyba, że się mylę i w tym kraju wszyscy kładą laskę na bezpieczeństwie noworodków
-
Malgonia - we wczesnej ciąży jest ważne, żeby dziecko dostawało odpowiednią dawkę hormonów tarczycy, bo jeszcze nie ma wykształconej swojej tarczycy W późniejszej ciąży już nie jest to taki problem. Faktycznie Twój wynik nie jest zły, ale myślę, że nie powinnaś zwlekać z wizytą. Tak będzie lepiej dla bobasa
Malgonia lubi tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Dziewczyny trochę bolą mnie plecy dolny odcinek bardziej po lewej stronie i dziś zauważyłam śluz bardzo delikatnie podbarwuony taki jakby mini lososiowy kolor ale było go bardzo mało na tylko jak mocno przycisnelam papierem to chyba nic złego? Może po badaniu wczorajszym które było dość mocne jakąś minimalna ilość krwi się zmieszana oby to nic złego. Dopiero w środę mam badanie u lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:40
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
w czwartek mam wizytę u lekarza na nfz. miałam mu sie nie przyznawać ze robi coś ponad to co mi każe (dziad ma strasznie wybujałe ego) no ale w koncu jest lekarzem. nie przyznam się że kto inny mnie skierował
-
Kri wrote:Ja przerwałam wychowawczy , piszesz pismo ze chesz wrócić do pracy i przynosisz l4 nast dnia
-
Amy333 wrote:Nie zamierzam nic mowic. obie doktorki prywatnie przyjmuja,wiec nie mam wyrzutow sumienia z tego powodu:) one zarobia,a ja zyskam najwazniejsze:pewnosc i spokoj;)
Na szczescie obie w miare podobnie podchodza do moich chorob. Mam IO i bioe od poczatku ciazy leki. na szczescie obie uwazaja,ze to na razie najlepsze wyjscie;)Amy333 lubi tę wiadomość
-
Tasia86 wrote:Ja juz po wizycie, jest dzidziuś z bijącym serduszkiem Całe 1,05cm Na poczatku lekarka cos marudzila, ze za maly, ale powiedzialam jej, ze owulacja byla dopiero 17 dnia cyklu i nagle wszystko zaczelo jej sie zgadzac Wyznaczyla mi termin na 12.09 a wg moich obliczen wychodzil 13.09, wiec prawie idealnie. W ogole az pytala czy nie mam nic wspolnego z medycyna, bo tak profesjonalnie z nia rozmawialam Nie ma to jak sie podszkolic na BBF
Tasia86 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Nie zamierzam nic mowic. obie doktorki prywatnie przyjmuja,wiec nie mam wyrzutow sumienia z tego powodu:) one zarobia,a ja zyskam najwazniejsze:pewnosc i spokoj;)
Na szczescie obie w miare podobnie podchodza do moich chorob. Mam IO i bioe od poczatku ciazy leki. na szczescie obie uwazaja,ze to na razie najlepsze wyjscie;)Amy333 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja2018 wrote:Dziewczyny trochę bolą mnie plecy dolny odcinek bardziej po lewej stronie i dziś zauważyłam śluz bardzo delikatnie podbarwuony taki jakby mini lososiowy kolor ale było go bardzo mało na tylko jak mocno przycisnelam papierem to chyba nic złego? Może po badaniu wczorajszym które było dość mocne jakąś minimalna ilość krwi się zmieszana oby to nic złego. Dopiero w środę mam badanie u lekarza.
Śluzówka pochwy jest w ciąży dużo bardziej ukrwiona i łatwo o mikrourazy. Ja też miałam takie podbarwienie, nie przejmowałabym się za bardzo, jeśli krwi nie będzie więcej
Leon
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
wynik mam 2,840
normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
ktoś, coś podpowie?
Oj, ja odebralam dzis wyniki i mi wyszlo tsh 5.73, a kolejna wizyta dopiero za 2 tyg. Zobaczymy co lekarz powie -
Ja po wizycie, dzidzius ma 14,4 mm. Dziś wg usg 7t5d.Termin ulegl zmianie na 9.09. Czy mogę prosić o zmianę w terminie na liście?
Izabelle, Justyna2212, aLunia, MiSia :), promyczek 39, Malgonia, Mum2b, Marzena782, Wesoła89, matkapatka, Antonina38, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Mogę dołączyć? Mam na imię Paulina to moja trzecia ciąża w którą do teraz nie wierzę. Mój synek jutro kończy rok i nadal się karmimy więc zaskoczenie ogromne. Szczególnie, że cykl mi jeszcze nie powrócił. Córka natomiast ma 6 lat. Jestem z okolic Rzeszowa. Termin na 9 września z usg.
aLunia, MiSia :), Tasia86, Av, Marzena782, Rucola, Asiek1214, natalinka, matkapatka, Antonina38, Amy333 lubią tę wiadomość