X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Widze, ze zaczynacie sie sobie przedstawiac:)

Ja z wypisem w reku i zaleceniami lezenia w domlu, torbą leków- melduję, że wychodzimy do domku:)
    Pełna nadziei i silna- wierzę, że donoszę moją dzielną fasolkę..

Wiec- ja mam na imie Agnieszka, mam 30 lat, mieszkam w Białymstoku, mam corkę Igulę, w marcu konczy 4 lata.
    Jestem pracownikoem administracyjnym w rodzinnej dzialalnosci.
    Ogromnie sie ciesze ze u Was sytuacja opanowana. Duzo odpoczywaj i dawaj zbac co u Ciebie :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo mówił żeby brać witaminy z jodem z dawka 150. Ale dopiero teraz w ciąży, wcześniej tylko letrox, no i witaminę d 2000.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Ja juz po wizycie, jest dzidziuś z bijącym serduszkiem :) Całe 1,05cm ;) Na poczatku lekarka cos marudzila, ze za maly, ale powiedzialam jej, ze owulacja byla dopiero 17 dnia cyklu i nagle wszystko zaczelo jej sie zgadzac ;) Wyznaczyla mi termin na 12.09 a wg moich obliczen wychodzil 13.09, wiec prawie idealnie. W ogole az pytala czy nie mam nic wspolnego z medycyna, bo tak profesjonalnie z nia rozmawialam :P Nie ma to jak sie podszkolic na BBF ;)
    Wspaniałe wiadomości!! Gratulacje

Tasia86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ze wtrącę się w nie swój miesiąc :D tak sobie podczytywałam i wypowiem się co do TSH.

Malgonia - koniecznie umów się do endokrynologa, ze względu na ciąże musi Cię specjalista przyjąć w max tydzień. Niedoczynnosc tarczycy często pojawia się podczas ciąży bo maluchy „kradną” nasze hormony bo ich potrzebują, ale u nas ich brak jest niebezpieczny - nieważne czy wynik 2,8 czy 3,5. Ja nigdy z tarczyca problemów nie miałam, ale podczas ciąży teraz okazało się, ze mam niedoczynnosc, biorę leki i mam świetne wyniki teraz. Lekarka powiedziała mi, ze zwlekanie jest zle bo każdy dzień się liczy dla naszych dzieci (ja poszłam po 10tyg bo moja gin uważała, ze wynik 3,5 jest Ok, na szczęście miałam swój rozum i poszłam do endo). Max wynik to 2,5, a najlepiej poniżej 2 mieć. Internista Ci w tym nie pomoże, specjalista zbada Cię dokładnie i zrobi usg tarczycy żeby zobaczyć czy wszystko ok. Z tych wszystkich TSH, ft4 itp najważniejsze jest TSH i na to się tylko patrzy - na pierwsza wizytę warto zrobić wszystko, ale ogólnie ważny jest wynik TSH. Wiec proszę dziewczyny! To, ze nie miałyście problemów z tarczyca nic nie sugeruje! Róbcie badania i jeśli wyjdzie wam powyżej 2,5 to śmigać szybko do endokrynologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim , jeśli można prosiłaby o dopisanie na 28 września wstępnie :)
    Też jestem z okolic Rzeszowa :) Jakiego gina polecacie do prowadzenia ?
    Póki co jestem przy moim od starań ale dojazd do niego aż za Dębicę , co w zaawansowanej ciąży może być trudne , zwłaszcza że mąż wiecznie na delagacjach.
    Ktoś sprawdzony ? Szajner, Homa , Toś ? A może jeszcze ktoś inny ?

Antonina38 lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziewczyny, ale Wy leczylyscie tarczyce, wiedzialyscie przed ciaza ze cos jest nie tak?

Jakie dawki jodu bierzecie?
    Ja miałam przed ciążą niedoczynność tarczycy z powodu hashimoto.
    Jodu mi moja endokrynolog nie przepisała jak narazie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 21:00

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Witaj ja też jestem z okolic Rzeszowa ;) W jakim szpitalu planujesz rodzic?
    Ja rodzilam w Pro Familii. Tylko ja byłam do cięcia co do porodu sn to wiem, że opinie różne. Moja ciąże prowadził doktor Cebulak i teraz też tak zostanie.

MiSia :) lubi tę wiadomość

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Póki co jestem przy moim od starań ale dojazd do niego aż za Dębicę , co w zaawansowanej ciąży może być trudne , zwłaszcza że mąż wiecznie na delagacjach.

Asiek czyżbyś jeździła do dr Gawlika? Słyszałam, ze Szajner bardzo polecają :)
    Ja co prawda już długo mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z Dębicy :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówiłam się na Środę do 2 gin . Pisze z nią smsy i odrazu napisałam ze mam lekarza prowadzącego u z racji tego ze wizyta jest za X czasu chciała bym zobaczyć czy z maleństwem wszystko jest wporzadku i czy zinterpretuje mi moje wyniki
    Napisałam jej teraz wyniki tarczycy powiedziała , ze mam udać się już do endokrynologa :)

Malgonia lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nat129 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni mnie nie było, a tu tyle postów :)!
    Mi termin wychodzi 26.09, ale wizytę mam dopiero 6 lutego wiec wtedy się dowiem :)
    Póki co jestem okrutnie senna, bolą mnie piersi i mam wstręt do mięsa...

3jgx43r8c44bfndq.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę piszecie o TSH to ja o coś od razu zapytam, dziś odebralam wyniki i mam 0,45 (normy 0,35-4,94 na kartce). Poza tym oczywiście miałam morfologię pełną, mocz, HIV, WR, HCV, Toxoplazmoza Igm Igg, glukoza wszystko ok w normie i zapłaciłam za to wszystko 208 zł. Czy myślicie że to TSH nie jest za niskie? Wnioskuję porównując z waszymi wartosciami

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny umówiłam się na Środę do 2 gin . Pisze z nią smsy i odrazu napisałam ze mam lekarza prowadzącego u z racji tego ze wizyta jest za X czasu chciała bym zobaczyć czy z maleństwem wszystko jest wporzadku i czy zinterpretuje mi moje wyniki
    Napisałam jej teraz wyniki tarczycy powiedziała , ze mam udać się już do endokrynologa :)
    Endokrynolog bedzie wiedział najlepiej jakie podjąć działania

Marzena782 lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Dziewczyny widzę piszecie o TSH to ja o coś od razu zapytam, dziś odebralam wyniki i mam 0,45 (normy 0,35-4,94 na kartce). Poza tym oczywiście miałam morfologię pełną, mocz, HIV, WR, HCV, Toxoplazmoza Igm Igg, glukoza wszystko ok w normie i zapłaciłam za to wszystko 208 zł. Czy myślicie że to TSH nie jest za niskie? Wnioskuję porównując z waszymi wartosciami

Ja mam chyba 0,67 i 2 ginekologów nie powiedziało o tym słowa...

Wesoła89 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:

Ja mam z polecenia od Douli Magdaleny Hul doktor Sabine Florczak. Ma świetne opinie, ja 3 lutego będę u niej pierwszy raz :)

Asiek1214 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Ja rodzilam w Pro Familii. Tylko ja byłam do cięcia co do porodu sn to wiem, że opinie różne. Moja ciąże prowadził doktor Cebulak i teraz też tak zostanie.

U mnie niestety Pro Familia odpada, oni uwielbiają ciąć :/ Tym bardziej, że jestem po wcześniejszym cc. Chyba że przyjechała bym z główka w nogach to by przyjęli wtedy poród ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Asiek czyżbyś jeździła do dr Gawlika? Słyszałam, ze Szajner bardzo polecają :)
    Ja co prawda już długo mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z Dębicy :)
    Ja chodze do Ulmana i z czystym sumieniem polecam, natomiast na prenatalne umówiłam sie do Szajnera. Dla mnie nie ma konkurencji, jesli chodzi o prenatalne ;)

KasW91 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Ja mam z polecenia od Douli Magdaleny Hul doktor Sabine Florczak. Ma świetne opinie, ja 3 lutego będę u niej pierwszy raz :)
    Sabina F. Rewelacyjny lekarz i człowiek, niestety przyjmuje na rycerskiej. Jesli chodzi o mnie wybieram pro-familie, ze wzgledu na intymność i czystość, jesli chodzi o lekarzy to jesli bedzie Ulman a z położnych pani Basia woźniak to nie ma alternatywy ;)
    Sabina F.bedzie miec z tego co kojarze teraz przerwe w pracy, kilkumiesieczna wie warto sie zorientować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 23:15

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Ja nawet nigdy zadnych leków na tarczyce nie brałam. W wakacje jak mialam badania to byla ok ok.2, musiało teraz to wzrosnąć.
    W ciąży często wzrasta. Ja mialam 1 przed ciaza

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Smso tsh to za malo. Jesli masz tsh niskie a ft 4 za wysokie to oznacza nadczynnosc. Zbadaj ft4 jesli masz w normie to wynik wydaje sie ok.

Wesoła89 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Czy jest tu jakaś której nie bolą piersi? Ja mam powiększone i twarde ale w ogóle nie bolą :/ dodam że na usg widziałam już zarodek przy pęcherzyku 3,4 mm i pulsowało serduszko :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ