WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaIgi wrote:Widze, ze zaczynacie sie sobie przedstawiac:)
Ja z wypisem w reku i zaleceniami lezenia w domlu, torbą leków- melduję, że wychodzimy do domku:)
Pełna nadziei i silna- wierzę, że donoszę moją dzielną fasolkę..
Wiec- ja mam na imie Agnieszka, mam 30 lat, mieszkam w Białymstoku, mam corkę Igulę, w marcu konczy 4 lata.
Jestem pracownikoem administracyjnym w rodzinnej dzialalnosci.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Tasia86 wrote:Ja juz po wizycie, jest dzidziuś z bijącym serduszkiem Całe 1,05cm Na poczatku lekarka cos marudzila, ze za maly, ale powiedzialam jej, ze owulacja byla dopiero 17 dnia cyklu i nagle wszystko zaczelo jej sie zgadzac Wyznaczyla mi termin na 12.09 a wg moich obliczen wychodzil 13.09, wiec prawie idealnie. W ogole az pytala czy nie mam nic wspolnego z medycyna, bo tak profesjonalnie z nia rozmawialam Nie ma to jak sie podszkolic na BBF
Tasia86 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Wybaczcie, ze wtrącę się w nie swój miesiąc tak sobie podczytywałam i wypowiem się co do TSH.
Malgonia - koniecznie umów się do endokrynologa, ze względu na ciąże musi Cię specjalista przyjąć w max tydzień. Niedoczynnosc tarczycy często pojawia się podczas ciąży bo maluchy „kradną” nasze hormony bo ich potrzebują, ale u nas ich brak jest niebezpieczny - nieważne czy wynik 2,8 czy 3,5. Ja nigdy z tarczyca problemów nie miałam, ale podczas ciąży teraz okazało się, ze mam niedoczynnosc, biorę leki i mam świetne wyniki teraz. Lekarka powiedziała mi, ze zwlekanie jest zle bo każdy dzień się liczy dla naszych dzieci (ja poszłam po 10tyg bo moja gin uważała, ze wynik 3,5 jest Ok, na szczęście miałam swój rozum i poszłam do endo). Max wynik to 2,5, a najlepiej poniżej 2 mieć. Internista Ci w tym nie pomoże, specjalista zbada Cię dokładnie i zrobi usg tarczycy żeby zobaczyć czy wszystko ok. Z tych wszystkich TSH, ft4 itp najważniejsze jest TSH i na to się tylko patrzy - na pierwsza wizytę warto zrobić wszystko, ale ogólnie ważny jest wynik TSH. Wiec proszę dziewczyny! To, ze nie miałyście problemów z tarczyca nic nie sugeruje! Róbcie badania i jeśli wyjdzie wam powyżej 2,5 to śmigać szybko do endokrynologa. -
nick nieaktualnyCześć wszystkim , jeśli można prosiłaby o dopisanie na 28 września wstępnie
Też jestem z okolic Rzeszowa Jakiego gina polecacie do prowadzenia ?
Póki co jestem przy moim od starań ale dojazd do niego aż za Dębicę , co w zaawansowanej ciąży może być trudne , zwłaszcza że mąż wiecznie na delagacjach.
Ktoś sprawdzony ? Szajner, Homa , Toś ? A może jeszcze ktoś inny ?Antonina38 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Dziewczyny, ale Wy leczylyscie tarczyce, wiedzialyscie przed ciaza ze cos jest nie tak?
Jakie dawki jodu bierzecie?
Jodu mi moja endokrynolog nie przepisała jak narazie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 21:00
-
MiSia :) wrote:Witaj ja też jestem z okolic Rzeszowa W jakim szpitalu planujesz rodzic?
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:Cześć wszystkim , jeśli można prosiłaby o dopisanie na 28 września wstępnie
Póki co jestem przy moim od starań ale dojazd do niego aż za Dębicę , co w zaawansowanej ciąży może być trudne , zwłaszcza że mąż wiecznie na delagacjach.
Ktoś sprawdzony ? Szajner, Homa , Toś ? A może jeszcze ktoś inny ?
Asiek czyżbyś jeździła do dr Gawlika? Słyszałam, ze Szajner bardzo polecają
Ja co prawda już długo mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z Dębicy -
Dziewczyny umówiłam się na Środę do 2 gin . Pisze z nią smsy i odrazu napisałam ze mam lekarza prowadzącego u z racji tego ze wizyta jest za X czasu chciała bym zobaczyć czy z maleństwem wszystko jest wporzadku i czy zinterpretuje mi moje wyniki
Napisałam jej teraz wyniki tarczycy powiedziała , ze mam udać się już do endokrynologaMalgonia lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Dziewczyny widzę piszecie o TSH to ja o coś od razu zapytam, dziś odebralam wyniki i mam 0,45 (normy 0,35-4,94 na kartce). Poza tym oczywiście miałam morfologię pełną, mocz, HIV, WR, HCV, Toxoplazmoza Igm Igg, glukoza wszystko ok w normie i zapłaciłam za to wszystko 208 zł. Czy myślicie że to TSH nie jest za niskie? Wnioskuję porównując z waszymi wartosciami
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny umówiłam się na Środę do 2 gin . Pisze z nią smsy i odrazu napisałam ze mam lekarza prowadzącego u z racji tego ze wizyta jest za X czasu chciała bym zobaczyć czy z maleństwem wszystko jest wporzadku i czy zinterpretuje mi moje wyniki
Napisałam jej teraz wyniki tarczycy powiedziała , ze mam udać się już do endokrynologaMarzena782 lubi tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:Dziewczyny widzę piszecie o TSH to ja o coś od razu zapytam, dziś odebralam wyniki i mam 0,45 (normy 0,35-4,94 na kartce). Poza tym oczywiście miałam morfologię pełną, mocz, HIV, WR, HCV, Toxoplazmoza Igm Igg, glukoza wszystko ok w normie i zapłaciłam za to wszystko 208 zł. Czy myślicie że to TSH nie jest za niskie? Wnioskuję porównując z waszymi wartosciami
Ja mam chyba 0,67 i 2 ginekologów nie powiedziało o tym słowa...Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:Cześć wszystkim , jeśli można prosiłaby o dopisanie na 28 września wstępnie
Ktoś sprawdzony ? Szajner, Homa , Toś ? A może jeszcze ktoś inny ?
Ja mam z polecenia od Douli Magdaleny Hul doktor Sabine Florczak. Ma świetne opinie, ja 3 lutego będę u niej pierwszy razAsiek1214 lubi tę wiadomość
-
paulka86 wrote:Ja rodzilam w Pro Familii. Tylko ja byłam do cięcia co do porodu sn to wiem, że opinie różne. Moja ciąże prowadził doktor Cebulak i teraz też tak zostanie.
U mnie niestety Pro Familia odpada, oni uwielbiają ciąć Tym bardziej, że jestem po wcześniejszym cc. Chyba że przyjechała bym z główka w nogach to by przyjęli wtedy poród -
KasW91 wrote:Asiek czyżbyś jeździła do dr Gawlika? Słyszałam, ze Szajner bardzo polecają
Ja co prawda już długo mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z DębicyKasW91 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
MiSia :) wrote:Ja mam z polecenia od Douli Magdaleny Hul doktor Sabine Florczak. Ma świetne opinie, ja 3 lutego będę u niej pierwszy raz
Sabina F.bedzie miec z tego co kojarze teraz przerwe w pracy, kilkumiesieczna wie warto sie zorientowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 23:15
Magdalena2202 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Wesoła89 wrote:Dziewczyny widzę piszecie o TSH to ja o coś od razu zapytam, dziś odebralam wyniki i mam 0,45 (normy 0,35-4,94 na kartce). Poza tym oczywiście miałam morfologię pełną, mocz, HIV, WR, HCV, Toxoplazmoza Igm Igg, glukoza wszystko ok w normie i zapłaciłam za to wszystko 208 zł. Czy myślicie że to TSH nie jest za niskie? Wnioskuję porównując z waszymi wartosciami
Wesoła89 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021