WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesiowa wrote:W aptece właśnie nie wiedziały czy mogę stosować i dały mi szałwię, boli mnie tak dziąsło z boku, a nie między zębami i jak naciskam na zęba to też mnie nie boli... Zrobiła mi się taka gulka na dziasle od środka i boję się że ropa mi podeszła a byłam w listopadzie na kontroli i było wszystko w porządku...;(
Najlepiej by było zebyś podeszła sobie do dentysty, zeby ktoś to obejrzał i doradził fachowoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 09:44
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzięki dziewczyny kupię sobie ten dentosept i mam nadzieję że będzie ok a w poniedziałek pójdę do mojej dentystki i mam nadzieję że mnie przyjmie... Ogólnie mam bardzo slabe zeby, mimo że chodzę do dentysty na kontrolę raz na dwa miesiące to zawsze mi coś nowego wyjdzie...mam nadzieję tylko że to nic poważnego i nie zaszkodzi groszkowi
-
dziewczyny z innej bajki. Przytyłyscie już coś? ja jem jak szalona, mdłości mam cały czas ale ilościowo jak wymiotuje to bardzo mało a waga stoi w miejscu. jak jest u Was?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Prenatalnych nie rozwazałam u nikogo innego, sam Ulman mówił zeby sie nie zastanawiać
prowadzącego w Rzeszowie, na prenatalne napewno wybiorę SzajneraWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:54
-
Ja rano mam płaski, nie widzę żeby cokolwiek urósł ale za to wieczorem się zaokrągla:) To chyba zależy czy jestem po czy przed jedzeniem, bo muszę jeść często (co 2 godz.) aby nie czuć okropnych mdłości i bólu żoładka. Budzę się przed 6 i muszę coś zjeść bo spać nie mogę, z tego powodu jem coś też bardzo późno w nocy to wtedy dłużej mnie trzyma. Ogólnie to jem częściej ale mniejsze porcje.Waga stoi w miejscu.
-
nick nieaktualny
-
Miód cytryna mleko z masłem i czosnkiem i do łóżka z ciepłą herbatka z imbirem a najlepiej do lekarza może przepisze coś dla ciezarnej
Wesoła89 lubi tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
promyczek 39 wrote:Amy mam pytanie ,piszesz ze masz IO i od poczatku ciazy bierzesz leki ,a jakie bierzesz ? i czy wiesz do jakiego etapu ciazy trzeba je brac?
promyczek 39, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:A ja się podpinam czy zauważyłyście, że brzuch Wam się zwiększył? Mi w ogóle, może troszeńkę bardziej okrągły, ale ogólnie mam płaski nadal.
Mój jest nadal totalnie płaski Już bym chciała, żeby było coś widać, ale chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość.Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Cześć dziewczyny, czytam Was od początku, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się we wrześniu w 8tc. Termin z om na 4.09., wg usg ciąża kilka dni młodsza, ale mamy sie trzymać terminu z miesiączki. We wtorek na usg Nasz Zuczek miał 13mm i piękne serduszko obecnie 8 tyg i mam nadzieje że tym razem dotrwamy szczesliwie do konca, czego Wam wszystkim życzę
Wesoła89, Av, Amy333, Antonina38, mmargol, MiSia :), matkapatka, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Biore metformine,a to w ciazy dosc kontrowersyjny temat. Caly Zachod,USA prowadza ciaze na tym leku zapobiegając cukrzycy u matki i u dziecka. W Polsce w ciazy jest zakazana,no i wiekszosc lekarzy nie chce wypisac recepty. a ja bralam pol roku przed ciaza,jergtem w 8t i dalej biore. niestety odstawienie teraz moze zagrazac dziecku,wiec trzeba to robic b.powoli. na szczescie moje lekarki do konca trymestru na pewno mi ten lek wypiszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 11:52
Synek 💚 31.08.2018r.
Hej dziewuszki, byłam dziś u gina, założył książeczkę ciąży Nie chciał badać, pobrał jedynie wymaz, zapisał dodatkowo Luteinę dopochwowo 2x1, biorę nadal Dupka 2x2, po incydencie z krwawieniem wracamy do Acardu. Cholera, miałam poprosić o badanie tarczycy i zapomniałam Krzywą glukozową czy jak to się nazywa mam zrobić już w 17 tc ze względu na cukrzycę mamy. Cena badań 272 zł Wizyta 100 zł, USG w Luxmedzie 100 zł. Wizyty co 2 tyg. Załamka No i nadal wstrzemięźliwość...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:07
-
Natalia1984 wrote:Hej dziewuszki, byłam dziś u gina, założył książeczkę ciąży Nie chciał badać, pobrał jedynie wymaz, zapisał dodatkowo Luteinę dopochwowo 2x1, biorę nadal Dupka 2x2, po incydencie z krwawieniem wracamy do Acardu. Cholera, miałam poprosić o badanie tarczycy i zapomniałam Krzywą glukozową czy jak to się nazywa mam zrobić już w 17 tc ze względu na cukrzycę mamy. Cena badań 272 zł Wizyta 100 zł, USG w Luxmedzie 100 zł. Załamka No i nadal wstrzemięźliwość...
Synek 💚 31.08.2018r.
Marzena782 wrote:
Amy 333 No glukoza okazała się być w porzadeczku morfologia cała w normie mocz również , ale jak widać trochę ta tarczyca się teraz zaniepokoiłam .
Marzenka, tarczyce spokojnie ogarniesz, nie martw sie:) Ja w pon mam wizyte, to moze cos wiecej dowiem sie skąd te spadki. Chociaz jak tak czytam w necie, to ponoc często na początku ciąży morfo leci:/ -
Amy333 wrote:Marzenka, tarczyce spokojnie ogarniesz, nie martw sie:) Ja w pon mam wizyte, to moze cos wiecej dowiem sie skąd te spadki. Chociaz jak tak czytam w necie, to ponoc często na początku ciąży morfo leci:/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021