X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    W aptece właśnie nie wiedziały czy mogę stosować i dały mi szałwię, boli mnie tak dziąsło z boku, a nie między zębami i jak naciskam na zęba to też mnie nie boli... Zrobiła mi się taka gulka na dziasle od środka i boję się że ropa mi podeszła a byłam w listopadzie na kontroli i było wszystko w porządku...;(
    jesli nie boli ząb tylko dziąśło to pół bidy. pewnie powstał ropień przyzebny, bo coś Ci się wbiło pod dziąsło. Próbuj tam pogmerać delikatnie włosiem szczoteczki albo wykałaczką, a jak wytrzymasz to przekłuj tą gulkę na dziąśle sterylną igłą kupioną w aptece i obficie płukaj szałwią, ale jej nie pij, bo jest chyba przeciwskazana w ciąży. dentosept śmiało do płukania, mozesz nim nasączyć pałeczkę do ucha i przykładać do dziąsła.
    Najlepiej by było zebyś podeszła sobie do dentysty, zeby ktoś to obejrzał i doradził fachowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 09:44

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) kupię sobie ten dentosept i mam nadzieję że będzie ok a w poniedziałek pójdę do mojej dentystki i mam nadzieję że mnie przyjmie... Ogólnie mam bardzo slabe zeby, mimo że chodzę do dentysty na kontrolę raz na dwa miesiące to zawsze mi coś nowego wyjdzie...mam nadzieję tylko że to nic poważnego i nie zaszkodzi groszkowi

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa a z bólem zęba nie przyjmują u Was tak na cito?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesiowa a z bólem zęba nie przyjmują u Was tak na cito?

Nie mam pojecia bo już dawno mnie nie bolał;c ale myśle że mnie przyjmie, najwyżej spróbuję u kilku...

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z innej bajki. Przytyłyscie już coś? ja jem jak szalona, mdłości mam cały czas ale ilościowo jak wymiotuje to bardzo mało a waga stoi w miejscu. jak jest u Was?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się podpinam czy zauważyłyście, że brzuch Wam się zwiększył? Mi w ogóle, może troszeńkę bardziej okrągły, ale ogólnie mam płaski nadal.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Prenatalnych nie rozwazałam u nikogo innego, sam Ulman mówił zeby sie nie zastanawiać:)
    Rucola chodziło mi o wybór lekarza
    prowadzącego w Rzeszowie, na prenatalne napewno wybiorę Szajnera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:54

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano mam płaski, nie widzę żeby cokolwiek urósł ale za to wieczorem się zaokrągla:) To chyba zależy czy jestem po czy przed jedzeniem, bo muszę jeść często (co 2 godz.) aby nie czuć okropnych mdłości i bólu żoładka. Budzę się przed 6 i muszę coś zjeść bo spać nie mogę, z tego powodu jem coś też bardzo późno w nocy to wtedy dłużej mnie trzyma. Ogólnie to jem częściej ale mniejsze porcje.Waga stoi w miejscu.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poratujcie, co na przeziębienie i bolące gardło.. Właśnie mnie dopadło, temp 37 więc ok ale gardło zaczęło niemiłosiernie drapać :(

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miód cytryna mleko z masłem i czosnkiem i do łóżka z ciepłą herbatka z imbirem a najlepiej do lekarza może przepisze coś dla ciezarnej

Wesoła89 lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Amy mam pytanie ,piszesz ze masz IO i od poczatku ciazy bierzesz leki ,a jakie bierzesz ? i czy wiesz do jakiego etapu ciazy trzeba je brac?
    Biore metformine,a to w ciazy dosc kontrowersyjny temat. Caly Zachod,USA prowadza ciaze na tym leku zapobiegając cukrzycy u matki i u dziecka. W Polsce w ciazy jest zakazana,no i wiekszosc lekarzy nie chce wypisac recepty. a ja bralam pol roku przed ciaza,jergtem w 8t i dalej biore. niestety odstawienie teraz moze zagrazac dziecku,wiec trzeba to robic b.powoli. na szczescie moje lekarki do konca trymestru na pewno mi ten lek wypiszą:)

promyczek 39, Izabelle lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja się podpinam czy zauważyłyście, że brzuch Wam się zwiększył? Mi w ogóle, może troszeńkę bardziej okrągły, ale ogólnie mam płaski nadal.

Mój jest nadal totalnie płaski ;) Już bym chciała, żeby było coś widać, ale chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się we wrześniu w 8tc. Termin z om na 4.09., wg usg ciąża kilka dni młodsza, ale mamy sie trzymać terminu z miesiączki. We wtorek na usg Nasz Zuczek miał 13mm i piękne serduszko :) obecnie 8 tyg i mam nadzieje że tym razem dotrwamy szczesliwie do konca, czego Wam wszystkim życzę :)

Wesoła89, Av, Amy333, Antonina38, mmargol, MiSia :), matkapatka, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w naszym gronie :) Dziś już lekarza nie ogarnę ale jutro mam gina ( przyjmuje 7 dni w tyg) więc go popytam jeszcze co poleca w razie przeziębienia :*

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Biore metformine,a to w ciazy dosc kontrowersyjny temat. Caly Zachod,USA prowadza ciaze na tym leku zapobiegając cukrzycy u matki i u dziecka. W Polsce w ciazy jest zakazana,no i wiekszosc lekarzy nie chce wypisac recepty. a ja bralam pol roku przed ciaza,jergtem w 8t i dalej biore. niestety odstawienie teraz moze zagrazac dziecku,wiec trzeba to robic b.powoli. na szczescie moje lekarki do konca trymestru na pewno mi ten lek wypiszą:)
    Amy ja też na metforminie jadę 500 xr glucophage, na razie do końca pierwszego trymestru a potem zobaczymy, mój ginekolog sie nie cyka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 11:52

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, byłam dziś u gina, założył książeczkę ciąży :) Nie chciał badać, pobrał jedynie wymaz, zapisał dodatkowo Luteinę dopochwowo 2x1, biorę nadal Dupka 2x2, po incydencie z krwawieniem wracamy do Acardu. Cholera, miałam poprosić o badanie tarczycy i zapomniałam :-/ Krzywą glukozową czy jak to się nazywa mam zrobić już w 17 tc ze względu na cukrzycę mamy. Cena badań 272 zł :-| Wizyta 100 zł, USG w Luxmedzie 100 zł. Wizyty co 2 tyg. Załamka :-( No i nadal wstrzemięźliwość... :(
    87f6c89820bffff3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:07

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Hej dziewuszki, byłam dziś u gina, założył książeczkę ciąży :) Nie chciał badać, pobrał jedynie wymaz, zapisał dodatkowo Luteinę dopochwowo 2x1, biorę nadal Dupka 2x2, po incydencie z krwawieniem wracamy do Acardu. Cholera, miałam poprosić o badanie tarczycy i zapomniałam :-/ Krzywą glukozową czy jak to się nazywa mam zrobić już w 17 tc ze względu na cukrzycę mamy. Cena badań 272 zł :-| Wizyta 100 zł, USG w Luxmedzie 100 zł. Załamka :-( No i nadal wstrzemięźliwość... :(
    87f6c89820bffff3med.jpg
    Kochana wszystko jest dobrze, nie masz powodu się załamywać. jesteś w ciąży i trzeba się tym cieszyć. Badanie niestety kosztują. Ja żeby zajść w ciążę wydałam tyle kasy, że auto z salonu mogłabym kupić i nie żałuję ani grosza. Wiem, ze czasem jest trudno wygospodarować większą kwotę, ale wszyscy sobie jakoś radzą. Głowa do góry!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:

Amy 333 No glukoza okazała się być w porzadeczku :) morfologia cała w normie mocz również , ale jak widać trochę ta tarczyca się teraz zaniepokoiłam .

Marzenka, tarczyce spokojnie ogarniesz, nie martw sie:) Ja w pon mam wizyte, to moze cos wiecej dowiem sie skąd te spadki. Chociaz jak tak czytam w necie, to ponoc często na początku ciąży morfo leci:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do brzuszka ... ja przytyłam 1 kg .
    A wieczorem z M czujemy na dole podbrzusza taki twardy brzuszek :)

Amy ok, czekam na wieści :* :*

Amy333 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Marzenka, tarczyce spokojnie ogarniesz, nie martw sie:) Ja w pon mam wizyte, to moze cos wiecej dowiem sie skąd te spadki. Chociaz jak tak czytam w necie, to ponoc często na początku ciąży morfo leci:/
    Amy mi morfo okrutnie poleciała, czerwone krwinki z 4,5 miliona w listopadzie spadły na 3,9 miliona na początku stycznia, hemoglobina z 13,2 na 11,2 :(

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ