X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem jest dobrnąć spokojnie do tego 12 tc. Z grozą oczekuję tego krytycznego w poprzedniej ciąży 9 tc, kiedy serce dziecka zatrzymało się. Wierzę że teraz będzie wszystko dobrze, budujemy dzidziusiowi dom na wsi, żeby miał gdzie hasać :) Będę najszczęśliwsza na świecie nawet jeśli okaże się, że moja wymarzona Hania będzie miała siusiaka ;)

Wesoła89, Asiek1214, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny z innej bajki. Przytyłyscie już coś? ja jem jak szalona, mdłości mam cały czas ale ilościowo jak wymiotuje to bardzo mało a waga stoi w miejscu. jak jest u Was?

Ja przytyłam około 1kg. Apetyt mi dopisuje nawet podczas mdłości, a na razie nie wymiotuje, więc gdzieś to jedzonko musi się usadowic;-)
    Ciesze sie ze to kilogram tylko, bo naprawde mam dni, że potrafie wyczyścić lodówke;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:45

Marzena782 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Będę najszczęśliwsza na świecie nawet jeśli okaże się, że moja wymarzona Hania będzie miała siusiaka ;)
    Padłam :D Ale dobrze znam to uczucie ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Amy ja też na metforminie jadę 500 xr glucophage, na razie do końca pierwszego trymestru a potem zobaczymy, mój ginekolog sie nie cyka ;)
    Rucolka ja 1500, wiec tak z grubej rury troche;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Amy mi morfo okrutnie poleciała, czerwone krwinki z 4,5 miliona w listopadzie spadły na 3,9 miliona na początku stycznia, hemoglobina z 13,2 na 11,2 :(
    mi sie na razie na 12 homoglobina zatrzymała, ale jakies tam BASO, LYMH w dól poszly, no i te bakterie w moczu- bede musiala pewnie zrobić posiew.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja rano mam płaski, nie widzę żeby cokolwiek urósł ale za to wieczorem się zaokrągla:) To chyba zależy czy jestem po czy przed jedzeniem, bo muszę jeść często (co 2 godz.) aby nie czuć okropnych mdłości i bólu żoładka. Budzę się przed 6 i muszę coś zjeść bo spać nie mogę, z tego powodu jem coś też bardzo późno w nocy to wtedy dłużej mnie trzyma. Ogólnie to jem częściej ale mniejsze porcje.Waga stoi w miejscu.
    Co do brzuszka to mam tak samo. A żołądek mam czasem tak ściśnięty, że wydaje mi się, że brzuszek jest mniejszy niż przed ciążą.
    Też jem co najmniej co 2 godziny, a często po prostu bez przerwy coś gryzę - owoce (winogrona, mandarynki), chrupki ryżowe, suchary itp.
    W nocy budzę się najpóźniej o 4 (idę spać koło 23) i muszę coś zjeść, bo jestem tak głodna, że mogłabym zjeść konia. Natomiast ja przez całe życie miewałam napady głodu w nocy. Tak mają kobiety w rodzinie mojego ojca - siostra mojej babci w nocy potrafiła sobie kluseczki gotować. Także nie jest to dla mnie nowa sytuacja.
    Przestałam się ważyć, bo tylko się stresuję, że nie tyję. Wymiotowałam tylko raz, w nocy, a i tak waga stoi w miejscu. Chciałabym przekroczyć 49kg, czułabym się lepiej psychicznie :(

Wesoła89 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    mi sie na razie na 12 homoglobina zatrzymała, ale jakies tam BASO, LYMH w dól poszly, no i te bakterie w moczu- bede musiala pewnie zrobić posiew.

Amy333 ja również mam bakterie w moczu dość liczne, ginekolog mówił, że środowisko w drogach moczowych nie jest jałowe. Powiedział, że w razie czego mogę zrobić posiew...

Amy333 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Padłam :D Ale dobrze znam to uczucie ;)
    W ciąży którą straciłam bardzo chciałam dziewczynkę. Teraz chcę donosić, obojętne już kogo :) Ale jak będzie Hanka to się nie obrażę :D Zerknęłam w badania, które robiłam w październiku przygotowując się do ciąży. TSH 3-cia generacja - 0,919. Dobry wynik?
    Przybrałam 1 kg, nie mam zupełnie apetytu. Niedobrze mi się robi na myśl o jedzeniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:58

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu brzuszków - to moja fotka z niedzieli.
    Normalnie mam płaski brzuch a teraz wyglądam jakbym była wzdęta. :)
    No i nie lubię jak coś mi opina brzuch, jest mi po prostu niewygodnie.
    Waga raczej spada.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afc42f4a18fd.jpg

Vlinder lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Wracając do tematu brzuszków - to moja fotka z niedzieli.
    Normalnie mam płaski brzuch a teraz wyglądam jakbym była wzdęta. :)
    No i nie lubię jak coś mi opina brzuch, jest mi po prostu niewygodnie.
    Waga raczej spada.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afc42f4a18fd.jpg
    Ja mam to samo, zawsze płaściutki brzuszek, teraz wzdęty jak u afrykańskiego dziecka. Pod wieczór to już wyglądam jak baba w 9 miesiącu ciąży. Noszę od dziś legginsy ciążowe :D Nie uciskają, wszystkie obcisłe jeansy już bardzo mocno cisną mnie w brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 13:00

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Hej dziewuszki, byłam dziś u gina, założył książeczkę ciąży :) Nie chciał badać, pobrał jedynie wymaz, zapisał dodatkowo Luteinę dopochwowo 2x1, biorę nadal Dupka 2x2, po incydencie z krwawieniem wracamy do Acardu. Cholera, miałam poprosić o badanie tarczycy i zapomniałam :-/ Krzywą glukozową czy jak to się nazywa mam zrobić już w 17 tc ze względu na cukrzycę mamy. Cena badań 272 zł :-| Wizyta 100 zł, USG w Luxmedzie 100 zł. Wizyty co 2 tyg. Załamka :-( No i nadal wstrzemięźliwość... :(
    87f6c89820bffff3med.jpg

Ja też mam brać akard o luteinę 2 x dziennie i co najgorsza tak samo mam zakaz współżycia i nie wiem jak to wytrwam;d

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam spadek apetytu i schudłam 2 kg;)

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z brzuszkiem mam bardzo podobnie rano jak by wzięty ale wieczorem 3-4 mc Hehehh podobno te mamy które maja już dzieci dostają brzuszek szybciej i w dumie tak z synem miałam podobnie tyczy się czucia 1 ruchów ze czasami szybciej odczuwają te które już maja dzieci ;)
    Co do dziąseł i ich puchnięcie to ja gdzieś czytałam ze między 8-9 tygodniem mogą puchnąć czasami.
    Apetyt również mam mimo mdłości ale nie tule porcelanki wiec spoko.
    Spac mi się chce i mnie mdli a i w nocy musze dodatkowo wstać na siusiu a dziś to nawet 2 razy

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Ja też mam brać akard o luteinę 2 x dziennie i co najgorsza tak samo mam zakaz współżycia i nie wiem jak to wytrwam;d
    Dlaczego u Was wstrzemięźliwość? My wcześniej kochaliśmy się codziennie, więc dla nas to tragedia :/ Nerwicy się nabawię :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Moim marzeniem jest dobrnąć spokojnie do tego 12 tc. Z grozą oczekuję tego krytycznego w poprzedniej ciąży 9 tc, kiedy serce dziecka zatrzymało się. Wierzę że teraz będzie wszystko dobrze, budujemy dzidziusiowi dom na wsi, żeby miał gdzie hasać :) Będę najszczęśliwsza na świecie nawet jeśli okaże się, że moja wymarzona Hania będzie miała siusiaka ;)
    Natalia a czułaś jakoś, że coś było nie tak z poprzednią ciążą?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arya12 wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się we wrześniu w 8tc. Termin z om na 4.09., wg usg ciąża kilka dni młodsza, ale mamy sie trzymać terminu z miesiączki. We wtorek na usg Nasz Zuczek miał 13mm i piękne serduszko :) obecnie 8 tyg i mam nadzieje że tym razem dotrwamy szczesliwie do konca, czego Wam wszystkim życzę :)
    Cześć ;) dodałam cię do grupy

arya12 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja puerwotnie schudlam prawie 3 kg, teraz kilo mi wrocilo, ale ja od kiedy mam mdlosci czyszcze lodowke co chwile.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja mam to samo, zawsze płaściutki brzuszek, teraz wzdęty jak u afrykańskiego dziecka. Pod wieczór to już wyglądam jak baba w 9 miesiącu ciąży. Noszę od dziś legginsy ciążowe :D Nie uciskają, wszystkie obcisłe jeansy już bardzo mocno cisną mnie w brzuch.
    O ja tez juz nie moge na jeansy patrzec;-) wlasnie je ladnie spakowalam do reklamóweczki i niech zyją legginy;-)

Asiek1214, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Natalia a czułaś jakoś, że coś było nie tak z poprzednią ciążą?
    Nic kochana, kompletnie nic. To jest najgorsze, bo miałam mdłości (podobno optymistyczny objaw), wzdęcie, zatwardzenia, bolesność piersi, nie tak jak teraz ale była. Teraz bardziej bolą mnie piersi, są bardziej wrażliwe na dotyk i większe. Wszystko było w porządku. Po prostu w 9+4tc poszłam na USG posłuchać serduszka i niestety... Serce nie biło, dziecko się nie ruszało.
    Natura w tym przypadku jest bardzo okrutna. Zamiast pozwolić od razu na samym początku ciąży, zanim wiemy, że jesteśmy w ciąży, umrzeć zarodkowi pozwala mu się rozwijać, cieszyć się, mieć nadzieję. Wtedy myślałam, że jedyną rzeczą jakiej muszę się bać jest poród. Teraz nawet o tym nie myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:31

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz co moglo byc przyczyna ze serduszko przestalo bic?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ