X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co?? Jestem w szoku.. W takim razie wychodzi na to, że nakręcanie na ten szpital to reklama.. Po tym co mi napisałaś już teraz wiem, że nie będę tam rodzic!
    Dziękuję Ci bardzo za to, że mi napisałaś szczera opinie to dla mnie bardzo ważne.
    W poniedziałek pójdę na wizytę do swojego lekarza z pierwszej ciąży.
    Nie mam pojęcia dlaczego Ordynator zmienił szpital..!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 17:01

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Że co?? Jestem w szoku.. W takim razie wychodzi na to, że nakręcanie na ten szpital to reklama.. Po tym co mi napisałaś już teraz wiem, że nie będę tam rodzic!
    Dziękuję Ci bardzo za to, że mi napisałaś szczera opinie to dla mnie bardzo ważne.
    W poniedziałek pójdę na wizytę do swojego lekarza z pierwszej ciąży.

MiSia nie chcę żebyś sugerowała się tylko mną. Moze teraz jest inaczej, może kobiety mają inne, lepsze doświadczenia. Dopytaj jeszcze, czasami wiele może się zmienić. Z tego co pamiętam, cesarki były bardzo częste. Może teraz bardziej stawiają na sn, ale to zależy chyba od lekarza. Tak jak piszę, jak rodzą się tam wcześniaki, opieka super. O Lwowskiej wiele nie wiem, ale co przypadek, to inna opinia. Może tylko jak pojawiłam się w złym czasie i miałam pecha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 17:10

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A wiesz co moglo byc przyczyna ze serduszko przestalo bic?
    Nie wiadomo... podczas rozmowy z lekarzem stwierdził, że powodów jest mnóstwo. Nawet promieniowanie kosmiczne. Być może infekcja, o której nawet nie wiedziałam a najczęściej to właśnie wada płodu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a miałaś lyzeczkowanie?
    Ja w 11 tyg dowiedziałam się, że serduszko nie bije i dziecko zatrzymało się na 9 tyg. Ale od początku czułam, że ta ciąża jest dziwna. Na usg szłam już z dziwnymi myślami, bo przeszły mi wszystkie objawy. Cały czas chorowałam i nie mogłam się wyleczyć, zwykle przeziębienia i z badania histopatologocznego wyszło że dziecko zostało zmienione przez zapalenie. No i gim mi tłumaczyła, że czasem taka zwykła infekcja niestety wpływa na dziecko. Więc różnie bywa...
    Twój strach i obawy też rozumiem, myślę że dopóki nie poczujemy ruchów ciągle będą takie myśli. Ale trzeba wierzyć :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie wiadomo... podczas rozmowy z lekarzem stwierdził, że powodów jest mnóstwo. Nawet promieniowanie kosmiczne. Być może infekcja, o której nawet nie wiedziałam a najczęściej to właśnie wada płodu.

Natalia, bardzo Ci współczuję.
    Oczywiście z drugiej strony, może tak miało być i teraz masz w sobie zdrowego bobasa :)

Myślę, że jednak najgorsze jest to, że można się tego nie spodziewać. No jeśli czujesz objawy, masz mdłości a okazuje się, że serce nie bije to jest straszne...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dlaczego u Was wstrzemięźliwość? My wcześniej kochaliśmy się codziennie, więc dla nas to tragedia :/ Nerwicy się nabawię :/

No ja generalnie zawsze miałam wysokie libido więc też jest ciężko.
    . A M zaczyna po ścianach chodzić;d bo miałam problemy z plamienie mi po stosunku i lekarka powiedziała że lepiej dmuchać na zimne...

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze na temat szpitala, porodu nie myślę...do września jeszcze trochę czasu jest. A, że zawsze ciążę przenosiłam to czuję, że urodzę we wrześniu ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gruncie rzeczy zastanawiam się gdzie urodzę, który szpital wybiorę.
    Myślę, że teraz przy każdej okazji będę zbierała opinie od znajomych mam :)

Nie mogę się doczekać poniedziałku, mam prywatną wizytę i podejrzymy naszego Okruszka (a może już nawet fasolkę) :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Natalia a miałaś lyzeczkowanie?
    Ja w 11 tyg dowiedziałam się, że serduszko nie bije i dziecko zatrzymało się na 9 tyg. Ale od początku czułam, że ta ciąża jest dziwna. Na usg szłam już z dziwnymi myślami, bo przeszły mi wszystkie objawy. Cały czas chorowałam i nie mogłam się wyleczyć, zwykle przeziębienia i z badania histopatologocznego wyszło że dziecko zostało zmienione przez zapalenie. No i gim mi tłumaczyła, że czasem taka zwykła infekcja niestety wpływa na dziecko. Więc różnie bywa...
    Twój strach i obawy też rozumiem, myślę że dopóki nie poczujemy ruchów ciągle będą takie myśli. Ale trzeba wierzyć :*
    Tak, miałam. Najpierw tabletki dopochwowe poronne a później łyżeczkowanie. Strasznie się boję bo teraz gdy dowiedziałam się o ciąży przechodziłam akurat infekcję bakteryjną pochwy :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze teraz. Myślę, że jak leczylas infekcje to nie powinno być źle.

Jeśli mogę się wypowiedzieć o szpitalach i personelu to pewnie kwestia na kogo się trafi i kto jakie ma wymagania.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc34245a2253.jpg

Termin 26 września ❤ dwa pęcherzyki ciążowe z jednym widocznym zarodkiem

Marzena782, Av, MiSia :), Vlinder, Marlena, Antonina38 lubią tę wiadomość

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ok 6 tydzień ciąży. Na usg ukazały się dwa pęcherzyki ciążowe i na jednym widać zarodek a na drugim nic. Za dwa tygodnie się okaże czy ten zarodek pusty się wchłonął.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam gdzieś na internecie że tak się zdarza że drugi zarodek może się później dopiero pojawić

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej bardziej chodzi o to, by się wchłonął :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    To nie mow ;) powiedz ze chyba czymś się strulas i już. ;)plotkara nie musi wiedzieć
    O ja wlasnie tak ostatnio zrobilam. Powiedzialam,ze jelitowka i z glowy;)

Anet85, Kadża lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jej bardziej chodzi o to, by się wchłonął :P

No nie ukrywam że wolałabym żeby tak było żeby się wchłonął bo nie jesteśmy gotowi na bliźniaki :( to moja pierwsza ciąża.. Będzie co ma być..

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA od wczoraj czuje się jakoś dziwnie . Przeziębienie wsumie w 98%przeszlo .
    Czuje ciagle ciągniecie w dole , kłucia , czuje się bardzo bardzo wzdeta, wiem ze coś się tam w środku dzieje :)
    Tylko co ? Za 4 dni zacznie się 10tydz.
    A w środę idę do 2 gin. Tak tylko kontrolnie .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast się uczyć do egzaminów siedzę i Was nadrabiam :-D

Ciesze się niezmiernie z Waszych udanych wizyt! Już nie mogę się doczekać mojej u mojego gina, spróbuję umówić się na poniedziałek za tydzień albo czwartek.

Co do imienia u nas wstępnie Emilia albo Henryk ale to się może zmienić.
    A o porodzie to mam dylemat. Jeśli chodzi o szpital to mam wybrany w Katowicach na łubinowej tak przyjmuje tez mój gin ale rozważam również poród w domu i na pewno mocno będę chciała ogarnąć ten temat.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata ja też chce rodzić w domu. Niestety w łódzkim jest tylko 1 położna, która bierze 3000 a jak na koniec przyjedzie bo nie zdarzy to 2300.
    Polecano mi książkę Urodzić razem i naturalnie Chołun. Będę ją miała we wt i już nie mogę się doczekać aż zacznę czytać.
    Dodatkowo dołącz do grupy Poród domowy na FB. Od kilku dni tam jestem i mega się wzruszam jak czytam o porodach. Coś pięknego i innego niż to co mnie spotkało w szpitalu. Teraz też jestm bardziej świadoma wielu rzeczy i już nie zgodziłabym się na niektóre rzeczy. Czasu nie cofnę ale mogę 2. bobo ułatwić start :)

Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Dziewczyny zamiast się uczyć do egzaminów siedzę i Was nadrabiam :-D

Ciesze się niezmiernie z Waszych udanych wizyt! Już nie mogę się doczekać mojej u mojego gina, spróbuję umówić się na poniedziałek za tydzień albo czwartek.

Co do imienia u nas wstępnie Emilia albo Henryk ale to się może zmienić.
    A o porodzie to mam dylemat. Jeśli chodzi o szpital to mam wybrany w Katowicach na łubinowej tak przyjmuje tez mój gin ale rozważam również poród w domu i na pewno mocno będę chciała ogarnąć ten temat.

Też się właśnie zastanawiałam nad Łubinowa;) a do jakiego gina chodzisz?

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ